Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

strugurii

Cura de struguri

Cura de struguri

Actualizat la data de: 19 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Cum sa consumam polivitaminele naturale? Din cele mai vechi timpuri si pana acum, strugurii au ocupat un loc important in alimentatia omului, dar si in vechile tratamente medicale. Initial, vita-de-vie s-a gasit in stare salbatica pe tarmurile Marii Negre si ale Marii Caspice, iar de aici s-a raspandit in Europa (Italia, Grecia, Franta) si in Asia Mica (Israel). Medici renumiti ai Antichitatii, precum Hipocrate si Pliniu, dar si alti celebri invatati, de atunci si pana in zilele noastre, recomandau folosirea strugurilor ca medicament impotriva frigurilor si anginei, iar romanii ii intrebuintau pentru dezintoxicarea organismului. Polivitamine naturale strugurii contin o serie intreaga de oligoelemente ce intaresc organismul si ii dau vitalitate, de aceea au fost denumiti „polivitamine naturale”. In compozitia lor intalnim: calciul, fosforul, potasiul, sodiul, fierul, dar si vitaminele A, B1, B2 , C, precum si niacina si taninuri. Valoarea energetica a 100g struguri este... [continuare]

 strugurii ne ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale

strugurii ne ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sezonul strugurilor este in toi. Deliciosi, racoritori si foarte sanatosi, este destul de greu sa refuzam un ciorchine apetisant. Indiferent de preferinte (albi, roze sau negri), strugurii pot fi un aliat de baza al organsimului in combaterea unor efectiuni acute (avitaminoza, deficit de minerale) sau cronice. Chiar daca pare surprinzator, acele bobite pe care poate pana acum nu le priveam decat ca pe o sursa de savoare, pot fi adevarati adjuvanti ai tratamentelor clasice administrate impotriva unui spectru foarte larg de boli : astm, boli cardiovasculare, constipatie, migrene, afectiuni renale, indigestie, hiperlipidemii, sindroame metabolice. Un studiu publicat recent de catre specialistii americani sugereaza faptul ca strugurii ne pot ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale. Rolul lor benefic se datoreaza continutului bogat in vitamine si antioxidanti. Flavonoizii, compusi naturali care se gasesc din abundenta in coaja, pulpa si chiar semintele... [continuare]

Beneficiile strugurilor

Beneficiile strugurilor

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati strugurii sunt o sursa de sanatate, intrucat sunt bogati in fitonutrienti, cum ar fi antioxidantii polifenolici, vitaminele si mineralele. Ca atare, trebuie sa-i includeti in mod regulat in dieta dumneavoastra, indiferent de forma: fructe proaspete sau suc. Sucul de struguri este considerat unul dintre cele mai benefice pentru sanatate. Acesta este numit deseori nectarul zeilor. Beneficiile strugurilor pentru sanatate strugurii sunt o sursa excelenta de antioxidanti, care protejeaza celulele de stresul oxidativ si sustin sanatatea inimii. Consumul regulat de struguri contribuie la hidratarea organismului, imbunatateste digestia si sprijina imunitatea. Unele dintre castigurile pentru sanatate oferite de struguri sunt: Amelioreaza simptomele astmului Gratie calitatilor lor terapeutice, strugurii pot fi folositi pentru vindecarea astmului. strugurii pot creste nivelul de umiditate de la nivelul plamanilor. Impiedica formarea cheagurilor de sange Bolile... [continuare]

Strugurii beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Strugurii beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 02 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati strugurii se numara printre fructele cu cele mai importante beneficii pentru organism, tratand constipatia, indigestia, oboseala cronica, afectiunile renale sau degenerarea maculara si prevenind cataracta. strugurii contin si antioxidanti puternici, care amana imbatranirea celulelor si protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer. Numeroase retete sanatoase contin struguri, datorita aromei lor speciale. Informatii nutritionale Aceste fructe asociate cu sosirea toamnei sunt surse foarte bune de vitaminele A, C, B6 si acid folic, alaturi de minerale esentiale precum calciul, potasiul, fierul, magneziul, fosforul si seleniul. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de struguri sunt urmatoarele Calorii 69 kcal; Carbohidrati 18 g; Proteine 0,7 g; Grasimi totale 0,2 g; Fibre alimentare 1 g; Acid folic 2 mcg; Niacina 0,2 mg; Acid Pantotenic 0,05 mg; Piridoxina 0,1 mg; Riboflavina 0,1 mg; Tiamina 0,1 mg; Vitamina A 66 UI; Vitamina C 11 mg; Vitamina... [continuare]

Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate

Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sucul de struguri este mai rar asociat cu posibile beneficii pentru sanatate, desi proprietatile sale unice au efecte surprinzatoare asupra pielii, parului sau a functionarii sistemului cardiac si imunitar. Antioxidantii din sucul de struguri au efect protector asupra vaselor de sange, imbunatatesc circulatia sangelui si previn bolile cardiovasculare. Efectele laxative naturale ale acestei bauturi ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Proprietatile principale ale sucului de struguri Sezonul de coacere a strugurilor este excelent pentru urmarea unei cure cu suc obtinut din aceste fructe benefice pentru sanatatea organismului si frumusetea parului si a pielii. Sucul de struguri ofera aproape aceleasi beneficii precum vinul rosu, ale caror efecte pozitive asupra sanatatii cardiace s-au demonstrat in numeroase studii de specialitate. La fel ca in cazul vinului, sucul obtinut din struguri negri prezinta mai multe proprietati benefice pentru... [continuare]

Strugurii si beneficiile lor: cea mai buna protectie anticancer din lume

Strugurii si beneficiile lor: cea mai buna protectie anticancer din lume

Actualizat la data de: 22 August 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Odata cu venirea toamnei, e bine sa faci o cura cu fructe de sezon, pentru detoxifiere si marirea aportului de elemente nutritive in corp. Fara indoiala, o buna alegere o reprezinta strugurii, un aliment minune care te ajuta sa te hidratezi si sa slabesti, te fereste de alergii si are un rol important in prevenirea cancerului si a bolilor de inima. Beneficii ale strugurilor, pe care sigur nu stiai ca le au In ciuda faptului ca au un nivel ridicat de zaharuri, strugurii sunt foarte buni in diete. O cana cu boabe de struguri rosii sau albi contine 104 calorii, insa iti ofera 70% din necesarul zilnic de vitamine de care corpul tau are nevoie, in special vitamina K si vitamina C. strugurii mai contin proteine, fibre, vitamina A, potasiu, fier si folati - compusi ce au o structura asemanatoare cu acidul folic. Cea mai mare cantitate de antioxidanti si vitamine se afla in coaja strugurilor. Cei negri contin cel mai puternic antioxidant din lume, resveratrolul. Aceeasi... [continuare]

Multiplele beneficii ale strugurilor

Multiplele beneficii ale strugurilor

Actualizat la data de: 11 Septembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati strugurii sunt fructe foarte bune pentru sanatate, fiind o sursa naturala de antioxidanti si de vitamine. Consumul de struguri contribuie la combaterea anemiilor, a asteniilor, a stresului, dar si a starilor de oboseala. In plus, strugurii au un efect diuretic, laxativ, coleretic, colecistokinetic, detoxifiant, hipocolesterolemiant, sunt regeneratori hepatici, calmanti si combat insomniile. strugurii se numara printre fructele cu cel mai mic indice glicemic, iar aportul lor caloric este redus, ei avand circa 70 de calorii per 100 de grame. strugurii negri contin resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti. Mai contin si licopen, bioflavonoide, acizi grasi Omega 3 si 6, mangan, cupru, antocianine, acid elagic si melatonina. De asemenea, strugurii negri contin multe oligoelemente care fortifica organismul si ii ofera vitalitate, tocmai de aceea au fost denumiti si „polivitamine naturale”. Principalele beneficii • Intaresc... [continuare]

Strugurii - sursa naturala de sanatate

Strugurii - sursa naturala de sanatate

Actualizat la data de: 18 Septembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati strugurii sunt intalniti in diferite culori, de la alb, rosu, verde, negru si violet. Toate tipurile de struguri sunt usor accesibile pe tot parcursul anului. Acestia contin un numar mare de substante nutritive esentiale si ofera o serie de beneficii pentru stimularea imunitatii. De asemenea, sunt o sursa bogata de minerale, inclusiv magneziu, fier si calciu. strugurii mentin organismul hidratat, reduc riscul de diabet si de cancer, trateaza problemele cutanate si sunt o sursa importanta de potasiu, insa beneficiile strugurilor nu se opresc aici. Aceste fructe sustin sanatatea creierului, combat inflamatia si ajuta la pierderea in greutate. Valoare nutritionala strugurii sunt surse bogate de fitonutrienti, in special fenoli si polifenoli. Fitonutrientii din struguri variaza de la specie la specie. Continut per 100 grame: - Calorii: 67 - Grasime totala: 0,4 g - Colesterol: 0 mg - Potasiu: 191 mg - Fibre dietetice: 0,9 g - Proteine: 0,6 g - Vitamina C: 6% -... [continuare]

