Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

pepene galben

Sindromul gilbert - cea mai frecventa cauza ereditara de hiperbilirubinemie

Sindromul gilbert - cea mai frecventa cauza ereditara de hiperbilirubinemie

Actualizat la data de: 27 Februarie 2023

Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala

Generalitati Sindromul Gilbert este o afectiune genetica mostenita in care o persoana are niveluri usor ridicate ale bilirubinei, in secial al celei indirecte. Acest lucru se datoreaza faptului ca ficatul nu o proceseaza in mod corespunzator, iar efectele constau in coloratia in galben a pielii si a albului ochilor, adica icter. De asemenea, afectiunea mai poarta denumirea de icter familial si este adesea inofensiva. In multe cazuri, pacientii nici nu stiu ca sufera de aceasta. Simptomatologie Multe persoane cu sindromul Gilbert sunt asimptomatice, iar aproximativ 30% dintre pacienti au aflat ca sufera de aceasta afectiune accidental prin diferite teste de rutina. In sindromul Gilbert, ficatul nu proceseaza eficient bilirubina din cauza unei anomalii genetice mostenite. Acest lucru are drept consecinta acumularea bilirubinei in organism. In cazuri foarte rare aceasta acumulare este semnificativa, astfel incat determina  icter. Initial coloratia icterica apare la nivelul... [continuare]

Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate

Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate

Actualizat la data de: 29 Martie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Pentru persoanele care sufera de boala de reflux gastroesofagian, cum mananca este aproape la fel de important ca si ce mananca. Mesele se vor lua in mod regulat, se vor evita gustarile din timpul noptii si este indicat ca bolnavul sa nu se intinda la pozitie orizontala imediat dupa masa. Alegerea cu grija a alimentelor este, de asemenea, esentiala. Simptomele bolii pot fi diminuate prin consumul de produse alimentare cu un continut scazut de grasimi si bogate in fibre dietetice (cereale integrale, fructe, legume, carne slaba). Alimente indicate Fulgii de ovaz Cei diagosticati cu boala de reflux gastroesofagian ar trebui sa evite gogosile, la micul dejun, pentru a nu avea arsuri stomacale. Acestea pot fi inlocuite cu fulgi de ovaz care au un nivel scazut de grasimi si sunt bogati in fibre care pot calma stomacul. Cerealele pot fi consumate impreuna cu banane feliate, care se considera ca lupta in mod natural cu acizii gastrici. Ghimbir Ghimbirul proaspat... [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Actualizat la data de: 28 August 2024

Conf. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinolog

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si... [continuare]

Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale

Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale

Actualizat la data de: 30 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pepenele galben este un membru al familiei botanice Cucurbitaceae, alaturi de dovleac, dovlecel sau castravete. Acest fruct savuros si satios prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, care izvorasc din proprietatile substantelor nutritive pe care le contine. Informatiile nutritionale ale pepenelui galben indica un continut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) si de grasimi, dar o concentratie generoasa de vitamine, minerale si fibre. Pepenele galben este consumat ca atare, in stare proaspata, pentru gustul sau dulce si consistenta moale si suculenta. Acelasi aliment cu importante beneficii pentru sanatate este folosit in unele regiuni ale lumii ca aperitiv sau ca ingredient pentru salate si deserturi. Informatii nutritionale pentru pepenele galben Acidul folic, carotenoizii, vitamina C si potasiul sunt doar cativa dintre nutrientii-cheie care transforma pepenele galben intr-un fruct benefic organismului din toate punctele de vedere. Informatiile... [continuare]

Chiar e bun ceaiul de galbenele pentru curatarea sangelui si eliminarea toxinelor?? [continuare]

Alimentatia curcubeu - cum sa mananci sanatos?

Alimentatia curcubeu - cum sa mananci sanatos?

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Culorile alimentelor indica o abundenta de substante nutritive specifice. Spre exemplu, fructele si legumele galbene si portocalii sunt bogate in vitaminele A si C. Cele verzi sunt bogate in vitaminele B, E si K. Astfel, aceste culori te ajuta sa iti conturezi o dieta care sa contina toti fitonutrientii necesari bunei functionari a organismului. Vitaminele, mineralele si antioxidantii sunt esentiali, intrucat previn si reduc riscul anumitor boli. Antocianina, care confera culoare afinelor, mentine creierul in forma, in timp ce licopenul, care da culoarea rosie pepenelui si rosiilor, protejeaza impotriva cancerului de prostata si de san si lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Betacarotenul, care face morcovii portocalii, mentine oasele puternice. Practic, fiecare culoare prezinta beneficii diferite, ceea ce inseamna ca mesele trebuie sa fie cat mai colorate posibil. Indicat este ca toate aceste alimente sa fie consumate in stare cruda sau cel mult fierte ori... [continuare]

5 retete de deserturi congelate si sarace in calorii

5 retete de deserturi congelate si sarace in calorii

Actualizat la data de: 28 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Deserturile congelate sunt apreciate in special in timpul verii, datorita efectului racoritor intens si al gustului special. Fructele sunt ingredientele ideale pentru astfel de preparate dulci, fie ca este vorba despre pepenele verde si galben sau fructele de padure atat de bogate in antioxidanti. Deserturile congelate pot fi totodata si sarace in calorii, daca sunt pregatite corespunzator. Medicii nutritionisti le recomanda in sezonul estival intregii familii, inclusiv in locul altor gustari hipercalorice. Retete de deserturi de vara sanatoase 1. Cocktail racoritor cu pepene galben si lamaie verde Pepenele galben este una dintre cele mai importante surse de vitamina A sub forma beta-carotenului, antioxidantul care confera fructului nuanta de galben-portocaliu. Alti nutrienti pretiosi din pepenele galben sunt vitamina C, vitamina B6, acidul folic, vitamina K si fibrele alimentare. Ingrediente: 1 pepene galben mediu taiat cubulete 2 lingurite coaja de lamaie... [continuare]

Dieta ornish

Dieta ornish

Actualizat la data de: 22 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Spre deosebire de alte tipuri de diete care promit rezultate fabuloase, dieta doctorului Dean Ornish are la baza un regim alimentar care ar avea rolul de a contribui la tratarea bolilor cardiovasculare. Dr. Ornish este cunoscut pentru contributiile sale si succesul sau obtinut in inversarea blocajelor arteriale care se credea a fi imposibil de tratat fara medicatie sau interventii chirurgicale. Dieta are la baza motto-ul: mananca mai mult si cantareste mai putin. Fata de alte teorii stiintifice si explicatii care nu au la baza studii clinice, explicatiile lui dr. Ornish sunt simple si plauzibile. Ideea de baza este sa se consume alimente bogate in fibre, cu un continut scazut de grasimi care vor contribui nu doar la mentinerea starii de sanatate ci vor ajuta si la pierderea numarului de kilograme. Acest lucru va putea fi realizat printr-o combinatie dintre dieta si exercitii fizice care permite organismului sa arda grasimea intr-un mod mai... [continuare]

Prevenirea si tratarea tenului acneic la adolescenti

Prevenirea si tratarea tenului acneic la adolescenti

Actualizat la data de: 11 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Ce sunt petele sau cosurile? Petele sau cosurile apar de multe ori pe fata, gat, piept, spate, umeri si in alte zone in care pielea este acoperita cu cele mai multe glande sebacee. Sunt destul de putine persoanele care nu au avut vreodata cosuri sau puncte negre. Vestea buna este ca acneea poate fi tratata sau prevenita. Pentru un ten curat, trebuie respectate anumite reguli, unele destul de surprinzatoare. Nu se va spala tenul in exces Pielea uscata nu previne aparitia acneei sau a petelor. Deseori, spalarea in exces a tenului il agreseaza si poate irita pielea. Iar rezultatul va fi inrautatirea acneei. Evitati sapunurile si gelurile care contin multe substante chimice agresive. Spalati zona predispusa la acnee, de doua ori pe zi cu un sapun delicat si apa calduta. Alegeti sapunuri fara uleiuri Sapunurile fara uleiuri nu vor fi cauza formarii punctelor negre sau pustulelor. Alegeti tipurile de sapunuri fara uleiuri si neparfumate, non-acneice sau... [continuare]

