Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

FACTORUL V LEIDEN HEMATOLOGIE

Boli ale sangelui
Intrebare postata de costinadumitru cu 10 ani in urma

Buna ziua, as dori si eu cateva informatii cu privire la ce analize amanuntite trebuie sa fac pentru a vedea exact ce tratament trebuie sa urmez, daca in urma unor analize de control am descoperit ca Factor V Leiden este 1.7, ac***a intervalul de referinta 2.45 - 3.32. Mentionez ca urmatorele:
Timp, Activitate de protrombina, INR, APTT, Fibrinogen ,Lupus anticoagulant,
Antitrombina se afla in parametrii de referinta.
Va multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "FACTORUL V LEIDEN HEMATOLOGIE"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o saptamana)

Buna ziua,

Factorul V Leiden este o mutatie genetica care creste riscul de formare a cheagurilor de sange. Analiza pentru factorul V Leiden este de obicei recomandata daca aveti antecedente de tromboza venoasa profunda sau embolie pulmonara, sau daca aveti un membru din familie cu aceasta mutatie.

In cazul in care valorile pentru Factor V Leiden sunt mai mici decat intervalul de referiinta, este posibil sa aveti o forma de trombofilie (tendinta de formare a cheagurilor de sange). Cu toate acestea, aceasta nu este singura analiza care poate face diagnosticul de trombofilie. Exista si alte teste specifice care pot fi efectuate pentru a confirma aceasta afectiune, inclusiv teste genetice care pot identifica anumite tulburari genetice care duc la trombofilie.

De asemenea, este important de stiut ca valorile Factor V Leiden pot fi influentate de anumite medicamente sau de evenimente recente, cum ar fi un accident vascular cerebral, un infarct miocardic sau o operatie.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/hematologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Boli-ale-venelor/factorul-v-leiden_8110
https://sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-coagulare/afla-care-sunt-cauzele-si-simptomele-trombofiliei_15108

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.