Clickmed
programare rapida la medic

raport calorie kg

Ce este postul intermitent si cum functioneaza

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Octombrie 2023
Consultant medical:

Dr. Stefania Grigore
Medic rezident Reumatologie

Ce este postul intermitent Postul intermitent sau fastingul este un model de alimentatie in cadrul caruia se alterneaza ciclic perioadele in care mancati cu perioadele in care postiti. Restrictia calorica este o abordare populara pentru a trata obezitatea si bolile cronice asociate acesteia, dar este dificil de mentinut pentru o perioada lunga de timp. Mai mult, postul intermitent are efecte benefice echivalente cu cele ale restrictiei calorice in ceea ce priveste controlul greutatii corporale, imbunatatirea homeostaziei glucozei si a profilurilor lipidice, precum si efecte antiinflamatorii. Diferenta dintre restrictia calorica si fastingul intermitent Obezitatea reprezinta un risc pentru sanatatea publica la nivel mondial din cauza asocierii sale cu dereglarea metabolica, cum ar fi rezistenta la insulina, hipertensiunea arteriala, dislipidemia si ateroscleroza. Restrictia calorica fara malnutritie este piatra de temelie pentru tratamentul obezitatii si al factorilor de risc... [continuare]

Legatura dintre bauturile indulcite si cresterea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2012

Generalitati Pentru oricine incearca sa reduca din greutatea corporala, termenul de calorii lichide poate sa insemne ceva negativ. Si asa si trebuie. La urma urmei, caloriile pe care le beti ajung imediat in stomac, masticatia nefiind necesara. Caloriile din lichidele pe care le consumati zilnic conteaza foarte mult, in special pe masura ce inaintati in varsta. Cantitatea si diversitatea de bauturi indulcite au crescut remarcabil in ultimii ani si nu exista nici un semn ca ar putea sa scada. Chiar daca studiile efectuate peste tot in lume au demonstrat ca exista o legatura puternica, intre consumul ridicat de bauturi indulcite si riscul dezvoltarii obezitatii, oamenii continua inca sa consume cantitati importante de astfel de bauturi. Bauturile indulcite si cresterea in greutate Bauturile carbogazoase indulcite contribuie la mentinerea epidemiei generala de obezitate, din cauza continutului ridicat de zaharuri adaugate, senzatiei scazute de satietate si aportului insuficient de... [continuare]

8 motive frecvente ale mancatului excesiv

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Septembrie 2013

Generalitati Mancatul excesiv se refera la obiceiul de a consuma alimente intr-o maniera exagerata, in raport cu necesitatile reale ale organismului de energizare, care conduce la supraponderalitate si obezitate. Consumul prea mare de hrana poate avea cauze emotionale si este deseori un simptom al tuburarilor alimentare. Multe persoane care mananca excesiv o fac pentru a redobandi un echilibru psihic atunci cand sunt stresate, sufera de depresie sau stari profunde de nefericire cauzate de diverse evenimente ale vietii. Mancatul excesiv poate avea, de asemenea, cauze care nu au legatura cu instalarea unui confort emeotional, ci mai degraba cu obiceiuri cotidiene gresite sau lucruri efectuate in mod inconstient, care afecteaza apetitul alimentar si conduc la supraalimentare. Cauzele mancatului excesiv Deseori, cauzele mancatului excesiv vin dintr-o relatie nociva cu hrana, care ar trebui sa fie privita strict ca pe o necesitate a organismului de a-si primi nutrientii esentiali... [continuare]

Ghid practic de estimare a portiilor

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Septembrie 2013

Generalitati Un bun control al portiilor de mancare este foarte important pentru gestionarea corecta a greutatii corpului, care depinde de numarul de calorii ingerate prin hrana. A intelege exact ce inseamna o portie normala si sanatoasa de mancare face diferenta dintre mentinerea unei greutati ideale si supraponderabilitate, respectiv obezitate. Un ghid practic al estimarii portiilor recomandate pentru fiecare aliment este de un real ajutor in dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase, care sa garanteze o viata lunga si lipsita de complicatii pentru sanatate. Stabilirea portiilor corecte de mancare Mancatul sanatos, conform filosofiei lui Aristotel, este calea de mijloc derizabila intre cele doua extreme - excesul si deficienta -, mai exact a supraalimentarii si a consumului insuficient de hrana. Controlul portiilor este, asadar, echilibrarea cantitatii si tipurilor diverselor alimente. Esecul in a portiona corect mancarea este cauzat deseori de factori emotionali,... [continuare]

Dieta de slabit in care aveti voie sa mancati alimente care ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Septembrie 2013

Generalitati O dieta propice pierderii in greutate este considerata de multi echivalenta cu un regim alimentar restrictiv, in care sunt permise doar alimente fade, cu un continut foarte mic de calorii. In realitate, o cura de slabire echilibrata permite si consumul limitat de alimente care ingrasa, dar in cantitati mici si la orele potrivite. Practic, orice aliment hipercaloric poate sa fie o parte ajutatoare intr-un plan nutritional de eliminare a kilogramelor in plus, din mai multe motive. Savurat in portii limitate nu mai constituie o bomba calorica, induce starea de satietate persistenta si ofera un confort psihic al lipsei de restrictii. Alimente hipercalorice care pot ajuta la slabit Cu toate ca suna paradoxal, exista o serie intreaga de alimente cu o reputatie proasta in raport cu silueta, care au fost reintroduse de nutritionisti in planurile alimentare recomandate pacientilor cu exces de greutate corporala. Aceste alimente, chiar daca furnizeaza grasimi si un... [continuare]

Diabetul poate fi favorizat de obezitate?

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Octombrie 2017

Generalitati Obezitatea reprezinta una dintre cele mai frecvente boli de nutritie din lume, ea avand amploarea unei pandemii, conform raportului OMS 2011, fiind considerata boala secolului XXI. Sedentarismul, alimentatia hipercalorica, consumul excesiv de grasimi saturate si de dulciuri rafinate sunt principalii factori care conduc la obezitate. Daca diabetul zaharat tip 1 nu poate fi prevenit, atunci cel de tip 2 poate, cu ajutorul optimizarii stilului de viata. Excesul ponderal reprezinta un pericol din cauza comorbiditatilor asociate si determinate de obezitate: hipertensiune, diabet zaharat de tip 2, sindrom de apnee in somn. Din pacate, de la obezitate la diabet zaharat distanta este foarte mica. Diabetul zaharat de tip 2 era cunoscut ca o boala care apare preponderent dupa varsta de 40 sau 50 de ani, insa in ultima perioada, alterarea echilibrului glicemic incepe sa-si faca prezenta mult mai rapid, la persoane tinere, inclusiv la adolescenti din cauza instalarii premature... [continuare]

Alimente care pot imbunatati calitatea vietii

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Noiembrie 2018

Generalitati Unele alimente contin cantitati masive de substante nutritive benefice, in raport cu continutul lor caloric. Aceste alimente pot contine, de asemenea, un compus biologic unic, cu beneficii puternice pentru sanatatea organismului. Galbenusul de ou Chiar daca uneori este indicata eliminarea galbenusurilor din alimentatie din cauza nivelului crescut de colesterol, acestea raman partea din ou cu cele mai multe substante nutritive, albusul avand in principal doar proteine. Exista foarte putine alimente care sunt aproape de a depasi nivelul substantelor nutritive din oua. Ouale sunt bogate in: • Proteine: un ou mare contine 6 grame de proteine de inalta calitate, cu toti aminoacizii esentiali; • Luteina si zeaxantina: acesti antioxidanti protejeaza organismul impotriva bolilor oculare; • Vitamine (A, B2, B5, B12); • Fier, fosfor, seleniu; • Colina: ouale sunt printre cele mai bune surse dietetice de colina, o substanta nutritiva benefica pentru sanatatea... [continuare]

Cele mai bune alimente care stimuleaza lactatia

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Martie 2019

Generalitati Pentru a produce lapte, organismul matern necesita calorii suplimentare. De asemenea, trebuie stiut ca anumite alimente si bauturi pot sa influenteze cantitatea de lapte produsa de o femeie. Alimente indicate Fulgii de ovaz Potrivit unor studii, fulgii de ovaz reprezinta unul dintre cele mai bune alimente care cresc productia de lapte. Pe langa acest lucru, ovazul reprezinta o sursa excelenta de substante nutritive importante pentru femeile care alapteaza, dar si pentru bebelusii acestora. Cele mai importante substante nutritive regasite in fulgii de ovaz sunt reprezentati de: - Fibre; - Fier; - Magneziu; - Zinc. Cercetatorii afirma ca nivelurile reduse de fier scad cantitatea de lapte produsa, astfel ovazul fiind un aliment foarte importat. Fulgii de ovaz sunt versatili, fiind usor de utilizat in numeroase retete. Drojdia de bere Drojdia de bere este o ciuperca pe care multi producatori o folosesc pentru a produce bere si produse de panificatie. Pe langa... [continuare]

Untul de arahide

Din Articole
Actualizat la data de: 01 August 2012

Generalitati Chiar daca este bogat in calorii, untul de arahide este un aliment sanatos. In general untul de arahide nerafinat este mai sanatos, intrucat isi pastreaza mai multe dintre substantele nutritive benefice ale arahidelor. In plus, untul de arahide procesat ar putea contine adaosuri de acizi grasi trans (care s-a dovedit ca ar creste riscul de boli cardiovasculare). Un alt risc il reprezinta  conservarea incorecta iar untul de arahide ar putea dezvolta mucegai, care ar putea produce aflatoxina (o substanta foarte toxica si cancerigena). De aceea, cea mai buna algere ar fi untul de arahide natural. Proteine Doua linguri de unt de arahide contin 7 grame de proteine. Corpul uman foloseste aminoacizii care se gasesc in proteine pentru a construi si repara tesutul muscular. In plus, fata de rolul metabolismului in dezvoltarea muschilor, alimentele bogate in proteine, cum ar fi untul de arahide, vor contribui la mentinerea pe termen lung a senzatiei de satietate. [continuare]

Supraponderabilitatea

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Octombrie 2017

Generalitati Termenul "supraponderabilitate" face referire la acea persoana care are o greutate corporala mai ridicata decat masa corporala ideala, dar care inca nu sufera de obezitate; practic masa corporala se afla intre masa corporala ideala si obezitate. Greutatea normala a unei persoane raportata la inaltimea acesteia se masoara cu ajutorul indicelui de masa corporala (IMC). Indicele de masa corporala se calculeaza impartind greutatea exprimata in kg la inaltimea exprimata in metri la patrat; IMC = m / (h2). IMC Semnificatie sub 18.5 subponderal 18.5 - 24.9 greutate normala 25 - 29.9 supraponderal 30 - 34.9 obezitate clasa I 35 - 39.9 obezitate clasa II ... [continuare]

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Generalitati Deficitul nutritional este situatia in care un organism nu dispune de suficiente substante nutritive pentru a functiona normal. Deficientele de nutritie pot afecta una sau mai multe functii corporale si variaza mult in severitate. Un nivel scazut al anumitor substante nutritive poate determina organismul sa reactioneze intr-un mod anormal. De exemplu, deficitul de calciu si fosfor poate fi problematic pentru structura oaselor, unghiilor si parului, iar existenta unor valori scazute a proteinelor va afecta muschii si nivelurile de energie. Tipuri de deficit nutritional Valorile scazute de substante nutritive dintr-un organism sunt influentate de stadiile de dezvoltare diferite ale organismului, in care acesta necesita diferite valori a diverse tipuri de nutrienti. Exemple in acest sens sunt: perioada sarcinii, cresterea in perioada adolescentei si varsta inaintata. Cerintele nutritive se modifica o data cu varsta si in functie de circumstante si sunt afectate de... [continuare]

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Martie 2021

Generalitati Majoritatea persoanelor au impresia ca in urma orelor de biologie si antropologie invata totul despre organismul uman, insa materialele dedicate si cartile editate nu dispun de suficient spatiu pentru a cuprinde toate informatiile legate de acest subiect. Unele dintre informatiile prezentate in acest material pot fi considerate banale, altele "depasite" din punct de vedere al actualitatii, insa oricare dintre acestea ar putea sa va salveze viata intr-un moment neasteptat. Fapte neobisnuite Probabil va veti intreba de ce nu ati aflat aceste informatii in timpul orelor de biologie; de la tratamentul mahmurelii si pana la Sindromul Cefalgic (durerile de cap), toate aceste informatii trebuiesc cunoscute. 1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala 2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic... [continuare]

Este sanatoasa guma de mestecat?

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Februarie 2012

Generalitati Este guma de mestecat mai mult decat o solutie rapida de improspatare a respiratiei? Desigur! Folosirea gumei de mestecat poate fi un truc pentru a pacali foamea, in cazul oamenilor care doresc sa slabeasca si ar putea fi o alternativa sanatoasa la fumat (in prezent sunt disponibile mai multe tipuri de guma de mestecat cu nicotina). Cercetatorii au descoperit ca guma de mestecat poate ajuta la mentinerea concentrarii, reduce tensiunea arteriala si elimina stresul, iar in plus, guma de mestecat fara zahar este recomandata a se folosi in mod regulat dupa mese pentru a se pastra sanatatea dintilor si a gingiilor, pentru neutralizarea si indepartarea acizilor produsi de alimente. De-a lungul timpului, acesti acizi pot descompune smaltul dintilor, iar guma de mestecat ajuta la evitarea acestor probleme prin intarirea smaltului si protectia contra cariilor dentare.Guma de mestecat s-a dovedit ca stopeaza formarea placii bacteriene in cavitatea bucala si... [continuare]

Pestele si fructele de mare

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Octombrie 2018

Generalitati Majoritatea oamenilor considera ca, daca ar manca legume si fructe, ar avea o viata sanatoasa. Exista totusi multe alte categorii de produse alimentare si amestecuri interesante care pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii si care ar trebui incercate si chiar consumate in mod regulat. Printre aceste produse alimentare se numara fructele de mare si pestele. Desi unele persoane ar putea considera aceste tipuri de alimente ca fiind exotice, indicate doar pentru ocazii speciale, trebuie sa se stie ca pestele si fructele de mare ar putea fi incluse in dieta zilnica. Fructele de mare si pestele, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt o sursa foarte buna de minerale, vitamine si proteine. Mai multe specii de pesti si de fructe de mare au un nivel scazut de colesterol, sodiu si grasimi, sunt bogate in vitamine cum ar fi B6, B12 si minerale (fosfor, fier, zinc si potasiu). Cea mai mare parte din grasimile care se regasesc in aceste alimente sunt nesaturate -... [continuare]

Emotiile si scaderea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Noiembrie 2009

Generalitati Oamenii au tendinta de a dezvolta un caracter obsesiv pentru aspectul fizic, astfel, pierderea in greutate si mentinerea siluetei pot deveni ritualuri, cicluri compulsive. Anxietatea si depresia favorizeaza aparitia tulburarilor comportamentului alimentar, care se manifesta prin nevoia greu de controlat de a manca; astfel, individul este cuprins de o stare de slabiciune in fata tentatiilor alimentare si este acaparat apoi de sentimentul de vinovatie (auto-culpabilizare). Apoi, ciclul de abuz se repeta; in mod ironic, cei ce devin obsedati de reducerea greutatii corporale, ajung in cele din urma sa-si saboteze propriile obiective. Gandirea si comportamentul autodistructiv tind sa favorizeze aparitia obiceiurilor alimentare nesanatoase, iar persoana devine coplesita de sentimentul de vina; treptat intervin problemele de autoapreciere, de dispozitie si de relationare cu cei din jur. Persoanele obsedate de slabit vor ajunge sa se considere grase indiferent de numarul... [continuare]

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2012

Leguminoasele Incercam sa reabilitam in acest articol familia fasolei, pentru ca pe nedrept, mai degraba din snobism, alimentele din aceasta categorie incep sa fie uitate. Dorim sa va spunem doar ca la restaurantele marilor hoteluri nu lipsesc niciodata: mancarea de fasole boabe, lintea sau mazarea si ca soia si-a castigat si ea definitiv locul in alimentatia sanatoasa. Atunci de ce sa uitam de ele? Aceasta categorie de alimente (leguminoasele) este formata din familia fasolei: fasole, linte, mazare, soia, naut etc. Leguminoasele (la fel ca si cerealele de altfel) tind sa dispara din meniul omului modern. In plus, la noi in tara, datorita usurintei cu care se cultiva si deci disponibilitatii lor foarte mari, leguminoasele si-au castigat reputatia de hrana a saracului. De unde si ideea ca ele sunt un aliment de calitate inferioara, de mana a doua, spre deosebire de produsele animale, care sunt privite ca fiind cele mai valoroase. Realitatea este insa ca leguminoasele sunt... [continuare]

Slabeste cu antrenamentul de forta

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Aprilie 2021

Toata lumea spune ca antrenamentul cu greutati te ajuta sa ai muschi mai mari si mai puternici, iar cel cardio este bun daca vrei sa slabesti. Desi perfect adevarat, lucrurile nu sunt chiar atat de rigide. Daca esti ca mine – un impatimit al fiarelor, care nu prea indrageste antrenamentele cardio – atunci am o veste buna: poti slabi si cu ajutorul antrenamentului de forta. De ce antrenamentul de forta? Rata metabolica mai ridicata Antrenamentul cu greutati determina cresterea ratei metabolismului bazal atat pe termen scurt, dar si lung - dupa incheierea antrenamentului. In plus, antrenamentul de forta te ajuta sa iti mentii masa musculara, ceea ce va duce la o crestere permanenta a metabolismului. Antrenamentul aerobic te ajuta sa [continuare]

Originea durerii în gastrită şi ulcer gastric. pirozisul.

Din Comunitate

Am unele presupuneri referitor la originea durerilor în gastrită şi ulcer gastric, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg de sunt adevărate. Presupun că durerea poate apărea datorită a 3 consecinţe principale: iritarea locală de către alimente, de către sucurile gastro-intestinale şi de către peristaltismul gastric (în timpul senzaţiei de foame, amestec şi propulsaţie). Diferenţa pe care o găsesc e: în gastrită se simte durere datorita iritării alimentelor şi motilităţii, pe cînd în ulcer - datorită sucurilor şi motilităţii. De nu am dreptate sau de mai sunt cauze majore, vă rog să mă elucidaţi. Pirozisul apare datorită hiperacidităţii sau e şi o consecinţă a senzaţiei de calor a inflamaţiei? [continuare]

Actos

Din Medicamente

Ce este Actos si pentru ce se utilizeaza Indicatii Actos se utilizeaza pentru tratarea diabetului de tip 2 (cunoscut si sub denumirea de diabet noninsulino- dependent). - Poate fi utilizat singur (monoterapie) la pacientii (in special la cei supraponderali) care nu pot utiliza metformin (un medicament antidiabetic). - Poate fi utilizat impreuna cu un alt medicament antidiabetic (tratament dual). Poate fi asociat cu metforminul la pacientii (in special la cei supraponderali) al caror diabet nu este controlat in mod satisfacator cu metformin utilizat singur, la doza maxima tolerata. Alternativ, poate fi asociat cu o sulfoniluree (un alt medicament antidiabetic) la pacientii la care nu se poate utiliza metformin si al caror diabet nu este controlat in mod satisfacator cu sulfonilureea utilizata singura, la doza maxima tolerata. - Poate fi utilizat impreuna cu alte doua medicamente anti-diabetice, metformin si o sulfoniluree, ca tratament triplu la pacientii (in special la cei... [continuare]

Deca durabolin, flacon injectabil

Din Medicamente

Ce este Deca Durabolin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Deca-Durabolin este un preparat antibiotic injectabil. Substanta activa din punct de vedere farmacologic este nandrolon. Esterul decanoat da preparatului o durata de actiune de circa 3 saptamani dupa injectare. Nandrolon este asemanator chimic cu hormonul masculin. In comparatie cu testosteronul, el are o actiune anabolizanta mai puternica si una androgenica maislaba. Acestea au fost demonstrate prin testari biologice pe animale si explicate prin studii referitoare la legarea de receptori. Androgenicitatea scazuta a nandrolon este confirmata de experienta clinica. La om s-a dovedit ca Deca-Durabolin influenteaza in mod pozitiv metabolismul calciului si creste masa osoasa, in osteoporoza. La femeile cu carcinom mamar diseminat, s-a raportat ca Deca-Durabolin produce regresiuni obiective timp de mai multe luni. In plus, Deca-Durabolin are un efect de economisire a nitrogenului. Acest efect asupra metabolismului proteic a... [continuare]

Alli, capsule

Din Medicamente

Ce este Alli si pentru ce se utilizeaza Indicatii Alli este primul si singurul medicament pentru scaderea in greutate aprobat de Comisia Europeana, disponibil fara prescriptie medicala. Alli nu este o "pilula magica" ci un tratament pentru slabit destinat adultilor supraponderali cu un Indice de Masa Corporala de 28 kg/m2 sau mai mare. Utilizat in asociere cu o dieta hipocalorica ii poate ajuta pe utilizatori sa slabeasca cu 50% mai mult decat doar prin dieta. Astfel, la fiecare 2 kg pe care le pot pierde prin dieta, alli ii poate ajuta pe utilizatori sa mai slabeasca cu inca 1 Kg. Alli se adreseaza adultilor supraponderali cu varsta de 18 ani si peste, cu un Indice de Masa Corporala de 28 kg/m2 sau mai mare, care isi doresc sa faca schimbari de durata privind obiceiurile alimentare si care sunt dispusi sa urmeze o dieta hipocalorica si cu un continut scazut de grasimi. Alli blocheaza absorbtia a aproximativ 25% din grasimile ingerate, care altfel s-ar transforma in... [continuare]

Crixivan 333, capsule

Din Medicamente

Compozitia O capsula contine 333 mg indinavir sub forma de sulfat de indinavir 416,3 mg. Forma de prezentare Capsule. Capsulele sunt albe semi translucide si inscriptionate cu rosu cu CRIXIVAN 333 mg. Indicatii terapeutice CRIXIVAN este indicat in asociere cu analogi nucleozidici antiretrovirali pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor de 4 ani si peste, infectati cu HIV-1. La adolescenti si copii, trebuie avut in vedere, in mod special, beneficiul tratamentului cu indinavir fata de riscul crescut al nefrolitiazei. Doze si mod de administrare CRIXIVAN trebuie administrat de medici cu experienta in tratamentul infectiei hiv. Avand in vedere datele curente de farmacodinamie, indinavir trebuie utilizat in asociere cu alte antiretrovirale. In cazul in care CRIXIVAN se administreaza in monoterapie, se selecteaza rapid virusuri rezistente. Adulti Doza recomandata de CRIXIVAN este de 800 mg, administrata oral, la fiecare 8 ore. Copii si adolescenti... [continuare]

Glucotrol xl, tablete

Din Medicamente

Ce este Glucotrol XL si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ca adjuvant al dietei la pacientii cu diabet zaharat insulino-independent, atunci cand dieta adecvata nu este suficienta. Mod de administrare Ca la orice agent hipoglicemiant, doza trebuie adaptata la fiecare caz in parte. Doza initiala recomandata este de 5 mg/zi, administrata la micul dejun. Titrarea: In general dozele se cresc cu 5 mg in functie de glicemie. Este necesar un interval de cateva zile intre titrarii. Nivelurile plasmatice de platou se ating in a 5 a zi de dozare. Pacientii varstnici necesita 1 pana la 2 zile in plus. Doza de mentinere: Pacientii sunt controlati cu un regim de dozaj o data pe zi. Doza maxima recomandata este de 20 mg deoarece efectul hipoglicemiant maxim este observat la acest nivel. Pacientii tratati cu glipizide standard cu doze cuprinse intre 5 si 20 mg zilnic pot fi schimbati pe glucotrol XL o data pe zi la doza echivalenta cea mai apropiata. Folosirea la copii. Siguranta si... [continuare]

Aminoplasmal 50g/l e

Din Medicamente

Ce este Aminoplasmal 50g/l E si pentru ce se utilizeaza Indicatii Aminoplasmal 50 g/lE este o solutie pentru nutritie parenterala (hrana administrata intravenos). Aceasta inseamna ca este folosita ca hrana administrata printr-un tub subtire plasat intr-o vena. Va va furniza aminoacizi necesari pentru a forma proteine in corpul dumneavoastra si saruri (electroliti) in cazul in care nu puteti sau va este permis sa va hraniti normal sau prin intermediul unui tub plasat in stomac. Pe perioada nutritiei parenterale veti primi cantitati adecvate de calorii sub forma de carbohidrati (zaharuri). Mod de administrare Doze Cantitatea de Aminoplasmal 50 g/lE depinde de necesarul dvs. de aminoacizi, saruri si lichide si de asemenea de starea actuala/afectiunea dvs. Adulţi si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 15 si 18 ani: Doza uzuala pentru un adult este 20 ml pana la maxim 40 ml pe kg corp si zi. Aceasta corespunde la 1.0 – 2.0 g aminoacizi pe kg corp si zi. Viteza de... [continuare]

Genotropin 16 u.i, pulbere liofilizanta

Din Medicamente

Ce este Genotropin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Genotropin apartine unui grup de medicamente numite somatotropine; somatotropina din Genotropin este obtinuta prin tehnica recombinarii ADN pe culturi bacteriene de Escherichia coli. Structura somatotropinei este identica cu cea a hormonului de crestere uman secretat de glanda hipofiza. Somatotropina stimuleaza cresterea, influenteaza metabolismul si secretia altor hormoni din organism. La copii, Genotropin este indicat pentru tratarea tulburarilor de crestere datorate insuficientei secretii a hormonului de crestere, a tulburarilor de crestere asociate sindromului Turner sau insuficientei renale cronice. De asemenea, se utilizeaza si pentru tratamentul copiilor cu greutate mai mica la nastere fata de cea corespunzatoare varstei gestationale, care nu au crescut corespunzator pana la varsta de 4 ani sau peste. De asemenea, Genotropin este indicat la copiii cu sindrom Prader-Willi, pentru imbunatatirea cresterii si a... [continuare]

Pagina 2 din 7 (184 rezultate)