Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

rolul grasimilor

Grasimi sanatoase pentru inima

Grasimi sanatoase pentru inima

Actualizat la data de: 26 August 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati De ani de zile nutritionistii si medicii sustin beneficiile unei diete sarace in grasimi. Acestia au afirmat ca reducerea cantitatii de grasimi pe care oamenii o consuma este secretul pierderii in greutate, al scaderii nivelului de colesterol si prevenirii multor probleme de sanatate. Consumul anumitor alimente, cresc riscul de boli cardiovasculare si chiar daca schimbarea obiceiurilor alimentare poate fi dificila la inceput, importanta este perseverenta si o indrumare corespunzatoare. Cu toate acestea, grasimile au un rol important in mentinerea sanatatii fizice si mentale ale unei persoane. Grasimi bune versus grasimi rele Exista patru tipuri principale de grasimi in produsele alimentare. Acestea sunt: - grasimile trans - grasimile monosaturate - grasimile saturate - grasimile polinesaturate. Stiind care grasimi trebuie evitate sau cel mult consumate cu moderatie, o persoana va face alegeri inteligente privind alimentatia de zi cu zi, citind... [continuare]

Grasimile benefice si nocive din alimente

Grasimile benefice si nocive din alimente

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Grasimea reprezinta cea mai bogata sursa de energie alimentara disponibila n dieta zilnica. Un consum excesiv insa, poate produce un aport energetic prea mare, iar daca aceasta energie nu este folosita, va provoca excesul de greutate si obezitate, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, grasimea este implicata si în alte functii ale corpului nostru: - mentine pielea si parul sanatosi. - Ajuta la absorbtia vitaminelor liposolubile (A, D, E si K). - efect termic asupra propriului organism. Tipuri de grasimi Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in mod pozitiv, iar altele in mod negativ starea de sanatate a unei persoane. Ideal ar fi, sa se consume cu moderatie produse alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi. Adevaruri... [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport Omega 6/Omega 3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire/recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati Omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (Omega 6) Acid linolenic (Omega 3) - - ... [continuare]

Ce este grasimea viscerala si cum scapam de ea?

Ce este grasimea viscerala si cum scapam de ea?

Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2018

Dr. Sebastian Pale
Medic cardiolog

Generalitati Grasimea viscerala reprezinta acele depozite de lipide din jurul organelor, care pot influenta aparitia diverselor patologii. Acestea produc o stare de inflamatie, prin eliberarea unor substante care promoveaza aparitia procesului inflamator si care, mai devreme sau mai tarziu, au efecte negative asupra organismului, prin formarea de placi de aterom la nivelul vaselor de sange, aparitia hipertensiunii arteriale, a diabetului etc. Majoritatea indivizilor incep sa ia in greutate odata cu inaintarea in varsta deoarece, pe de-o parte apare sedentarismul, iar pe de alta, din cauza modificarii raportului dintre anabolism si catabolism in favoarea anabolismului. Cu alte cuvinte, aportul de kilocalorii este mai mare comparativ cu necesitatile organismului si, din acest motiv, organismul este nevoit sa depoziteze surplusul de kilocalorii sub forma de grasime. Din pacate, nu grasimile din alimente ne ingrasa, ci un aport mai mare de carbohidrati, prin stimularea secretiei... [continuare]

Care este diferenta dintre grasimile saturate si cele nesaturate?

Care este diferenta dintre grasimile saturate si cele nesaturate?

