proteina de soia
Alergiile alimentare: adevar versus mit
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista mai multe puncte de vedere referitoare la alergiile alimentare care nu corespund cu realitatea. Alergiile alimentare se manifesta atunci cand sistemul imunitar al unei persoane lupta impotriva atacatorilor - cum sunt considerate, in mod eronat, anumite componente alimentare (de exemplu, proteinele). Este important sa se cunoasca datele reale cu privire la alergiile alimentare, intrucat multe dintre miturile referitoare la acest subiect pot crea confuzie si pot afecta calitatea vietii unei persoane. Simptomele alergiilor alimentare se pot manifesta intr-un mod periculos, dar o persoana informata poate lua masurile corecte in cel mai scurt timp. Mituri despre alergiile alimentare Alergiile alimentare nu sunt reale Fapt: Alergiile alimentare sunt reale si implica sistemul imunitar al organismului. In cazul alergiilor alimentare, sistemul imunitar considera in mod gresit ca un aliment este un invadator nociv si elibereaza histamina si alte substante... [continuare]
Generalitati Doua pahare de lapte - fie ca este de vaca, soia sau migdale - ofera aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Laptele de vaca este, de asemenea, o excelenta sursa de proteine. Acesta contine multe elemente nutritive esentiale pentru functionarea optima a organismului, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, niacina si riboflavina, toate foarte importante pentru mentinerea sanatatii adultilor si copiilor. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti de ce si cum sa includeti laptele in planul dumneavoastra de alimentatie sanatoasa. Informatii utile despre lapte - Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. In ciuda contributiilor sale nutritive, multi adulti consuma prea putin lapte in fiecare zi. Ar trebui sa va mai ganditi la acest aspect, deoarece studiile recente arata ca aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima si [continuare]
6 nutrienti de care au nevoie vegetarienii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Vegetarienii au posibilitatea de a urma un regim alimentar echilibrat, chiar si fara a primi proteinele si grasimile de origine animala. Important este ca persoanele care opteaza pentru acest stil de viata sa cunoasca foarte bine ce nevoi nutritionale au si sa substituie inteligent nutrientii de provenienta animala, cu cei pe care ii pot prelua din hrana vegetala. Fiecare masa a vegetarienilor trebuie sa prezinte un echilibru perfect intre proteinele vegetale, carbohidratii si grasimile esentiale de calitate. Tipuri de diete vegetariene Dietele vegetariene sunt interpretate de multe persoane ca fiind regimuri alimentare lipsite de carne. In realitate, exista mai multe tipuri de diete vegetariene, in functie de sursele de hrana excluse sau nu din preparatele culinare consumate permanent. - diete lacto-vegetariene exclud carnea, pestele, ouale si preparatele culinare cu aceste ingrediente; permit consumul de lactate, precum laptele, branza, iaurtul si untul. - diete... [continuare]
4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Retetele cu peste ofera alternative nutritionale sanatoase, fiind recomandate de expertii in nutritie pentru o dieta cu adevarat echilibrata. Somonul, tonul sau codul reprezinta surse inegalabile de proteine, grasimi esentiale omega 3, vitamine si minerale, nutrienti de baza pentru o viata lunga, lipsita de boli. Retete cu peste pentru o sanatate de fier Carnea de peste, in general, este un aliment care ajuta la controlul greutatii corporale si la prevenirea bolilor de inima. Somonul, tonul si alte specii de peste gras sunt surse importante de acizi grasi omega-3, cu rol in mentinerea sanatatii creierului si a sistemului cardiovascular. Codul furnizeaza din plin proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B6 si B12, fiind cel putin la fel de sanatos ca popularul somon. Persoanele care mananca in mod regulat peste urmeaza un regim alimentar mai sarac in calorii si grasimi saturate, fiind expuse unui risc mai mic de a dezvolta afectiuni cardiace. O portie de peste... [continuare]
