Clickmed
programare rapida la medic

Amorteala mana dreapta si cu durere?

Oase si articulatii
Intrebare postata de Florin Sava cu 4 luni in urma

De 2 luni de zile lucrez în străinătate unde depun destul de mult efort ( ridicatul destul de grele ) iar de atunci ma doare mana drepta și amorteste din umăr, care nu trec cu niciun fel de antiinflamator. Cum pot scapa și care ar fi cauza?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Amorteala mana dreapta si cu durere?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Durerea si amorteala din mana dreapta si umar pot fi cauzate de multiple probleme. Posibilele cauze pot include inflamatii ale muschilor si articulatiilor, leziuni ale nervilor sau sindromul canalului carpian.

Recomandarea este sa consultati un medic sau un specialist ortoped pentru o evaluare adecvata si pentru a obtine un diagnostic precis. Un medic ar putea efectua teste si investigatii suplimentare, cum ar fi examinarea medicala, raze X sau RMN, pentru a determina cauza exacta a durerii si amortelii.

In ciuda acestui fapt, pentru a ameliora simptomele pe termen scurt, puteti incerca urmatoarele:

1. Aplicati comprese reci: 15-20 de minute de 2-3 ori pe zi pot ajuta la reducerea inflamatiei si ameliorarea durerii.
2. Odihniti-va mana: evitati activitatile grele care agraveaza simptomele si permiteti-i mainii drepte sa se odihneasca cand aveti posibilitatea.
3. Practicati exercitii de intindere si intarire: anumite exercitii de intindere si intarire ale mainii si umarului pot ajuta la imbunatatirea functionalitatii si reducerea simptomelor. Cu toate acestea, este important sa cereti sfatul unui specialist inainte de a incepe orice rutina de exercitii.
4. Evitati gesturile repetitive sau miscarile bruste: reducerea sau evitarea activitatilor care provoaca sau agraveaza simptomele poate ajuta la vindecare.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/legatura-dintre-durerea-de-mana-si-atacul-de-cord_11497

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.