tarate de grau
Alergia la cerealele pe baza de grau
Dr. Antoniu Cerasela
Medic specialist pediatru
Generalitati Alergia reprezinta un raspuns anormal, exagerat al organismului, declansat de expunerea lui la substante comune, prezente in mediul inconjurator, bine tolerate de persoanele fara predispozitie genetica la dezvoltarea unor boli alergice, dar percepute ca fiind alergene de catre persoanele susceptibile. Compotamentul de tip alergic are tendinta familiala de aparitie. Riscul ca un nou-nascut sa dezvolte simptome atopice este strans legat de prezenta acelorasi simptome la unul dintre parinti. Alergiile alimentare pot aparea la orice varsta, dar mai frecvent la copii si, in special, la sugari deoarece atat sistemul imunitar, cat si cel digestiv sunt inca in formare, fiind mai susceptibile sa dezvolte o reactie alergica la o proteina continuta intr-un aliment sau aditiv alimentar. Exista sugari foarte sensibili la aceste alimente incat pot dezvolta o reactie alergica prin intermediul laptelui matern, daca mama a consumat aceste alimente. Au fost descrise 8 alimente sau... [continuare]
Cat inseamna o portie de fructe sau legume?
Conf. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinolog
Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si... [continuare]
Masa corporala ideala
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Generalitati Greutatea ideala este masa corporala pe care un individ o poate dobandi printr-un regim alimentar sanatos, activitate fizica regulata, managementul adecvat al stresului si oprirea fumatului. Schimbarile stilului de viata pot duce la o greutate lipsita de riscuri pe sanatate pentru orice persoana. De ce este importanta greutatea ideala? Masa corporala este una din componentele care definesc starea de sanatate a fiecarei persoane. O persoana care are o greutate ideala se simte mai bine, are mai multa energie si isi reduce riscul de a dezvolta boli asociate cu obezitatea (de exemplu apneea de somn, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala, atac vascular cerebral sau afectiuni ale arterelor coronare) daca are un regim alimentar echilibrat si efectueaza regulat efort fizic. De fapt o astfel de persoana poate fi mai sanatoasa decat una cu masa corporala redusa si care are o alimentatie deficitara si nu este activa din punct de vedere fizic. De ce este... [continuare]
Flatulenta
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Flatulenta apare in urma inghitirii aerului sau din actiunea normala a bacteriilor asupra substantelor nedigerate din colon. Este normal sa treaca gaze de 6-20 de ori pe zi. Gazele intestinale sunt formate din oxigen, azot, hidrogen, dioxid de carbon, hidrogen sulfurat, amoniac si metan. Mirosul gazelor este cauzat de obicei de cantitati mici de hidrogen sulfurat, amoniac si metan. Gazele provenite in urma ingestiei de carne si oua miros m [continuare]
daca taratele de grau brute[rezultate de la macinis] se pot consuma si daca au acelasi efect ca cele preambalate din comert. [continuare]
Definitie Laxativele sunt substante care produc evacuarea continutului intestinal prin stimularea motilitatii intestinale. Sunt folosite in tratamentul constipatiei cronice datorata incetinirii tranzitului intestinal. Tipologie In functie de mecanismul de actiune, se deosebesc mai multe tipuri de laxative: - laxative de volum (care maresc volumul bolului fecal): alimente pe baza de tarate de grau sau produsele de tip Citrucel, Metamucil sau Perdiem, ce contin metilceluloza sau psyllium (o fibra insolubila care are proprietatea de a fixa o mare cantitate de apa); cresterea volumului bolului fecal stimuleaza reflexele de defecatie; acest tip de laxative sunt indicate in tratamentul de lunga durata al constipatiei, creste numarul de scaune si nu prezinta efecte secundare; - laxative emoliente, de tipul Decusatului de sodiu care stimuleaza secretia de sodiu si apa de catre intestin, producand lubrefiere si inmuierea bolului; acest tip de laxative nu prezinta riscuri insa sunt mai... [continuare]
Generalitati Adopatarea unei diete bogate in fibre (20-35 g fibre, zilnic) contribuie la stimularea eliminarii regulate a scaunului si creste excretia materiilor fecale. Aceasta dieta poate fi folosita pentru a controla simptomele specifice bolilor diverticulare, deoarece fibrele alimentare reduc presiunea de la nivelul colonului, prevenind astfel formarea de diverticuli. Diverticuloza (boala propriu-zisa) si diverticulita (inflamatia) sunt incluse in denumirea de boli diverticulare. Cauza principala a formarii diverticulilor este constipatia - presiunea exercitata in timpul defecatiei determina formarea unor dilatatii in colon, de obicei de marimea unui bob de mazare. Cand diverticulii deja s-au format se poate spune ca s-a instalatat diverticuloza. De regula, aceste afectiuni nu prezinta simptome specifice, iar in cazuri exceptionale diverticuloza se manifesta prin dureri abdominale, sange in scaun sau secretii mucoase abundente. Daca diverticulii se inflameaza, se... [continuare]
Importanta fierului in organism Fierul reprezinta un macroelement ce se gaseste in toate celulele corpului. Importanta lui in economia organismului deriva din cantitatea in care se gaseste, 2,5-5 grame si din faptul ca peste 65% din total intra in structura hemoglobinei din hematii (proteina cu rol esential in transportul oxigenului catre celule si tesuturi). Organismul uman are nevoie de un aport consecvent si crescut de fier pentru a-si putea indeplini functiile. Fierul trebuie sa existe in permanenta si la un nivel cat mai ridicat deoarece functiile sale sunt multiple si au interesare plurisistemica, de exemplu: transporta oxigenul catre tesuturi, transporta diverse substante chimice implicate in metabolismul energetic, are actiune antioxidanta si este implicat in promovarea cresterii si dezvoltarii armonioase, in mentinerea imunitatii la niveluri optime si asigurarea functiei reproductive. Fierul se gaseste in organism in structura hemoglobinei si mioglobinei (proteina din... [continuare]
Alimentatia si varsta - rolul fibrelor in dieta
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Specialistii in nutritie si dieteticienii nu contenesc in a face urmatoarea recomandare: consumati cat mai multe fibre zilnic. Beneficiile consumului crescut de fibre sunt neindoielnice, insa majoritatea persoanelor nu cunosc exact care este necesarul zilnic si nici ce alimente reprezinta sursa sigura de fibre. Imbogatirea dietei cu fibre vegetale este un proces usor, necostisitor si care se bazeaza doar pe achizitia unor obiceiuri alimentare noi, deloc neplacute. Care este cantitatea necesara? Conform specialistilor, fibrele sunt complexe de carbohidrati provenite din alimentele de origine vegetala pe care organismul uman nu le poate digera si absorbi. Fibrele sunt clasificate, in functie de proprietati, in 2 categorii: solubile (se dizolva in apa) si insolubile (nu se dizolva). Fibrele solubile sau pectinele se gasesc cu preponderenta in fructe, mazare si fasole. Aceste fibre se dizolva in apa, rezultand o substanta cu consistenta gelatinoasa. Astfel de fibre,... [continuare]
Cine ar putea dori sa nu slabeasca? Desi ingrijorator este ca exista multi oameni care sufera din cauza supraponderabilitatii, totusi se intalnesc oameni care sunt slabi in mod natural si isi doresc sa se ingrase. In unele cazuri, subponderabilitatea ar putea fi rezultatul unor tulburari alimentare sau a scaderii poftei de mancare cauzata de anumite conditii medicale. Imbatranirea afecteaza apetitul ca urmare a pierderii treptate a capacitatii de a simti gustul si mirosul produselor alimentare. Daca o persoana pierde in greutate fara sa isi doreasca acest lucru trebuie sa semnaleze medicului acest inconvenient. Cum va puteti ingrasa? Intr-o prima etapa se va tine evidenta numarului de calorii consumat pentru a se determina cat mai exact care este aportul energetic necesar in fiecare zi pentru ca o persoana sa-si rotunjeasca silueta. Va fi nevoie sa se mareasca numarul total de calorii prin ingerarea unei cantitati mai mari de alimente sau prin alegerea unor alimente... [continuare]
Generalitati si alte informatii Dorinta de a etala o piele bronzata uniform pe tot parcursul verii ne face sa exageram in ceea ce priveste timpul de expunere la soare. Uitam adeseori ca organismul nostru nu este adaptat expunerii excesive la soare si astfel putem avea neplaceri din cauza aparitiei arsurilor solare. Arsurile solare apar adesea in urma expunerii exagerate la soare, cand razele UV ataca pielea cauzand inrosirea acesteia, dureri locale si o sensibilitate crescuta ce poate duce si alte complicatii. Aceste inconveniente isi fac aparitia si in cazul folosirii neadecvate a lotiunilor de protectie la plaja. Pielea dispune de mijloace naturale de aparare impotriva radiatiilor, insa expunerea excesiva la soare face ca acestea sa nu mai poata face fata si pielea devine vulnerabila la aparitia diverselor afectiuni cutanate. Efectele arsurilor solare apar abia la cateva ore de la expunere si ating punctul maxim dupa aproximativ o zi. Ca semne ale arsurilor solare putem... [continuare]
Generalitati Incontinenta urinara este definita ca eliminarea accidentala (involuntara) de urina. Ea nu reprezinta o boala in sine, ci mai degraba un simptom al unei maladii a tractului urinar masculin. Urina e produsa de rinichi si depozitata intr-un organ musculos in forma de sac, numit vezica urinara. Un organ tubular, numit uretra, care este si el inconjurat de o tunica musculara sub forma de inel, numit sfincterul urinar, face legatura intre vezica urinara si mediul extern, avand un traiect prin prostata si penis. Pe masura ce vezica se umple cu urina, semnale nervoase complexe asigura inchiderea sfincterului si relaxarea peretilor vezicii urinare. Aceasta interactiune intre nervi si muschi, impiedica scurgerea urinei in afara actului mictiunii (urinarii). In timpul urinarii, impulsurile nervoase fac ca muschii din peretii vezicii urinare sa se contracte, eliminand urina din vezica in uretra. Concomitent cu contractia peretilor vezicali, tot prin control nervos, se... [continuare]
Riscul consumului de laxative in dietele de slabit
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Oamenii care fac abuz de laxative nu isi ating, de obicei, scopurile. Acestia folosesc laxativele pentru a fi mai slabi si obtin rezultate imediate pozitive. Totusi, in cele din urma, in timp, se produce exact opusul efectului dorit. Cum se poate evita abuzul de laxative Iata cateva modalitati prin care poate fi evitat abuzul de laxative: - Nu se vor utiliza laxative cu exceptia cazului in care medicul recomanda acest lucru. Laxativele sunt deosebit de nocive pentru organism. - Se vor consuma cel putin 6-10 pahare de apa si bauturi fara cofeina pe zi. Se recomanda evitarea cofeinei intrucat aceasta actioneaza ca diuretic si stimuleaza eliminarea lichidelor din organism) pe zi. Limitarea aportului de lichide promoveaza deshidratarea si agraveaza constipatia. - Inclusiv unele tipuri de activitati fizice regulate pot fi utile pentru reglarea functiei intestinale, desi trebuie sa se discute cu medicul legat de intensitatea si tipul de exercitii fizice.... [continuare]
Generalitati Sindromul de intestin iritabil reprezinta o afectiune intestinala care determina dureri sau disconfort abdominal, crampe sau borborisme, diaree sau constipatie. Este o boala cronica, dar care poate fi ameliorata. Cauze Cauza exacta a sindromului de intestin iritabil este necunoscuta. Cu toate acestea, medicii specialisti cred ca o comunicare intre creier si tractul gastrointestinal reprezinta cauza acestui sindrom. O combinatie complexa de elemente, incluzand stresul psihologic, statusul hormonal, sistemul imun si neurotransmitatorii, par sa interfere cu mesajele dintre creier si intestin. Aceasta comunicatie anormala determina contractii sau spasme abdominale, care cauzeaza adesea crampe. Aceste spasme, fie accelereaza tranzitul intestinal, determinand diareea, fie il incetinesc, determinand constipatia. Persoanele care sufera de SII au un intestin anormal de sensibil. Nu se cunoaste motivul pentru care intestinele lor reactioneaza puternic la... [continuare]
Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a slabi o persoana trebuie sa consume cantitati ridicate de grasimi si scazute de carbohidrati. Filosofia dietei Atkins Organismul uman este capabil sa arda atat grasimile cat si carbohidratii pentru a produce energia necesara functionarii adecvate. Carbohidratii, sub forma de glucoza, sunt prima sursa utilizata de organism pentru a produce energie. Dr. Atkins sugereaza ca prin reducerea semnificativa a cantitatii de carbohidrati consumati, organismul uman trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor pentru a produce energie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de lipoliza, rezultatul secundar al acestui proces fiind cetoza. Cand grasimile sunt dizolvate pentru producerea de energie, prin... [continuare]
Semintele, daca sunt folosite la paine, isi pierd din valoarea lor?
Semintele, daca sunt folosite la paine, isi pierd din valoarea lor? Ma intreb acest lucru, deoarece exista afirmatii conform carora semintele (in, susan, marar, dovleac etc.) devin daunatoare prin tratare termica. Eu fac painea la masina de paine, deci nu le prajesc, dar totusi pentru coacere suporta tratamentul termic specific. Am folosit pentru a face paine si tarate de grau. Ce credeti despre asta? Multumesc pentru raspunsuri! [continuare]
Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale. [continuare]
Graul (triticum vulgare)
Graul este cultivat mai ales ca aliment, dar si ca planta medicinala. Radacina graului este lunga, frunzele sunt lineare, iar inflorescenta este un spic compus. Fructul graului este o cariopsa de culoare bruna si forma ovala. Planta este cultivat si creste mai ales in zonele de campie si stepa, la noi in tara. Graul infloreste in luna iunie sau iulie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructul (boabele). Planta contine: apa, lipide, proteine, glucide, fibre, saruri minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitamina a, vitamina b, vitamina E, vitamina k, vitamina d, fermenti. Planta are calitati mineralizante, tonice, diuretice, antiinflamatorii. Graul este folosit si in industria alimentara si panificatie. Uz intern: - boli hepatice, renale, boli gastrointestinale, hipovitaminoze, stari febrile, dispepsie, acnee, convalescenta, tuse, afectiuni cardiace, tulburari neurovegetative, obezitate, sterilitate, afectiuni... [continuare]
Eucarbon, comprimate