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Actualizat la data de: 15 Iulie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele organice au devenit tot mai populare in multe parti ale globului, cererea pentru astfel de produse devenind mai mare decat productia. De ce sunt aceste alimente atat de solicitate? Este hrana bio cu adevarat sanatoasa? Este mai hranitoare? La ce anume se refera denumirile de pe produsele alimentare organice? De ce pretul acestora este mult mai mare decat al produselor obisnuite? Ce sunt alimentele organice? Decizia de a manca sanatos ar putea sta la baza unei vieti sanatoase. Dincolo de consumul de fructe, legume, cereale integrale si grasimi bune, se pune problema consumului in siguranta a alimentelor, a pastrarii corecte a acestora si a perseverentei in mentinerea unui regim sanatos. Modul in care produsele alimentare sunt cultivate sau crescute (atat cele care provin din plante cat si cele care provin din animale) are un impact destul de mare asupra sanatatii si a mediului. Ce inseamna organic? Termenul de organic se refera la... [continuare]

Minune intr-un bol: salata de fructe

Minune intr-un bol: salata de fructe

Publicat la data de: 23 Aprilie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Chiar daca, sa zicem, nu sunteti unul din pasionatii de fructe, chiar daca rezistati unor mere apetisante sau unor banane parfumate, cum puteti spune nu unei colorate, insiropate si aromate salate de fructe? Cand este vorba de salata de fructe nu ne gandim doar la un fruct, sau doua, sau trei, ne gandim la o adevarat explozie de culori si parfumuri, de texturi si stimuli. Nu doar mugurii gustativi se vor bucura de o astfel de alegere, dar si terminatiile olfactive, si ochii. Salata de fructe are tot ce-i trebuie pentru a deveni ispita dulce a acestui sezon. In plus, cum primavara deja si-a intrat in drepturi iar vremea pare deja sa anunte o vara grozava, nu avem nici un motiv sa credem ca vom duce lipsa de materie prima. Daca dorim sa cream putina magie in bucatarie, nu trebuie decat sa ne alocam cateva minute, sa luam fructele pe care le avem la indemana in frigider (sau poate chiar si in congelator) si sa le amestecam intr-un bol. Pe principiul “acum il... [continuare]

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!

Actualizat la data de: 30 Martie 2021

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea persoanelor au impresia ca in urma orelor de biologie si antropologie invata totul despre organismul uman, insa materialele dedicate si cartile editate nu dispun de suficient spatiu pentru a cuprinde toate informatiile legate de acest subiect. Unele dintre informatiile prezentate in acest material pot fi considerate banale, altele "depasite" din punct de vedere al actualitatii, insa oricare dintre acestea ar putea sa va salveze viata intr-un moment neasteptat. Fapte neobisnuite Probabil va veti intreba de ce nu ati aflat aceste informatii in timpul orelor de biologie; de la tratamentul mahmurelii si pana la Sindromul Cefalgic (durerile de cap), toate aceste informatii trebuiesc cunoscute. 1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala 2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic... [continuare]

Alimente bogate in antioxidanti

Alimente bogate in antioxidanti

Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Antioxidantii sunt substante nutritive sau nutrienti din alimentele pe care oamenii le consuma, care pot preveni si incetini deteriorarea oxidativa a corpului uman. Atunci cand celulele organismului utilizeaza oxigen, se produc in mod natural radicalii liberi, care pot afecta organismul. Antioxidantii au rol de distrugere a radicalilor liberi, prin urmare, previn si repara daunele provocate de acestia. Aparitia problemelor de sanatate, cum ar fi bolile de inima, degenerescenta maculara, diabetul zaharat si cancerul, este influentata de prezenta proceselor oxidative. Antioxidantii vor imbunatati functia imunitara si vor reduce riscul aparitiei cancerului si infectiilor. Cei mai cunoscuti antioxidanti Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt: - Vitamina A si carotenoidele - se gasesc in morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, rosii, varza, pep [continuare]

Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase

Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Inca din perioada copilariei stim ca este bine sa consumam fructe si legume si ca trebuie sa evitam gustarile dulci pe care, de altfel, orice copil le va prefera oricand. Inainte de a prezenta lista alimentelor nesanatoase, ar trebui sa stiti care sunt produsele alimentare pe care specialistii le recomanda pentru a avea o sanatate de invidiat. Top 10 alimente sanatoase 1. Cartofii dulci sunt bogati in carotenoizi, vitamina C, potasiu si fibre. 2. Painea din cereale integrale contine mai multe vitamine si minerale decat paine din faina alba, rafinata. 3. Broccoli are o cantitate ridicata de vitamina C, carotenoide si acid folic. 4. Pepenele verde este o excelenta sursa de vitamina C si carotenoide. 5. Fasolea are putine grasimi si multe proteine, in plus, contine mult acid folic si fibre. 6. Doar un sfert de felie de pepene galben furnizeaza necesarul de vitamina A si C. 7. Spanacul si varza pot aduce organismului un aport important de calciu, fibre,... [continuare]

Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor

Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor

Actualizat la data de: 02 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In timpul sezonului gripei si racelilor, majoritatea oamenilor cunosc faptul ca trebuie sa-si acopere gura si nasul cu batiste de unica folosinta atunci cand stranuta sau tusesc si sa-si spele mainile pentru a evita contactul direct cu virusii si microbii. Ce altceva se mai poate face? Cercetarile sugereaza ca, alaturi de alte masuri, poate fi adoptata o dieta care nu doar ca ajuta la prevenirea gripei si racelilor, dar amelioreaza si simptomele acestora in cazul imbolnavirii. Medicii au confirmat de multa vreme ca oamenii care au deficit de nutrienti dezvolta mai multe infectii decat cei care se hranesc adecvat. Sistemul imunitar are nevoie de anumite substante nutritive pentru a fi puternic si pe deplin functional. Iar multe dintre alimente sunt mai eficiente decat suplimentele alimentare. Tratament pentru raceala: oricand supa de pui Supa de pui a fost un remediu apreciat contra racelilor inca din vremea grecilor antici. Cercetatorii au... [continuare]

Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca vitaminele sustin un mod de viata sanatos, cu cat mai putine imbolnaviri. Vitaminele disponibile in prezent sunt mult mai complexe si orientate catre anumite aspecte ale organismului si sanatatii unei persoane. Chiar daca unii oameni nu constientizeaza, produsele alimentare nu ofera toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie corpul lor. Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si nutrientii de care aveti nevoie, trebuie sa utilizati suplimente si vitamine. Dieta si suplimentele vitaminice Suplimentele vitaminice sunt cel mai simplu mod de a oferi organismului ceea ce are nevoie. In acest scop puteti utiliza vitamine si minerale pe langa dieta dvs. normala. Totusi trebuie sa faceti alegeri corecte privind atat dieta pe care o veti urma cat si tipul de suplimente vitaminice pe care doriti sa le folositi. Pentru a va asigura ca organismul dvs. nu sufera de nici o deficienta si functioneaza la capacitate maxima,... [continuare]

Dieta perricone

Dieta perricone

Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone) care propun acest program, considera ca acest regim alimentar, la care se adauga vitamine si suplimente minerale, plus lotiuni si creme, incetinesc procesul de imbatranire, iar persoanele care urmeaza programul Perricone vor arata mai tineri si vor fi mai sanatosi. De asemenea, Dr. Perricone afirma ca aceasta dieta diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, imbunatateste metabolismul, induce o buna dispozitie si echilibreaza starea psihica. In plus, cordul este mai putin supus imbolnavirilor, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul... [continuare]

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca va numarati printre femeile preocupate de sanatatea lor, cu siguranta deja cunoasteti care sunt necesitatile nutritionale ale organismului dumneavoastra, indiferent de stadiul evolutiv in care se afla. Insa, chiar si in aceste conditii, este bine de stiut faptul ca echilibrul nutritional se poate modifica. Daca sunteti la varsta la care va doriti un copil, organismul trebuie suplimentat cu acid folic pentru prevenirea aparitiei defectelor congenitale. Daca ati ajuns la menopauza, ar fi bine sa cresteti aportul de calciu si vitamina D pentru a va pastra oasele puternice. Un deficit cat de mic se poate repercuta asupra organismului in moduri la care nici nu ne gandim, iar uneori efectele negative apar atat de repede incat ne iau si pe noi prin surprindere. Organismul nu poate face intotdeauna provizii de vitamine, chiar daca intr-un anumit moment consumam mai multe produse bogate in vitamina C, de exemplu, el nu o va depozita. Astfel, daca dorim sa... [continuare]

Comunitate medicala

Sfaturi va rog!

