cupru urinar
Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si din fructele consumate intregi, dar sucurile proaspete sunt mai usor de digerat si de asimilat. Deficitul de vitamine si minerale poate fi echilibrat mai repede atunci cand se beau sucuri decat cand se mananca legume crude. Sucuri de legume benefice pentru sanatate Iata o lista cu cele mai bune ingrediente pentru sucurile de legume: Acidoza - morcov, sfecla, castravete si spanac Acnee - morcov, salata verde si spanac Anemie - sfecla, telina si morcov Alergii - morcov, salata verde si spanac Apendicita - morcov, sfecla si spanac ... [continuare]
Am facut si cupru in urina in 24 h,mi-a iesit 2 rezultat,ceruloplasmina-20,este grav ce inseamna,am mai scris i-mi oscilau tranzaminazele nu mult putin,ultima da ta acum 2 luni am avut tgp=48,tgo=30,mi s-au recomandat si testele toxicologige pe care le-am facut,oare ce trebuie facut ,dupa cite am citit este un deficit de cupru,ce tratament se ia si pe ce durata? [continuare]
Generalitati Afinele sunt bogate in antioxidanti. Totusi, beneficiile afinelor inseamna mai mult decat substantele chimice din compozitia acestora, despre care ati auzit atat de des. Afinele lupta impotriva bolilor la mai multe niveluri si sunt un instrument pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, utilizate insa insuficient. Stiti probabil despre sucul de afine ca este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar. Suferinzii de cistita trebuie sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus, care provoaca dureri in timpul urinarii, crampe abdominale si chiar sangerari. Beneficii Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea... [continuare]
Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa!
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Otetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente vitale pentru un organism sanatos - potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu si fluor. Un amestec care contine numai 5% otet de mere elimina pana la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri si 80% dintre virusuri. Otetul de mere este un produs complet natural, atunci cand este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmata de o a doua fermentatie a otetului insusi. Acest produs pastreaza toate proprietatile nutritive specifice merelor; in plus, este imbunatatit cu acizi suplimentari si enzime produse in timpul celor doua etape de fermentatie. Pentru a beneficia de toate proprietatile otetului de mere se recomanda sa achizitionati produse care au pH-ul/aciditatea de 5-7. Timp de secole, otetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar si medicament pentru tratarea oamenilor si animalelor. In timpul lui Hippocrate, otetul... [continuare]
Generalitati O caracteristica de baza a agentilor bacterieni si parazitici umani este evolutia cailor de transmitere a acestora catre gazde susceptibile; mediul inconjurator joaca un rol important in transmiterea acestora intre oameni. Contaminantii microbieni pot fi transmisi fie direct, prin contactul mainilor, fie indirect, prin intermediul unor obiecte. Caile de transmitere detin un rol important in ceea ce priveste sanatatea multor tari in curs de dezvoltare, unde frecventa infectiilor reprezinta un indice al igienei locale si nivelului sanitar deficitar. In majoritatea tarilor dezvoltate, exista o credinta generala conform careia, purtarea alimentelor si a banilor din mana in mana contribuie la incidente publice de sanatate. In ultimele doua decenii, datele si rezultatele studiilor indica transferul simultan al banilor de la o persoana la alta ca fiind un risc de raspandire a anumitor tipuri de bacterii si microbi. Principalele bacterii transmise prin intermediul... [continuare]
Generalitati Dieta cu pepene nu a fost prezentata oficial de niciuna dintre Institutiile Europene care promoveaza sanatatea, insa ce rost ar mai avea daca toate dietele care presupun consumul de pepene verde si-au dovedit eficienta in nenumarate randuri?! Pepenele verde, cel mai revigorant fruct al verii, ajuta la mentinerea greutatii corporale, fiind secretul unui abdomen plat si ferm si ofera stralucire pielii. Aceasta dieta ajuta la pierderea in greutate prin inlocuirea alimentelor, care contin cantitati semnificativ mai mari de apa si calorii, cu pepenele. Cantitatea de pepene verde consumata in timpul dietei variaza in functie de numarul de kilograme in plus si de cat de repede doriti sa pierdeti in greutate. Dieta cu pepene Inainte de a incepe aceasta dieta consultati medicul nutritionist! Proprietati nutritive Datorita continutului bogat in vitamine si minerale dieta cu pepene verde este o adevarata sursa de sanatate! Pepenele este neobisnuit de hranitor; contine... [continuare]
fructele - surse excelente de antioxidanti
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]
Cum sa consumam polivitaminele naturale? Din cele mai vechi timpuri si pana acum, strugurii au ocupat un loc important in alimentatia omului, dar si in vechile tratamente medicale. Initial, vita-de-vie s-a gasit in stare salbatica pe tarmurile Marii Negre si ale Marii Caspice, iar de aici s-a raspandit in Europa (Italia, Grecia, Franta) si in Asia Mica (Israel). Medici renumiti ai Antichitatii, precum Hipocrate si Pliniu, dar si alti celebri invatati, de atunci si pana in zilele noastre, recomandau folosirea strugurilor ca medicament impotriva frigurilor si anginei, iar romanii ii intrebuintau pentru dezintoxicarea organismului. Polivitamine naturale Strugurii contin o serie intreaga de oligoelemente ce intaresc organismul si ii dau vitalitate, de aceea au fost denumiti „polivitamine naturale”. In compozitia lor intalnim: calciul, fosforul, potasiul, sodiul, fierul, dar si vitaminele A, B1, B2 , C, precum si niacina si taninuri. Valoarea energetica a 100g struguri este... [continuare]
Uleiul de menta - beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Menta este o planta ale carei frunze si uleiuri sunt folosite pentru tratarea si ameliorarea multor conditii. Menta este utilizata in cazul racelilor, infectilior respiratorii si ale sinusurilor, tuse, inflamatia gurii si gatului, probleme digestive, arsuri stomacale, greata, varsaturi, greata de dimineata, sindrom de colon iritabil, crampe ale tractului gastrointestinal superior, ale cailor biliare, stomac deranjat, diaree, suprainfectie bacteriana a intestinului subtire, flatulenta, probleme menstruale, tulburari hepatice, etc. Uleiul de menta este aplicat pe piele pentru tratarea durerilor de cap, a celor musculare, ale nervilor, dintilor, bolilor articulatiilor, prurit, eruptii cutanate alergice, infectii bacteriene si virale, dar si pentru respingerea tantarilor. Menta aromatizeaza bauturile si alimentele din compozitia carora face parte. Planta mai este folosita ca parfum pentru sapunuri si cosmetice. Uleiul de menta Beneficiile pentru sanatate ale uleiului... [continuare]
Generalitati Bacteriile sunt organisme vii care au o singura celula. Vazute la microscop, acestea arata ca niste bile, tije sau spirale. Corpul oricarei persoane contine milioane de bacterii, atat in interior, cat si in exterior. Bacteriile acopera pielea, traiesc in intestine sau la nivelul organelor genitale. De obicei, exista un echilibru al acestora. Unele ajuta la desfasurarea normala a proceselor organismului, in timp ce altele incearca sa pastreze un control a bacteriilor potential daunatoare. O infectie bacteriana poate aparea in situatia in care se instaleaza un dezechilibru al acestora. Desi exista mii de tipuri de bacterii, doar cateva dintre acestea provoaca boli la om. Factori de risc Cu toate ca fiecare fiinta umana este expusa la nenumarate bacterii, unii dintre noi sunt mai predispusi la infectii decat altii. In afara de sistemul imunitar slabit exista si alti factori de risc pentru infectiie bacteriene si boli. 1. Varsta - Indivizii cu varste situate la... [continuare]
Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici
Autor: SfatulMedicului
CAPITOLUL I - Dispozitii generale HOTARARE nr. 1.218 din 6 septembrie 2006 privind stabilirea cerintelor minime de securitate si sanatate in munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL nr. 845 din 13 octombrie 2006 In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 51 alin. (1) lit. b) din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare. SECTIUNEA 1 - Obiectul de reglementare si domeniul de aplicare ARTICOLUL 1 Prezenta hotarare stabileste cerintele minime pentru protectia lucratorilor impotriva riscurilor pentru securitatea si sanatatea lor, care provin sau pot proveni din efectele agentilor chimici prezenti la locul de munca ori ca rezultat al oricarei activitati profesionale care implica agenti chimici. ARTICOLUL 2 Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 se aplica in totalitate intregului domeniu... [continuare]
