Clickmed
programare rapida la medic

Afta gingie?

Chirurgie orodentara
Intrebare postata de Crissq cu 10 luni in urma

Buna ziua. Am molarul de minte scos de multi ani, mai tot timpul am avut o sensibilitate in urma extractiei respective. Tot in partea aceea am si o lucrare dentara care are prelungire spre locul edentat. Lucrarea o am de vreo 5 ani, intra mancare sub ea si e dificil sa o curat tot timpul, de aceea urmeaza sa o schimb. Probleme este ca observ ca intre locul edentat si prelungirea lucrarii tot apare o afta, ulceratie, este o chestie mica ca un punct rosu si dureros care doare de cele mai multe ori si care cred ca si dispare nu am stat sa urmaresc pana acum nedand importanta. Oare este de vina si lucrarea cu extensia aceea de un dinte sub care probabil se aduna alimente si poate da o reactie/inflamatie putin mai in departare catre partea edentata?
De asemenea as dori sfaturi de medici stomatologi unde as putea da jos vechea lucrare si sa fac ceva provizoriu (pmma) pt cateva luni, deoarece am si alte carii care necesita costuri si nu as putea sa le fac pe toate de odata.
Multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Afta gingie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 10 luni)

Buna ziua,

Ar putea fi posibil ca aceasta afectiune sa fie cauzata de lucrarea dentara extinsa care acopera zona edentata. Alimentele si bacteriile se pot acumula sub lucrare si pot provoca inflamatie si durere. Este important sa schimbati lucrarea cat mai curand posibil pentru a preveni orice complicatii.

Va recomandam sa va programati pentru un control dentar complet pentru a discuta despre celelalte probleme dentare si pentru a elabora un plan de tratament adecvat: https://www.clickmed.ro/medic/stomatologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Afectiunile-cavitatii-bucale/aftele-si-sanatatea-dentara_7930

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.