Clickmed
programare rapida la medic

Poate avea asistent personal/insotitor o persoana cu schizofrenie paranoica?

Schizofrenie
Intrebare postata de victor cu un an in urma

Cod boala : f20
Cod handicap 6
Se incadreaza in in gradul de handicap 2
Deficienta functionala accentuata

Prin anul 1992 mama a fost diagnosticata cu cele de mai sus .
Problema este ca in ultimi ani vorbeste/urla zi si noapte nu se poate odihni nimeni calumea din casa (se cearta cu cineva imaginar)
Face pe ea treaba mica sau mare.(trebuie spalata) trebuie gatit schimbat etc
Daca vrea sa se ridice de pe scaun/pat trebuie ajutata chiar daca vrea sa se intoarca pe cealalta parte trebuie ajutata chiar si invelita .(pur si simplu il trezeste pe tata de foarte multe ori sa o ajute chiar si la 2-3 dimineata si mereu se lasa cu tipete si plansete )
Acum cateva luni daca stateai langa ea sau treceai pe langa ea zicea ca o impingi si se arunca singura pe jos/cadea din picioare (in ultima vreme nu s a mai intamplat dar inainte se intampla zilnic)
Intr-o zi pt ca a incercat singura sa se urce in pat si a cazut .

Eu si tatal meu o ingrijim de cand este bolnava dar problema este ca eu fiul ei pur si simplu e imposibil sa am o viata in aceste conditii .

Nici servici nu pot sa am pur si simplu cand am incercat ma duceam nebun la munca din cauza urletelor si conditiilor de acasa ori rupt de somn pt ca este foarte greu sa dormi cand ai probleme de genu .

In ultimi ani nu a mai fost internata pt ca tata este batran si pur si simplu nu ii mai arde sa umble tot bucurestiu ...

intrebarea mea este cum pot deveni asistent / insotitor mamei mele ? ce ar trebui sa fac ?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Poate avea asistent personal/insotitor o persoana cu schizofrenie paranoica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.