magneziu surs
Simptomele deficientei de magneziu
Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii
Generalitati O serie de elemente importante din organism, printre care si magneziul, sunt echilibrate in mod sistematic. Astfel, in cazul in care in celule se afla un nivel prea scazut de magneziu, organismul il inlocuieste din propriile sale rezerve, localizate in oase si ficat. Daca totusi, nivelul magneziului este prea scazut si acesta nu poate fi inlocuit, se vor manifesta simptomele deficientei de mangeziu. Lipsa grava de magneziu devine evidenta atunci cand organismul nu mai are capacitatea de a inlocui magneziul din propriile sale rezerve. Simptome Cele mai des intalnite simptome sunt constipatia, pierderea poftei de mancare, stare generala de rau, oboseala, crampe musculare, senzatie de intepaturi si ace in membre, tulburari de somn, dureri de cap, dificultati de concentrare si diverse modificari ale starii psihice. Simptomele neurologice determinate de valorile scazute ale magneziului sunt: - apatia, depresia, dificultati de concentrare, tulburari de memorie; -... [continuare]
Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina b
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Tofu are in compozitie boabe de soia si este o sursa importanta de proteine, cu putine calorii, dar bogata in fier. Tofu are o aroma pe care putini oameni simt nevoia sa o imbunatateasca pentru a o transforma intr-un aliment si mai gustos. Pentru copii, tofu este un aliment agreat, intrucat este suficient de moale pentru a fi consumat chiar si de cei care nu au dentitia completa, dar suficient de consistent pentru a fi mancat cu degetele. Informatii nutritionale Tofu este bogat in proteine de inalta calitate, fiind o sursa de vitamina B si fier. In cazul in care agentul de coagulare folosit pentru preparat este sare de calciu, tofu este o sursa excelenta de calciu. Peste 50% din calorii provin din grasimi, iar o portie de 120 de grame de tofu contine aproximativ 6 grame grasime. Tofu are un continut redus de grasimi saturate si nu contine coelsterol. In general, cu cat este mai moale, cu atat tofu are mai putine grasimi. Tofu are de asemenea, un... [continuare]
10 alimente cu un continut ridicat de magneziu
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alimentele cu un continut ridicat de magneziu sunt o parte importanta a unei diete echilibrate. Acest mineral esential este necesar pentru mentinerea functionalitatii musculare si nervoase a organismului, intarirea sistemului imunitar, reglarea ritmului cardiac si consolidarea oaselor. Intrucat este implicat in peste 300 de reactii biochimice, deficienta de magneziu conduce la aparitia spasmelor musculare, bolilor cardiovasculare, diabetului, hipertensiunii arteriale, tulburarilor anxioase, migrenelor, osteoporozei si infarctului cerebral. Suplimentati sursele alimentare de magneziu, pentru o sanatate de fier, metinuta pe termen lung. Rolul magneziului in organism Putine persoane constientizeaza rolul central pe care magneziul il joaca pentru sanatate. Acesta este un element de baza pentru aproape toate functiile si tesuturile corporale, capacitatea de aparare a organismului, sanatatea cardiaca si protectia impotriva debutului diverselor tipuri de cancer... [continuare]
Strugurii - sursa naturala de sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Strugurii sunt intalniti in diferite culori, de la alb, rosu, verde, negru si violet. Toate tipurile de struguri sunt usor accesibile pe tot parcursul anului. Acestia contin un numar mare de substante nutritive esentiale si ofera o serie de beneficii pentru stimularea imunitatii. De asemenea, sunt o sursa bogata de minerale, inclusiv magneziu, fier si calciu. Strugurii mentin organismul hidratat, reduc riscul de diabet si de cancer, trateaza problemele cutanate si sunt o sursa importanta de potasiu, insa beneficiile strugurilor nu se opresc aici. Aceste fructe sustin sanatatea creierului, combat inflamatia si ajuta la pierderea in greutate. Valoare nutritionala Strugurii sunt surse bogate de fitonutrienti, in special fenoli si polifenoli. Fitonutrientii din struguri variaza de la specie la specie. Continut per 100 grame: - Calorii: 67 - Grasime totala: 0,4 g - Colesterol: 0 mg - Potasiu: 191 mg - Fibre dietetice: 0,9 g - Proteine: 0,6 g - Vitamina C: 6% -... [continuare]
Catina – cea mai buna sursa de vitamina c si betacaroten