Ce este Eucarbon si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul de scurta durata al constipatiei ocazionale. Adjuvant in tratamentul tranzitului intestinal incetinit, meteorismului, flatulentei, hemoroizilor. Mod de administrare Adulti si copii peste 15 ani: Doza recomandata este de 1 - 2 comprimate Eucarbon de 1 - 3 ori pe zi, administrate cu o cantitate mare de lichide, in timpul mesei sau dupa masa, pentru a obtine un efect laxativ usor. Daca se doreste un efect laxativ mai puternic, doza de seara poate fi crescuta la 3 - 4 comprimate Eucarbon. Dupa utilizarea indelungata, fara pauze, a produsului, poate aparea o reducere a efectului acestuia. Daca efectul tratamentului este insuficient, nu se creste doza, nici nu se prelungeste perioada de tratament, ci se solicita consult medical. Atentionari si precautii Contraindicatii Acest medicament nu trebuie sa fie utilizat in urmatoarele cazuri: -anumite boli intestinale in special afectiuni inflamatorii intestinale,... [continuare]
Diomfibra, comprimate
Compozitie Tarata de grau stabilizata 50%, lactoza 30%, dextroza 20%. Caracteristici Adjuvant in curele de slabire, prin eliminarea senzatiei de foame datorata cresterii volumului fibrelor in contact cu lichidele. Indicat in boli metabolice ale colonului si in constipatie cronica. Mod de administrare 5-10 comprimate de 3 ori pe zi inainte de mese cu un pahar de apa, in dieta de slabire; 4-6 comprimate de 3 ori pe zi cu un pahar de apa, ca aport de fibre vegetale insolubile. Actiune terapeutica Restabileste echilibrul de fibre vegetale in organism; aduce un aport energetic neglijabil; luat inaintea meselor, determina eliminarea senzatiei neplacute de foame; adjuvant in boli metabolice si ale colonului. Contraindicatii In caz de insuficienta renala cronica; persoane cu dolicosigmoid. [continuare]
Diett, granule
Ce este Diett si pentru ce se utilizeaza Indicatii Produsul contine principii active vegetale cu activitate complexa asupra organismului uman, care stimuleaza toate functiile excretorii. Mobilizeaza si favorizeaza evacuarea deseurilor si toxinelor stocate in tesuturi, ajuta la normalizarea functiei hepatice, renale si digestive. Este un bun depurativ datorita actiunii diuretice coleretic cologoge, laxative. Reduce colesterolul si nivelul uremiei. La persoanele obeze cu hipertensiune arteriala si edeme, datorita efectului diuretic, produce o eliminare a lichidelor cu scaderea tensiunii arteriale. Obezitate, pofta de mancare exagerata, constipatie cronica. Mod de administrare Pentru combaterea obezitatii, a poftei de mancare exagerate si a tendintei de crestere in greutate se vor consuma 3-6 linguri pe zi, in functie de greutatea persoanei. Produsul se utilizeaza in cure de 3-4 saptamani, cu pauze de 10 zile. Scaderea poftei de mancare apare in a 3-a zi, iar scaderea in... [continuare]
Sinapis nigrae semen samnta de mustar, fragmente
Denumire stiintifica :Sinapis alba Fam. Cruciferae. Denumiri populare : curpen alb, hordel, hrenoasa, mustar bun, mustar de gradina, rapita alba, rapita de gradina, rapita de mustar. In traditia populara : mustarul se punea la ceafa sau la urechi, contra durerilor de cap. Pisat maruntel, cu lapte dulce, se folosea contra orbaltului. Radacina fiarta cu vin, se lua dimineata si seara contra treapadului. Era un leac obisnuit contra junghiurilor; se amesteca faina de mustar cu otet, se facea o turta si se punea in legatura. Altii luau o parte faina de mustar si 2 parti de grau, le amestecau le puneau pe o carpa si apoi tineau 5-6 ore pasta facuta cu otet. In locul de faina se foloseau uneori tarate de grau. Unii faceau bai cu partile aeriene ale plantei, contra reumatismului si racelii. Compozitie chimica : oficinale sunt numai semintele ajunse la complecta lor maturitate (Semen Sinapis nigrae sau Semen Brassicae nigrae) semintele contin ulei vezicativ, mucilagii, glicozide.... [continuare]
M-am chinuit vreo 15 ani cu o fisura anala: - am fost consultat de catre 8 chirurgi (inclusiv gastroenterolog) - am facut fisurectomie (operatie) - am incercat cam tot ce exista pe piata in materie de tratamente: creme, bai calde, etc - am respectat regim alimentar, igiena, etc, etc - endoscopia colonului- totul in regula. rezultat: zero! Ajunsesem in stadiu de depresie din cauza fisurii anale!! - problema aparea chiar daca aveam scaun regulat, fara constipatie (adaugam la aproape toate mesele tarata de grau, legume, evitam pe cat posibil proteinele animale (carne, lactate grase), grasime, afumatura, alcool - binenteles aparea la un nivel atenuat. Chestii care atenuau problema: tarata de grau, mesele cat mai usuoare, fructe si legume - consumate moderat(diareea provoaca de asemenea fisura anala). Dupa atatia ani de chin am gasit si Solutia: se numeste PANCREATINA (medicamentul Triferment). Iar zilnic, de 1,2 ori cate-o pastila de Triferment in timpul mesei, iar de mai bine de doi... [continuare]
buna ziua,am 28 ani,doresc sa fiu lamurit intr-o problema,acum aprox un an am inceput sa am scaune tari si de dimensiuni medii,ceea ce a dus la simptome ale constipatiei,deoarece eu nu beam multa apa,fibre nu consumam aproape deloc,deoarece am crezut ca alimentatia imi va oferi aceste fibre,numai ca nu mancam ce trebuia,si intr un final am inceput sa simt cand defecam,o senzatie de zgarietura,ca si cum se crapa pielea,iar pe hartia igienica apareau pete mici de sange rosu deschis...m-am gandit ca am fisura anala,insa cand ma spalam dupa ce terminam,simteam la orificiul anal atunci cand relaxam muschiul sfincterului,ca doua umflaturi,moi,precum niste buze,m am uitat cu o oglinda si arata exact precum hemoroizii,din ce am vazut in poze pe net.....insa sunt interiori,dupa ce ma spal si se contracta muschiul,nus e mai simt.am inceput sa manac 4 linguri de tarate de grau zilnic,2 la prima masa,2 la cealalta masa de regula seara,beau 2 litri de apa poate si mai mult zilnic,acum de... [continuare]
Am probleme cu fetita mea de la 6 luni cu constipatia cronica in urma unui trat cu aerius pt o alergie..atunci a inceput totul...,acum are 1 an si 2 luni si am incercat totul pana acum:sucuri din toate fructele laxative,prune uscate,miere dim.,duphalac,humana milchzucher.dulcopic,,ovaz cu prune,tarate,iaurturi,doar paine neagra,fara orez,banane,morcov in manacaruri si nimic.Face cam la 2-3 zile f greu ca niste bilute si cu firisoare de sange,de supozitoare m-am saturat..e groaznicSimt ca nu mai pot...ce sa mai incerc?E prea mica sa merg sa-i fac o colonoscopie,e traumatizant pt un copil asa mic.De mers la dr cred ca am mers la toti din orasul meu.E periculos daca mai continuie asa?ce se poate intampla?Va rog ajutati-ma cu un sfat ...simt ca nu mai pot.Va multumesc! [continuare]
Buna ! sunt noua aici si nu ma prea descurc..sper ca scriu totusi intrebarea unde trebuie :)) Am o nelamurire.Eu mananc dimineata cereale cu lapte.Din cate stiu ca m-am informat dupa net nu sunt bune toate cerealale si nu in orice fel de cantitati.Eu am tinut o dieta si am slabit 10 kg avand 65kg la 158m la varsta de 16 ani.Acum am 55kg..dar mai vreau sa mai slabesc 5 kg.Mananc sanatos,beau lichide multe si fac sport (sar coarda,abdomene,tae-bo,alerg).Tosusi nu stiu daca cerealele care le consum sunt bune pe eticheta scrie : "ingrediente:faina integrala de grau,tarate,zahar,malt,sare,emulgator(E471) 357kcal/100g ,proteine-10g,lipide-2,4g,glucide-72,6g" Lapte consum din cel slab la 1,8 grasime si doar 150ml la cereale. Este buna alegerea mea de a consuma cereale de tipul fulgilor de grau in cazul in care vreau sa mai si slabesc? Va rog frumos sa ma sfatuiti,astept raspuns.Multumesc anticipat. [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter