Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

vichy purete demachiant integral 3in1

Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice

Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2018

Dr. Alina Misailescu
Medic specialist estetica dentara

Ce este ceramica integrala? Ceramica integrala mai este denumita si ceramica presata, datorita procedeului tehnologic de realizare. Este varianta de reconstituire a unuei parti din coroana dentara (fata vestibulara a dintilor frontali pentru fatetele dentare, respectiv fata ocluzala pentru incrustatiile dentare), realizata doar din portelan, fara substrat metalic sau din zirconiu. Ceramica este stabila coloristic, prezinta o transluciditate excelenta si datorita lipsei altui substrat ( metal sau zirconiu), trecerea dintre coroana si tesutul moale (gingia) este deosebit de estetica. Este inerta din punct de vedere chimic, biocompatibila cu alte materiale de restaurare dentara si rezistaenta la abraziunea dentara. De ce alegem incrustatia ceramica ca optiune de tratament? Atunci cand pe suprafata molarilor sunt afectiuni carioase intinse sau obturatii (plombe) din compozit sau din amalgam vechi, dar nervul dintelui nu este afectat, se recomanda realizarea unei... [continuare]

Paine alba vs paine integrala

Paine alba vs paine integrala

Actualizat la data de: 14 Octombrie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Tipuri de paine Exista o varietate mare de paine din care puteti alege atunci cand mergeti la supermarket, la piata sau la brutarii, insa cele mai populare doua variante la nivel mondial sunt painea alba si painea integrala. Desi ambele sunt facute din faina de grau, exista diferente importante in ceea ce priveste valorile nutritionale si beneficiile pentru sanatate a acestor doua tipuri de paine. Diferentele se datoreaza modului de procesare a graului, pentru a produce painea alba si painea integrala sau neagra. Faina utilizata in painea cu maia este de regula alba, insa modul de producere este unul cu totul special si diferit, cu dospirea si hranirea aluatului timp indelungat. Painea cu maia nu are beneficii in plus pentru sanatate fata de painea alba, insa are proprietati diferite in ceea ce priveste gustul si textura. Diferente intre painea alba si painea integrala Cele doua tipuri de paine sunt produse diferit, ceea ce duce la un continut nutritional diferit. Painea... [continuare]

Cereale integrale pe care este bine sa le consumati

Cereale integrale pe care este bine sa le consumati

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati De mii de ani, oamenii au mancat cereale direct din plante. Exista mai multe tipuri de cereale. Cerealele integrale sunt cele nerafinate, carora nu li s-a indepartat invelisul exterior al bobului si nici germenii. Cerealele integrale sunt bogate in carbohidrati, fibre, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime vegetale, hormoni si sute de fitochimicale. Cerealele rafinate sunt cereale care au fost prelucrate, carora li s-au indepartat o parte din partile componente (atat invelusiul exterior, cat si germenii), in scopul de a avea o textura mai fina si de a le prelungi durata de conservare. Totodata, in procesul rafinarii sunt eliminate o serie de substante nutritive si fibre. Cerealele imbogatite sunt atat cereale prelucrate, dar si integrale, carora li se adauga o serie de vitamine (in special din grupul B, dar si fier), precum si alte elemente nutritive care nu se gasesc in mod natural in produsele alimentare. Cereale pe care ar trebui sa le... [continuare]

Beneficiile cerealelor integrale

Beneficiile cerealelor integrale

Actualizat la data de: 01 Februarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cerealele integrale sunt parte a oricarei diete sanatoase, oferind multiple beneficii pentru sanatate, cum ar fi prevenirea bolilor cronice. In plus, toate cerealele sunt surse excelente de carbohidrati complecsi. Cerealele furnizeaza multe vitamine si minerale si au un continut scazut de grasimi. Consumul de cerealele integrale (cele care nu au fost private de substantele nutritive) este recomandat in defavoarea cerealelor rafinate (cerealele la care sunt inlaturate substantele nutritive pentru a li se prelungi durata de viata). In plus, cerealele integrale ofera substante nutritive si fibre necesare pentru o sanatate optima. Cantitatea necesara de cereale Conform specialistilor, cantitatea de cereale de care are nevoie o persoana depinde de factori cum ar fi sexul, varsta si nivelul de activitate fizica. Valoarea zilnica recomandata de cereale integrale pentru femei este de aproximativ 180 grame si aproximativ 200 grame pentru barbati. De exemplu, o... [continuare]

3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase

3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase

Actualizat la data de: 03 Decembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cerealele integrale ocupa un loc important la baza piramidei nutritionale, fiind surse de nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii. In timp ce orezul brun sau quinoa se bucura de o popularitate crescuta, alte cereale mai putin cunoscute merita sa se regaseasca mai des in meniul zilnic. Alacul, amarantul si meiul sunt cereale cu proprietati alimentare unice, fiind totodata si ingrediente excelente pentru retete sanatoase si usor de preparat. Meiul beneficii si idee de reteta Meiul este o cereala care se prepara rapida, nu contine gluten (poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca) si furnizeaza cantitati importante de aminoacizi. Aroma sa este asemanatoare cu cea a alunelor. Meiul se remarca prin faptul ca este singura cereala integrala cu efect de alcalinizare a sangelui, astfel explicandu-se si usurinta cu care este digerata. Totodata, furnizeaza cel mai mare aport de fier dintre toate cerealele si imbunatateste... [continuare]

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Actualizat la data de: 23 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)