Clickmed
programare rapida la medic

revista de sanatate

Ghid de sanatate a-z pentru sezonul rece

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2018

Generalitati In sezonul rece, majoritatea persoanelor cauta cele mai bune remedii pentru tratarea afectiunilor de sezon (raceala, gripa, laringita etc). Aceasta atitudine nu este insa cea mai potrivita din punct de vedere al starii generale de sanatate; dupa cum spune un binecunoscut proverb: "este mai usor sa previi decat sa tratezi". Prevenirea dezvoltarii bolilor de sezon are in prim-plan intarirea sistemului imunitar si hranirea acestuia cu ingredientele potrivite, care sa ii asigure functionarea in conditii optime. Ghid de sanatate A - Z A Antioxidantii - vinul rosu, fructele si legumele colorate sunt toate bogate in antioxidanti care pot preveni aparitia gripei si a racelii; Aerul cald - un studiu german constatat ca cei care petrec o parte din timp intr-o camera cu aburi calzi de doua ori pe saptamana racesc mai greu si congestia nazala este redusa. Nu puteti beneficia de sauna? Si aburul fierbinte de la dus are acelasi efect. B B complex - grupul de vitamine B... [continuare]

Igiena somnului: 16 obiceiuri sanatoase pentru un somn linistit

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Ianuarie 2010

Igiena somnului Igiena corecta defineste orice masura care promoveaza o stare buna de sanatate. Igiena somnului este asemenatoare igienei dentare: igiena dentara promoveaza sanatatea prin mentinerea curata a cavitatii bucale, in timp ce igiena somnului are rolul de a sustine organismul prin asigurarea unei minti si a unui corp odihnit. Igiena dentara poate fi considerata ca facand parte din igiena somnului, intrucat ritualul premergator somnului este foarte important in obtinerea unei nopti linistite. Improspatarea si curatarea cavitatii bucale este obligatorie atat dimineata, dar si in fiecare seara inainte de culcare. Sfaturi utile Iata cateva sfaturi utile in inbunatatirea igienei somnului: 1. Nu mergeti la culcare decat daca va este somn Daca nu va simtiti obosit la ora de culcare, cititi o carte, ascultati muzica sau rasfoiti o revista. Optati pentru o activitate relaxanta, care sa va distraga atentia de la problemele de peste zi. 2. Daca dupa 20 de minute... [continuare]

Ceaiul verde: elixirul sanatatii!

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Aprilie 2010

Generalitati Pana nu de mult numai tarile din Asia beneficiau de proprietatile curative ale ceaiului verde, cunoscand acest remediu naturist de peste 4000 ani. Acum, toate lumea a auzit de acest ceai si a inteles ca nu este o simpla bautura care poate fi savurata intr-o dupa-amiaza fara activitate, ci este o bautura care detine multiple beneficii medicale. In acest articol vom incerca sa trecem in revista toate proprietatile si beneficiile ceaiului verde, justificand astfel, de ce l-am numit elixirul sanatatii. In ultima perioada, ceaiul verde se bucura de o atentie semnificativa si din partea tarilor din Occident, iar majoritatea companiilor producatoare de medicamente au creat o serie de suplimente nutritionale care au la baza extractul de ceai verde. Origini Ceaiul verde provine din planta de ceai Camellia sinensis din care se mai prepara si ceaiul negru si oolong, diferenta fiind la nivelul modului de procesare. Aceasta planta isi are originile in partea de sud-est a... [continuare]

13 obiceiuri sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Ianuarie 2010

Generalitati Exista 13 cai de a avea o viata sanatoasa si fericita. Sigur multe lucruri se pot spune, dar in cazul de fata 13 nu este un numar cu ghinion. In loc sa aduca nefericire, totusi, cele 13 obiceiuri de mai jos promit o viata viguroasa si vivace. Nu exista, desigur garantii, dar multe dintre ele au fost publicate in reviste stiintifice. Ignorarea lor poate avea repercursiuni asupra sanatatii fizice si psihice a persoanei. Obiceiul sanatos numarul 1: micul dejun in fiecare zi Persoanele care mananca micul dejun in fiecare zi sunt campionii sanatatii. Studiile arata ca aceste persoane au tendinta de a absorbi mai multe vitamine si minerale si mai putine grasimi si colesterol. Rezultatul este deseori un corp mai suplu, colesterol mai scazut si mai putine riscuri de supraalimentare. De asemeni, in 2003 Asociatia cardiologica americana a raportat ca persoanele care mananca de dimineata au riscuri mult mai mici de a fi obeze si a dezvolta diabet zaharat comparativ cu cei... [continuare]

