Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot scăpa de recidiva cu helicobacter?

Helicobacter pylori
Intrebare postata de Anca-Forentina Todasca cu 10 luni in urma

Bună seara! Mă numesc Anca din Suceava și am fost diagnosticată cu helicobacter pylori. Mi au luat analize din sînge. De aproximativ 2 ani și jumătate recidivează bacteria. Am urmat de cîteva ori tratament 7 zile cu amixicilina de 1 gram la 12 ore și Klacid cîte 2 pastile de 250 mg la 12 ore. Nexium , enterolactis plus. Dar bacteria recidiveaza la cîteva luni. De la 20 ani am fost diagnosticată cu gastroduodenită. În prezent am 48 ani. Am luat tratament cu nexium în repetate rînduri cîte 2 luni si gastrofait 1 luna de zile. De ce aceasta bacterie recidivează mereu? Dați mi un sfat ce pot face ca să nu mai recidiveze. Vă mulțumesc! Am și probleme alergice la medicamente. Toate tratamentele le iau cu xyzal. Aștept răspunsul dv. Vă mulțumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scăpa de recidiva cu helicobacter?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

(acum 10 luni)

Buna ziua,

In cazul in care infectia cu Helicobacter pylori recidiveaza frecvent, este important sa consultati un gastroenterolog sau un specialist in boli infectioase pentru o evaluare si un plan de tratament adecvat. Acestia pot efectua investigatii suplimentare si pot recomanda o schema de tratament personalizata in functie de istoricul dumneavoastra medical si de rezistenta bacteriei.

Exista mai multe motive posibile pentru recidiva infectiei cu Helicobacter pylori:

- Reinfectie: Poate fi posibil ca infectia sa fie reintrodusa in organism prin contact cu o alta sursa de infectie, cum ar fi o persoana infectata sau alimente contaminate. Este important sa acordati atentie igienei personale si sa evitati alimentele sau apa care ar putea fi contaminate.

- Rezistenta la antibiotice: Helicobacter pylori poate dezvolta rezistenta la anumite antibiotice utilizate in tratament. Este posibil ca tulpinile bacteriene cu rezistenta la amoxicilina sau claritromicina sa fie prezente in organism. In aceste cazuri, medicul poate recomanda teste suplimentare pentru a identifica sensibilitatea bacteriei la diferite antibiotice si poate ajusta schema de tratament in consecinta.

- Complianta redusa la tratament: Este important sa urmati intocmai instructiunile medicului in ceea ce priveste administrarea medicamentelor si durata tratamentului. Orice intrerupere sau nerespectare a schemei de tratament poate permite bacteriei sa se dezvolte din nou.

- Factori de mediu si stil de viata: Anumiti factori precum fumatul, consumul excesiv de alcool, alimentatia nesanatoasa si stresul pot contribui la recidiva infectiei. Este important sa evitati aceste factori si sa adoptati un stil de viata sanatos.

In plus, datorita problemelor alergice la medicamente pe care le-ati mentionat, este necesar sa raportati acest lucru medicului inainte de inceperea oricarui tratament nou.

Va recomandam sa va programati la un medic gastroenterolog: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/infectia-cu-helicobacter-pylori_6637
sfatulmedicului.ro/Ulcerul-gastroduodenal/informatii-esentiale-despre-infectia-cu-helicobacter-pylori_16807

Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Anca-Forentina Todasca (acum 10 luni)

Vă mulțumesc! Eu îi pot transmite sotului meu infectia cu helicobacter pilory prin sarut si apoi dupa ce fac tratament el ma poate reinfecta? Sau trebuie sa urmeze si el tratament concomitent cu min? Desi el nu are nici un simptom. Se simte bine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anca-Forentina Todasca
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anca-Forentina Todasca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Florin (acum 9 luni)

Bineînțeles că trebuie să i a și soțul tratament chiar dacă nu are simptome ,dansul poate fi purtător sănătos ,totuși ar fi bn să facă și el testul helicobacter din scaun înainte de a lua tratament!normal ar fi trebuit să vă spună acest lucru medicul care v a dat tratamentul ce și cum !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Florin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Florin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Edu sorin (acum 9 luni)

Bună ziua ma numesc sorin și am acest virus helycobacter fac tratament cu antibiotice dar am o problemă am văzut în scaunul meu niște biluțe verzi zici că sunt boabe de struguri,știe cineva ce sunt astea?? Va mulțumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Edu sorin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Edu sorin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bibi (acum 9 luni)

Miere de manuca cu MCO 400+ , e scump a dar e un antibiotic natural si a ajuta foarte multi oamenii

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bibi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bibi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.