Clickmed
programare rapida la medic

Neo col uterin

Cancer
Intrebare postata de tashass cu 14 ani in urma

Am suferit de o interventie chirurgicala ( histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si evidare ganglionala).Concluzia rezultatului exHistopatologic : col uterin fara relicvat tumoral si fara adenopatii metastatice(0/8).As dori sa stiu daca poate recidiva si ce analize trebuiesc facute in afara de ecografie si examen citologic

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Neo col uterin"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Adrienne (acum 14 ani)

Pe langa controalele periodice la medicul ginecolog si ecogrfii abdominale [ unde se urmareste daca apar adenopatii lomboaortice sau pelviene],se face anual o radografie amanuntita pulmonara, o ecografie transvaginala pt. a vedea starea vezicii urinare, ar fi bine si o scintigrafie osoasa,apoi ,tot anual un set de analize din sange : hemoleucograma,VSH, ASLO, acid uric,glicemie,colesterol,trigliceride, TGP,TGO,fosfataza alcalina, fibrinogenul, ex. complet de urina. Cam la 2-3 ani este bine de facut analiza pt. cativa markeri tumorali. Sunt multe de facut si de urmarit, este o lupta continua, nu trebuie abandonat interesul pt. urmarile aceste-i interventii, chiar daca te simti ffff. bine. Un regim alimentar cat mai sanatos ,fara carne decat putin pui si peste. Fara grasimi,afumaturi,putina sare si multe altele care tin de un regim de viata sanatos. Pentru orice lucru care ti se pare ca n-ar fi in regula,trebuie contactat medicul.Nu se face tratament hormonal timp de 5 ani,chiar daca ai probleme ....... Intareste-ti imunitatea........Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.