Autor: SfatulMedicului
Fructele de catina, acele bobite portocalii cu gust puternic acrisor, constituie una dintre cele mai bune metode de a-ti intari sistemul imunitar si de a preveni gripa. Sunt numite si "ginsengul romanesc" si sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi si acizi grasi esentiali. Catina contine mai mult betacaroten (forma naturala de vitamina A) decat morcovul si are un puternic efect antitumoral, multumita aportului mare de vitamina C. Compozitia fructelor de catina Fructele de catina sunt un adevarat complex de multivitamine si minerale. In compozitia lor intra: - vitaminele A, E, K, F, P precum si complexul de vitamine B (B2, B6, B9) - biotina, supranumita drept "vitamina memoriei", mai este cunoscuta si sub denumirile de colina, vitamina H sau vitamina B8 - inozitol sau vitamina B7, cea care in combinatie cu biotina formeaza lecitina - minerale precum fosfor, potasiu, magneziu si fier - aminoacizii esentiali - acizii grasi esentiali Cum poate fi... [continuare]
Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In Romania exista 3 varietati de cires, cu aproximativ 30 de soiuri cultivate. Beneficiile consumului de cirese sunt declarate de studii stiintifice. In scopuri terapeutice, se folosesc fructele bine coapte, intens colorate si cele care nu au cazut prada daunatorilor. Ciresele dulci sunt specifice lunii mai. Ele sunt pline de vitamine, ofera organismului nutrientii esentiali, avand in plus foarte putine calorii. Principalele beneficii pentru sanatate - Ajuta la reglarea somnului. Ciresele sunt o sursa buna de melatonina, hormonul care ajuta la reglarea somnului. - Mentin sanatatea la nivel optim. De asemenea, aceste fructe contin multe vitamine precum betacaroten, vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B, dar si minerale - potasiu, magneziu, cat si antioxidanti, cu un rol real in mentinerea sanatatii. - Ideale pentru buna functionare a creierului. Antioxidantii din cirese au efecte benefice asupra functiilor cerebrale, protejeaza celulele de... [continuare]
Prunele, sursa de vitamine si minerale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Prunele sunt extrem de hranitoare, oferind o varietate de beneficii pentru sanatate. Pe langa fibre si antioxidanti, acestea sunt bogate in vitamine si minerale. Prunele usureaza digestia, previn diabetul si sunt utile impotriva obezitatii. De asemenea, ajuta la mentinerea sanatatii inimii prin reducerea nivelului colesterolului. Prunele pot fi consumate proaspete sau uscate. Indiferent de starea lor, isi pastreaza proprietatile. Valoarea nutritiva a prunelor Prunele sunt o sursa excelenta de vitamine precum vitamina A, vitamina C (acid ascorbic), acid folic si vitamina K (filochinona). Mai sunt si o sursa buna de vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B6 si vitamina E (alfa-tocoferol). Mineralele prezente in prune includ potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu si zinc. De asemenea, furnizeaza fibre, carbohidrati si un numar redus de calorii. Beneficiile consumului de prune proaspete si uscate Au proprietati antioxidante . Aceste fructe contin [continuare]
Magneziu
oligoelement indispensabil organismului, care intervine in numeroase si importante reactii fiziologice (metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, in excitabilitatea neuromusculara, in activitatile enzimatice, in permeabilitatea celulara, in coagularea sangvina etc.) Corpul unui adult contine aproximativ 25 grame de magneziu (Mg). Mai mult de jumatate din aceasta cantitate se gaseste in oase, un sfert in muschi, iar restul se repartizeaza, in principal, in inima, ficat, rinichi, tubul digestiv si in plasma. Aporturile recomandate sunt de 5 miligrame per kg de greutate corporala si pe zi. Necesitatile femeii gravide sunt multiplicate cu 2, cele ale copilului cu 3. Sursa - Cele mai bune surse alimentare de magneziu sunt cerealele complete, fructele oleaginoase (migdale, nuci), legumele uscate, ciocolata, unele fructe de mare (o specie de melci) si unele ape minerale. Se poate observa o carenta in caz de alimentatie prea saraca in magneziu (regim hipocaloric,... [continuare]
Magneziu forte + vitamina b6
Magneziu 300mg Vitamina B6 5mg 20 de comprimate efervescente cu aroma de lamaie. Magneziul are efect calmant (scade excitabilitatea fibrelor neuro musculare, atat netede cat si striate). Contracareaza stresul si are efect procector asupra miocardului, actionand impotriva anoxiei si ischemiei. Protejaza celulele vaselor de sange, impiedicand calcifierea aterosclerotica si modificarile tesutului conjunctiv. Magneziul este unul dintre elementele intracelulare esentiale. El activeaza numeroase reactii ezimatice, care regleaza, printre altele, sinteza si utilizarea compusilor furnizori de energie, cum ar fi carbohidratii, proteinele si grasimile. Ia parte la transportul ionilor, mai ales a potasiului si calciului, influentand astfel multe alte transformari celulare. Vitamina B6 adaugata magneziului creste asimilarea acestuia in organism, asigurandu-i o concentratie mare in plasma, eritrocite si o scadere a eliminarii prin urina. Produsul este indicat in stari de stres, in caz de... [continuare]
Berocca calciu si magneziu, comprimate efervescente
Ce este Berocca Calciu si Magneziu si pentru ce se utilizeaza Indicatii Vitaminele hidrosolubile ale complexului B si vitamina C sunt complementare in functiile pe care le au la nivelul metabolismului celular. Astfel, administrarea lor simultana este, din punct de vedere teoretic, judicioasa, si, in absenta unor carente vitaminice strict definite, mai rationala in comparatie cu priza izolata de diverse vitamine. Odata ce organismul nu poate, in mod practic, sa constituie rezerve de vitamine hidrosolubile, orice intrerupere sau restrictie alimentara, orice tulburare de absorbtie dar si necesitatile crescute pot antrena rapid un aport suboptimal. Berroca calciu si magneziu compenseaza un aport insuficient de vitamine in tulburarile de absorbtie ale elementelor nutritive si combate manifestarile de carenta ce pot aparea dupa eforturi fizice si in asociere cu bolile infectioase. Calciul este important nu numai pentru formarea oaselor si a dintilor, dar si pentru metabolism in... [continuare]
Generalitati Cele mai importante studii realizate recent au fost cele care au descoperit fitochimicalele si beneficiile pe care soia le aduce organismului uman - printre acestea se afla: imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si osos, prevenirea cancerului si ameliorarea simptomelor de la menopauza. Soia este singura sursa naturala de aminoacizi esentiali – valina, leucina, lizina, treonina, metionina, histidina, izoleucina, triptofanul si fenilalanina. Pe langa acesti amonoacizi, soia mai contine: - calciu, - fier, - zinc, - fosfor, - magneziu, - complexul de vitamine B, - fibre si acizi grasi omega-3. 1. Afectiunile cardiovasculare Laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din organism. Acest efect asupra afectiunilor cardiovasculare a fost descoperit la mijlocul anilor ’90 cand au fost publicate rezultatele de la 38 de studii clinice, care sustineau ca proteinele din soia reduc nivelul... [continuare]
Fasolea alba. beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier. Fierul este un supliment energetic natural si este foarte indicat in special femeilor, care femei manifesta deficit de fier, in special in timpul menstruatiei sau al sarcinii. Un alt avantaj al consumului de fasole alba il reprezinta numarul mic de calorii. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Desi multe persoane... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale orzului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Orzul este un tip de cereala integrala bogata in fibre si proteine care ofera numeroase beneficii pentru sanatate celor care il consuma. Fiert, orzul are o aroma delicioas de alune si textura gumata. in plus, orzul este o sursa excelenta de carbohidrati si poate fi consumat la micul dejun. Orzul este apreciat pentru continutul sau ridicat de fibre si proteine, care stimuleaza sanatatea metabolismului si ajuta la cresterea nivelului de energie. Continut nutritiv Orzul este bogat in mangan, seleniu, fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc si potasiu, insa cantitatea de calciu, vitamina C si acid pantotenic din compozitia sa, este destul de redusa. Orzul este bogat in vitamina B6, diamina, niacina, riboflavina si acid folic. Consumul a 100 grame de orz ofera unei persoane 352 calorii. Aceste cereale integrale sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si aminoacizi esentiali pentru sanatate. Mai mult, orzul este una dintr [continuare]
Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]
Generalitati Uneori poate fi destul de greu de diferentiat mitul de adevar in cazul cafeinei. Este atat de folosita de catre noi toti, voit sau mai putin, si este pe piata de foarte mult timp. De aceea, exista riscul ca majoritatea informatiilor pe care le avem despre ea, aflate de la parinti, bunici sau consumatori inraiti, sa fie putin distorsionate. D e aceea, ne propunem sa analizam cu atentie cele mai des intalnite mituri legate de cafeina si efectele ei asupra organismului si sa descoperim care este, de fapt, adevarul. Este oare cafeina capabila sa induca o dependenta puternica, are ea efecte asemanatoare unor droguri, poate altera calitatea si cantitatea somnului - sunt doar cateva din aspectele ce urmeaza a fi abordate. Cafeina este de fapt o substanta psihoactiva, ce se gaseste in foate multe plante: in frunzele de ceai, in boabele de cafea, in cola, in fructele guaranei (utilizate in prepararea bauturilor energizante), in boabele de cacao, pentru a amintit doar cateva... [continuare]
Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale telinei nu implica doar scaderea tensiunii arteriale. Telina contine cel putin opt tipuri de compusi care lupta impotriva cancerului. Planta face parte din aceeasi familie ca si patrunjelul si feniculul: Umbelliferae. Poate atinge chiar si inaltimea de 30-35 cm. Telina alba este cultivata in zone umbrite, ferita de lumina directa a soarelui. Astfel se explica de ce aceasta are o cantitate mai mica de clorofila in comparatie cu alte plante inrudite. Radacina telinei este crocanta si este deseori utilizata pentru gatit, la supe sau salate. Are gust usor sarat, in functie de soi. De aceea, se recomanda ca sucul de telina sa fie amestecat cu sucurile fructelor dulci. Beneficiile nutritionale ale telinei Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1, B2, B6 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali. Sodiul organic... [continuare]
Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de nuca au fost remarcate inca din 1931 cand cercetatorii au descoperit ca nucile sunt o sursa importanta de vitamina C. Uleiul de nuca este bogat in acizii grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. S-au facut numeroase studii pentru a se evalua efectele si rezultate in urma consumului de ulei de nuca, privind prevalenta bolilor, mortalitatii si factorilor de risc pentru diverse conditii. In prezent, se poate afirma ca un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este ca se va diminua riscul aparitiei afectiunilor cardiace coronariene. Nucile sunt bogate in fitonutrienti si sunt o sursa excelenta de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu. Cum se obtine si se pastreaza uleiul de nuci? Uleiul nerafinat de nuci este obinut din fructul lemnos al nucului, dupa uscare si este presat la rece. Un ulei de nuca de calitate va avea gust de nuci si... [continuare]
Bautura
Lichid absorbit pe gura, destinat sa compenseze pierderile de apa ale organismului. Fata de cei 2,5 litri pe care organismul ii pierde in fiecare zi in medie, bautura trebuie sa aduca minimum 1 litru (restul fiind furnizat de catre alimente sau fiind produs in timpul reactiilor chimice de transformare a alimentelor in organism). Dintre bauturi, doar apa este realmente indispensabila. Diferite tipuri de bauturi - Apa potabila (de la robinet sau vanduta la sticla), spre deosebire de apa pura (apa distilata), contine in solutie bioxid de carbon si elemente minerale (saruri de calciu, magneziu, fosfati, carbonati etc.). Apele minerale au un continut in minerale variabil dupa sursa. - sucurile de fructe si de legume sunt bogate in special in vitamina c si in saruri minerale. sucurile de fructe aduc calorii (de la 100 la 200 kilocalorii pe litru) prin intermediul zaharurilor simple (glucoza, fructoza, zaharoza) pe care le contin, iar preparatele industriale contin o cantitate... [continuare]
Mityqondriatm
Efecte - are un rol esential in procesele biochimice de producere a energiei celulare in mitocondrii (creste productia de adenozin trifosfat - nucleotide care stocheaza si transporta energia in celule, participa la respiratia celulara si la sinteza acizilor nucleici, vitali in diviziunea, regenerarea si in dezvoltarea celulara, furnizeaza energia necesara apoptozei celulare fiziologice) - participa la biosinteza aminoacizilor leucina, izoleucina, valina, necesari in reducerea encefalopatiilor hepatice, demielinizarilor si atrofiilor si distrofiilor musculare -... [continuare]
