Coronavirus Update

Caracterial

Se refera la un subiect, cel mai des un copil, al carui caracter este perturbat fara ca el sa prezinte totusi o adevarata boala psihiatrica.
La copil, tulburarile caracteriale (sau de caracter) se manifesta printr-un comportament de opozitie: agresivitate, turbulenta, intoleranta la disciplina, lenevie, dispersare continua a atentiei. Acestea pot fi cauzate de probleme afective sau relationale, dar si de o afectiune organica: astm, infectie necunoscuta, parazitoza, sechele ale unui traumatism cranian etc.Tratamentul acestor tulburari trebuie deci precizat de la caz la caz. Termenul caracterial, concomitent restrans si deosebit de extensibil, nu caracterizeaza nicio boala precisa si tinde astazi sa cada in desuetudine.

Citeste si

Arhiva
  • Complexele Complexele

    Generalitati Auzim frecvent cu titlul de "jignire elevate" Esti un complexat/a! Si astfel, cel care eticheteaza simte ca a facut o evaluare globala a celuilalt, extrem de dureroasa si profunda. Insa, daca ne-am propune sa aflam ce stiu oamenii cu adevarat...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter