Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

alimente cu continut scazut de lipide

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Actualizat la data de: 15 Mai 2025

Dr. SUATEAN DIANA-MARIA
Medic specialist Medicina Interna

Ce este colesterolul? Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Ce alimente scad colesterolul? Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de... [continuare]

Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san

Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san

Actualizat la data de: 05 Februarie 2024

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Generalitati Alaptarea reprezinta hranirea sugarului cu lapte matern. Alimentatia la san nu include folosirea ceaiurilor, sucurilor, apei (in acest caz se considera ca sugarul este, de fapt, hranit predominant la san). Alaptarea este un proces inlesnit de reflexul de supt al sugarului (astfel copilul este capabil sa suga si sa inghita corect laptele). Alimentatia la san are beneficii atat pentru copil, mama, cat si pentru societate, mediu si sistemul sanitar in general. Recomandarile specialistilor Alegerea tipului de alimentatie precum si stabilirea efectiva a meniului este o decizie importanta pe care mama trebuie sa o ia in deplina cunostinta de cauza, dupa ce a inteles care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de alimentatie in parte. Totusi, expertii recomanda proaspetelor mamici sa isi alapteze bebelusul minim 6 luni, laptele matern fiind considerat cea mai sigura si completa sursa de nutrienti pentru sugar (dupa 6 luni se poate trece la alimentatia... [continuare]

Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat

Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat

Actualizat la data de: 08 Mai 2025

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Generalitati Regimul alimentar din cadrul unui stil de viata sanatos contine macronutrienti ( glucide  sau carbohidrati, proteine si grasimi sau lipide) si micronutrienti (vitamine si minerale). Pentru o persoana care sufera de diabet zaharat se aplica aceleasi reguli ca cele din stilul de viata sanatos adica alimentatia acesteia e bine sa includa portii echilibrate de carbohidrati, proteine si grasimi.  Spre deosebire de proteine si grasimi, carbohidratii determina cresterea nivelurilor de glucoza din sange. Din acest motiv, in cazul bolnavilor de diabet este important sa se cunoasca alimentele care contin glucide (si uneori, chiar sa se calculeze cantitatea acestora) si impactul lor atat asupra glicemiilor (prin folosirea glucometrelor sau a senzorilor de monitorizare continua) cat si asupra starii generale de sanatate (asupra greutatii, tensiunii arteriale, grasimilor din sange, etc). Carbohidratii recomandati Ghidurile privind aportul total de glucide dintr-o zi... [continuare]

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru situatiile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii, grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea grasimilor se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din... [continuare]

Porumbul dulce: alimentul-minune cu multiple beneficii

Porumbul dulce: alimentul-minune cu multiple beneficii

Actualizat la data de: 13 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Porumbul dulce este o sursa bogata de carbohidrati. Acestia furnizeaza energie pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate de lunga durata. 100 de grame de porumb contin 7 grame de fibre. Porumbul previne constipatia si mentine sanatatea tractului digestiv. Porumbul mai contine, de asemenea, si acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamina B1 si vitamina B6, seleniu si magneziu. Toate aceste informatii nutritionale sunt valabile in cazul porumbului crud, insa cum acesta nu poate fi consumat ca atare, ci fiert sau copt, unele valori ar putea varia. Spre exemplu, vitaminele din complexul B, fiind hidrosolubile, se distrug prin fierbere prelungita. De aceea, porumbul copt ar putea sa conserve mai bine substantele nutritive decat cel fiert. Stiuletii de porumb pentru fiert sau pentru copt sunt culesi cand inca sunt insuficient maturizati, adica atunci cand bobul inca elimina un lichid laptos in momentul in care este... [continuare]

Zece beneficii ale unei alimentatii sanatoase

Zece beneficii ale unei alimentatii sanatoase

Actualizat la data de: 24 August 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O alimentatie sanatoasa include o varietate de fructe si legume, cereale integrale si alimente bogate in amidon, grasimi bune si proteine slabe. O dieta sanatoasa se bazeaza, de asemenea, pe evitarea alimentelor in care au fost adaugate cantitati mari de sare si zahar. Acest articol are scopul de a prezenta primele 10 beneficii ale unei diete sanatoase. Beneficiile unei alimentatii sanatoase 1. Pierderea in greutate Pierderea in greutate poate ajuta la reducerea riscului de afectiuni cronice. Daca o persoana este supraponderala sau chiar obeza, aceasta prezinta un risc mult mai mare de a dezvolta diferite afectiuni, printre care: afectare cardiaca, diabet zaharat non-insulino-dependent, scaderea densitatii osoase, diferite forme de cancer. O persoana care doreste sa slabeasca trebuie sa reduca aportul de calorii la limita necesarului caloric zilnic. Determinarea necesarului caloric zilnic poate fi usor realizata prin diferite ghiduri dietetice. Mentinerea unei... [continuare]

