Coronavirus Update

Tars

Schelet al partii posterioare a piciorului.
Tarsul se compune din doua parti:
- Tarsul anterior formeaza scheletul unei parti din spatele piciorului; el cuprinde 5 oase scurte juxtapuse: cuboidul, scafoidul si cele 3 oase cunciforme. Tarsul participa la constituirea boltei plantare.
- Tarsul posterior cuprinde doua oase suprapuse: calcaneul (osul calcaiului) si, deasupra, astragalul.

Patologie
- Fracturile de astragal si de calcaneu survin in cursul traumatismelor violente sau al caderiior grave.

tratament
Tratamentul chirurgical, este adesea dificil, deoarece el trebuie sa reconstituie suprafetele articulare corecte. Necroza osului fracturat (in particular a astragalului) sau survenirea unei artroze posttraumatice constituie principalele complicatii.
- Fracturile cuneiformelor, mai benigne, sunt tratate ca fracturi ale metatarsienelor printr-o imobilizare gipsata de 6 pana la 10 saptamani.
- Fracturile scafoidului tarsian pot sa se complice cu o luxatie care face necesara o interventie chirurgicala.

Citeste si

Arhiva
 • Protocol de practica in artropatia psoriazica Protocol de practica in artropatia...

  Ordin nr. 222 din 15/05/2007 - Ordin privind aprobarea Protocolului de practica pentru prescrierea, monitorizarea si decontarea medicamentelor in cazul artropatiei psoriazice pentru persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Avand in vedere:...citeste mai mult

 • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

  Generalitati Stenoza spinala cervicala este ingustarea canalului spinal la nivelul gatului. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se gaseste maduva spinarii. Maduva spinarii este alcatuita din fascicule de nervi care strabat canalul...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter