Clickmed
programare rapida la medic

După o tură de regat de 10km a început să mă doară genunchiul stâng partea din exterior, in urma consultului doctorului am făcut un RMN, cât timp durează vindecarea? ? raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de RazvanT cu 7 luni in urma

Am 23 de ani, 1.74m și 86kg fac sport în mod regulat, sunt student la academia militara. În urma RMN-ului rezultatul a fost :
Meniscuri omogene fara rupturi sau extruzii
LIA cu sporadice discontinuitati fibrilare (rupturi partiale interstitiale) dar cu păstrarea unghiului față de platoul condilian femural. Lip și ligamente colaterale cu integritatea păstrată, fara modificări structurale notabile. Fara modificări la nivelul tendoanelor vadricipital, topliteu și rotulian. Patela normal poziționată. Retinacule patelare fără semne de ruptură, colecție lichidiana întra-articulara in cantitate mica. Cartilaj articular tricolartimentar cu grosime păstrată ; microleziune contromalacică, gr2 in 1/3 inferioară patelară. Nu se constata modificări in structura osoasă.
Doctorul mi-a dat medicamente pentru inflamație și Voltaren forte, sa folosesc o orteza și fac fizioterapie, cât și 14 zile de repaus fizic. Dar nu mi-e clar, după ce fac fizioterapie și termin de luat tratamentul ligamentele mele sunt vindecate? Și cam cât timp mai durează până pot revenii la alergat și un stil de viață normal? Menționez ca momentul în care am simțit durerea la genunchiul pentru prima data (la finalul sesiunii de alergat) a fost acum 3 luni, iar în momentul în care alerg după aproximativ 500m încep sa simt iar durere.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "După o tură de regat de 10km a început să mă doară genunchiul stâng partea din exterior, in urma consultului doctorului am făcut un RMN, cât timp durează vindecarea? ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Durata vindecarii variaza in functie de gradul de leziune si de capacitatea de regenerare a organismului tau. In cazul tau, doctorul a prescris un tratament care implica medicamente antiinflamatoare si fizioterapie, ceea ce ar trebui sa ajute la reducerea inflamatiei si la intarirea ligamentelor.

Cu toate acestea, este important sa urmezi cu strictete indicatiile medicului si sa respecti perioada de repaus fizic, deoarece acesta este un factor crucial in procesul de vindecare. Durata exacta a recuperarii variaza de la caz la caz, dar in general, pentru un astfel de tip de leziune, poate dura intre cateva saptamani si cateva luni.

In ceea ce priveste revenirea la alergat si un stil de viata normal, acest lucru depinde de cum raspunde organismul tau la tratament si de cum evolueaza recuperarea. Uneori poate fi necesar sa lucrezi cu un terapeut fizic pentru a-ti reconstrui puterea si flexibilitatea in genunchi si pentru a preveni recidiva leziunii.

Este important sa fii rabdator si sa nu grabesti procesul de vindecare. Consulta medicul pentru a primi sfaturi specifice legate de durata si ritmul recuperarii tale, deoarece el este cel mai in masura sa evalueze starea ta si sa ofere recomandari personalizate.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Afectiunile-genunchiului/ce-afectiuni-pot-ascunde-durerile-de-genunchi_11316

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
RazvanT (acum 7 luni)

Alergat*

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de RazvanT
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de RazvanT
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
RazvanT (acum 7 luni)

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de RazvanT
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de RazvanT
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 7 luni)

Buna ziua,
Alergarea (jogging) este o activitate fabulos de agresiva pentru genunchi, dar si pentru articulatiile piciorului, glezna, sold, coloana vertebrala.
Daca se mai adauga si supra-ponderabilitatea, aveti raspunsul precis in starea D-voastra actuala.
Atitudinea terapeutica tine de logica elementara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.