Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

ce se contine in sare

Reducerea aportului de sare din organism

Reducerea aportului de sare din organism

Actualizat la data de: 02 Aprilie 2024

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Consumul moderat de sare Reducerea aportului de sare este extrem de importanta pentru sanatatea generala, deoarece consumul excesiv de sare poate avea efecte negative asupra organismului. Este important sa consumam sodiu in cantitati moderate, deoarece excesul de sodiu poate contribui la aparitia hipertensiunii arteriale si la alte probleme de sanatate. Organizatiile de sanatate recomanda limitarea consumului de sare pentru a mentine tensiunea arteriala in limite normale si pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare. Cand este nevoie sa reducem aportul de sare? Cea mai cunoscuta afectiune in care aportul de sare are un rol important este hipertensiunea arteriala. In aceasta boala este foarte important ca pacientul, pe langa administrarea zilnica si permanenta a tratamentului medicamentos, sa evite alimentele bogate in sare/sodiu. Alte afectiuni in care aportul de sare este foarte important: boala cronica de rinichi, ciroza hepatica insotita de ascita, litiaza renala si... [continuare]

Tulburarile de continut ale gandirii - atunci cand realitatea se rescrie

Tulburarile de continut ale gandirii - atunci cand realitatea se rescrie

Actualizat la data de: 26 Iunie 2025

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Ce inseamna continutul gandirii? In termeni simpli, continutul se refera la ce anume gandim: ideile, credintele, amintirile, preocuparile si imaginile care ne populeaza mintea. Acesta se deosebeste de forma gandirii, care descrie cum gandim – adica modul in care ne organizam ideile, viteza cu care acestea curg si logica legaturilor dintre ele. O persoana poate avea o forma a gandirii perfect coerenta, dar un continut profund tulburat. Ce este tulburarea de continut al gandirii? Fiecare om are un sistem unic de credinte, modelat de experiente, educatie si cultura. O diversitate de opinii este normala si sanatoasa. O tulburare de continut al gandirii nu este definita de simpla prezenta a unei idei neobisnuite, ci de un set de caracteristici care includ convingerea de neclintit in fata dovezilor contrare, suferinta emotionala semnificativa si un impact negativ asupra capacitatii persoanei de a functiona in viata de zi cu zi – la munca, in societate sau in relatiile... [continuare]

Ce ar trebui sa contina o masa sanatoasa

Ce ar trebui sa contina o masa sanatoasa

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2024

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Ce este regimul alimentar sanatos Un regim alimentar sanatos este, in cazul copiilor, baza cresterii si dezvoltarii lor armonioase si, in cazul adultilor, previne aparitia unor boli cronice. Ce trebuie sa contina Un regim alimentar de calitate contine o varietate mai mare de legume si fructe, cereale integrale, proteine, lactate semidegresate si uleiuri sanatoase. De asemenea, are un continut scazut de grasimi de tip saturat si trans, dar, si de sare si zahar. Toate aceste caracteristici duc la un aport corespunzator de vitamine, minerale si macronutrienti (adica proteine, glucide si grasimi). Importanta regimului alimentar sanatos Un consum scazut de legume, leguminoase si fructe, adaosul de zahar si glucide rafinate, un aport crescut de alimente procesate si sedentarismul sunt factorii care contribuie la aparitia obezitatii, atat in cazul copiilor cat si in cazul adultilor. Prevenirea si tratamentul obezitatii la populatia pediatrica poate reduce comorbiditatile pe... [continuare]