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Infectii urinare

Buna tuturor, Am nevoie si eu de sfatul vostru, poate cineva s-a mai confruntat cu acceasi problema pe care o am eu. De mai bine de 3 ani, ma insoteste o senzatie de arsura/usturime la urinat sau la un anumit interval dupa urinat, depinde de cat lichid am baut inainte sau depinde cat timp a trecut de cand nu am mai fost la baie.si aceeasi senzatie apare si la contact sexual.In ultima perioada(cateva luni de zile) senzatiile de usturime nu au mai aparut, dar senzatia de arsura inca persista si trece doar dupa consumul unei cantitati mai mari de lichid,si iaurt permanent, depinde de intensitatea arsurii.Nu pot sa plec nicaieri fara apa dupa mine si nici sa mananc orice, inafara de iaurt si branza acra,fructe acide in special,merele bananele,pepene galben toate imi provoaca aceasta senzatie Ca si o constatare proprie am observat ca mancarea picanta,carnea pregatita dietetic incluziv cea d e pui,cartofii fierti orezul, usturoiul, imi irita vezica si imi intensifica senzatia de... [continuare]

De ieri a inceput sa am o durere in partea dreapta sub cutia toracica. Durerea a aparut dupa ce am mancat pepene galben si apoi cand m-am pus in pat ma durea cand vroiam sa ma ridic. Durerea apare cand inspir adanc si la efort. Ce sa fie ? Cum sa scap de durere? [continuare]

As vrea sa revin asupra problemei in felul urmator. Acea senzatie arsura usturime apare in timpul consumarii anumitor alimente cum ar fi : carne, alune, mancare gatita de orice fel (suport numai branza, si legume, fructe innafara de banane si pepene galben. Totul este normal pana la consumarea alimentelor enumerate, in momentul in care mananc usturimea apare instantaneu si dispare instantaneu dupa consumarea a 2 litrii de apa sau consumarea unei lamai. Pare ciudat dar acestea sunt simtomele. A patit cineva asa ceva vreodata va rog sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme? [continuare]

Buna! Inainte sa ma apuc sa tin dieta aveam aprox 67,5 Kg. De 2 luni am renuntat sa mai mananc mancare gatita. Mananc doar salate (fara ulei), fructe mai ales mere si pepene, branza dietetica, iaurt. Cam atat. Mananc cand imi e foame, dar fara sa ma satur, deci mananc cam de 4-5 ori pe zi si beau 2,5 l apa. Din cand in cand mai fac si 30 min de exercitii/zi, cand am timp. Am slabit, acum am 62 kg, dar as vrea sa mai slabesc, mai ales din zona burtii, a ramas niste grasime acolo si vreau sa scap de ea. Ce imi recomandati? Deasemenea am niste dungulite albe pe pulpele superioare (pe solduri), intre picioare si pe fundulet. De acestea cum pot sa scap? Va multumesc anticipat ptr raspunsuri! [continuare]

Comunitate medicala

Prea multe fructe ingrasa?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Pot spune ca mananc mai multe fructe..adica pe la ora 17.00 mananc putin pepene..si pe la 18.00 mai mananc ceva fructe cum ar fii perele sau prunele.. Unele persoane spun ca ingrasa..insa eu nu stiu ce sa mai cred..sa mananc sau sa nu mai mananc? [continuare]

Am 62 de ani și de 3 ani am ciroză hepatică cu ascita.....nu am nici un simptom...singurul lucru care mă deranjeza fizic este burta umflata...în trei ani am fost de trei ori la paracenteza...în rest analizele au ieșit foarte bine chiar foarte bine anul acesta....ceea ce mă supără este aceea hernie cam de mărimea unui pepene mic galben nu am dureri deloc doar că nu știu din ce cauza mi a ieșit o rana pe ea de mărimea unei prune.....rana e deschisă dar nu adâncă nu mă ustura nimic port mereu pansament pe ea am folosit betadina baneocin praf dar nu se închide ....acum folosesc soluție ringer și raniseptol spray ...am folosit și oxacilina căpsule le am pus direct pe rana.....am luat și zinat oral....nu se închide ....de operat este exclus așa mi a spus medicul....precizez că acum doi ani din cauza ascitei și a burții foarte mari aceasta hernie s a rupt s a scurs în 5 min cam 10 litri de apă m a ținut cam 40 de min la urgenta m a cusut puțin și cam... [continuare]

Pagina 1 din 6 (177 rezultate)