Aminoplasmal 100 g/l cu electroliti solutie perfuzabila
Ce este Aminoplasmal 100 g/l cu electroliti solutie perfuzabila si pentru ce se utilizeaza Indicatii Pentru nutritia parenterala in scopul profilaxiei si tratamentul deficitului proteic; pre- si postoperator sau posttraumatic si dupa rezectii de stomac si intestine; in sindroame de malabsorbtie, boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, diaree si voma persistente; insuficienta renala cu valori usor crescute ale azotului rezidual dupa analiza. Aport echilibrat de aminoacizi, xilina (sursa de energie), electroliti si vitamine; contine, la 1 litru, 16,06 g azot total si 800 kcal. Pentru utilizarea metabolica optimala a aminoacizilor sunt necesare 35 kcal/g; se asociaza acid folic pentru a evita deficitul acut de folat. Mod de administrare In perfuzie intravenoasa lenta, 40-60 picaturi pe minut (120-180 ml/ora); doza obisnuita este de 30 ml/kg corp si zi, cantitatea de aminoacizi necesara variaza intre 0,4 si 3 g/kg corp si zi. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu... [continuare]
Nimotop s, solutie perfuzabila
Compozitie 1 flacon de 50 ml solutie perfuzabila contine 10 mg de nimodipina in 50 ml solvent alcoolic. Excipienti: etanol 96%, macrogol 4000, citrat de sodiu dihidrat, acid citric anhidru, apa distilata. Actiune terapeutica: Nimodipina, substanta activa din Nimotop, are o actiune vasodilatatoare si antiischemica preponderent cerebrala. vasoconstrictia provocata in vitro de diferite substante vasoactive (de ex. serotonina, prostaglandine si histamina) sau sange si produsi de degradare ai sangelui poate fi prevenita sau inlaturata de catre nimodipina. Nimodipina prezinta de asemenea proprietati neurofarmacologice si psihofarmacologice. Cercetarile la pacienti cu tulburari acute ale fluxului cerebral au aratat ca nimodipina dilata vasele cerebrale si imbunatateste irigatia cerebrala. cresterea perfuziei este de regula mai mare in zonele cerebrale lezate sau neperfuzate decat in cele sanatoase. leziunile neurologice ischemice la pacientii cu hemoragie subarahnoidiana (SAH) si... [continuare]
Zymafluor, tablete
Indicatii Prevenirea cariei dentare. Zymafluor reprezinta o sursa de fluor pentru dintii copilului dumneavoastra, ce creste rezistenta acestora la aparitia cariilor. Procesul incepe inainte de aparitia dintilor si trebuie mentinut pe tot parcursul vietii. Doze si mod de administrare Zymafluorul trebuie administrat regulat, fara intreruperi, de la 2 saptamani la 18 ani. Cand copilul incepe sa inteleaga, trebuie abandonata administrarea tabletelor prin inghitire si inceputa cea prin mentinerea acestora in gura pana la dizolvarea completa. Administrarea Zymafluorului trebuie facuta in mod alternativ, pe partea stanga si apoi la urmatoarea tableta, pe partea dreapta a cavitatii bucale, de preferat seara, dupa spalarea dintilor, ceea ce permite mentinerea unei concentratii crescute de fluor pe o perioada mai mare de timp. La sugari, tabletele de Zymafluor se faramiteaza si se dizolva in putina apa, apoi se adauga continutul alimentar al biberonului (insa nu se amesteca cu... [continuare]
Branched chain amino acid complex
Ce este Branched Chain Amino Acid Complex si pentru ce se utilizeaza Indicatii Stimuleaza activitatea mentala,sustine masa musculara, sanatatea sistemului digestiv, imunostimulator, alcalinizant, participa la metabolismul energetic, adjuvant in afectiuni hepatice, refacerea tesuturilor, antioxidant, benefic in recuperari postchirugicale, creste pofta de mancare. Leucina, izoleucina si valina sunt aminoacizi esentiali pentru ca organismul uman nu ii poate sintetiza si de aceea este necesar aport din exterior. Glutamina este un aminoacid semiesential, care poate fi sintetizat de organism, dar in perioade de stres, traume, eforturi intelectuale excesul de cortizon eliberat epuizeaza rezerva de glutamina din corp, de aceea este necesar aportul din exterior. Acesti aminoacizi participa la producerea de ATP, care stocheaza si transporta energia in celule, participa la sinteza hepatica a proteinelor si a glicogenului. Produsul este benefic benefic in tratarea cirozei si a... [continuare]
Taurine 1000
