Coronavirus Update

Concediu medical

Intrebare postata de floded cu 10 ani in urma - 1 raspuns
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Legislatie medicala

Am voie la concediu medical ptr.copilul meu de 4a9l diagnosticat cu sindrom nefrotic de 3l.Pana acum am luat concediu fara plata si medical ,dar ptr .mine.As mai sta cu el sa vad cum evolueaza ca nu pot nici fara serviciu sa stau ca avem nevoie de bani ptr dus la bucuresti la control la 1l.Daca cineva poate sa ma lamureasca ,va rog!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

google (cu 10 ani in urma)

Indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav

Indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav în vîrstă de pînă la 7 ani (la cererea sindicatelor, indemnizaţia va fi acordată pentru îngrijirea copilului bolnav în vîrstă de pînă la 10 ani), iar în cazul copilului cu handicap pentru afecţiuni intercurente – pînă la împlinirea vîrstei de 16 ani, se acordă în bază de certificat de concediu medical, eliberat în condiţiile legislaţiei în vigoare.

Perioada pentru care se acordă indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav este de cel mult 14 zile calendaristice în cazul acordării asistenţei medicale de ambulatoriu şi de cel mult 30 de zile calendaristice în cazul acordării asistenţei medicale în staţionar pentru perioada în care copilul necesită îngrijire.

În cazul în care copilul suferă de boli contagioase, este imobilizat într-un aparat ghipsat ori este supus unor intervenţii chirurgicale, durata concediului medical se stabileşte de către consiliul medical consultativ, iar indemnizaţia se acordă pentru perioada integrală a concediului medical.

În cazul în care mama, din motive de sănătate (tratament îndelungat al unei boli grave sau al consecinţelor traumei, spitalizare), nu poate îngriji copilul bolnav în vîrstă de pînă la 7 ani sau copilul-invalid bolnav pînă la vîrsta de 16 ani, indemnizaţia se acordă altui membru de familie asigurat care îngrijeşte copilul, pentru perioada în care acesta necesită îngrijirea, menţionată mai sus.

Unuia dintre părinţii asiguraţi (tutorelui sau curatorului), care educă un copil-invalid în vîrstă de pînă la 16 ani, indemnizaţia se stabileşte pentru întreaga perioadă de tratament balneosanatorial al copilului-invalid (luînd în considerare şi deplasarea tur-retur), la prezentarea prescripţiei medicale despre necesitatea îngrijirii individuale a copilului, dar nu mai mult de 30 zile calendaristice.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.