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Actualizat la data de: 30 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista cateva alimente pe care, daca le consumati impreuna, va bucurati in totalitate de impactul lor nutritiv. Combinatiile de acest tip poarta numele de sinergie alimentara, un concept dezvoltat de profesorul Universitatii din Minnesota, SUA, David Jacobs. Aflati ce alimente sunt mai valoroase din punct de vedere nutritional, daca sunt savurate in acelasi timp. Ce este sinergia alimentara O teorie recent introdusa in lumea stiintifica, sinergia alimentara se bazeaza pe ideea ca urmarea unei diete echilibrate nu presupune doar concentrarea atentiei catre hrana in general, ci catre nutrientii specifici pe care aceasta o furnizeaza si modul in care acestia fuzioneaza. David Jacobs, specialistul american care promoveaza sinergia alimentara, crede ca efectul nutrientilor esentiali pentru organism trebuie sa fie luat in considerare prin combinarea lor, si nu individual, precum o face stiinta nutritionismului (unde accentul se pune separat pe lipide, proteine,... [continuare]

Alimente care dau dependenta

Alimente care dau dependenta

Actualizat la data de: 11 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dependenta de anumite alimente este un fenomen real, validat de catre cercetatori. Oamenii de stiinta au descoperit ca unele tipuri de hrana pot avea efecte similare cu cele narcoticelor asupra creierului uman. Persoanele care nu se pot abtine de la ciocolata sau cartofi prajiti sunt considerate "lacome" sau "lipsite de vointa". In realitate, este pot fi victimele unor reactii chimice puternice la nivel cerebral, provocate de anumite substante din compozitia unor alimente. Cand dau alimentele dependenta Tot mai multe cercetari stiintifice sunt dedicate introducerii alimentelor, respectiv a substantelor continute de acestea, in aceeasi categorie cu abuzul de droguri sau alcool. Oamenii de stiinta cred ca de vina pentru adictia de mancare sunt trei elemente-cheie: zaharul, sarea si grasimile. Organismul uman nu a evoluat suficient de mult, incat sa gestioneze efectul triplu de hiperstimulare al acestor trei ingrediente din hrana. In trecut, zaharul era consumat mult... [continuare]

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Actualizat la data de: 06 Octombrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Contrar informatiilor pe care le-ati primit probabil pana acum, nu exista o dieta diabetica in sine – si asta este o veste buna! Dieta recomandata diabeticilor pentru a controla glucoza din sange (sau glicemia) este indicata pentru cei cu diabet dar este recomandata pentru oricine altcineva. Aceasta inseamna ca dumneavoastra si familia dumneavoastra puteti manca aceleasi alimente sanatoase atunci cand este ora mesei. Totusi, pentru persoanele cu diabet, cantitatea totala de carbohidrati consumata zilnic trebuie monitorizata cu multa atentie. Dintre diferitele componente nutritive – carbohidrati (glucide), lipide si proteine – carbohidratii au cea mai mare influenta asupra nivelului de zahar in sange. Cele mai multe persoane cu diabet trebuie, de asemenea, sa monitorizeze ingestia zilnica de grasimi si proteine. Pentru a avea controlul nivelului de zahar in sange, trebuie sa alegeti o mancare sanatoasa, sa faceti zilnic exercitii fizice si sa va luati... [continuare]

Alimente usoare de vara

Alimente usoare de vara

Actualizat la data de: 13 Octombrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Soarele straluceste, temperaturile sunt in crestere. Vara este sezonul in care dam jos din straturile de haine, dar poate fi si o buna oportunitate sa dam jos din kilogramele in plus. Acum este timpul sa obtinem greutatea pe care ne-o dorim, iar natura ne poate ajuta din plin. Desigur, putem alege o dieta drastica, foarte restrictiva in speranta ca astfel vom arde caloriile in plus, dar nu ar fi mai bine sa alegem o dieta bazata pe diversitatea de fructe si legume ce caracterizeaza vara? Kilogramele se vor reduce, iar sanatatea organismului nu va avea deloc de suferit, dimpotriva: vitaminele si minerale esentiale ii vor stimula functiile vitale si vor face minuni pentru intregul dumneavoastra corp. Este un trend natural ca vara sa mancam mai putin si mai sanatos, iar acum aceasta tendinta generala poate fi urmata foarte usor, fara sa apara senzatia de deprivare sau restrictie. Daca urmati recomandarile specialistilor si veti consuma zilnic echivalentul a... [continuare]

10 alimente care va protejeaza de soare

10 alimente care va protejeaza de soare

Actualizat la data de: 22 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cei mai multi dintre noi considera ca protectia impotriva efectelor negative ale razelor de soare se face numai la exterior. Adevarul este ca si substantele nutritive sunt la fel de importante ca si lotiunile cu factor de protectie solara, intrucat acestea pot proteja din interior pielea de razele de tip UVB si UVA care cauzeaza cancerul. De ce aveti nevoie de protectie solara interna Radiatiile de tip UVB sunt cel mai des intalnite in timpul verii, intrucat acestea sunt cele care cauzeaza arsurile pielii, in prezent exista diverse filtre pentru acestea. Totusi, radiatiile de tip UVA sunt mai dificil de filtrat si pot penetra pielea pana la celulele bazale. Aceste raze pot distruge colagenul de la nivelul pielii si astfel pot sa apara ridurile. Cremele cu rol de protectie solara se aplica pe stratul exterior al pielii, epiderma care reprezinta doar aproximativ 20% din pielea care acopera corpul. Astfel ca 80% din derma va avea nevoie de o nutritie adecvata... [continuare]

10 alimente hipercalorice ale primaverii

10 alimente hipercalorice ale primaverii

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sosirea primaverii nu inseamna doar aparitia lalelelor si a narciselor, dar si o oportunitate pentru recuperarea siluetei in cazul acelora care toata iarna au evitat exercitiile fizice si au adoptat o dieta comoda, bogata in grasimi si carbohidrati. Primele raze de soare ne indeamna sa renuntam la pulovere si sa adoptam o tinuta mai lejera, astfel, consecintele acestei ierni devin dintr-o data vizibile. Chiar daca majoritatea asteptam primavara pentru a ne redobandi silueta, specialistii ne avertizeaza ca in aceasta perioada putem chiar sa crestem in greutate daca nu suntem atenti la alimentele consumate dar mai ales la cantitatea si calitatea acestora. Daca aerul curat si vremea frumoasa ne imbie sa iesim la iarba verde, sa organizam picnicuri sau sa ne ducem la diverse manifestari sportive, nu trebuie sa lasam ispitele culinare sa ne strice cheful de distractie si sa ne streseze intotdeuna greutatea, kilogramele si caloriile. Cu putina atentie si informare,... [continuare]

Lipide totale (sange)

Din Analize Medicale

Lipidele sunt substante organice grase si reprezinta cea mai mare sursa de energie pentru organism. Cea mai mare parte a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau in piele, o mica parte circuland in sange sub forma lichida. Doua lipide importante, colesterolul si trigliceridele, sunt transportate in sange prin particule de lipoproteine. Fiecare particula contine o combinatie de molecule de proteine, colesterol, trigliceride si fosfolipide. Lipidele sunt clasificate in functie de densitatea lor astfel: - lipoproteine cu densitate mare (HDL), - lipoproteine cu densitate scazuta (LDL), - lipoproteine cu densitate foarte scazuta (VLDL). Monitorizarea si mentinerea unor niveluri optime ale acestor lipide este importanta pentru sanatate. In timp ce organismul produce colesterolul necesar pentru a functiona corect, sursa pentru o parte din colesterol este dieta. Consumul unei cantitati prea mari de alimente bogate in grasimi saturate si grasimi... [continuare]

Dieta montignac

Dieta montignac

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cunoscuta in Europa inca din anii '90, dieta Montignac a fost creata de Michel Montignac si propune utilizarea indicelui glicemic pentru prevenirea si reducerea obezitatii. Dieta presupune impartirea alimentelor in 4 categorii: carbohidrati, lipide - incluzand grasimile si carnea, carbo-lipide - incluzand alunele si carnea organica si fibrele - incluzand toate tipurile de cereale si vegetale. Conform dietei, carbohidratii cu un indice glicemic crescut sunt catalogati drept "carbohidrati rai" si se recomanda evitarea consumarii lor in combinatie cu lipidele, acest compus favorizand stocarea excesului de grasimi din alimente si transformarea in grasime corporala in exces. Dieta urmareste pierderea eficienta in greutate si tinerea sub control a anumitor afectiuni, precum diabetul si problemele cardiovasculare. Regulile Dietei Montignac Consumul de carbohidrati si grasimi - "Carbohidratii buni" (cu un indice glicemic scazut) se consuma individual; -... [continuare]

Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Actualizat la data de: 16 Septembrie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Vezicula biliara (colecistul sau fierea) este un organ in forma de para, cu o lungime de aproximativ 8 - 10 cm, legat de ficat prin ductul hepatic. Rolul colecistului este de a colecta secretia externa hepatica (bila), care contribuie la digestia alimentelor. Bila contine colesterol , saruri biliare, lecitina si alte substante. Functia veziculei biliare Principala functie a veziculei biliare este de a colecta si sintetiza bila secretata de ficat (principala substanta care contribuie la absorbtia si descompunerea grasimilor). Bila va fi stocata in canalele intrahepatice. Din vezicula biliara, bila va fi transportata prin canalele cistic si coledoc si apoi de-a lungul duodenului (prima parte a intestinului subtire) unde vor fi digerate, in primul rand, grasimile (lipidele) si vitaminele. Factori de risc Bolile de vezicula biliara prezinta urmatorii factori de risc: - supraponderabilitatea; - hipotiroidismul; - constipatia; - diabetul zaharat; - boala lui... [continuare]

Regimul puterea proteinelor

Regimul puterea proteinelor

Actualizat la data de: 18 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati "Puterea proteinelor" este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii. Dr. Michael Eades si Dr.Mary Dan Eades, in cartea "Protein Power", publicata de New York Times, care mai bine de un an s-a mentinut pe lista celor mai bine vandute carti, promoveaza ideea ca nu carnea grasa, ouale si produsele lactate sunt responsabile de aparitia obezitatii, ci carbohidratii ce se gasesc in cantitate mare in anumite fructe, legumele si cereale. Autorii cartii sintetizeaza toate datele despre dietele sarace in carbohidrati si influenta majora pe care aceste diete le-a avut in schimbarea stilului alimentar. Sunt prezentate explicatii stiintifice privind rolul jucat de hormonii implicati in metabolism, insulina si glucagonul, cat si recomandari practice, de tipul: "ce meniu sa fie ales intr-un restaurant frantuzesc sau intr-un fast-food". Alimente permise Iubitorii de friptura, oua si branza pot sta... [continuare]

Welchol, comprimate

Din Medicamente

Actiune Antihiperlipemic. Se leaga de acizii biliari, impiedicand absorbtia acestora. Nu este absorbit din tractul GI. Efect maxim in 2 saptamani. Indicatii Administrat singur sau cu inhibitor de hmg-CoA reductaza, impreuna cu dieta si exercitiile fizice, reduce valorile crescute ale LDL cholesterolului la cei cu hipercolesterolemie primara (Fredickson tip IIa) . Doze si mod de administrare Comprimate: Hipercolesterolemie primara: monoterapie, initial: 3 comprimate de 2 ori/zi dupa masa sau 6 tablete o data/zi. Poate fi crescut de la 7 comprimate in functie de efectul dorit. Terapia combinata: 3 comprimate de 2 ori/zi dupa mese sau 6 comprimate o data pe zi. Dozele de 4-6 comprimate/zi pot fi luate in siguranta cu inhibitori de hmg-CoA reductaza Contraindicatii Utilizarea in obstructia intestinala. Masuri de precautie Administrati cu precautie la pacientii cu nivel de trigliceride mai mare de 300 mg/dl si la cei susceptibili la deficitul de vitamina K... [continuare]

Hrisca (fagopyrum esculentum)

Din Plante medicinale

Planta medicinala si alimentara care se dezvolta armonios in soluri bogate in siliciu sau nisipoase, preferand clima umeda si rece. Frunzele au varf ascutit, iar florile sunt asezate in forma de spic si au culoare alba sau rosie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana inflorita. Hrisca infloreste din luna iulie pana in septembrie. Recoltarea se face in lunile iulie si august. Planta contine flavone, antocianozide, acizi grasi, amidon, lipide, vitamine din grupul b, vitamina P, glucoza, saruri minerale. Hrisca (boabele) este o cereala energizanta si hranitora, fiind un aliment nutritiv cu un continut scazut de calorii.   Uz intern: - hemoroizi, insuficienta venoasa, boli hepatice, hemoragii retiniene, hemoragii digestive si renale, scarlatina, hemoptizii, tifon exantematic, glaucom, surmenaj fizic si intelectual - sub forma de infuzie, decoct.   Uz extern: -... [continuare]

Lipivim, capsule

Din Medicamente

Ce este Lipivim si pentru ce se utilizeaza Indicatii Lipivim apartine unui grup de medicamente cunoscute in mod obisnuit sub numele de fibrati. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a scadea valorile grasimilor (lipidelor) in sange, de exemplu, grasimile cunoscute sub numele de „trigliceride”. Lipivim este utilizat pentru a scadea valorile grasimilor in sange, in asociere cu o dieta alimentara cu continut scazut de grasimi si cu alte tratamente nemedicamentoase, cum sunt activitatea fizica si scaderea in greutate. Lipivim este utilizat in asociere cu alte medicamente (numite „statine”) in anumite situatii in care valorile grasimilor in sange nu sunt controlate numai prin tratamentul cu o statina. Mod de administrare Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. - inghititi capsula intreaga cu o cantitate suficienta de apa (un pahar cu apa). - ... [continuare]

Ce este Lipanthyl Supra si pentru ce se utilizeaza Indicatii Lipanthyl Supra apartine unui grup de medicamente cunoscute in mod obisnuit sub numele de fibrati. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a scadea valorile grasimilor (lipidelor) in sange, de exemplu, grasimile cunoscute sub numele de „trigliceride”. Lipanthyl Supra este utilizat pentru a scadea valorile grasimilor in sange, in asociere cu o dieta alimentara cu continut scazut de grasimi si cu alte tratamente nemedicamentoase, cum sunt activitatea fizica si scaderea in greutate. Lipanthyl Supra este utilizat in asociere cu alte medicamente (numite „statine”) in anumite situatii in care valorile grasimilor in sange nu sunt controlate numai prin tratamentul cu o statina. Mod de administrare Luati intotdeauna acest medicament asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. - Inghititi comprimatul intreg cu o cantitate... [continuare]

Lipanthyl 200m, capsule

Din Medicamente

Ce este Lipanthyl si pentru ce se utilizeaza Indicatii Lipanthyl 200 M apartine unui grup de medicamente cunoscute in mod obisnuit sub numele de fibrati. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a scadea valorile grasimilor (lipidelor) din sange, de exemplu, grasimile cunoscute sub numele de „trigliceride". Lipanthyl 200 M este utilizat pentru a scadea valorile grasimilor in sange, in asociere cu o dieta alimentara cu continut scazut de grasimi si cu alte tratamente nemedicamentoase, cum sunt activitatea fizica si scaderea in greutate. Lipanthyl 200 M poate fi utilizat in asociere cu alte medicamente (numite „statine") in anumite situatii in care valorile grasimilor in sange nu sunt controlate numai cu o statina. Mod de administrare Luati intotdeauna acest medicament asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Inghititi capsula intreaga cu o cantitate suficienta de apa (un pahar cu... [continuare]

Lipofib

Din Medicamente

Ce este Lipofib si pentru ce se utilizeaza Indicatii Lipofib apartine unui grup de medicamente cunoscute in mod obisnuit sub numele de fibrati. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a scadea valorile grasimilor (lipidelor) in sange, de exemplu, grasimile cunoscute sub numele de trigliceride. Lipofib este utilizat pentru a scadea valorile grasimilor in sange, in asociere cu o dieta alimentara cu continut scazut de grasimi si cu alte tratamente nemedicamentoase, cum sunt activitatea fizica si scaderea in greutate. Lipofib poate fi utilizat in asociere cu alte medicamente [statine] in anumite situatii in care valorile grasimilor in sange nu sunt controlate numai prin tratamentul cu o statina. Atentionari si precautii Contraindicatii Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. - Inghititi capsula intreaga cu o cantitate suficienta de apa (un... [continuare]

Ce este Cervarix si pentru ce se utilizeaza Indicatii Papilomavirusurile sunt virusuri care cauzeaza veruce si cresteri anormale ale tesuturilor. Exista peste 100 de tipuri de papilomavirus, unele dintre acestea fiind asociate cu cancerele genitale. hpv tipurile 16 si 18 reprezinta cauza a aproximativ 70% din cancerele cervicale. Toate tipurile de papilomavirus au un invelis sau „capsida”, alcatuit(a) din proteine denumite „proteine L1”. Cervarix contine proteine L1 purificate pentru doua tipuri de HPV: tipurile 16 si 18. Proteinele din Cervarix sunt produse printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”. Acestea sunt obtinute dintr-o celula care a primit o gena (ADN), care o face capabila sa produca proteinele L1. Proteinele sunt adunate in „particule asemanatoare virusului” (structuri care arata ca HPV, astfel incat organismul sa le poata recunoaste usor). Vaccinul este realizat cu ajutorul unui „sistem adjuvant” care contine... [continuare]

Ce este Kaletra si pentru ce se utilizeaza Indicatii Kaletra este indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 2 ani infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1). Alegerea Kaletra pentru tratamentul pacientilor infectati cu HIV-1 tratati anterior cu inhibitori de proteaza trebuie sa aiba la baza testarea individuala a rezistentei virale si antecedentele privind tratamentele efectuate. Mod de administrare Kaletra trebuie prescris de catre medici cu experienta in tratamentul infectiei cu HIV. Doze Adulti si adolescenti Doza recomandata de Kaletra este de 5 ml solutie orala (400/100 mg) de doua ori pe zi, administrata cu alimente. Copii (cu varsta de 2 ani si peste) Doza recomandata de Kaletra este de 230/57,5 mg/m2 de doua ori pe zi, administrata cu alimente, pana la o doza maxima de 400/100 mg de doua ori pe zi. Doza de 230/57,5 mg/m2 poate fi insuficienta la unii copii atunci... [continuare]

Ce este Lipantil Nano si pentru ce se utilizeaza Indicatii Lipantil Nano apartine unui grup de medicamente cunoscute in mod obisnuit sub numele de fibrati. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a scadea valorile grasimilor (lipidelor) in sange, de exemplu, grasimile cunoscute sub numele de „trigliceride”. Lipantil Nano este utilizat pentru a scadea valorile grasimilor in sange, in asociere cu o dieta alimentara cu continut scazut de grasimi si cu alte tratamente nemedicamentoase, cum sunt activitatea fizica si scaderea in greutate. Lipantil Nano este utilizat in asociere cu alte medicamente (numite „statine”) in anumite situatii in care valorile grasimilor in sange nu sunt controlate numai prin tratamentul cu o statina. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. - Inghititi comprimatul intreg cu o cantitate suficienta de apa (un pahar cu apa). - Nu mestecati comprimatul. Mod de administrare Doza recomandata pentru adulti... [continuare]

Kaletra, capsule

Din Medicamente

Ce este Kaletra si pentru ce se utilizeaza Indicatii Kaletra este indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 2 ani infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1). Alegerea Kaletra pentru tratamentul pacientilor infectati cu HIV-1 tratati anterior cu inhibitori de proteaza trebuie sa aiba la baza testarea individuala a rezistentei virale si antecedentele privind tratamentele efectuate. Mod de administrare Kaletra trebuie prescris de catre medici cu experienta in tratamentul infectiei cu HIV. Doze Adulti si adolescenti Doza recomandata de Kaletra este de 5 ml solutie orala (400/100 mg) de doua ori pe zi, administrata cu alimente. Copii (cu varsta de 2 ani si peste) Doza recomandata de Kaletra este de 230/57,5 mg/m2 de doua ori pe zi, administrata cu alimente, pana la o doza maxima de 400/100 mg de doua ori pe zi. Doza de 230/57,5 mg/m2 poate fi insuficienta la unii copii atunci... [continuare]

Pagina 1 din 7 (203 rezultate)