Efecte TAURINA este un aminoacid esential (sintetizat in organism din aminoacizii cisteina si metionina, in prezenta vitaminei B6); nu ia parte la sinteza proteinelor. Este o substanta hidrosolubila care se gaseste in concentratii mari in muschiul inimii, muschii scheletici, leucocite, vezica biliara, rinichi, retina si in sistemul nervos central (de patru ori mai multa in creierul copiilor decat in cel al adultilor). - mentine structura, permeabilitatea si polarizarea membranei celulare (echilibrul osmotic intre concentratiile de sodiu,... [continuare]
Calciu-d3 masticabil, comprimate masticabile
Ce este Calciu - D3 masticabil si pentru ce se utilizeaza Indicatii Calciu D3 Plus sunt comprimate masticabile care contin calciu si vitamina D3, ambele substante ajutand la formarea oaselor. Calciu D3 Plus se utilizeaza pentru prevenirea si tratarea carentelor de calciu si vitamina D in randul varstnicilor si drept supliment pentru tratamentul specific al osteoporozei. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Calciu D3 Plus exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este un comprimat administrat de doua ori pe zi. Comprimatele pot fi mestecate sau supte. Daca utilizati mai mult decat trebuie din Calciu D3 Plus Daca utilizati mai mult decat trebuie din Calciu D3 Plus, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca uitati sa utilizati Calciu D3 Plus Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu... [continuare]
Calciu sandoz+vit.d
Ce este Calciu Sandoz+Vit.D si pentru ce se utilizeaza Indicatii CALCIU SANDOZ+VIT.D este potrivit pentru cresterea si intretinerea oaselor. Acest supliment alimentar furnizeaza o asociere optima a celor mai importante elemente necesare pentru constructia osoasa si a vitaminelor care realizeaza si mentin sanatatea oaselor. Asocierea dintre calciu, magneziu si zinc realizeaza un supliment alimentar necesar oaselor mult mai complet comparativ cu calciul administrat singur, prin aportul a numerosi nutrienti importanti pentru metabolismul osos. Deficitul acestor minerale poate fi rezultatul unei alimentatii inadecvate sau a numeroase stari asociate cu nevoi crescute ale organismului, de exemplu perioada de crestere la copii si adolescenti, sarcina si alaptarea. Absorbtia optima a acestor minerale este necesara pentru mentinerea sanatatii oaselor si a functiei neuromusculare. Nutrientii din CALCIU SANDOZ+VIT.D sunt, de asemenea, esentiali pentru mentinerea sanatatii parului, pielii,... [continuare]
Remeron, comprimate filmate
Indicatii Acest medicament se consuma numai la recomandarea medicului sau farmacistului. Remeron este un medicament numai pentru adulti si nu trebuie administrat copiilor. Aveti grija cand luati Remeron SolTab in asociere cu: - antidepresive precum ISRS, venlafaxina si L-triptofan sau triptani (utilizati pentru tratamentul migrenei), tramadol (un calmant al durerii), linezolid (un antibiotic), litiu (utilizat pentru tratamentul anumitor afectiuni psihice) si sunatoare – preparate care contin Hypericum perforatum (un remediu pe baza de plante utilizat pentru tratamentul depresiei). In cazuri foarte rare, Remeron SolTab in monoterapie sau asocierea Remeron SolTab cu aceste medicamente poate determina aparitia asa-numitului sindrom serotoninergic. Cateva dintre simptomele acestui sindrom sunt: febra inexplicabila, transpiratie, cresterea frecventei cardiace, diaree, contractii musculare (necontrolabile), frisoane, reflexe accentuate, neliniste, modificari ale dispozitiei si stare... [continuare]
Trimagant, comprimate
Compozitie Comprimate continand: lactat de magneziu 0,100 g, formiat de magneziu 0,100 g, nicotinat de magneziu 0,05 g, excipienti pana la 0,50 g. Actiune terapeutica Prin continutul sau produsul constituie o sursa de magneziu cu administrare orala. Se poate asigura astfel corectarea deficitului de ioni de magneziu cu ameliorarea consecutiva a simptomatologiei determinate de acesta: tulburari de excitabilitate neuromusculara, tulburari neuro-psihice, imunitate etc. Indicatii Toate afectiunile determinate sau insotite de deficit de magneziu in: endocrinologie, boli cardio-vasculare, neuropsihice, in cursul sarcinii sau pubertatii, cu sau fara manifestari de spasmofilie, tetanie neuro-vegetativa. Doze si mod de administrare Adulti: cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, dupa mese; copii: 1-2 comprimate pe zi in 3 prize. Durata tratamentului este de minimum 30 de zile. Se va avea in vedere interrelatia metabolismelor ionilor Mg, Ca, K. Contraindicatii Insuficienta... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter