Clickmed
programare rapida la medic

Interpretare rmn entorsa glezna?

Oase si articulatii
Intrebare postata de mira cu o luna in urma

Buna ziua. Am avut acum 2 luni o entorsa de glezna grad 2-3, imobilizare in orteza 3 saptamani, apoi recuperare medicala(kinetoterapie, hidrokinetoterapie).Am facut un RMN saptamana trecuta si concluziile sunt:edem osos persistent varf maleola fibulara,astragal si cuboid; leziuni ligamentare talo-fibulare(anterior si posterior); discreta bursita pre si retro articulara tibio-tarsiana; discreta tendinita in compartimentul medial al gleznei. Se amelioreaza in timp, sau trebuie sa mai fac tratament, recuperare,ceva...Mentionez ca am durere pe os( un fel de arsura, suportabila) in zona maleolei.Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns. Am programare la medicul ortoped care m-a tratat,dar abia peste 3 saptamani.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Interpretare rmn entorsa glezna?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Interpretarea rezultatului RMN arata ca inca exista un edem osos (inflamatie) in zona lezata, semn ca procesul de vindecare nu este complet inca.

Leziunile ligamentare talo-fibulare (anterior si posterior) sugereaza ca ligamentele care unesc talusul (unul dintre oasele principale ale gleznei) cu osul fibular (osul lateral al piciorului) sunt inca afectate. De asemenea, ai o usoara bursita, ceea ce inseamna ca exista o inflamatie in bursele articulare (pungile mici umplute cu lichid care amortizeaza oasele), cat si usoara tendinita (inflamarea tendonului).

In general, recuperarea dupa o astfel de leziune este de durata, asa ca este normal sa mai simtiti durere chiar si la 2 luni de la accidentare. Durerea ar trebui sa se reduca treptat, pe masura ce vindecarea progreseaza.

Este bine ca aveti programare la medicul ortoped, acesta va va spune exact care este stadiul dumneavoastra de recuperare si va va recomanda tratament sau terapie suplimentara daca este necesar.

Daca doriti si opinia altui medic, alegeti unul potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/durerea-persistenta-dupa-fractura-sau-entorsa_19345
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-gleznei-si-piciorului/entorsa-de-glezna_1618


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mira (acum o luna)

Multumesc frumos pentru timpul acordat raspunsului. O zi buna, si sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mira
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mira
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.