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2023

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Ce sunt grasimile ? Grasimea poate sa aiba o reputatie proasta dar ea nu inseamna intotdeauna un lucru rau. In perioadele de post alimentar organismul foloseste energia furnizata de grasimile din depozitele tesutului adipos. De asemenea, ele intra in componenta membranelor celulare si a sistemului nervos. Deoarece grasimea este foarte bogata in calorii, eliminarea ei pare o cale sigura spre un control mai bun al greutatii insa nu este recomandat acest lucru. Avem nevoie de o ratia zilnica de grasimi (recomandata de Institute of Medicine) care este de 25-35% din valoarea calorica a tot ceea ce am mancat in ziua respectiva. De multe ori, grasimea este inlocuita cu zaharurile adaugate si carbohidratii rafinati  in alimentele procesate. Astfel, desi am scazut caloriile din grasimi, se adauga cele din carbohidratii rafinati, preparatul ajungand sa contina chiar mai multa energie decat cel initial; in plus valorile nutritionale sunt mici sau inexistente. Ce sunt gasimile... [continuare]

Rolul acizilor grasi in alimentatie. ce cantitate este indicata pentru consum?

Rolul acizilor grasi in alimentatie. ce cantitate este indicata pentru consum?

Actualizat la data de: 25 Martie 2024

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Ce sunt grasimile Grasimile sau lipidele joaca un rol esential in biologia celulelor (peretele celular fiind constituit din lipide), tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice, semnalizarea celulara si mentinerea starii de sanatate. Din punct de vedere fiziologic grasimile indeplinesc doua functii importante in organism: - Rezerva de energie, fiind macronutrientii cu cea mai mare densitate calorica (1 gram furnizeaza 9/37 Kcal/Kj); - Rol structural – functional fiind precursori de hormoni si eicosanoizi paracrini care sunt semnalizatori (cell signalling), facilitand comunicarea intre celulele corpului sau controland reactiile inflamatorii. Aportul alimentar Aportul alimentar de grasimi trebuie sa prezinte maximum 25% din necesarul caloric zilnic pentru un individ sanatos, impartiti astfel: • AGS la maxim 7%, • Acizi trans maxim 1%, • AGPN aproximativ 10% • Acizi grasi mononesaturati 12... [continuare]

Rolul alimentatiei sanatoase in dezvoltarea copilului

Rolul alimentatiei sanatoase in dezvoltarea copilului

Actualizat la data de: 03 Decembrie 2023

Dr. Butila Liana Maria
Medic Rezident Pediatrie

Ce inseamna o nutritie sanatoasa Nutritia este importanta in cresterea si dezvoltarea copilului. Aceasta se refera la alimentele si bauturile care furnizeaza necesarul pentru functionarea organismului. Nutrientii sunt substante gasite in alimente care permit organismului sa creasca si sa functioneze corect. Exista sase nutrienti esentiali: proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale si apa. Ce este afectiunea si cum se manifesta O alimentatie buna se refera la o dieta care contine un echilibru sanatos de nutrienti, cum ar fi o dieta bogata in fructe si legume. Nutritia deficitara se refera la o dieta care contine un echilibru nesanatos de nutrienti, cum ar fi o dieta bogata in zahar sau sodiu. Exista multe efecte ale nutritiei asupra cresterii si dezvoltarii copilului. De exemplu, alimentatia poate afecta cresterea fizica a copilului, precum si dezvoltarea creierului. In plus, a avea o alimentatie buna in copilarie creste probabilitatea de a avea o alimentatie buna la... [continuare]

Rolul alaptarii in sustinerea sanatatii si dezvoltarii nou-nascutului

Rolul alaptarii in sustinerea sanatatii si dezvoltarii nou-nascutului

Actualizat la data de: 05 Februarie 2025

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Ce este alaptarea? Alaptarea este modalitatea naturala si optima de a asigura nutritia nou-nascutilor, oferind numeroase beneficii pe termen scurt si lung atat pentru sugari, cat si pentru mame. Ea este recunoscuta de organizatiile de sanatate din intreaga lume, inclusiv de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP), ca fiind cea mai buna sursa de nutritie pentru sugari. Alaptarea nu numai ca asigura nutrienti esentiali, dar joaca, de asemenea, un rol esential in dezvoltarea sistemului imunitar, cresterea creierului si legatura emotionala. Superioritatea nutritionala a laptelui matern Laptele matern este conceput in mod unic pentru a satisface nevoile nutritionale ale sugarului. Acesta contine un echilibru perfect de proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale care se adapteaza pe masura ce copilul creste. Spre deosebire de formula, care ramane constanta, laptele matern isi schimba compozitia ca raspuns la nevoile... [continuare]

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Actualizat la data de: 07 Februarie 2023

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Vitamina B1 - tiamina Complexul de vitamine B este format din 8 vitamine solubile in apa. Acestea indeplinesc roluri importante in organism., intervenind in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor. Se gasesc in multe alimente neprocesate si in suplimente alimentare. Multe beneficii provin din capacitatea lor de a ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii si sa-i transforme in energie. Deoarece corpul nu poate stoca toate vitaminele B, este important sa le obtinem din alimente. Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefice asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului... [continuare]

Colesterolul si trigliceridele Cele mai importante doua tipuri de grasimi din organismul uman sunt reprezentate de colesterol si trigliceride. Consumul regulat de mancare sanatoasa (protectiva) va tine concentratiile de colesterol si trigliceride intr-un interval benefic pentru sanatate. Ficatul, intestinele si chiar pielea contribuie la metabolismul colesterolului. Acesta este legat de proteine si transportat in intreg organismul formand astfel complexe numite lipoproteine. Colesterolul participa la o serie de procese din organism cum ar fi - intervine in procesul de formare al membranelor celulare, izoleaza fibrele nervoase, ajuta la formarea unor hormoni, a vitaminei D si a sarurilor biliare. Doua tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Unul cu potential daunator organismului - LDL colesterolul - si unul cu efecte benefice - HDL colesterol. Rolul colesterolului LDL este acela de a transporta grasimile de la ficat la nivelul intregului organism, unde vor... [continuare]

Ce reprezinta lanugo si care este rolul lui?

Ce reprezinta lanugo si care este rolul lui?

Actualizat la data de: 29 August 2022

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Ce este lanugo Atunci cand vezi pentru prima data un nou-nascut, nu te mira daca esti socat. De multe ori nu seamana deloc cu ceea ce ai vazut la televizor sau in filme. Pot avea capul mare in forma de con, fata si ochii lor pot parea umflati, iar mainile si picioarele lor pot parea initial albastre. Au, de asemenea, o piele foarte subtire care poate fi acoperita cu par fin numit lanugo. Majoritatea bebelusilor sunt acoperiti de o substanta alba si cremoasa numita vernix care ajuta la protejarea pielii bebelusului in uter. Ati fost surprinsa sa constatati ca frumosul dvs. copilas era acoperit de par fin atunci cand l-ati adus pe lume? Poate parea ciudat, dar este complet normal, temporar si nu trebuie sa va faceti griji. De ce sunt unii nou-nascuti acoperiti de par pe corp si care sunt cauzele? Acest invelis de par moale si fin se numeste lanugo. Este o parte esentiala a dezvoltarii fetale si incepe sa se dezvolte in uter undeva intre saptamana 14 si saptamana 20. De obicei,... [continuare]

Rolul educatiei sanitare in prevenirea bolilor

Rolul educatiei sanitare in prevenirea bolilor

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Ce este educatia sanitara Educatia sanitara a fost, este si va ramane unul din pilonii importanti in ceea ce priveste mentinerea starii de sanatate a populatiei si cuprinde cunoasterea starii de sanatate, abilitatea de predare si invatare alaturi de implicarea activa. Protejarea sanatatii, prevenirea si controlul imbolnavirilor presupune monitorizarea atenta a populatiei sau a comunitatilor dar si identificarea factorilor de risc, a predispozitiei catre dezvoltarea unor epidemiii/ pandemii sau obiceiurile culturale locale. Importanta analizelor de sange Analizele de sange sunt foarte frecvente. Acestea sunt indicate si prescrise de catre furnizorii de servicii medicale avand drept scop: - furnizarea informatiilor despre functionarea anumitor organe, precum rinichii, ficatul, inima sau tiroida; - diagnosticarea bolilor precum cancerul, diabetul, bolile coronariene si HIV/SIDA; - raspunsul orgnismului la tratamentul prescris; - diagnosticarea tulburarilor de sangerare sau... [continuare]

Sparanghelul - beneficii pentru sanatate

Sparanghelul - beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 27 Martie 2025

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Sparanghelul (Asparagus officinalis) este o planta perena din familia Liliaceae, recunoscuta pentru proprietatile sale nutritionale si terapeutice.  Acesta este consumat in mod frecvent ca leguma in intreaga lume si este apreciat nu doar pentru gustul sau delicat, ci si pentru beneficiile substantiale pe care le aduce sanatatii umane. In articolul de fata, vom explora in detaliu compusii bioactivi ai sparanghelului, beneficiile acestuia pentru sanatate, precum si posibilele contraindicatii. Compozitia nutritionala a sparanghelului Sparanghelul este o sursa excelenta de vitamine si minerale esentiale. Este bogat in vitamina K, vitamina C, vitaminele din complexul B (inclusiv B6, B1, B2, B3, si acid folic), vitamina E, precum si minerale precum fier, calciu, magneziu si potasiu.  De asemenea, contine o cantitate semnificativa de fibre dietetice si antioxidanti, cum ar fi flavonoidele si polifenolii. Acesti compusi contribuie la efectele benefice ale... [continuare]

Potasiul joaca un rol important in sanatatea inimii

Potasiul joaca un rol important in sanatatea inimii

Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Potasiul, un nutrient esential pentru mentinerea volumului de fluid in organism si important pentru reglarea echilibrului dintre acizi si electroliti, joaca un rol crucial si in mentinerea sanatatii inimii. Raportul direct proportional dintre concentratia corporala de potasiu si sanatatea cardiovasculara a fost evidentiat de un studiu derulat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2013, ce s-a concentrat pe efectele mineralului asupra corpului uman. Rolul potasiului in mentinerea sanatatii Rolul potasiului in organism se afla in stransa legatura cu relatia pe care acest mineral o are cu sodiul. In timp ce excesul de sodiu a fost intens discutat in cadrul demersurilor stiintifice despre consecintele abuzului de sare, carentele in potasiu raman inca insuficient discutate. Potasiul influenteaza in mod direct capacitatea muschilor de a se contracta, intrucat asigura transmiterea semnalelor emise de muschi catre terminatiile nervoase. Totodata, potasiul are un... [continuare]

De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta

De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Grasimile esentiale omega-3 inhiba inflamatiile in corp, imbunatatesc sanatatea cerebrala si cardiaca, protejeaza acuratetea vederii, contribuie la mentinerea greutatii corporale si cresc longevitatea. Principalele tipuri de acizi grasi esentiali omega-3 sunt acidul alfa-linolenic, acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic. Intrucat cele trei tipuri de grasimi omega-3 nu sunt produse in organism, ele trebuie sa provina din surse alimentare. Pestele gras, uleiul de seminte de in sau uleiul de seminte de canepa furnizeaza cantitatile necesare de acizi grasi esentiali, cu efecte pozitive asupra intregului organism. Beneficiile grasimilor omega-3 pentru sanatate Grasimile omega-3 cresc randamentul cerebral Aproximativ 60% din materia cenusie a creierului este compusa din grasimi, iar un aport bogat de acizi grasi omega-3 s-a dovedit util in cresterea randamentului cerebral la orice varsta, de la anii copilariei, pana la varste inaintate. Un studiu publicat in... [continuare]

Mersul pe role: metoda relaxanta pentru arderea caloriilor

Mersul pe role: metoda relaxanta pentru arderea caloriilor

Actualizat la data de: 30 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Patinajul pe role este un mod minunat de a face miscare, benefica atat pentru minte cat si pentru corp. Daca aveti patine cu rotile, scoteti-le din dulap, daca nu, poate ar fi cazul sa va ganditi sa va achizitionati, pentru a va distra intr-un mod sanatos. Indiferent de nevoile personale de a face fitness, patinajul pe role este o modalitate foarte buna de a face miscare. Patinajul pe role este o activitate excelenta de aerobic pentru oamenii de toate varstele. Dintr-un program regulat care va implica patinajul pe role, pot rezulta cel putin sase beneficii importante pentru sanatate. Rezistenta si forta musculara se vor imbunatati, flexibilitatea va creste cu putin ajutor, forma corpului se va modifica din cauza caloriilor arse, se va mari si rezistenta cardiorespiratorie, echilibrul si coordonarea vor fi mai bune, iar mintea va deveni mai clara. Aceste imbunatari vor aduce dupa sine si altele, al fel de placute, in viata... [continuare]

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru situatiile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii, grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea grasimilor se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din... [continuare]

Prea multe grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier

Prea multe grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier

Actualizat la data de: 11 Iunie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul de mezeluri si grasimi poate fi la fel de nociv pentru creier cum este si pentru inima. In urma studiilor s-a confirmat legatura dintre grasimile saturate nesanatoase pentru inima si agravarea rezultatelor testelor congnitive la femeile mai in varsta. De fapt, o dieta bogata in grasimi saturate pare sa accelereze declinul mental cu 5-6 ani comparativ cu o dieta saraca in aceste tipuri de grasimi. Rolul nociv al grasimilor saturate Cercetatorii au analizat timp de patru ani un grup de femei pentru a constata care ar putea fi cauza unui eventual declin mental. S-a descoperit ca la femeile care au consumat grasimi saturate exista o probabilitate cu 60-70% sa se inregistreze declinul mental, comparativ cu cele care au consumat mai putine grasimi saturate. Alimentele bogate in grasimi saturate, carne de vita, carne grasa de porc, carne de pasare consumata cu piele, unt, lapte integral si branza cu un continut ridicat de grasime sunt principalii... [continuare]

Care sunt grasimile sanatoase pentru inima

Care sunt grasimile sanatoase pentru inima

Actualizat la data de: 19 Februarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea alimentelor contin mai multe tipuri diferite de grasimi, acestea fiind mai bune sau mai nocive pentru sanatatea dumneavoastra. Nu este nevoie sa eliminati complet grasimile din dieta, deoarece unele dintre acestea ajuta organismul sa functioneze optim. Cel mai bine este sa cunoasteti ce tipuri de grasimi este recomandat sa consumati si ce alimente contin grasimile bune pentru intreg organismul. Exista numeroase tipuri de grasimi. Organismul sintetizeaza la randul sau propria grasime constituita din aportul de calorii in exces. Grasimile care se gasesc in plante si carne de animale se numesc grasimi alimentare. Grasimile alimentare fac parte, alaturi de proteine si carbohidrati, din macronutrientii care furnizeaza energie pentru organism. Grasimea este esentiala pentru sanatate, deoarece sustine desfasurarea normala a unor serii de functii ale corpului dumneavoastra. Se realizeaza tot mai frecvent cercetari cu privire la posibilele beneficii ale... [continuare]

Rolul dietei in prevenirea cancerului de prostata

Rolul dietei in prevenirea cancerului de prostata

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca sunteti ingrijorati cu privire la riscul aparitiei cancerului de prostata, ati putea fi interesati de prevenirea acestui tip de cancer. Cancerul de prostata este cel mai frecvent intalnit tip de cancer depistat la barbati. Este posibil sa aveti prieteni sau membri ai familiei care au fost diagnosticati cu cancer de prostata, iar acest lucru va poate face sa va intrebati, ce puteti face pentru a preintampina aparitia acestui tip de cancer. Adevarul este ca nu exista nicio cale sigura de a preveni cancerul de prostata. Rezultatele studiilor sunt contradictorii si nu se cunosc inca modalitati clare de preintampinare a dezvoltarii cancerului prostatic. In general, medicii recomanda ca barbatii care au o predispozitie accentuata de a manifesta cancer de prostata sa urmeze un stil de viata sanatos. Acest stil de viata trebuie sa includa un plan alimentar echilibrat si efectuarea de exercitii fizice. Exista dovezi ca alegerea unei diete sanatoase, scazuta... [continuare]

Alimentele bogate in amidon si ce rol au in dieta zilnica

Alimentele bogate in amidon si ce rol au in dieta zilnica

Actualizat la data de: 23 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele bogate in amidon sunt principala sursa de carbohidrati dintr-o dieta echilibrata, care asigura necesarul zilnic de nutrienti. Organismul utilizeaza amidonul pentru a furniza glucoza celulelor, insa sursa acestui carbohidrat complex este si ea importanta, intrucat trebuie sa detina si o valoare nutritionala crescuta, pentru a fi cu adevarat benefica. De pilda, dulciurile si alimentele din faina procesata contin si ele amidon, insa nu au alti nutrienti esentiali de oferit. Alegeti cu atentie produsele bogate in amidon, printr-o buna cunoastere a proprietatilor acestora. Amidonul si rolul sau in alimentatie Amidonul este constituit din lanturi lungi si complexe de zaharuri simple, de aceea este inclus in categoria carbohidratilor complecsi, despre care se credea in trecut ca nu cresc semnificativ nivelul glicemiei in sange. Recent, cercetatorii au descoperit ca unele alimente bogate in amidon pot creste indicele glicemic chiar mai mult decat unele... [continuare]

Clinica medicala irina

Din Clinici/Firme medicale

Clinica Medicala Irina ofera servicii de oftalmologie, fizioterapie, ortopedie, tratamente faciale si corporale. Centrul Medical Irina va ofera tratamente faciale si corporale prin: - liposuctie virtuala prin cavitatie (primul aparat Ultralipo din Oltenia); - mezoterapie cu dermoporatie, microdermabraziune, endermologie, terapia LED (aparatul Dermo Cell); - electrostimularea (Professional 24 pads) produce o miscare vibratorie fina a muschilor, arzand astfel calorii si grasimi in exces, imbunatatind circulatia sanguina si limfatica, precum si elasticitatea pielii (folosit si pentru lifting sani). - ultrasunetele (Ultraliposystem) produc spargerea depozitelor de grasime calcificate si dizolvarea lor, avand rol anticelulitic, anticearcan, antivergeturi precum si de stimulare a microcirculatiei prin actiunea termica. - drenajul limfatic (Presodrenaj) accelereaza microcirculatia si eliminarea reziduurilor toxinelor, fiind una dintre cele mai naturale si placute metode de... [continuare]

Servicii medicale     In Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti se pot trata un mare numar de afectiuni, spitalul acoperind intreaga paleta de specialitati medicale : - medicala - cardiologie - gastroenterologie - neurologie - neurochirurgie - chirurgie generala - ortopedie - ginecologie - chirurgie cardio-vasculara Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este clinica universitara cu o activitate stiintifica sustinuta, in care pacientii primesc o ingrijire medicala adecvata. Investigatiile medicale posibile sunt foarte numeroase si complexe. Dintre ele enumeram: analize de laborator, ecografii cardiace/generale/ginecologice/ intravasculare, radioscopii si radiografii, tomografii, CT, MRI, angiografii, scintigrafii, endoscopie / bronhoscopie, probe functionale (ecg, eeg, emg, test de efort, test Holter) etc.   Chirurgie I Dotare: - bloc operator dotat modern (filtre, insonorizare, aer conditionat, iluminare) - spatiu de preanestezie si trezire amenajate... [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)