Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

intoxicatia alimentara

Intoxicatia alimentara

Intoxicatia alimentara

Actualizat la data de: 24 Iulie 2019

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Ce este intoxicatia alimentara intoxicatia alimentara (toxiinfectia alimentara) este o afectiune datorata consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau parazitii. Cum sunt contaminate alimentele Alimentele pot fi contaminate prin urmatoarele metode: - pe parcursul procesului de preparare. In mod normal organele si tesuturile animale pot fi colonizate de diferite tipuri de microorganisme (in special la nivelul intestinelor), astfel ca acestea pot contamina persoana care manevreaza carnea - pe parcursul cresterii si anume in cazul fructelor si legumelor, care pot fi contaminate mai ales daca sunt folosite ingrasamintele naturale sau daca este folosita irigatia cu apa dintr-o sursa contaminata - in timpul procesului de preparare al alimentelor si anume in cazul persoanelor care sunt purtatoare a unui tip de microorganism (de exemplu stafilococ) sau in cazul persoanelor bolnave, care de asemenea pot contamina... [continuare]

Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?

Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2023

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati intoxicatia alimentara si indigestia sunt doua afectiuni care nu trebuie confundate, desi unele manifestari pot fi asemanatoare. intoxicatia alimentara este cauzata de consumul de alimente sau de bauturi contaminate cu bacterii, paraziti sau virusuri, pe cand indigestia se produce atunci cand alimentele sunt fie alterate, fie sunt consumate exagerat. De cele mai multe ori, nu este necesara instituirea unui tratament medicamentos in cazul intoxicatiei alimentare, fiind recomandata o hidratare optima, iar in cazul indigestiei, tratamentul medicamentos consta in suplimente de enzime digestive. Ce este intoxicatia alimentara Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau parazitii. Foarte multe organisme pot provoca intoxicatii alimentare, iar cele mai des intalnite sunt: infectia cu Norovirus, Salmonella, E. coli, Campylobacter si Listeria... [continuare]

Diferenta intre gastroenterita si intoxicatia alimentara

Diferenta intre gastroenterita si intoxicatia alimentara

Actualizat la data de: 31 Octombrie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce sunt afectiunile gastrointestinale? Daca experimentati simptome gastrointestinale neasteptate, probabil va ganditi la urmatoarea intrebare: ar putea fi vorba de o toxiinfectie alimentara sau ma confrunt cu o gastroenterita? Ambele boli au simptome similare si pot aparea rapid, asa ca uneori poate fi dificil sa le deosebim. Desi simptomele coincid, toxiinfectia alimentara asociaza manifestari mai severe, iar timpul de vindecare este mai scurt. Ce este gastroenterita? Gastroenterita este o inflamatie localizata la nivelul stomacului si a intestinelor, determinata de infectii virale. Aceasta se raspandeste cu rapiditate, motiv pentru care focarele infectioase pot aparea cu usurinta in colectivitati. Se transmite frecvent prin suprafete contaminate, precum ustensile folosite in comun, practici de igiena precare, precum spalarea necorespunzatoare a mainilor sau contact apropiat cu o persoana deja infectata. Cu toate acestea, poate fi prevenita eficient prin... [continuare]

Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara

Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara

Actualizat la data de: 11 Iulie 2024

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Generalitati Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de ingestia de alimente sau bauturi contaminate de microorganisme patogene. Desi aparent superpozabila cu termentul de gastroenterita acuta, toxiinfectia alimentara este adesea rezultatul ingestiei de alimente sau bauturi contaminate cu agenti patogeni bacterieni, virali, fungici sau parazitari. Gastroenterita este rezultatul oricarui tip de expunere (interpesonala, fecal-orala, suprafete etc) si simptomatologia apare de obicei mai tarziu decat cea din toxiinfectie si are un parcurs mai lung. In cele ce urmeaza vom aborda tabloul si managementul toxiinfectiilor alimentare.  De ce vara? In sezonul estival, din cauza zilelor toride, astfel de microorganisme se inmultesc foarte repede in alimentele perisabile, iar consumul acestor alimente tinute in conditii incorecte de depozitare genereaza tabloul clinic de toxiinfectie alimentara. In cazul expunerii la bacterii in produsele alimentare sau apa, anumite specii pot... [continuare]

Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara

Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara

Actualizat la data de: 22 Martie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara sunt doua afectiuni frecvent confundate, desi sunt diferite. Simptomele gastroenteritei virale Un pacient care sufera de gastroenterita poate dezvolta unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: • Diaree sau constipatie; • Febra; • Greata si varsaturi; • Crampe stomacale sau intestinale; • Scadere in greutate; • Artralgii (dureri articulare); • Mialgii (dureri musculare). Persoanele afectate dezvolta, de obicei, simptomele prezentate anterior in 24-48 de ore de la expunerea la virus. Majoritatea cazurilor de gastroenterita virala se rezolva in cateva zile. Cu toate acestea, simptomele pot persista chiar mai mult de 10 zile. Cu cat simptomele persista mai mult timp, cu atat mai repede trebuie consultat un medic pentru a exclude orice complicatie sau alte boli. Simptomele toxiinfectiilor alimentare Simptomele tipice ale toxiinfectiilor alimentare sunt: • Crampe stomacale; • Oboseala; •... [continuare]

Ce este intoxicatia cu histamina (scombroidoza)?

Ce este intoxicatia cu histamina (scombroidoza)?

Actualizat la data de: 11 Februarie 2022

Dr. Claudia Adriana Nicolae
Medic primar Alergologie si Imunologie

Ce este scombroidoza Scombroidoza este o reactie toxica alimentara supranumita otravirea cu histamina. Ea apare ca urmare a consumului de peste stricat si este adesea confundata cu o reactie alergica. Termenul provine de la cuvantul grecesc “scombos” adica macrou, fiind descrisa initial in legatura cu consumul de peste apartinand familiei scombridae din care fac parte mcroul, tonul, marlinul, pestele-spada, palamida alaturi de alte 100 de specii. Majoritatea lor au o carne de culoare inchisa. Ulterior reactia toxica a aparut si dupa consumul de hering, sardine, hamsii, lufar sau mahi-mahi, in general specii de peste care sunt congelate sau pastrate inadecvat. Tipuri de peste care contin in mod natural o cantitate foarte mare de histidina Spre deosebire de alte toxiinfectii alimentare scombroidoza nu este produsa de bacterii sau virusuri, ci de asa numitele scombrotoxine, cea mai importanta dintre ele fiind histamina. Multe dintre tipurile de peste contin in mod natural o... [continuare]

Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire

Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2023

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi care contin toxine, bacterii, virusuri sau paraziti daunatori. In timp ce multe alimente contin organisme potential daunatoare, acestea sunt de obicei distruse in timpul prepararii termice. Cu toate acestea, depozitarea inadecvata a alimentelor, dar si igiena necorespunzatoare a mainilor pot determina contaminarea. Femeile gravide, copiii, persoanele in varsta si cele care sufera de boli cronice prezinta un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare. O toxiinfectie alimentara poate fi inconfortabila dar majoritatea oamenilor se recupereaza in cateva zile fara un tratament medicamentos. Simptome ale toxiinfectiei alimentare Simptomele pot varia in functie de sursa de contaminare. Acestea pot fi de la usoare la severe: - dureri abdominale si crampe abdominale; - diaree; - dureri de cap usoare sau severe; - varsaturi; - febra; - frisoane; - slabiciune si oboseala; - greata; - dureri... [continuare]

Intoxicatia cu mercur - riscuri ascunse si solutii de preventie

Intoxicatia cu mercur - riscuri ascunse si solutii de preventie

Actualizat la data de: 08 Septembrie 2023

Autor: SfatulMedicului

Ce este intoxicatia cu mercur Mercurul este un element chimic, un compus ce se gaseste in rocile din crusta planetei. Acesta are un aspect stralucitor argintiu, fiind astfel numit si ,,argint lichid’’. Mercurul este de asemenea prezent in tabelul periodic, avand simbolul Hg si numarul atomic 80. Mercurul, din totalul de elemente chimice, se diferentiaza prin consistenta sa, fiind un metal ce se poate gasi atat in stare solida cat si in stare lichida, in functie de temperatura. Mercurul are proprietati de conductibilitate, fiind regasit frecvent in termometre, felinare si becuri. Patruns insa in organismul uman, mercurul este toxic si nociv pentru acesta. Intoxicatia cu mercur apare atunci cand va expuneti la cantitati prea mari de mercur, iar corpul reactioneaza in mod negativ la mercur. Tipuri de mercur Exista 3 tipuri principale de mercur ce sunt nocive pentru corpul uman: • Mercur elemental (mercurul lichid): acesta se gaseste in obiecte precum termometrele... [continuare]

Ce este infectia cu campylobacter si cum o tratam

Ce este infectia cu campylobacter si cum o tratam

Actualizat la data de: 22 Mai 2023

Autor: SfatulMedicului

Ce este infectia cu Campylobacter Infectia cu Campylobacter este un tip de gastroenterita sau infectie a sistemului digestiv. Cunoscuta si sub numele de intoxicatie alimentara, este o infectie bacteriana ce se contacteaza in urma consumului de apa sau alimente contaminate cu bacteria Campylobacter. Simptomele sunt de natura digestiva, cu diaree, crampe abdominale, varsaturi si apar in primele 7 zile de dupa momentul infectiei. Prevalenta Cercetatoriii nu stiu exact cate persoane fac aceasta infectie in fiecare an, intrucat o mare parte dintre pacienti nu se adreseaza medicului pentru aceasta infectie. Medicii diagnosticheaza infectii cu Campylobacter la aproximativ 20 din 100.000 de oameni anual, insa se crede ca numarul adevarat de bolnavi este de pana la 1.5 miliaoane infectati anual. Astfel, infectia cu Campylobacter este una dintre cele mai frecvente patologii legate de alimente. Cauze Infectia cu Campylobacter incepe dupa ce o persoana mananca sau bea ceva care... [continuare]

Indigestia

Indigestia

Actualizat la data de: 27 Mai 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Indigestia Cauzele principale ale indigestiei sunt mesele copioase, mancatul mult prea repede, mancarurile gen fast-food sau cele care contin foarte multe grasimi, consumul excesiv de alcool, fumatul, mancarurile foarte picante, traumele emotionale, anxietatea, stresul, colecistita, gastrita acuta sau cronica, pancreatita acuta sau cronica, ulcerul duodenal cat si cel gastric, medicamente precum antibioticele, aspirina si anti-inflamatoarele nesteroidiene. Cauze - Helicobacter pylori Bacterie responsabila de gastrite si ulcere, Helicobacter pylori este gasita la unii bolnavi cu gastrita cronica sau ulcer duodenal. Antibioticele permit o vindecare completa, fara recidive. - Hernia hiatala. O hernie hiatala este consecutiva ascensionarii, prin orificiul diafragmului destinat in mod normal esofagului, a polului superior al stomacului. Cauza sa este necunoscuta, dar obezitatea este un factor favorizant. Hernia in sine nu provoaca simptome. Totusi, ea poate fi... [continuare]

Intoxicatia alimentara cu salmonella

Intoxicatia alimentara cu salmonella

Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Intoxicatia sau toxiinfectia alimentara cu Salmonella este o infectie bacteriana cauzata de o varietate de tipuri ale bacteriei Salmonella. intoxicatia alimentara cu Salmonella se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi. Alimentele obisnuite contaminate cu bacteria Salmonella includ ouale si carnea de pasare insuficient gatite. Cu toate acestea, orice alimente pot fi infectate cu bacterii de Salmonella in cazul in care acestea sunt manipulate de catre o persoana bolnava care nu isi spala mainile sau in cazul in care alimentele intra in contract cu alte produse alimentare deja contaminate. In urma toxiinfectiei alimentare cu Salmonella poate sa apara iritatia si inflamatia tractului digestiv, ceea ce determina dureri abdominale, greata, febra si diaree. intoxicatia alimentara cu Salmonella poate sa declanseze complicatii grave la persoanele cu un sistem imunitar slabit, din cauza diverselor boli cum ar fi... [continuare]

Botulismul - intoxicatie alimentara cauzata de clostridium botulinum

Botulismul - intoxicatie alimentara cauzata de clostridium botulinum

Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Botulismul este o afectiune neuromusculara (paralitica) cauzata de o toxina bacteriana (toxina Clostridium botulinum) care actioneaza la nivelul intestinului si determina "otravire" neuromusculara. Exista 3 tipuri de botulism: - botulismul alimentar - botulismul "de plaga" - botulismul sugarilor Botulismul alimentar apare atunci cand toxina botulinica, produsa in alimente contaminate, este ingerata (mancata) sau sporii acestei toxine sunt inhalati. Botulismul "de plaga" este determinat de toxina botulinica care se afla la nivelul unei plagi infectate cu aceasta bacterie. Botulismul su [continuare]

Intoxicatie alimentara

Din Dictionar Termeni

infectie digestiva contractata prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii si cu toxinele lor. Cauze - toxiinfectiile alimentare survin de cele mai multe ori in colectivitate. Alimentul in cauza este in principal oul, ori un preparat care contine oua (produse de patiserie, inghetata), sau produsele lactate facute din lapte crud sau insuficient fiert, mezelurile si molustele. Germenii responsabili de cele mai multe ori sunt salmonellele zise minore (salmonella enteritidis), mai rar shigellele, Campylobacter, clostridium perfringens si yersinia. Se intampla ca infectia sa fie provocata de alimente contaminate cu enterotoxina (toxina care actioneaza asupra intestinului) unui stafilococ, de cele mai multe ori plecand de la o leziune cutanata a mainii (panaritiu) bucatarului. Simptome si tratament - Simptomele care survin la aproximativ 10 ore dupa ingestie, constau intr-o febra, dureri abdominale, o diaree si o oboseala care pot dura cateva zile. Evolutia... [continuare]

Comunitate medicala

Intoxicatie alimentara

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Intoxicatii

buna ziua, am aflat aseara ca bubitele aparute pe piele sunt din cauza unei intoxicatii cu cipsuri, ce trebuie sa fac sau sa nu fac ca sa imi treaca mai repede? ma pot da cu crema si fond de ten sau e periculos pt piele? [continuare]

Aseara, fiicei mele, inainte de a se culca, i s-a parut ca are fata putin diferita in sensul ca i s-ar fi parut ca are niste bubite pe fata. A crezut ca doar i se pare, s-a spalat pe fata si s-a culcat. Dimineata, am observat si eu prezenta unor bube marunte pe fata ei. Era rosie si avea oarecum temperatura. S-a uitat atenta si a vazut ca are asemenea bubite marunte si pe maini. Am decis sa nu mearga la scoala. La ea in clasa a fost un fel de epidemie deoarece in jur de 8 copii au facut rubeola pana acum si ar putea avea. Cand era mica a mai facut de 2 ori. Pana la aceasta ora deja are bubite in zona gatului, pe maini si pe fata si continua sa fie rosie la fata. Tin sa mentionez ca pofta de mancare are. La doctor nu am dus-o deocamdata, deoarece in caz ca ar avea rubeola stiu ca nu are voie sa iasa din casa. M-am uitat atenta la bubitele de pe maini si sunt "ascunse" in sensul ca nu au iesit la suprafata, dar se vad ascunse in piele. Ce poate fi, avand in vedere ca a mai facut... [continuare]

Comunitate medicala

Intocxicatie alimentara

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alergii

buna ziua ajutatima va rog copilului meu ia esit o intoxicatie alimentara are 6 luni iam dat sa pape o jumatate de ou si acum este rosie pe tot corpul ajutatima va rog ce sa fac [continuare]

Am cumpărat o shaorma aseară și azi de dimineață m-am simțit foarte rău,diaree,dureri de stomac,vărsături și am o stare foarte rea. Am luat no-spa și furazolidon dar îmi este rău în continuare Ce trebuie să fac? Mulțumesc frumos [continuare]

Ghid de prim ajutor pe timp de vara

Ghid de prim ajutor pe timp de vara

Actualizat la data de: 13 Iunie 2012

Autor: SfatulMedicului

intoxicatia alimentara Primele simptome de intoxicatie alimentara de obicei apar in aproximativ 4 ore. Diareea si varsaturile se pot manifesta impreuna sau separat. Dupa disparitia varsaturilor beti cat mai multa apa sau bauturi neacidulate, frecvent, cu inghitituri mici. Bauturile care contin substante de rehidratare orala sunt ideale. Persoana afectata va manca atunci cand ii va fi foame. Daca dupa 24 de ore nu apare nici o ameliorare, mergeti la consult medical. Intepatura de albine Albinele nu sunt la fel de agresive ca si viespiile si inteapa atunci le atingeti in mod accidental. Imediat va aparea umflatura locala si durerea. Daca vedeti acul, scoteti-l cu atentie prin razuire si aplicati un pachet cu gheata pe locul intepaturii pentru ameliorarea inflamatiei si calmarea disconfortului. Nu scoateti acul cu ajutorul unei pensete intrucat acul poate avea un sac cu venin la unul din capete si folosirea pensetei poate provoca raspandirea uni cantitati m [continuare]

Preparatele injectabile cu botox

Preparatele injectabile cu botox

Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va intoxica ci va actiona ca un relaxant muscular cu efecte care ar putea dura mai multe luni. Exista doua forme medicale ale toxinei botulinice: botox si botox cosmetic. Botoxul este utilizat pentru a trata anumite probleme medicale iar botoxul cosmetic este folosit pentru a estompa ridurile faciale. Rolul botoxului Preparatele injectabile cu botox blocheaza anumite semnale de la nervi - majoritatea semnalelor care determina contractarea muschilor. Acest lucru duce la o paralizie musculara specifica, ce poate avea efecte terapeutice sau cosmetice, in cazul in care muschii sunt incordati in mod cronic sau spastici. Specialistii recomanda botoxul in urmatoarele afectiuni: - dureri de gat si pozitie... [continuare]

Recoltarea urinei Pentru precizarea diagnosticului, medicul consultant recomanda aproape totdeauna si un examen de urina. Analiza urinei se face nu numai in bolile aparatului urinar ci si in bolile altor organe. Recoltarea urinei se poate face atat la nivelul laboratorului cat si la domiciliu. In raport cu analiza solicitata se recolteaza: - fie urina de dimineata; - fie urina din 24 de ore. Recoltarea urinei de dimineata Persoanele indiferent de sex, care recolteaza urina la domiciliu, in vederea analizelor curente, trebuie sa respecte urmatoarele indicatii: - recipientul (borcanul sau sticla) in care se recoltaza urina sa fie perfect curat, spalat cu apa si soda si apoi clatit cu apa multa; sticlele nespalate in care au fost bauturi alcoolice, otet, ulei, sucuri de fructe, ape minerale, siropuri, medicamente, detergenti pot sa falsifice rezultatele analizelor; se intelege ca si dopul sticlei trebuie sa fie curat, fara urme de substante chimice; - se va recolta urina proaspata... [continuare]

Comunitate medicala

Ce ar trebui sa fac?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Intoxicatii

Am avut o intoxicatie alimentara, care a durat 3 zile.Dupa aceste 3 zile, ma simt foarte slabita si am senzatia de lesin atunci cand ma ridic in picioare Am luat, la recomandarea medicului, prafuri Elektrolyt Precizez, k inainte de a avea intoxicatia, 2 seri la rand, aveam frisoane, fara a fi racita si fara a face febra( nu stiu daca au vreo relevanata). Multumesc anticipat [continuare]

Indigestie

Din Dictionar Termeni

Indispozitie care asociaza durerilor abdominale, greturile si varsaturile. Termen din limbajul curent, indigestia poate desemna o intoxicatie alimentara sau consecintele luarii unei mese numita pe nedrept "criza de ficat". Totusi, astfel de simptome pot fi si manifestarea altor boli abdominale, chiar toracice (infarct miocardic). Ele trebuie deci sa conduca la consultarea unui medic. Vindecarea unei indigestii cauzate de un exces alimentar este spontana, favorizata de dieta si de odihna. [continuare]

Torticolis

Din Dictionar Termeni

Contractura mai mult sau mai putin dureroasa a muschilor gatului, care limiteaza miscarile de rotatie a capului. Diferite tipuri de torticolis - Exista diferite varietati de torticolis, clasate dupa cauzele lor. - torticolisul obisnuit sau banal apare uneori dupa o miscare brutala si fortata a gatului. Mai des, el se constata dimineata la trezire, fara indoiala din cauza unei proaste pozitii in timpul somnului. simptomele dispar in mai putin de 3 zile dupa odihna si dupa administrare de medicamente analgezice si miorelaxante (decontracturante musculare), in pomada sau pe cale orala. - torticolisul congenital, prezent de la nastere, este cauzat de o dezvoltare insuficienta a unuia dintre muschii sternocleidomastoidieni (situati de o parte si de alta a gatului) in acest caz, torticolisul este permanent si nedureros. O corectare chirurgicala, care consta in alungirea tendoanelor prea scurte, trebuie sa fie efectuata inca din primii ani de viata. - torticolisul spasmodic, de... [continuare]

Botulism

Din Dictionar Termeni

Intoxicatie alimentara provocata de bacilul anaerob Gram pozitiv Clostridium botulinum. Clostridium botulinum este prezent in sol, in ape si in organismele multor animale si produce spori care rezista la fierbere si la modalitatile de conservare (cu vin, cu otet sau prin afumare) utilizate in fabricarea conservelor in casa. Acesti spori secreta o toxina care inhiba secretia de acetilcolina care intervine in transmisia influxului nervos, provocand astfel paralizii in caz de ingerare a alimentelor care contin toxina. Uneori au fost semnalate cazuri de botulism si la consumatorii de conserve industriale (legume, peste). Boala debuteaza dupa cateva ore pana la 5 zile dupa consumarea alimentului infectat. Primele semne sunt adesea tulburarile de vedere (paralizie, diplopie, pseudoprezbitie) si o midriaza (dilatatia anormala si persistenta a pupilei). Ele sunt insotite de o uscaciune intensa a gurii, cu o dificultate la inghitire care poate presupune o angina. Pot aparea forme grave:... [continuare]

Ce alimente sunt bune cand bebe de 1 an deranjat la stomac? (Mentionez ca e la regim alimentar de intoxicatie alimentara). Eu nu stiu decat ca e bun orezul si banana dar banana nu are voue sa manance. [continuare]

Buna-ziua! Femeie, 27 ani, 1.65, 50 kg, sanatoasa clinic, doar diagnosticata cu ceva ani in urma cu hipoirodie si cativa noduli tiroidieni. Singurele probleme de sanatate ce le am in ultimii 2 ani sunt doar niste crize de lipsa de aer inexplicabile ce au loc la anumite intervale de timp.... Acum 2 saptamani am avut o intoxicatie alimentara, am vomitat de 3 ori si diaree. Am mers la urgenta - analize, perfuzii, nimic grav, M-au trimis la infectioase, la fel, nimic grav, doar regim cateva zile si pastile. Tin sa precizez ca nu am mai vomitat din copilarie, nu sunt genul sensibil. Saptamana trecuta m-am trezit intr-o dimineata cu o durere acuta in gat, amigdalite umflate cu puroi si gatul foarte rosu. Am luat 2 zile penincilina V, Strepsils si ceaiuri cu miere. Dupa 2 zile mi-a trecut., insa saptamana aceasta intr-o alta dimineata iar m-am trezit cu durere in gat , dar de data aceasta durerea este mult mai mare, amigdalitele din nou umflata cu puroi, gatul rosu si... [continuare]

Pagina 1 din 5 (145 rezultate)