Generalitati Femeile au nevoi nutritionale specifice, pe alocuri diferite de cele ale barbatilor. Din acest motiv, anumite alimente sunt benefice sanatatii femeilor, avand un impact seminificativ in special dupa varsta de 30 de ani, cand organismul intra intr-un proces degenerativ lent. Planul nutritional adoptat de fiecare femeie in parte poate preveni sau chiar stagna unele simptome ale bolilor care afecteaza cu precadere sexul feminin, precum osteoporoza, manifestarile menopauzei, bolile cardiace, diabetul sau anumite tipuri de cancer. Alimentatia si sanatatea femeilor Alimentatia poate avea cu adevarat un rol esential in starea de sanatate a femeilor, influentand-o negativ sau pozitiv, in functie de alegerile facute. Astfel, anumite alimente bogate in antioxidanti si nutrienti esentiali sporesc longevitatea si previn instalarea diverselor afectiuni diagnosticate deseori in randul pacientilor de sex feminin. Asadar, alimentatia sanatoasa poate sa furnizeze unei femei... [continuare]
Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sucul de struguri este mai rar asociat cu posibile beneficii pentru sanatate, desi proprietatile sale unice au efecte surprinzatoare asupra pielii, parului sau a functionarii sistemului cardiac si imunitar. Antioxidantii din sucul de struguri au efect protector asupra vaselor de sange, imbunatatesc circulatia sangelui si previn bolile cardiovasculare. Efectele laxative naturale ale acestei bauturi ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Proprietatile principale ale sucului de struguri Sezonul de coacere a strugurilor este excelent pentru urmarea unei cure cu suc obtinut din aceste fructe benefice pentru sanatatea organismului si frumusetea parului si a pielii. Sucul de struguri ofera aproape aceleasi beneficii precum vinul rosu, ale caror efecte pozitive asupra sanatatii cardiace s-au demonstrat in numeroase studii de specialitate. La fel ca in cazul vinului, sucul obtinut din struguri negri prezinta mai multe proprietati benefice pentru... [continuare]
cel mai bun regim alimentar pentru intrarea la menopauza
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Intrarea la menopauza este cauzata de scaderea semnificativa a productiei de estrogen la nivelul ovarelor. In aceasta importanta perioada de tranzitie, regimul alimentar joaca un rol esential in transformarile fiziologice si mentale aduse de sfarsitul vietii reproductive. Nivelul de energie, randamentul memoriei, sanatatea oaselor, echilibrul hormonal sau functionarea inimii sufera schimbari importante odata cu intrarea la menopauza, care pot avea insa un impact minor in conditiile respectarii unei diete corecte. Reguli de baza in dieta recomandata la menopauza Introducerea alimentelor corecte in dieta in perioada premergatoare menopauzei poate preveni sau chiar reduce din simptomele suparatoare specifice, precum bufeurile sau uscarea pielii. Iar un regim alimentar atent organizat odata cu intrarea la menopauza protejeaza impotriva problemelor de sanatate asociate cu aceasta perioada a vietii (osteoporoza, cresterea nivelului de colesterol, bolile cardiovasculare... [continuare]
Valoarea nutritiva a principalelor alimente – cat? cum? si de ce? este bine sa mancam echilibrat
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Este cunoscut faptul ca hrana intretine viata si nu invers. Toate activitatile pe care organismul le desfasoara zilnic sunt consumatoare de energie; aceasta energie isi are originea in degradarea nutrientilor pe care noi ii consumam zilnic. In continuare vom prezenta o serie de alimente si aportul lor nutritiv pe care il aduc organismului. Carne, peste, oua si derivate Carnea, pestele, ouale si preparatele din ele sunt principalele surse de proteine, continutul variaza intre 15 si 35%. Cantitatea de proteine variaza cu cantitatea de apa si grasime. In general, carnea prelucrata termic, fara grasime vizibila, are cam 30% proteine. Grasimile oscileaza in limite foarte largi (carne slaba 5%, peste 1%, carne grasa 35%). Acizii grasi saturati reprezinta sub 50% din grasimile din carne. Carnea de pui are cel mai mare continut de aiczi grasi polinesaturati si cel mai mic procent de acizi grasi saturati. Pestele reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi polinesaturati... [continuare]
Ficatul poate avea de suferit?
Am 35 ani, beau de 18 ani si am urmatoarea problema. Atunci cand consum cantitati mari de alcool urinez pe mine. Pentru asta am inceput sa iau xanax, stilnox, sanval si alte pastile iar urinarile au scazut in frecventa si intensitate dar sunt foarte confuz, apatic si până cea mai mică adiere de vânt mă sperie. Penisul mi s-a facut mic si sta ingropat intr-un sac de piele iar libidoul nu stiu cum il am pt ca intretin relatii sexuale extrem de rar, dar starile enumerate mai sus sunt cauzate de pastile si alcool?! De ceva vreme mi-a aparut la anus un hemoroid, e ca un clitoris si tocmai de aia vreau sa va intreb ceva pt ca intentionez sa-mi intemeiez o familie am luat hotărârea de a bea cu fundul, adica introducandu-mi in anus tampoane imbibate in alcool. astfel nu voi mai avea halena urat mirositoare si nu ma va vedea nimeni consumand alcool, lucru ce imi va da un aspect prezentabil. intrebarea este daca acest fapt imi va afecta sanatatea anala si bineinteles ficatul, pe... [continuare]
Facilitati de tratament
Clinici si cabinete medicale
Buna ziua, Am facut de mai multe ori analize la sange si urina.CERULOPLASMINA imi iese mai mica decat limitele normale (20-60). Cupru in urina este in valorile de referinta, insa ceruloplasmina a fost 15 mg/dl; 16 mg/dl; 19 mg/dl etc.Medicul de specialitate(neurolog) spune ca e bine.Poate sa-mi raspunda cineva de ce analizele ceruloplasminei sunt mai mici? Ce afectiune pot avea? multumesc! [continuare]
Buna ziua. Am 45 ani si in urma cu 6 luni am decis sa imi pun sterilet de cupru. Pana atunci, menstruatia era normala si regulata. Dupa montarea steriletului, desi stiu ca poate dura chiar si 1 an pana la reglare, menstruatia mea e foarte anapoda...vine o data la 2 luni, uneori dupa 2 saptamani, uneori tine 3 zile, alteori o saptamana... Acum, de exemplu, am am avut menstruatie 3 zile in urma cu 3 saptamani dar am avut o schimbare de mediu, mult lucru si acum a venit iar menstruatia, dar e altfel...a inceput cu cateva scurgeri maronii, apoi sangerare mai palida si in special la urinare si parca si un miros mai puternic...ma gandesc sa nu fie si o infectie urinara, desi nu ma doare nimic, decat o mica durere ca la menstruatie. Am programare la ginecolog saptamana viitoare dar ma ingrijoreaza pana atunci. Mulțumesc anticipat pt raspuns. [continuare]
Alunul (corylus avellana)
Alunul este un arbust din familia betulaceelor. creste prin padurile de fag, de ulm, de stejar, in amestec cu arborii de baza sau la margine, sub forma de tufisuri, in zona alpina si subalpina. Poate fi intalnit si pe pajisti. Aria de raspandire – de la campie pana la munte, frecvent in zona dealurilor. Poate creste pana la cinci metri inaltime. Florile sunt sub forma de matisori, iar frunzele, aproape ovale, au un petiol de unu-doi centimetri. fructele (alunele) sunt achene si seamana cu ghinda sau chiar cu jirul si se grupeaza cate doua – patru la un loc. Alunul infloreste din luna februarie pana in aprilie. Valoare terapeutica au nu numai alunele, ci si frunzele, coaja sau ramurile arbustilor tineri. Importanti in terapie sunt si matisorii de alun. fructele contin: azotati, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, cupru, sulf, sodiu, vitaminele a si B, materii grase. Alunele de padure sunt, datorita aceste compozitii de exceptie, puternic nutritive si cu valoare energetica... [continuare]
Patlageaua rosie (lycopersicon esculentum)
Patlageaua rosie este originara din America de Sud (Peru, Bolivia), dar a fost aclimatizata cu succes pe toate continentele. In tara nostra este o planta de cultura, cultivata atat la scara larga, cat si in gospodarii. Patlageaua are tulpina inalta, acoperita cu perisori, poate ajunge pana la 3 m lungime, dar este fragila si are nevoie fie de spaliere de sustinere, fie se agata de alte plante sau suporti. Frunzele sunt lobate (intre 5 si 9 frunzulite pe un petiol), acoperite cu perisori fini. Florile sunt mici si galbene. fructele sunt rosii, carnoase, gustoase si au multe seminte mici. Printre elementele chimice constitutive se numara: apa 90%, glucide, protide, licopen, acizi organici: malic, pectic, citric, fructoza, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, cupru, fier, bor, iod, vitaminele: A, B1, B2, B6,C, PP, E, K, acid folic, betacaroten.Principalele proprietati ale plantei sunt: energetic, remineralizant, revitalizant, echilibrant celular, aperitiv, racoritor,... [continuare]
Marul (malus pumila)
Marul este un arbore fructifer care poate atinge chiar si 15 metri inaltime, cultivat in tara noastra in majoritatea formelor de relief. Frunzele sunt mari ca dimensiune, cu peri pe partea interioara. Florile sunt de culoare roz pal, cu miros placut. Arborele infloreste in luna aprilie sau in luna mai. fructele difera ca forma si culoare in functie de soi. In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructul recoltat la maturitate, dar si frunzele. Marul contine lipide, proteine, glucide, pectine, amidon, celuloza, sorbitol, apa, zaharuri, saruri de potasiu, sodiu, calciu, siliciu, mangan, clor, acid fosforic, fier, magneziu, brom, arsenic, mangan, cupru, cobalt, tanin, vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina A. Marul are proprietati antiinflamatorii, laxativ, dezinfectante, tonic muscular, nervin, depurativ, diuretic, antireumatic, uricolitic, sedativ, hipocolesterolemiant, antiseptic intestinal si gastric. Uz intern: - boli hepatice, constipatie, obezitate, astenie... [continuare]
Marar (anethum graveolens)
Planta anuala, cu flori de culoare galbena, care creste pe orice fel de teren bogat in umiditate. In scop fitoterapeutic se exploateaza partea aeriana a plantei si semintele recoltate inainte sau in timpul infloririi. Semintele se recolteaza in momentul in care culoarea lor devine maronie. Mararul este un remediu folosit in cazul bolilor sau proceselor inflamatorii, stimuleaza lactatia, este antispastic, antimicrobian si carminativ. Mararul contine flavonoide, ulei volatil (carvona) fitoestrogeni si fitonutrienti, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, cupru, vitamina B3, vitamina C cu efect antioxidant asupra organismlui. Este o planta cu aroma intensa, care se utilizeaza intergral in gastronomie, ca ingredient si condiment. Uz intern: - seminte - meteorism abdominal, colici abdominale, stimularea secretiei lactate, inflamatii ale aparatului urinar, sindrom de colon iritabil, dispepsie, cistite,... [continuare]
Moxiclav forte, pulb. susp.
amoxicillinum + acidum clavulanicum Indicatii: Administrarea Moxiclavului este indicata in tratamentul infectiilor produse de microorganisme sensibile cum sunt: infectii ale tractului respirator inferior produse de tulpinile de haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de betalactamaza. otita medie produsa de tulpinile haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de lactamaza. sinuzita produsa de tulpinile haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de lactamaza. infectii ale tractului urogenital produse de tulpinile de escherichia coli, Klebsiella spp. si Enterobacter spp. producatoare de lactamaza. Infectii ale tegumentelor si structurilor tegumentului produse de tulpinile staphylococcus aureus, Escherichia coli si Klebsiella spp. producatoare de lactamaza. Inainte de initierea tratamentului, trebuie efectuate studii pentru determinarea microorganismelor ce produc infectiile si sensibilitatea lor la Moxiclav.... [continuare]
Ceclor, capsule
Ce este Ceclor si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul urmatoarelor infectii provocate de microorganisme sensibile la cefaclor: - infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, incluzand pneumonia, bronsita si bronsita cronica acutizata, faringita si amigdalita; - otita medie; - infectii cutanate si ale tesuturilor moi; - infectii ale aparatului urinar, incluzand pielonefrita si cistita; - sinuzita; - uretrita gonococica. Trebuie efectuata antibiograma pentru a determina etiologia infectiei si sensibilitatea germenilor la cefaclor. Mod de administrare Cefaclorul se administreaza oral; poate fi administrat intre mese. Adulti Doza uzuala recomandata la adulti este de 250 mg cefaclor la intervale de 8 ore. In cazul infectiilor severe (de exemplu pneumonia) sau al celor produse de microorganisme mai putin sensibile, dozele pot fi dublate. Doza maxima recomandata nu trebuie sa depaseasca 4 g cefaclor pe zi, timp de 28 zile. Pentru tratamentul sinuzitei se... [continuare]
Moxiclav, pulb. susp.
amoxicillinum + acidum clavulanicum Indicatii: Administrarea Moxiclavului este indicata in tratamentul infectiilor produse de microorganisme sensibile cum sunt: infectii ale tractului respirator inferior produse de tulpinile de haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de betalactamaza. otita medie produsa de tulpinile haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de lactamaza. sinuzita produsa de tulpinile haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de lactamaza. infectii ale tractului urogenital produse de tulpinile de escherichia coli, Klebsiella spp. si Enterobacter spp. producatoare de lactamaza. Infectii ale tegumentelor si structurilor tegumentului produse de tulpinile staphylococcus aureus, Escherichia coli si Klebsiella spp. producatoare de lactamaza. Inainte de initierea tratamentului, trebuie efectuate studii pentru determinarea microorganismelor ce produc infectiile si sensibilitatea lor la Moxiclav.... [continuare]
Moxiclav, comprimate filmate
amoxicillinum + acidum clavulanicum Indicatii: Administrarea Moxiclavului este indicata in tratamentul infectiilor produse de microorganisme sensibile cum sunt: infectii ale tractului respirator inferior produse de tulpinile de haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de betalactamaza. otita medie produsa de tulpinile haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de lactamaza. sinuzita produsa de tulpinile haemophilus influenzae si Branhamella catarrhalis producatoare de lactamaza. infectii ale tractului urogenital produse de tulpinile de escherichia coli, Klebsiella spp. si Enterobacter spp. producatoare de lactamaza. Infectii ale tegumentelor si structurilor tegumentului produse de tulpinile staphylococcus aureus, Escherichia coli si Klebsiella spp. producatoare de lactamaza. Inainte de initierea tratamentului, trebuie efectuate studii pentru determinarea microorganismelor ce produc infectiile si sensibilitatea lor la Moxiclav.... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter