Clickmed
programare rapida la medic

Care estebinterpretare ct ului?

Cancer
Intrebare postata de MembruMobileApp1487891048 cu 3 ani in urma

Buna seara va rog frumos daca puteti sa imi interpretati rezultatul acestui CT si sa imi spuneti si mie daca in urma acestui rezultat mai sunt celule cancerigene in corp si daca trebuie sa faca citostatice ,eu nu as vrea decat daca sunt foarte necesare.
Pacienta cunoscuta cu nefroureterectomie subtotala dreapta 07.2019 (HP: carcinom urotelial pelvi caliceal pT3NxMx), reintervenit chirurgical 08.10.2019 cu excizia bontului ureteral drept cu anexectomie dreapta. Examinare CT toraco-abdomino-pelvina efectuata nativ si postcontrast evidentiaza: Etaj toracic: - minime mdificari fibrotice apicale bilateral; - mici benzi de fibroza la nivel lingular; - nodul de cca 5/5 mm supradiafragmatic stang cu fine benzi de fibroza asociate; - doua leziuni micronodulare de LID cu microcalcificari incluse cu aspect sechelar; - mici imagini ganglionare mediastinale etajate nespecifice; - fara adenopatii axilare bilateral; - fara acumulari fluide pleuropericardice. Etaj abdomino-pelvin: - loja de nefrectomie dreapta ocupata de anse digestive; - fine benzi cu substrat mai probabil fibrotic, localizate retrohepatic si la nivelul lojei de nefrectomie, si la nivel pelvin parauterin si in fosa obturatorie dreapta, cu clipsuri metalice asociate; - fara procese expansive cu substrat cert tumoral abdomino-pelvine restante decelabile CT; - rinichi stang cu dimensiuni in limite normale, cu microchiste corticale; fara dilatatii sau prize de contrast patologice de SPC ureterale stangi; mici chiste parapielice; - vezica urinara in semirepletie, continut omogen, fara ingrosari de perete sau procese protruzive intravezical; - splina, pancreas, glande suprarenale, anexa stanga fara particularitati notabile CT; - ficat cu dimensiuni in limite normale, fara leziuni focalizate intraparenchimatoase decelabile CT; - dilatatie de CBP calibru maxim 9 mm, respectiv CBIH centrohilar cel mai probabil in context postcolecistectomie; - uter cu mica leziune nodulara de cca 19/17 mm subseroasa corporeala antero-lateral dreapta - mic fibrom; - mica ascita pelvina; - fara adenopatii lombo-aortice sau pelvine bilateral; - mici adenopatii ileocolice de maxim 9/6 mm; - densificare mezenterice ce asociaza mici adenopatii; - modificari inflamatorii la nivelul liniei de incizie chirurgicala; - fara leziuni focalizate osoase. CONCLUZII: Fara procese expansive tumorale la nivelul lojei de nefrectomie dreapta sau la nivel pelvin decelabile CT - a se corela cu datele clinico-biologice. Nodul pulmonar bazal stang cu substrat CT incert - a se reevalua imagistic la distanta. Mici adenopatii ilieocolice. DLP total 1388 mGy*cm

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.