3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2013

Generalitati Medicii nutritionisti recomanda consumul de peste in mod regulat, datorita continutului sau bogat de proteine si acizi grasi esentiali omega-3, cu beneficii multiple pentru sanatate. Publicatia de specialitate Cronicile Bolilor Reumatice prezinta un studiu care asociaza proprietatile nutritive unice ale pestelui gras cu un risc semnificativ redus de dezvoltare a bolilor reumatice. Prepararea de retete sanatoase cu peste, de cel putin doua ori pe saptamana, poate insemna o sanatate articulara deplina. Consumul de peste si artrita reumatoida Revista stiintifica Cronicile bolilor reumatice a publicat recent un studiu care arata ca un consum de 4 portii de peste saptamanal reduce cu 50% riscul instalarii artritei reumatoide, o afectiune care cauzeaza inflamatii deseori debilitante ale articulatiilor, dureri cronice si oboseala accentuata. Cercetatorii suedezi au descoperit ca o dieta bogata in peste poate preveni instalarea boilor reumatismale. Grasimile... [continuare]

Pericolele pentru sanatate aduse de colorantii alimentari

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Decembrie 2013

Generalitati Colorantii alimentari sunt folositi in industria de profil de decenii intregi. In prezent, produsele pe care oamenii le cumpara din supermarket contin cel putin un colorant alimentar, producatorii din intreaga lumea folosind anual circa 7 milioane de kilograme de coloranti sintetici, potrivit statisticilor Centrului pentru Stiinta in Interes Public (CSPI). Pericolele pentru sanatate ale acestor substante raman un subiect aprins de dezbatere, cata vreme exista multi specialisti care scot la lumina o serie intreaga de riscuri, de la aparitia tulburarilor de comportament la copii, pana la declansarea cancerului mai tarziu in viata. Colorantii alimentari si bolile pe care le produc Multi coloranti naturali folositi in trecut in industria alimentara au fost interzisi de autoritati, din pricina toxicitatii lor despre care se discuta aprins in secolul XX. De atunci, companiile au inceput sa ii inlocuiasca treptat cu coloranti artificiali. Din pacate, acestia din... [continuare]

Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014

Generalitati Alimentele proaspete de primavara, respectiv fructele si legumele de sezon, sunt o cale sigura prin care puteti sa va imbunatatiti sanatatea inimii. In afara de faptul ca sunt mai gustoase si mai ieftine la inceputul sezonului cald, aceste produse naturale furnizeaza vitamine, minerale si fibre necesare sanatatii. Fructele bogate in antocianina pot reduce riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace, au descoperit cercetatorii. Asociatia Cardiaca Americana recomanda ca un adult sa consume minimum 115 grame de fructe si legume zilnic, pentru a-si mentine greutatea si presiunea arteriala in parametri optimi. Beneficiile fructelor si legumelor de sezon asupra sanatatii Oamenii de stiinta au derulat numeroase cercetari prin care au reusit sa demonstreze ca o dieta bogata in fructe si legume proaspete merge mana in mana cu sanatatea cardiaca. Adaugand mai multe astfel de produse in alimentatie la inceputul primaverii, va protejati suplimentar inima si va reduceti... [continuare]

10 moduri sanatoase de a tine sub control pofta de mancare

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2014

Generalitati Pofta de mancare dificil de tinut sub control este o consecinta a indisciplinei alimentare, greu de corectat in conditiile unui program zilnic solicitant. Iar cand incercati sa ignorati apetitul accentuat si va supuneti restrictiilor alimentare, nevoia de a manca devine cu atat mai mare, spun cercetatorii. Cand organismul simte ca primeste mai putin hrana decat de obicei, intra in ofensiva, secretand cantitati mai mari ale hormonului grelina, cu rol de stimulare a apetitului. Din fericire, exista metode sanatoase prin care sa opriti acest proces natural si sa va mentineti pofta de mancare in limitele normale. Metode de reglare a apetitului alimentar Apetitul alimentar crescut poate avea numeroase cauze, de la mancatul emotional si oboseala excesiva, pana la deprinderea unor obiceiuri alimentare nocive. Primii pasi catre reglarea poftei de mancare se fac inca de la inceputul zilei, prin schimbari sanatoase, respectate pe termen lung. Urmatoarele trucuri... [continuare]

Cand devine mustul periculos pentru sanatate?

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Septembrie 2023

Generalitati Strugurii aduc o multime de beneficii pentru sanatate, iar acest lucru face din deliciosul must una dintre cele mai sanatoase alegeri cand vine vorba de consumul de lichide. Mustul contine antioxidanti, fortifica imunitatea, este bogat in vitaminele A, B1, B2 si minerale, stimuleaza sistemul nervos, reduce retentia de apa si energizeaza organismul. Chiar daca are multe beneficii pentru sanatate, mustul este contraindicat in anumite situatii, devenind periculos pentru anumite categorii de persoane. Efectele negative ale consumului de must 1. Mustul nu este recomandat persoanelor cu probleme de greutate Consumat in cantitati mari, mustul ingrasa, intrucat are un continut mare de zahar si este foarte bogat din punct de vedere caloric. Se considera ca un pahar mic de must este echivalentul unui kilogram de struguri. 2. Mustul nu este indicat diabeticilor Pentru ca are foarte mult zahar in compozitie, aproximativ 280 grame/litru, mustul este contraindicat... [continuare]

Guava – 6 beneficii asupra sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Aprilie 2019

Ce este guava? Guava este un fruct tropical cu o coaja de culoare verde-galbui. Aceste fructe cresc in copaci in America Centrala. In numeroase tari, frunzele de guava sunt folosite pentru ceai in tratarea diareei, incluzand aici tari precum India si China. In tari precum Mexic, miezul fructului este folosit pentru tratarea ranilor. Guava este un fruct extrem de nutritiv si un aliment foarte sanatos. Conform Departamentului de Agricultura al Statelor Unite ale Americii, 100 de grame de fruct guava crud contine urmatorii nutrienti: - 68 de calorii - 14,32 grame de carbohidrati - 8,92 grame zaharuri - 0,95 grame grasimi - 5,4 grame fibre dietetice - 417 mg potasiu - 228,3 mg vitamina C Ceaiul de guava, indicat in diabet de tip II Frunzele de guava pot fi folosite pentru ceaiuri pentru a preveni cresterea nivelului de zahar din sange si pentru a ameliora simptomele persoanelor care sufera de diabet de tip II. Conform unei recenzii din anul 2010 din revista Nutrition and... [continuare]

Sanatate cu tratamente naturiste - oboseala

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati Este normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor schimbari in stilul de viata. Exista atat de multi oameni care se simt constant obositi, incat termenul de oboseala permanenta a intrat in vocabularul medical curent. Oboseala datorita insomniei sau care nu trece cu odihna si somn are multe cauze posibile: surmenajul si anxietatea , dar si anemia, sindromul de oboseala cronica, stresul, deprimarea, o tulburare de nutritie, o infectie, hipotensiunea arteriala, obezitatea, alimentatia deficitara, o glanda tiroida insuficient de activa. Cel mai adesea, o stare de oboseala persistenta are la baza mai multi factori. Dieta Consumati o dieta hranitoare, bazata in majoritate... [continuare]

Varsta la care ai avut prima menstruatie spune multe despre sanatatea ta

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Iulie 2016

Iti mai amintesti cand ti-a venit pentru prima data menstruatia? Este un detaliu important, caci in ultimii ani au fost facute studii care spun ca exista o legatura intre menstruatie si riscul de a dezvolta unele afectiuni, de la boli de inima, diabet, pana la cancer. Oamenii de stiinta nu au stabilit exact care este legatura exacta intre menstruatie si riscul de a face anumite boli, dar se pare ca exista o conexiune intre greutatea pe care o aveai la prima menstruatie si unele afectiuni. Iata care sunt bolile despre care se crede ca au legatura cu perioada in care s-a instalat prima menstra: Afectiuni ale inimii Potrivit unui studiu la care au luat parte 1,3 milioane de femei, cel mai mic risc de a face o boala de inima, de hipertensiune arteriala si de atac cerebral o aveau cele carora menstruatia le-a venit la varsta de 13 ani. In schimb, cele care au avut prima menstra la 10 ani aveau cel mai mare risc de boli card [continuare]

Smilefactory

Din Clinici/Firme medicale

Bine ai venit! Imediat ce ai intrat in clinica esti intampinat cu prietenie si te poti relaxa cateva minute in cocheta sala de asteptare de la etaj dotata cu minibar, video-proiector si cu o colectie de reviste interesante. Tratamentul tau se va desfasura intr-unul dintre modernele cabinete de la parter, iar diagnosticul se va stabili si cu ajutorul radiografiilor care se realizeaza tot la noi in clinica. Uita de plimbarile de la un cabinet la altul, Smile Factory are propriul cabinet de radiologie in interiorul clinicii. Daca este nevoie de o imagine panoramica, un mulaj sau o vedere intraorala, toate se pot realiza la clinica stomatologica Smile Factory. Sa trecem la treaba Daca te-ai obisnuit ca medicul stomatolog sa se ocupe doar de gura ta, iata ca aici esti tratat ca o persoana. Medicii nostri abia asteapta sa te cunoasca. Iti explica metodele aplicate pentru ca dantura ta sa fie mai sanatoasa, iti prezinta optiunile de tratament si te invata ce trebuie tu sa faci... [continuare]

Pagina 1 din 14 (396 rezultate)