Alimente surprinzatoare care contin multa sare

Alimente surprinzatoare care contin multa sare

Actualizat la data de: 11 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sodiul sau sarea este un element metalic, un mineral necesar unui stil de viata sanatos. Sodiul ne ajuta in multe feluri, inclusiv sustinand activitatea si functia muschilor si nervilor. Este important ca dieta oricarei persoane sa contina sodiu. Totusi, un consum prea mare de sare are un efect negativ asupra sanatatii. Alaturi de potasiu, sodiul este prezent in fluidul care inconjoara celuele noastre. Cele doua minerale actioneaza impreuna, fapt ce permite celulelor sa raspunda la stimuli dar si sa echilibreze nivelul apei din corpurile noastre. Pentru un adult sanatos, doza zilnica recomandata de sodiu este de 1500-2300 mg/zi. Surplusul poate cauza o varietate de probleme si va creste riscul aparitiei anumitor afectiuni, foarte grave. Alimente care nu stiati ca au sodiu in compozitie Saratelele, painea, mezelurile, sosurile, mancarurile fast-food, pizza si multe alte alimente sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat de sodiu. Ca atare, stiind care... [continuare]

Diferenta dintre sarea de mare si sarea de masa

Diferenta dintre sarea de mare si sarea de masa

Actualizat la data de: 10 Decembrie 2019

Autor: SfatulMedicului

Sarea in alimentatie Sarea reprezinta unul dintre cele mai importante ingrediente pentru gatit. Este utilizata in numeroase retete pentru a adauga un plus de gust, pentru a suprima gustul amar, dar si cu rolul de a conserva mancarea. Atat bucatarii chefi, cat si cei amatori folosesc pentru anumite retete sarea de masa, in timp ce atunci cand pregatesc alte retete folosesc sarea de mare. Dar care e cu adevarat diferenta dintre cele doua tipuri? Cei mai multi oameni percep sarea de mare ca fiind o alternativa sanatoasa a celei de masa. Principalele diferente dintre cele doua tipuri constau in gust, textura si modul de obtinere. Diferenta intre modul de obtinere a celor doua tipuri de sare Sarea de mare este obtinuta prin evaporarea apei provenita din ocean sau din diferite lacuri sarate si este, de obicei, mai putin procesata comparativ cu sarea de masa. Ea e cristalizata fie prin evaporare la aer, cu ajutorul luminii solare (sortimentele mai scumpe care se regasesc pe piata... [continuare]

Top 8 surse ascunse de sare

Top 8 surse ascunse de sare

Actualizat la data de: 12 Martie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dupa diagnosticul de insuficienta cardiaca, reducerea aportului de sare din dieta este una dintre primele recomandari ale medicului. Sarea contribuie la retentia de lichide, iar valorile prea mari de sodiu pot agrava afectiunile cardiovasculare. Din acest motiv, medicii recomanda ca persoanele care sufera de insuficienta cardiaca sa nu consume mai mult de 1500-2000 de mg de sodiu pe zi. Cum poate fi facut acest lucru? Un prim pas ar fi sa se urmeze regulile de baza ale unei diete alimentare cu un nivel scazut de sare. Se va gati fara sare si se vor folosi diverse arome cum ar fi usturoiul, citricele si mirodeniile. Cu toate acestea, in cazul multor oameni, nivelul de sodiu nu scade, iar de vina este in special sarea ascunsa in diverse produse alimentare. Surse ascunse de sare In urma studiilor s-a constatat ca exista o serie de alimente care ofera unei persoane chiar si pana la 40% din doza zilnica recomandata de sodiu. Printre acestea se numara: -... [continuare]

Sarea in alimentatie

Sarea in alimentatie

Actualizat la data de: 19 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sarea (sodiul) este unul din mineralele de care organismul are nevoie zi de zi. Impreuna cu potasiul, aceasta ajuta la reglarea nivelului de apa din corp. Sodiu este un mineral care trebuie sa fie prezent in cantitati moderate in dieta noastra zilnica. Riscurile unei diete bogate in sodiu In medie, o persoana consuma 9 grame de sare pe zi. Cu cat consumati mai multa sare, cu atat creste tensiunea arteriala. O presiune ridicata a sangelui, constituie un factor de risc pentru dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare deoarece acest lucru presupune ca inima sa munceasca mai mult pentru a pompa sange in organism. Aceasta presiune arteriala ridicata poate aduce prejudicii arterelor ce transporta sangele slabindu-le si blocandu-le cu depozitari de grasime. Consumul unei cantitati prea mari de sare, pare sa fie strans legata de aparitia cancerului de stomac. Alte studii au confirmat relatia intre consumul ridicat de sodiu si osteoporoza si inrautatirea... [continuare]

Atentie la sare! excesul poate fi fatal

Atentie la sare! excesul poate fi fatal

Actualizat la data de: 23 Septembrie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sarea sau clorura de sodiu este o substanta benefica organismului, atunci cand este consumata in cantitati moderate, respectiv 2 grame pe zi, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Sodiul continut de sarea alimentara ajuta la mentinerea volumului adecvat de lichide in organism, la transmiterea impulsurilor nervoase si la contractia muschilor. Consumata in exces, sarea are insa efecte negative asupra sanatatii inimii si a aparatului circulator. Efectele consumului exagerat de sare asupra organismului Potrivit statisticilor, populatia generala consuma 10-12 grame de sare pe zi, adica de 5-6 ori mai mult decat este recomandat. Si asta din cauza alimentelor procesate, semipreparate sau de tip fast food, pline de sare. Sarea retine apa in corp, ceea ce duce la marirea volumului de sange si, implicit, la cresterea presiunii sangvine. Sodiul continut de sare determina totodata contractia arteriolelor (arterele mici), ducand astfel la cresterea... [continuare]

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie

Actualizat la data de: 26 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai noi studii efectuate de cercetatori incearca sa aduca noi raspunsuri despre cat de periculoasa este, de fapt, sarea in alimentatie. Consumul excesiv al acestui aliment a fost asociat ani intregi cu riscul instalarii hipertensiunii arteriale, bolilor cardiace sau a accidentului vascular cerebral. Statisticile medicale arata ca, in Romania, se consuma de doua ori mai multa sare decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii. Mai nou, oamenii de stiinta sustin ca sodiul nu este atat de periculos pentru organism precum s-a crezut pana acum. Noile concluzii ale expertilor despre consumul de sare Cercetatorii Universitatii Alabama din Birmingham au analizat concluziile a trei studii dedicate consumului de sare si impactului sau real asupra starii de sanatate. In linii mari, expertii in cardiologie implicati in acest demers au ajuns la concluzia ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze atat de mult referitor la cantitatea de sodiu ingerata. Doua dintre... [continuare]

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Chipsurile, fursecurile, bomboanele, batoanele de ciocolata, biscuitii sau popcornul preparat la cuptorul cu microunde sunt gustari cu un continut ridicat de carbohidrati rafinati si grasimi, avand o valoare nutritiva scazuta. Intr-o dieta echilibrata, gustarile trebuie sa fie bogate in fibre, carbohidrati complecsi cu indice glicemic scazut, proteine simple si alti nutrienti importanti. Alegeti acest tip de alimente pe care sa le consumati intre mese, astfel incat sa va mentineti silueta si sanatatea intacte. Gustari sanatoase sarace in carbohidrati Daca in trecut erau asociate cu riscul crescut de ingrasare, gustarile dintre mese sunt considerate de medicii nutritionisti un real ajutor in controlul apetitului alimentar si completarea aportului de nutrienti importanti, cata vreme sunt sanatoase. Carbohidratii simpli, regasiti in cantitati mari in produsele rafinate si zahar, sunt de evitat. Acestia cresc rapid nivelul glicemiei in sange, predispun la... [continuare]

Metode de a reduce cantitatea de sare din alimentatie

Metode de a reduce cantitatea de sare din alimentatie

Actualizat la data de: 23 Mai 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce este sarea si ce implicatii are asupra sanatatii? Cantitatea de sare pe care o consumam are un efect direct asupra tensiunii arteriale. Sarea determina organismul sa retina apa. Atunci cand consumam prea multa sare, cantitatea de apa excesiva din corp creste tensiunea arteriala. Astfel, cu cat mancam mai multa sare, cu atat tensiunea va fi mai mare. Cu cat tensiunea arteriala este mai mare, cu atat creste presiunea asupra inimii, arterelor, rinichilor si a creierului. Acest lucru poate duce la infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, dementa si boli renale. De asemenea, consumul unor cantitati mari de sare poate influenta efectul medicamentelor pentru tensiunea arteriala (precum diureticele), astfel incat acestea sa nu mai functioneze asa cum ar trebui. Na - sodiul Sodiul este un electrolit important pentru organism. Multe alimente contin cantitati mici de sodiu in mod natural, insa cea mai mare parte a sodiului din dieta provine din sare. Sarea... [continuare]

Cui ii este recomandata sarea fara sodiu?

Cui ii este recomandata sarea fara sodiu?

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sarea de bucatarie este un amestec mineral alcatuit din clorura de sodiu (NaCl). Un inlocuitor recomandat medical in anumite situatii este clorura de potasiu (KCl), care nu prezinta efectele secundare ale clorurii de sodiu. Cu toate acestea, sarea dietetica poate prezenta anumite dezavantaje. Consumul de sare recomandat este de 6 grame pe zi in cazul adultilor si al copiilor de peste 11 ani. Copiii intre 7 si 10 ani nu trebuie sa consume mai mult de 5 grame de sare pe zi, iar pentru cei cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani, aportul zilnic de sare nu trebuie sa depaseasca 3 grame. Un aport crescut de sare de bucatarie, prin continutul ridicat de sodiu (40%), creste presiunea sanguina, riscul de insuficienta cardiaca, de accident vascular cerebral si predispune la aparitia edemelor. In plus, consumul excesiv de sare a mai fost pus in legatura cu afectiuni ale rinichilor si cu pietre la rinichi, cu cancerul gastric, osteoporoza si hipertrofia ventriculara... [continuare]

Sarea in exces afecteaza sanatatea

Sarea in exces afecteaza sanatatea

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Se admite tot mai des faptul ca excesul de sare este responsabil de cat mai multe decese in fiecare an. Principalul vinovat se pare ca este nu numai consumul exagerat al sarii pe care o foloseste fiecare in bucatarie atunci cand gateste, dar si industria alimentara care pune prea multa sare in mancarurile semipreparate si alte produse. In mod cert, sarea este cunoscuta ca un factor de risc la hipertensivi, dar se afla si la originea unor numeroase probleme de sanatate, in special la nou-nascuti, persoane varstnice sau la supraponderali. Nevoia fiziologica minimala de sare este in jurul a 2 grame/zi. Desi dezbaterile asupra efectelor negative ale excesului de sare in alimentatie sunt departe de a fi solutionate, se stie clar ca este necesar sa diminuam consumul de sare. Aceasta deoarece sarea contribuie la cresterea tensiunii arteriale la unele persoane: atat la cei care sufera deja de aceasta afectiune, cat si la cei predispusi (persoane peste 40 de ani,... [continuare]

Adevarul despre sare si sodiu

Adevarul despre sare si sodiu

Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Avertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in interiorul celulelor. In plus, sodiul este implicat si in functionarea optima a impulsurilor nervoase si musculare. Cantitati mici de sodiu sunt prezente in majoritatea alimentelor, insa el provine in cea mai mare cantitate din sare. Diferenta dintre sare si sodiu Sarea este un compus ionic format prin reactia dintre un acid si o baza, insa de cele mai multe ori se refera la termenul utilizat pentru a desemna sarea de masa, clorura de sodiu (40% sodiu si 60% clor) folosita pentru asezonarea preparatelor culinare in toate bucatariile lumii. Asadar, sarea contine sodiu, insa aceste chimicale nu se confunda. Sodiul este un... [continuare]

10 alimente care contin grasimi sanatoase

10 alimente care contin grasimi sanatoase

Actualizat la data de: 14 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta zilnica bogata in grasimi sanatoase sau "grasimi bune" inseamna un sistem cardiovascular ferit de boli si un sistem nervos echilibrat. In ultimii ani, medicii nutritionisti au pus accentul pe diferentierea grasimilor din alimente si intelegerea modului in care tipurile lor diverse, influenteaza longevitatea. In timp ce este important sa limitati aportul de grasimi saturate si grasimi trans (din lactate, carne, unt, carnati si deserturi), asigurati-va ca meniul zilnic contine si grasimi mononesaturate si polinesaturate, precum acizii grasi omega-3, care au reale proprietati benefice pentru sanatate. Diferenta dintre grasimile sanatoase si grasimile rele Grasimile au fost blamate ani la randul de catre specialisti pentru pericolele pe care le ridica sanatatii, de la cresterea nivelului de colesterol, pana la ingrasare si imbolnavire cardiaca. Insa nu toate grasimile au fost create in mod egal. Exista patru tipuri principale de grasimi: - grasimile... [continuare]

Dieta cu continut scazut de potasiu

Dieta cu continut scazut de potasiu

Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Potasiul este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor. Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura mai multe functii, printre care si contractia corespunzatoare a muschilor cardiaci. Rinichii sunt principalele organe care se ocupa de controlul nivelului de potasiu din sange. Persoanele care utilizeaza anumite medicamente sau cele care sufera de boli renale cronice, trebuie sub indrumarea medicului, sa limiteze cantitatea de potasiu din dieta lor, pentru a pastra valorile normale ale acestui mineral. De ce trebuie sa reduceti potasiul din dieta? In mod normal, nivelul de potasiu din organism este echilibrat prin consumul de alimente care contin acest mineral. Excesul de potasiu este eliminat prin urina. Totusi, persoanele care au fost diagnosticate cu boli renale cronice nu pot... [continuare]

Ce ingrediente contin cele mai folosite condimente din lume

Ce ingrediente contin cele mai folosite condimente din lume

Actualizat la data de: 21 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai folosite condimente din lume imbunatatesc gustul preparatelor culinare, insa va pot sabota in secret silueta, daca nu le cunoasteti exact ingredientele. Acestea pot furniza calorii suplimentare, al caror numar ajunge sa fie subestimat de cei mai multi consumatori. In general, condimentele nu au, individual, o valoare nutritiva ridicata. In schimb, ajuta alimentele deja dense in nutrienti sa fie mai aromate, dar si mai calorice. Compozitia condimentelor populare Atentie la unele sosuri si arome care pot cauza dureri de cap sau sindromul de colon iritabil! Condimentele care contin gluten sunt periculoase pentru pacientii cu boala celiaca sau alergici la aceasta proteina. Analizati cu atentie ingredientele condimentelor pe care le consumati de obicei si nu neglijati nici aportul lor caloric, in unele cazuri semnificativ. Mustar Iute sau dulce, maroniu sau galben, mustarul este un condiment intens aromat, sarac in calorii si recomandat in... [continuare]

Diagnosticat acum o saptamana cu tbc. Examenul sputei a iesit de trei ori negativ. Este internat ambulator. La doua zile merge la spital pentru a lua tratamentul. Vreau sa stiu ce poate sa manance. Doctorul a spus fara sare, dar sarea se gaseste in aproape toate produsele, inclusiv in faina. Incerc sa ii fac dulciuri in casa, dar toate contin sare. I s-a spus sa nu consume lactate in timp ce ia medicamentele. Dupa pastile poate sa consume? Cu toate ca toate contin putina sare. Dupa o saptamana de tratament scuipa sange. Este normal? [continuare]

Mi s-a recomandat sa fac spalaturi/gargara cu sare neiodata (dizolvata in apa) pentru cicatrizare si accelerarea procesului de vindecare, insa la farmacie mi s-a dat sare cu conținut redus de sodiu. Este ok? [continuare]

iau medrol de 4gr si ma intreb daca am voie sa folosesc inlocuitor de sare [continuare]

Sunt intr-o relatie de 10ani si jumatate cu un barbat cu 8ani mai mare decat mine. Ne-am mutat impreuna dupa 6ani si jumatate de relatie, mai mult din dorinta mea. Nu a parut fericit si nici nu prea statea acasa, jos in fata scarii fiind sali de noroc unde se juca la aparate. A castigat, a pierdut, dupa care toti banii i-a introdus inapoi. Relatia dintre noi era una foarte tensionata, comunicam mai deloc. Dupa o luna si jumatate ne-am despartit, dar dupa doar 2 saptamani ne-am reimpacat el spunand ca stie unde a gresit, ca a fost un prost si ca nu v a mai face lucrul acesta si ca tine mult la mine. Au trecut aproximativ 3 ani si am ramas insarcinat, timp in care el mai juca la aparate, dar imi ascundea. Cand am ramas gravida a fost cea mai frumoasa perioada petrecuta impreuna, era atat de bun, calm, cald, iubitor si mereu atent la nevoile mele. Desi nu stateam tocmai bine cu banii, a fost o perioada fericita. Era vara cand eram gravida in 4 luni si il banuiam ca el mai are inca... [continuare]

În anul 2002, în urma unei gripe, am fost internat la Brăila. Aveam stare generală rea, febră, vărsături. Diagnosticul inițial a fost pneumopatie acută cu pleurezie dreaptă bazală. După 4 zile de tratament cu pencilină + biseptol starea mea s-a agravat și am fost transferat în secția ATI. Acolo am fost diagnosticat greșit cu ocluzie intestinală, din cauză că nu mai avusesem scaun de 4 zile (nici nu aveam cum să am scaun deoarece vomitam tot ce mâncam). Am refuzat intervenția chirurgicală; a doua zi am avut scaun și am plecat pe proprie răspundere la Spitalul Fundeni. Am fost internat la secția de gastro-enterologie, mi s-a administrat ciprinol i.v. și am început să-mi revin. Mi s-au făcut investigații: -ecografie abdominală – LSN φ AP = 8,3 cm; LC φ TR = 4,8 cm; LD φ PR = 13,3 cm. S. hep. relativ regulată, marg. antero inf. transvers. Colecist mărit mult de volum fără colecții. Exces de gaz în stomac. Retro-gastric practic în loja... [continuare]

Copilul lui dintr-o alta relatie Am tot citit pe diverse site-uri si forumuri, postari despre o relatie in care unul dintre parteneri are un copil dintr-o alta relatie. Majoritatea celor care raspund post-urilor blameaza persoana care nu accepta copilul partenerului si in general cei care o fac sunt cei care au copii. E usor sa emiti judecati fara sa te pui in postura celuilalt. Daca cei care raspund post-urilor n-ar fi avut copii, cu siguranta n-ar mai da acel raspuns in care il judeca pe cel care nu accepta copilul. Fiecare om are dreptul la fericire. INTR-O RELATIE E VITAL SA TE SIMTI PE DEPLIN IUBIT SI IMPLINIT ALATURI DE PARTENER. Relatia de dragoste dintre doi oameni nu trebuie sa fie umbrita de ABSOLUT NIMENI, nici macar de un copil. La inceputul unei relatii sunt doar ei doi: el si ea. Abia apoi cand relatia evolueaza (in general) pozitiv, apare si un copil. Deci la baza unei relatii sunt doar ei doi si nimeni altcineva. Atunci cand te indragostesti o faci simplu si... [continuare]

ce inseamna, mai precis ce e de facut. este de operat. e grav? ce analize e bine sa mai fac? si cum a aparut.sunt foarte speriata si nu stiu ce sa fac? va rog, poate imi raspunde cineva. sunt disperata... multumesc. [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)