Coronavirus Update

Valori scazute PCT, MPW, PDW

Intrebare postata de lolytaa cu 9 ani in urma - 21 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Diverse Hemograma scazuta

Am 20 de ani si la buletinul de analize aceste valori mi-au iesit mici. E posibil sa am o problema ?? Va multumesc . Volumul trombocitar mediu (MPV) 4.5 fL
Largimea curbei de distributie a trombocitelor (PDW) 21.6H %
Plachetocrit (PCT) 0,13 %

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (21)

Nu stiu cui apartine ideea mentionarii valorilor "normale" pe buletinele de analize. Mi-as dori sa-l cunosc si sa-i spun ca a avut o idee foarte p***a.

Nici nu va imaginati cit se pierde din timpul unei consultatii cu linistirea pacientului alarmat de modificari complet nesemnificative medical, dar care nu se incadreaza in "limitele" laboratorului (asa cum este cazul parametrilor semnalizati de dumneavoastra).

Am propus odata, pe acest forum, o petitie in favoarea eliminarii "valorilor normale" de pe buletinele de analize. Sper sa adun cit mai multe semnaturi :)

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diverse.

Inscrie-te aici!
lolytaa (cu 9 ani in urma)

Tin sa va spun ca valorile nu erau indicate pe buletinul de analize . Totusi... sunt bune sau nu aceste valori ??

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Valorile sint perfect normale. De altfel, ele nu sint cele mai semnificative in cadrul hemoleucogramei. Totusi, am o mica curiozitate: de vreme ce limitele "normale" nu erau mentionate pe buletin, cum ati ajuns la concluzia ca "au iesit mici"?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lolytaa (cu 9 ani in urma)

Dintr-un alt de buletin de analize unde indica valorile normale .

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Am inteles. Dar tot cred ca era mai bine sa nu fi stiut valorile "normale":)

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lolytaa (cu 9 ani in urma)

Asa sunt facute buletinele aceastea de analize. Ce vina avem noi pacientii. Nu am mai facut de multi ani analize si de aceea vroiam sa stiu . Va doresc o seara frumoasa in continuare !!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Cu riscul de a deveni enervant, trebuie sa va spun ca, desi ideea de a va controla starea de sanatate este laudabila, modul in care ati ales s-o faceti este cel putin neinspirat.

Personal, daca nu as fi medic si as dori sa stiu cum mai stau cu sanatatea, primul drum l-as face la medic si nu la cel mai apropiat laborator.

De altfel, din experienta de medic, va asigur ca niste analize "normale" nu reprezinta nici pe departe un certificat de sanatate.

O sa-mi asum un alt risc, cel de a fi acuzat de publicitate mascata, si am sa va spun ca la institutia la care lucrez exista posibilitatea de a face un bilant suficient de cuprinzator al starii de sanatate intr-o singura zi (mai putin decit ati asteptat dvs. rezultatul analizelor de laborator). Acest bilant ar cuprinde, in cazul dvs., pe linga analize, un consult ginecologic, unul endocrinologic, o ecografie tiroidiana, mamara si abdominala, precum si o electrocardiograma. Iar concluziile nu le veti primi sub forma unor cifre care trebuie sa se incadreze in niste "limite" ci sub forma unui diagnostic clinic, cu eventuale recomandari de tratament (daca este cazul). Va las un link in caz ca va intereseaza sa stiti cum stati cu sanatatea: http://www.arcadiamedical.ro/stire/arcadia-quick-check-set-complex-de-investigatii-intr-o-singura-zi

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lolytaa (cu 9 ani in urma)

Nu am facut un lucru neinspirat pentru ca aceste analize le-am primit in urma unei donatii de sange . E fost prima oara cand am ajuns la Centrul de Transfuzii si ma bucur ca am putut face acest lucru desi imi era frica ca o sa mi se faca rau .

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Aveti tot respectul meu. Felicitari pentru decizie (si pentru curaj)!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pop ciprian (cu 8 ani in urma)

as dori sa mi se citeasca si mie niste analize, sau mai exact ce insemna.
Lym % 41,9% urcare
Gra % 49,7% coboara
PTC plachetocrit 0,176% coboara
VSH la ora 25mm urca
AST-TGO 34 urca
as dori sa intreb ce e de facut in cazu asta daca e o problema alarmanta, multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iulia Oaida (cu 7 ani in urma)

Cu scuzele de rigoare , dar nu sunt de acord cu ideea domniei voastre , in privinta eliminarii valorilor normale de pe buletinele de analize . Multi medici , daca vad un rezultat apropiat de valorile normale , nu mai dau nici un fel de indicatii , spunand ca si domnia voastra ca "totul este normal" , dar , parerea mea este ca orice pacient are dreptul la o a doua parere medicala si poate descoperi ceva grav in stare incipienta . Asa ca , daca veti lua asemenea decizii , ca medic nu sunteti in favoarea vietii pacientului ci este doar comoditatea de-a nu mai investiga mai departe acel pacient . Eu sunt una dintre "patitele" cu analizele , asa ca .... imi permit sa va contrazic !! O viata bina si cu mai multa iubire de oameni !

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria (cu 7 ani in urma)

As dori sa mi se analizeze urmatoarele rezultate,va rog frumos.Am ascultat si parerile altor 2 medici care nu sunt la fel.
WBC 7,80
RBC 4,29
HGB 12,8
HCT 37,2
MCV 86,7
MCH 29,8
MCHC 34,4
PLT 221
RDW-SD 36,7 -
RDW-CV 12,0
PDW 19,4 +
MPV 13,0 +
P-LCR 48,2 +
PCT 0,29 +
NEUT# 5,53
MONO# 0,62
EO# 0,07
BASO#0,03
NEUT% 70,9
LYMPH% 19,9-
MONO% 7,9
EO%0,9
BASO%0,4
Glucoza 109 mg/dl.

Care sunt indicatiile? Ce nu e in regula ?

Multumesc.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alex (cu 5 ani in urma)

Este foarte posibil de asemenea sa aveti sangerari interne.Adresati-va unui medic pentru a gasi sursa acestor posibile sangerari.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ana (cu 6 ani in urma)

leucocite 6.4 limfocite 37.4 hemoglobina 13.3 hematrocrit 39.8 trombocite 288 plachetrocrit 0.2520% ph urina 8.multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
fr dac (cu 6 ani in urma)

"Nici nu va imaginati cit se pierde din timpul unei consultatii cu linistirea pacientului"

din experienta mea cu doctorii, ce am vazut e graba,
mai ca nu te intreaba nimic,daca apuci sa spui ceva e bine,
dar daca habar n-ai de cultura generala.. at doamne ajuta.. doctorul nu te`nreaba... tu nu stii ce sa spui. important e sa scoti banii, si sa intre urmatorul.

am 26 de ani, si nu vad sa se schimbe lucrurile de curand pe la noi. Scuze pt generalizare, dar ma ia cu greata. stiu poate aveti salarii mici ca doctori, dar voi ati ales meseria, stiati ce va asteapta. nu va pierdeti compasiunea, daca a0ti avuto vreodata.

Sanatate la toti.. Ca e jale in medicina

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Va multumesc pentru rabdarea da a-mi citi (si cita) comentariile. Cu aceeasi rabdare ma simt dator sa lamuresc cateva lucruri:

1.doctorii care "mai ca nu te intreaba nimic" sunt, din pacate, din ce in ce mai rari. A sti sa asculti si a nu intrerupe pacientul din zece in zece secunde sunt virtuti pe cale de disparitie. Conform unei vorbe celebre in medicina - pacientul, daca este ascultat cu atentie, spune singur medicului diagnosticul, fara a fi nevoie de alte "analize".

2.la fel de importanta ca rabdarea medicului este disponibilitatea pacientului de a spune absolut tot ce il supara (chiar daca anumite lucruri par nesemnificative). Daca "tu nu stii ce sa spui", o idee buna ar fi sa va faceti o lista de acasa cu simptomele care va supara. Asta ajuta enorm medicul, ar carui timp este fatalmente limitat.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cora (cu 6 ani in urma)

buna ziua daca poate un medic sa imi souna daca sunt normale analizele baiatului meu de 6 ani si 9 luni: PLT488urca(interval de ref 150-450),MCV79.20(80-99),PDW10.30(15,5-17,1),PCT 0,46(0,190-0,360). Prima parere ca sunt bune dar sunt nedumerita de ce unele mari sau mici in functie de ref. multumesc

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anonim (cu 4 ani in urma)

Mi au iesit si mie intr-o zi leucocitele 12000,desi auzisem ca valorile normale cam pe acolo se invart,difera si intre buletinele de analize..sunt motiv de ingrijorare?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11574767271 (cu un an in urma)

Am 34 de Ani am o valoare de PLT de 125 10*3/ul MPV 11,9FI PCT 0.148% PDW 22,8% trebuie sa MA ingrijorez

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21581243623 (cu un an in urma)

In urma unei internari la spitalul de boli interne cu o tuse urata de la o pneumonie la plamanul drept , mai intai m-am tratat la privat , doctor specialitate interne , cu avelax una pe zi si vimovo . Nu mi-a cedat si a urmat o internare de sase zile cu perfuzii , vit.c ; b6; paracetamol perfuzabil si ceva cerebral , cavinton si memotan . La radiografie nu aiesit nimic la plamani , inca tusesc , deci nu sunt ok. elimin mereu o secretie lipicioasa de pe caile respiratorii . Am analize facute , o parte sunt bune , dar o parte nu in special la Hematologie ; numaratoare leucocitei ( wbc ) , rezultat 1, 10 ; pct , rezultat 0,172 ; vsh , rezultat 20 . La externare medicul internist nu mi-a spus nimic de aceste analize , incotro sa merg s-au ar fi bine sa le repet ? Mentionez ca sunt operata de carcinom tiroidean de trei ani cu doua radioiodoterapii , zis vindecata , cu tratament pe viata cu eutirox de 125 pe zi. Doresc niste sfaturi D-LE DOCTOR ! Multumesc anticipat ! Cu respect Virginia Dutu .

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.