Clickmed
programare rapida la medic

Depresie, anxietate sau probleme psihice? raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de Utilizator11709826355 cu o luna in urma

Buna, posibil sa am probleme psihice, daca port masca si dezinfectez obiectele de contact cat timp e epidemie de gripa si viroza? Pe pandemie nu am luat covid, am respectat igiena, masca etc... Prin locuri publice sunt care tusesc, stranuta fara sa puna mana/batista la gura si raspindesc.
Incerc sa ma feresc cum pot, deoarece grav m-am imbolnavit de flurona, gripa cu covid si pneunomie,abia mi-am revenit. Destest masca, doar cand sunt multe cazuri port sa previn o infectare. Multi ma intreaba la misto daca a revenit pandemia.
E o problema cu mine, m-am imbolnavit psihic daca ma feresc de virusi si gripa?
Multumesc frumos daca imi acordati timp sa-mi raspundeti
Sanatate si o zi faina

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depresie, anxietate sau probleme psihice?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Nu este nimic gresit in a fi precaut si a incerca sa preveniti imbolnavirea mai ales daca ati avut deja experiente neplacute prin care v-ai imbolnavit grav. Faptul ca purtati masca si dezinfectati obiectele de contact in timpul unei epidemii de gripa, viroza sau orice alt virus nu este un semn de probleme psihice, este doar un semn de responsabilitate fata de propria sanatate. Mai mult, asemenea comportamente sunt recomandate pentru prevenirea raspandirii bolilor contagioase.

In conditiile in care v-ati imbolnavit grav in trecut, este normal sa doriti sa evitati pe cat posibil o noua imbolnavire. Respectarea masurilor de igiena nu are legatura cu o problema psihica. Acesta este un mod sanatos si responsabil de a aborda situatia.

Totusi, daca simtiti ca teama de a va imbolnavi afecteaza calitatea vietii tale, ca va ganditi constant la asta si ca nu puteti sa va relaxati din aceasta cauza, atunci ati putea beneficia de consiliere psihologica pentru a invata cum sa gestionati aceasta frica.

Alege un psiholog potrivit pentru dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Fobiile/fobiile_76
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum o luna)

Înțeleg îngrijorarea ta cu privire la sănătate și la prevenirea îmbolnăvirilor, dar preocupările tale par să se apropie de ceea ce poate fi numită germofobie. Germofobia este o preocupare excesivă și persistentă legată de igienă și de evitarea contactului cu germeni și cu substanțe potențial periculoase pentru sănătate.

Este important să ne protejăm sănătatea, dar este, de asemenea, esențial să nu permitem ca aceste preocupări să ne controleze viața și să ne limiteze activitățile zilnice sau interacțiunile sociale. Dacă simți că aceste preocupări devin copleșitoare sau îți afectează în mod semnificativ calitatea vieții, poate fi util să discuți cu un specialist în sănătate mintală pentru a primi sprijin și îndrumare adecvată. Un specialist in sanatate mintala te poate ajuta să identifici strategii sănătoase pentru a gestiona aceste preocupări și pentru a-ți recâștiga încrederea în propriul tău corp și în capacitatea de a face față riscurilor de îmbolnăvire.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.