Planta este un arbust mic care creste spontan in zona alpina. Tulpina este agatatoare si taratoare. Frunzele sunt tari si lucioase. Florile au culoare rosie sau alba. Fructul este o baca, cu forma rotunda, de culoare rosie In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele care se recolteaza in lunile mai sau iunie. strugurii ursului au calitati diuretice, astringente, antiseptice, tonice, emoliente, dezinfectante. Planta contine glucide, lipide, proteine, acizi organici, tanin, rezine, glicozizi fenolici si flavonici, minerale, flavonoide, acid ascorbic, riboflavina, tiamina, betasisterol, triterpene, saponine. Uz intern: - inflamatii ale cailor urinare (pielonefrite, uretrite, cistite, colibaciloza, hipertrofieprostatica), pietre la rinichi, incontinenta urinara, diaree, litiaza urinara, dizenterie, enterocolita, hematurie, metrorargie, hemoragii uterine - sub forma de infuzie, decoct. Uz extern: - leucoree, ulceratii vaginale (herpes) - sub forma de bai sa... [continuare]

Strugure (vitis vinifera)

Din Plante medicinale

In Romania vita de vie este o planta cultivata pentru fructele sale, mai ales in zonele de deal. Planta se agata prin carcei de diferiti suporti, are frunzele lobate (3-5 lobi), zimtate pe margini, mari. Florile sunt mici si albe. fructele cresc sub forma de ciorchine. Dintre elementele chimice din compozitia plantei amintim: ap 72%, zahar fermentabil, crema de tartru, acid tartric liber, acid malic, materii azotate, materii neazotate, materii minerale, lignoase insolubile, acizi liberi, acizi volatili, tanin, ulei, materii rasinoase, enocianina, vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E. Principalele proprietati ale strugurelui sunt: foarte digest, energic muscular si nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent si decongestionant hepatic, rscoritor, colagog, diuretic, laxativ, antiputrid, reduce cantitatea de colesterol din sange, elimina acidul uric in exces, ajuta in cazul cancerului. In fitoterapie se utilizeaza fructele proaspete sau uscate (stafide). Uz intern: [continuare]

in partea superioara a pulpei ,a crescut pe piele ,moale ,nu este dureroasa ,dar deranjabila ,deoarece ,am proteze ,risc mereu sa o prind in siret cand ma imbrac ,nu stiu ce este si nici cui sa ma adresez ,sau ce trebuie facut ...nu prea stiu sa na exprim ,bine (pacat ca nu pot sa va trimit o imagine) ...va multumesc pt rabdare ,toate cele bune sa va insoteasca ... [continuare]

Dieta sonoma

Dieta sonoma

Actualizat la data de: 30 Decembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte... [continuare]

Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv?

Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv?

Actualizat la data de: 22 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Consumul de fibre Farfuria oricarei persoane ar trebui sa fie plina, cat de des se poate, cu alimente ca cirese, struguri, ardei, fasole, cereale integrale si nuci. Alimentele bogate in fibre ajuta la reglarea digestiei. Organismul are nevoie de 20-35 grame de fibre pe zi. O alimentatie bogata in fibre este importanta pentru mentinerea greutatii ideale si este utila in prevenirea bolilor de inima, a fluctuatiilor de zahar din sange si poate preveni chiar si aparitia hemoroizilor. Guma de mestecat contra pirozisului (arsurilor provocate de hiperaciditate) Mestecarea gumei poate ajuta la ameliorarea simptomelor refluxului gastroesofagian si a arsurilor stomacale, prin stimularea productiei de saliva pentru neutralizarea acizilor. Deoarece guma de mestecat cu aroma de menta poate provoca arsuri stomacale, ar trebui sa se opteze pentru alte arome cu exceptia acesteia. Totusi, se va renunta la aceasta daca din cauza ei se va inghiti aer care va duce la eructatii si... [continuare]

Remedii naturale pentru cancerul de san

Remedii naturale pentru cancerul de san

Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Remediile naturiste pentru cancerul de san includ consumul de usturoi, broccoli, struguri, ceai verde, lignani, grau verde, soia, vitamina D si calciu. Cancerul de san este caracterizat de cresterea de tesuturi maligne la nivelul sanului. Acesta poate fi clasificat ca fiind ductal, lobular sau inflamator, in functie de locul de origine. Poate fi cauzat de consumul de bauturi alcoolice, radioterapie in zona sanului, nasterea primului copil la o varsta frageda sau o varsta prea inaintata, aport crescut de progesteron sau estrogen, etc. Cancerul de san poate fi observat ca urmare a manifestarii a mai multor simptome. Caile de atac contra cancerului de san nu vindeca boala ci stimuleaza sistemul imunitar sa distruga tesutul canceros intr-o anumita masura. Cu toate acestea, un stil adecvat de viata si obiceiuri alimentare sanatoase sunt recomandate pentru longevitatea bolnavilor cu cancer de san. Desi nu este curabil, cancerul de san poate fi prevenit prin anumite... [continuare]

Pagina 1 din 20 (572 rezultate)