Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa ma recuperez mai repede dupa ce am avut piciorul in ghips din cauza unei entorse de glezna?

Diverse
Intrebare postata de Alexandru cu 7 luni in urma

Acum doua saptamanii mi a fost pus piciorul in ghips din cauza unei entorse de glezne,acum am scapat de acest ghips si doctorul mi a zis ca 2 saptamani imi este interzis sportul dar as vrea sa stiu daca sunt unele metode care sa ma ajute sa reduc acest timp si sa ma recuperez mai repede.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa ma recuperez mai repede dupa ce am avut piciorul in ghips din cauza unei entorse de glezna?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Recuperarea dupa o entorsa de glezna poate varia de la persoana la persoana si depinde de severitatea leziunii. Cu toate acestea, exista cateva metode eficiente care va pot ajuta sa reduceti timpul de recuperare si sa va refaceti piciorul mai rapid.

Iata cateva sfaturi:

Respectati instructiunile medicului: Este important sa respectati instructiunile medicului in ceea ce priveste recuperarea. Daca spune ca trebuie sa evitati sportul timp de doua saptamani, urmati sfatul medicului. Incercarea de a va grabi inainte de a fi complet vindecat poate duce la o recuperare mai lunga sau re-intarirea entorsei.

Stati in repaus si aplicati gheata: Odihna si aplicarea ghetii pe glezna pot ajuta la reducerea inflamatiei si umflaturii. Puneti o punga de gheata infasurata intr-un prosop pe zona afectata de 10-15 minute de cateva ori pe zi.

Pozitia piciorului: Ridicati piciorul cand stati sau va relaxati pentru a ajuta la scaderea umflaturii. Puteti folosi o perna sau prosop sub picior pentru a-l sustine.

Compresie usoara: Puteti incerca sa folositi o bandaj elastica pentru a comprima usor glezna. Este important sa nu aplicati o presiune excesiva care sa va impiedice sa simtiti ca circulatia este redusa.

Exercitii usoare de intindere si de reabilitare: Dupa ce primiti confirmarea medicului ca puteti incepe exercitiile de intindere, puteti face unele exercitii usoare pentru a va intari musculatura piciorului si pentru a restabili flexibilitatea.

Va recomandam sa va programati la un medic ortoped: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-gleznei-si-piciorului/entorsa-de-glezna_1618

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.