painea
Paine alba vs paine integrala
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Tipuri de paine Exista o varietate mare de paine din care puteti alege atunci cand mergeti la supermarket, la piata sau la brutarii, insa cele mai populare doua variante la nivel mondial sunt painea alba si painea integrala. Desi ambele sunt facute din faina de grau, exista diferente importante in ceea ce priveste valorile nutritionale si beneficiile pentru sanatate a acestor doua tipuri de paine. Diferentele se datoreaza modului de procesare a graului, pentru a produce painea alba si painea integrala sau neagra. Faina utilizata in painea cu maia este de regula alba, insa modul de producere este unul cu totul special si diferit, cu dospirea si hranirea aluatului timp indelungat. painea cu maia nu are beneficii in plus pentru sanatate fata de painea alba, insa are proprietati diferite in ceea ce priveste gustul si textura. Diferente intre painea alba si painea integrala Cele doua tipuri de paine sunt produse diferit, ceea ce duce la un continut nutritional diferit. painea... [continuare]
Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Controversele care vizeaza painea si efectele ei asupra sanatatii continua sa prinda noi dimensiuni. painea furnizeaza carbohidrati, fibre, vitamine si minerale (printre care fier si acid folic), nutrienti esentiali pentru o stare buna de sanatate. Chiar si asa, unii experti in nutritie asociaza painea cu excesul ponderal si cu alte probleme de sanatate, pe cand altii sustin ca adevarul se afla undeva la mijloc. In realitate, painea poate fi un aliment sanatos, cata vreme este preparata cu faina integrala si consumata in cantitati moderate. painea si ingrasarea Persoanele care folosesc painea drept aliment principal si consumat preponderent tind sa fie si cele care au o problema cu greutatea si cu controlul kilogramelor acumulate in timp. In realitate, problema nu este painea in sine, ci cerealele rafinate din care ea este preparata, ce pot sa creeze un efect de dependenta la nivel cerebral. De altfel, toate alimentele care contin faina rafinata, precum... [continuare]
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. In plus, aceasta ingrasa, creste riscul de aparitie a diabetului zaharat, nu este benefica pentru sanatatea inimii si, deoarece contine foarte putine fibre alimentare, favorizeaza aparitia constipatiei. Desi unii oameni au tendinta de a consuma multa paine alba in timpul meselor, este bine sa fie precauti la riscurile pe care acest consum le presupune. Motive de a renunta la painea alba • Nu este satioasa . painea alba nu contine aceleasi substante nutritive pe care le contine painea integrala. De asemenea, este mai saraca in fibre alimentare, benefice pentru sistemul digestiv. Mai mult, doamnele si domnisoarele care doresc sa slabeasca trebuie sa renunte la consumul acestui aliment si sa-l inlocuiasca, de exemplu, cu produse integrale, care au in compozitie cereale sanatoase, dar si mai multe fibre. • De multe ori contine... [continuare]
Generalitati painea este un aliment de baza, pe care il consuma zilnic oamenii din intreaga lume. painea este folosita la fiecare masa, in diverse feluri. La micul dejun painea se mananca prajita, face parte din sandwichuri si se serveste la pranz alaturi de diverse preparate culinare. De-a lungul timpului, painea a fost o sursa principala de hrana. Cu toate acestea, putini oameni stiu ce contine painea sau ce produse de panificatie trebuie sa aleaga pentru o sanatate si nutritie optima. Multe produse de panificatie care sunt promovate ca fiind naturale sau sanatoase contin ingrediente si aditivi care pot fi daunatori pentru sanatatea unei persoane. Cei mai multi oameni consuma aceste produse fara sa citeasca informatiile nutritionale sau ingredientele de pe eticheta acestora. Prin consumul excesiv de produse de panificatie, in lipsa altor produse alimentare, organismul este privat de multe vitamine si minerale, inclusiv fier si acid folic. painea si... [continuare]
Semintele, daca sunt folosite la paine, isi pierd din valoarea lor?
Semintele, daca sunt folosite la paine, isi pierd din valoarea lor? Ma intreb acest lucru, deoarece exista afirmatii conform carora semintele (in, susan, marar, dovleac etc.) devin daunatoare prin tratare termica. Eu fac painea la masina de paine, deci nu le prajesc, dar totusi pentru coacere suporta tratamentul termic specific. Am folosit pentru a face paine si tarate de grau. Ce credeti despre asta? Multumesc pentru raspunsuri! [continuare]
Paine
aliment fabricat din faina, apa, sare si drojdie, framantat, fermentat si copt in cuptor. painea este un aliment esentialmente bogat in glucide (intre 49 si 58%), dar mai aduce si proteine (8%) si apa aproximativ 30%). In plus, painea contine minerale, ramane din grupul B si fibre, in cantitati mai importante in painea integrala decat in painea alba. Valoarea energetica pe zi este intre 244 si 274 kilocalorii pe 100 grame. Cantitatea medie recomandata pentru un adult este cuprinsa intre 280 si 350 grame pe zi. [continuare]
Efervescent pain relief, comprimate efervescente
Indicatii: Efervescent Pain Relief este administrat pentru a calma durerile (indigestia si migrena). Tratamentul tuturor tipurilor de depresie, inclusiv depresia asociata cu anxietate; tratamentul cazurilor speciale de anxietate, inclusiv pe termen lung; tratamentul fobiei sociale, inclusiv pe termen lung, si al tulburarii anxioase generalizate; tratamentul tulburarii de panica, inclusiv pe termen lung, cu sau fara agorafobie; prevenirea recaderilor dupa un episod depresiv sau prevenirea recurentei episoadelor depresive. Mai este indicat si cazul febrei si a simptomelor usoare asemanatoare cu raceala. Prezentare: Capsule cu eliberare prelungita 37,5 mg, 75 mg, 150 mg; ct. 1 blist. 28 cpr. Doze: Depresie moderata: 75-225 mg/zi; depresie severe: 75-375 mg/zi; anxietate, fobii si tulburare de panica: 75-225 mg/zi. Contraindicatii: Hipersensibilitate; copii sub 18 ani; tratamentul recent cu IMAO; sarcina si alaptare. Reactii adverse: Rash, reactii alergice; cefalee, disconfort... [continuare]
Este dureros cand nu poti consuma tipul de paine necesar pentru ca nu se gaseste la tot pasul motiv pentru care in Arad am introdus painea pentru diabetici paine dedicat celor predispusi catre diabet si diabeticilor , calitatile nutritionale ale painii sunt recunoscute de nutritionistii din cadrul Ministerului Sanatatii , la cerere vom introduce si in alte orase , invitam consumatorii si firmele de panificatie interesate sa ne contacteze la adressa : [email protected] , info: http://painediabetici.6te.net/beneficiile_painii_pentru_diabetici.html [continuare]
Daca iau Medrol 32 mg o data pe zi, pe termen de 5 zile cat mi-a descries medicul, pt o problema la gat, paine as putea manca sau si painea este inacadrata in alimente interzise? [continuare]
Pain x
Actiune terapeutica analgezic. Deriva din surse naturale. Poate actiona in sensul reducerii si preveniri reacumularii substantei P, despre care se presupune ca este principalul mediator al impulsurilor algezice dinspre periferie spre SNC. Indicatii Ameliorare temporara a durerii din artrita reumatoida si osteoartrita. durerea consecutiva zonei zoster. neuropatie diabetica dureroasa. Doze si mod de administrare crema, Gel, lotiune, Roll-On: adulti si copii peste 2 ani: se aplica pe aria afectata nu mai mult de 3-4 ori pe zi. Masuri de precautie Exclusiv pentru uz extern. Observatii pentru pacient – familie; se recomanda spalarea mainilor inainte si dupa aplicare. Se poate utiliza o spatula pentru aplicare sau se pot utiliza manusi pentru a preveni contaminarea ochilor, gurii etc. Medicamentul este exclusiv pentru uz extern. A se evita contactul cu ochii sau cu pielea lezata. Sunt posibile arsuri/intepaturi consecutive aplicarii. Nu bandajati strans zona. Folositi... [continuare]
Pain doctor
Actiune terapeutica analgezic. Deriva din surse naturale. Poate actiona in sensul reducerii si preveniri reacumularii substantei P, despre care se presupune ca este principalul mediator al impulsurilor algezice dinspre periferie spre SNC. Doze si mod de administrare Crema, Gel, Lotiune, Roll-On: adulti si copii peste 2 ani: se aplica pe aria afectata nu mai mult de 3-4 ori pe zi. Indicatii Ameliorare temporara a durerii din artrita reumatoida si osteoartrita. durerea consecutiva zonei zoster. neuropatie diabetica dureroasa. Masuri de precautie Exclusiv pentru uz extern. Observatii pentru pacient – familie; se recomanda spalarea mainilor inainte si dupa aplicare. Se poate utiliza o spatula pentru aplicare sau se pot utiliza manusi pentru a preveni contaminarea ochilor, gurii etc. Medicamentul este exclusiv pentru uz extern. A se evita contactul cu ochii sau cu pielea lezata. Sunt posibile arsuri/intepaturi consecutive aplicarii. Nu bandajati strans zona.... [continuare]
Dr. gheorghe paina
Dr. calugaru maria paina
Adevarul din spatele miturilor despre sanatate
Autor: SfatulMedicului
Crusta de la paine este plina de vitamine In urma unor studii, cercetatorii au descoperit ca in procesul de coacere al painii se formeaza un tip de antioxidant care este de 8 ori mai abundent in crusta decat in miezul painii. Totusi este important sa se consume painea cu totul, intrucat aceasta este bogata in substante nutritive si fibre. Esential este ca painea sa contina mai ales cereale integrale. Daca o persoana iese afara cu parul umed, va raci Intr-adevar, o persoana care va iesi afara cu parul umed va simti frigul mai ales la nivelul capului, dar nu se va imbolnavi. In timpul unor experimente, unui grup de voluntari li s-a inoculat un virus al racelii la nivelul cavitatii nazale. Jumatate din grup a ramas intr-o camera incalzita, in tip ce restul au facut o baie si au stat intr-un hol rece jumatate de ora fara sa se imbrace. Dupa ce s-au imbracat, au purtat sosete umede cateva ore. Subiectii din al doilea grup nu au manifestat o forma mai grava a racelii... [continuare]
Consumul de gluten: benefic sau nociv
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai delicioase. Produsele alimentare fara gluten pot fi de un real ajutor celor care sufera de o tulburare digestiva cronica numita boala celiaca sau enteropatia glutenica. Organismul acestor persoane considera glutenul ca fiind un invadator si declanseaza raspunsuri imune. Aceasta reactie poate avea efecte negative la nivelul intestinului subtire cauzand tulburari gastrointestinale si deficit nutritional. Fara tratament, aceste raspunsuri imune pot duce inclusiv la cancer intestinal dar si la alte complicatii adiacente cum ar fi infertilitate sau osteoporoza. Boala Celiaca Boala celiaca este tot mai raspandita in ultima perioada, fiind constientizata tot mai des de multi dintre bolnavi,... [continuare]
Generalitati Daca va este pofta sa manacti o bucata mare de paine pufoasa si calda nu inseamna ca organismul dvs. duce lipsa de cereale. Poftele alimentare nu prea au multe in comun cu nevoia de substante nutritive, dar a exista o legatura intre substantele chimice de la nivelul creierului care declanseaza senzatia placere si recompensa. Poftele pot fi asociate cu textura (crocant, cremos) sau gustul (dulce, sarat), dar toate au ceva in comun: excesul de alimente care poate sabota dieta dvs. Inghetata Oamenii care au pofte tind sa aiba indici de masa corporala mai mari - nici o surpriza, deoarece alimentele care ingrasa sunt adesea obiect al dorintei alimentare. Combinatia dintre textura cremoasa, gustul dulce si senzatia racoritoare pe care o ofera, transforma inghetata intr-un produs irezistibil, dar si costisitor in termeni de calorii. O portie normala de inghetata de vanilie are 230 de calorii. Recomandari: o jumatate de ceasca de inghetata din suc de... [continuare]
Servicii medicale oferite: 1 . Medicina Interna: Studii clinice (faza II si III) cu cele mai noi produse terapeutice in: - Boli autoimune (lupus eritematos sistemic, poliartrita reumatoida); - Boli renale; - HTA; - Dislipidemii; - Tromboze; - Boli hematologice. Afectiuni hematologice: - Anemii – feriprive, megaloblastice (deficit de B12, acid folic); - Anemii hemolitice; - Bolile tronbocitelor: trombocitoze, trombocitopenii (de diverse cauze); - Bolile leucocitelor (anomalii de numar si formula leucocitara); - Sindrom hipereozinofilie; - Aplazie medulara; - Sindroame mielodisplazice; - Sindroame mieloproliferative cronice: LGC, TE, PV, MMM; - Mielom multiplu, Waldenstrom; - Limfoame; - Leucemii cronice; - Gamapatii monoclonale; - Coagulopatii – in special experienta in domeniul trombofiliei. Afectiuni renale: - Infectii urinare joase; - Infectii urinare joase; - Pielonefrite acute, cronice; - Glomerulopatii acute si cronice; - Sindrom nefrotic; - Insuficienta... [continuare]
Generalitati Sandwichurile incarcate cu sosuri grase si multa paine poate transforma un simplu pranz intr-o bomba calorica, plina de grasimi. Pentru a prepara un sandwich sanatos trebuie doar sa respectati urmatorii zece pasi. 5 sfaturi pentru prepararea unui sandwich sanatos 1. Incarcati-l cu fructe si legume. Cand vine vorba despre retetele pentru sandwichuri, legumele ocupa, de obicei, un rol secundar. Cu toate acestea, nutritionistii recomanda felii de rosii, dovlecei, castraveti, salata, ridichii sau alte legume combinate in diverse moduri. 2. Sosuri fara grasimi . Multe dintre sandwichuri nu sutn prea sanatoase atunci cand au in componenta multa maioneza sau alte sosuri grase. Pentru a evita acest lucru se vor alege sosurile cu un continut scazut de grasimi. 3. Proteine slabe . Carnea poate fi parte a unui sandwich sanatos, atata timp cat nu contine grasimi si multe calorii. Sunt recomandate feliile din carne de [continuare]
Dieta brat: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale
Autor: SfatulMedicului
Ce este dieta BRAT? Daca o persoana a avut diaree sau alte tulburari gastrointestinale, medicul specialist ii va recomanda sa consume anumite alimente care nu ii vor irita stomacul. Dieta BRAT este o dieta care incurajeaza consumul de banane, orez, mere si paine prajita. Cu ajutorul acestora, durerile stomacale sau diareea vor fi ameliorate din cel putin doua motive: - aceste alimente au un continut scazut de fibre, fapt ce creste consistenta scaunului - bananele sunt bogate in potasiu si contribuie la inlocuirea nutrientilor pierduti de organism in caz de varsaturi sau diaree. Cand ar trebui sa fie urmata dieta BRAT? Dupa ce o persoana a manifestat varsaturi sau diaree, acest regim alimentar trebuie introdus pentru a ajuta organismul sa se readapteze la alimentatia normala. Dieta poate calma starea de greata dar si varsaturile pe care unele femei le au in timpul sarcinii. La dieta BRAT se pot adauga si alte alimente cum ar fi: biscuiti sarati, cartofi... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter