Gusa polinodulara si sportul

Intrebare postata de any_268 cu 9 ani in urma - 7 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Dezechilibrele hormonale Gusa

Buna ziua!de cativa ani am probleme cu tiroida….am noduli pe glanda.valorile tsh si t4 sunt in limite normale.calcitonina e mica(3,17),analizele de sange sunt in limite normale. dar ma deranjeaza la inghitit,respirat,ma doare,amigdalele mi s-au deranjat si ele din cauza ei(asa am inteles),am fost la endocrinolog,mi s-a recomandat operatia,am ajuns la chirurg urmand ca in toamna sa ma operez…mentionez ca ma alimentez sanatos.ma simt f obosita si parca ma trage in jos,ma tine.intrebarea mea e daca mai pot face sport sau este contraindicat in acest caz?eu am bicicleta de camera(normala,nu eliptica) si pedalez moderat 30 min/zi urmate de 10-20 min de pilates sau aerobic cu florentina,exercitii pt picioare si abdomen.am 27ani.de vreo 2 luni am cefalee migrenoasa declansata de suprasolicitare intelectuala,crizele provocate de aceasta mi-au “deranjat” tiroida;inainte nu aveam dificultati la inghitire si respiratie.sunt prograp***a pt operatie in toamna,la parhon.am inteles ca n-ar fi problema pana atunci pt ca nodulii sunt incapsulati iar calcitonina are valoarea de 3,17 si trebuie sa fie mai mica de 11,5.sportul ma ajuta in cefalee,se face oxigenarea mai bine dar nu stiu daca-i face bine tiroidei.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

buna ziua,

din informatiile scrise mai sus, parerea mea este ca puteti face sport in continuare, atat timp cat nu exagerati. intradevar daca nodulii tiroidieni au ajuns sa va afecteze deglutitia, atunci trebuie intervenit chirurgical si indepartati.
atat timp cat va cunoasteti cu aceasta problema si functiile tiroidei sunt monitorizate de un medic specialist (valorile ft3/t4/tsh sunt in limite normale) puteti sa va desfasurati viata in mod normal.
daca doriti sa cititi mai multe despre nodulii tiroidieni, puteti gasi informatii chiar pe acest site, spre exemplu la adresa: //sfatulmedicului.ro/Afectiunile-tiroidei/nodulii-tiroidieni_880

va urez o zi buna

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Dezechilibrele hormonale.

Inscrie-te aici!
any_268 (cu 9 ani in urma)

multumesc pentru raspunsul dvs.chiar imi doresc sa pot face sport in continuare.azi nu am facut dar ma simt cam molesita.problema e oboseala excesiva.pe langa senzatia de nod in gat,durere in zona nodulului care e vizibil,atinge clavicula dreapta ma dor si ganglionii de la gat.e normal?am luat antibiotic,am crezut ca am amigdalita,cerul gurii mi s-a parut cam rosu dar acum are o culoare normala si zona amigdalelor ma doare.se simt la palpare.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

buna seara,

daca pe langa problema cu tiroida, ati constatat si o marire de volum a ganglionilor, au devenit si durerosi, aveti si semne de amigdalita, atunci ar trebui sa mergeti la un consult medical, de inceput la medicul de familie. antibioticele sunt foarte bune si eficiente, dar numai cand sunt date in concordanta cu afectiunea pe care o aveti. in cazul in care sunt luate in necunostiinta de cauza, ele pot fi periculoase, si chiar daca nu va fac nimic pe moment, luandu-le asa de mai multe ori, puteti creea bacterii rezistente la antibiotice uzuale, si cand veti avea mai mare nevoie de ele, acestea nu vor mai fi eficiente.
cat despre oboseala excesiva, sa nu fie din cauza tiroidei. cat de p***aand ati luat ultimele analize tiroidiene?

va urez o seara buna

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
any_268 (cu 9 ani in urma)

ultimele analize tiroidiene au fost luate acum 2 sapt si calcitonina acum cateva zile.deci poate fi amigdalita chiar daca nu simt usturimi in gat?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

buna seara,

daca SINGURA manifestare este aparitia ganglionilor si durerea lor, pot fi multe boli, nu numai amigdalita, chiar daca zona lor este aceeasi ca atunci cand ati avut amigdalita. de obicei prezenta ganglionilor intr-o anumita zona semnifica existenta unei infectii in zona respectiva, dar nu neaparat. cea mai simpla metoda este sa faceti o vizita la medicul de familie. acesta va va consulta, va va examina, daca este o simpla amigdalita va va prescrie o serie de antibiotice, daca e ceva mai complicat ce necesita vizita la un medic specialist, va va scrie o trimitere catre acesta.

va urez o seara buna

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
any_268 (cu 9 ani in urma)

multumesc pt raspunsuri.totusi,as mai avea o intrebare:dupa operatia de extirpare totala a tiroidei e posibil sa ma ingras?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

buna seara,
singura problema pe care o sa o aveti dupa operatia de tiroidectomie va fi cea ca veti fi nevoit sa luati toata viata tratament de substitutie a hormonilor tiroidieni secretati in mod normal de tiroida, sa faceti din cand in cand analizele ca sa vedeti daca tratamentul este corect. exista aceasta posibilitate intradevar. dar in principiu cu un tratament corect nu ar trebui sa se intample acest lucru. in rest va puteti desfasura viata fara probleme.

va urez o seara buna

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.

Coronavirus Update