Alimente bogate in fibre pentru diabetul de tip 2
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alimentele bogate in fibre ajuta la mentinerea sub control a diabetului de tip 2, cea mai raspandita forma a acestei boli cronice la nivel global. Dieta este un factor esential in cadrul tratamentului, de aceea medicii ofera indicatii specifice despre ceea ce ar trebui sa consume in fiecare zi diabeticii. Intrucat fibrele din unele alimente pot chiar sa creasca glicemia intr-o anumita masura, este important sa consumati produsele de acest tip impreuna cu alte surse alimentare de proteine, astfel incat sa stabilizati nivelul zaharului in sange. Alimente recomandate pentru diabetul de tip 2 O dieta sanatoasa pentru persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2 asigura mentinerea greutatii corporale in limite normale si prevenirea cresterii nivelului de glicemie. In linii mari, diabeticii ar trebui sa respecte un regim alimentar sarac in grasimi, sare si zahar, dar bogat in fibre provenite in mare parte din legume si fructe. Doza zilnica recomandata de fibre... [continuare]
Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pacientii care sufera de cancer au nevoie de o alimentatie speciala, care sa respecte o serie de sfaturi de nutritie adaptate nevoilor organismului cu resurse tot mai putine de regenerare. Alimentatia este cu atat mai importanta pentru persoanele cu acest diagnostic, cu cat boala si tratamentele specifice (chimioterapia, radioterapia etc.) afecteaza apetitul alimentar si sanatatea sistemului digestiv. Fara un aport bogat de calorii si proteine pe care corpul sa le foloseasca in procesul regenerarii celulelor sanatoase, sansele de recuperare sunt foarte mici. Importanta alimentatiei in lupta impotriva cancerului Tratamentele destinate tratarii diverselor tipuri de cancer, precum chimioterapia, radioterapia sau interventiile chirurgicale, au drept scop inhibarea raspandirii celulelor canceroase si eliminarea lor completa. In tot acest demers, nu doar celulele bolnave sunt atacate, ci si o parte din cele sanatoase. Prin urmare, nutritia inadecvata poate... [continuare]
Generalitati Alergiile alimentare sunt reactii ale sistemului imunitar la o proteina din anumite alimente care este considerata inofensiva pentru organism. Alergiile alimentare sunt mai frecvente la copii decat la adulti, la persoanele cu antecedente familiale de alergii, astm, febra fanului sau eczeme. La adulti si copii, alergiile alimentare apar in mod inegal. Daca doar 3,5% dintre adulti sunt subiectii unei astfel de probleme, aproape 10% dintre copii sunt inclusi. Toleranta naturala la proteinele alimentare straine este o particularitate biologica originala. La unii copii, exista un teren familial, o predispozitie genetica de a elabora anticorpi impotriva alergenilor naturali care intra in contact cu organismul prin cai naturale: piele si mucoase (respiratorii si digestive). In cazul in care copilul dumneavoastra are o alergie alimentara, va avea cu siguranta o reactie cutanata, dureri abdominale, nasul care curge, dureri de gat, mancarimi, ochii care curg, eruptii... [continuare]
Buna dimineata, M-am apucat de dieta Dukan de 5 zile si sunt in etapa de croaziera va rog sa-mi spuneti daca este permis consumul de soia si varza murata (doresc sa o consum inabusita la cuptor fara uleiuri si grasimi)?? Multumesc anticipat [continuare]
Buna ziua ! Am si eu o nelamurire. Am cumparat de la Plafar un baton Fibrobar si am citit si am vazut ca are multe proteine iar cineva mi-a spus sa mananc in fiecare zi ca de la proteine ma dezvolt mai repede. Este adevarat ca de la proteine te dezvolti mai repede? Daca nu , spuneti-mi va rog alte alimente care ajuta la dezvoltarea corpului mai repede. Va multumesc foarte mult. [continuare]
am facut in luna decembrie un soi de analaize adica la sange si urina...la biochimie urinara(rader 720)am observat ca scrie la SEDIMENT URINAR EPITELII PLATE--RARE,SI LA LEUCOCITE--RARE ESTE GRAV?LA BIOCHIMIE SERICA(ACCENT 300) LIIDE TOTALE 430?CUM POT IMBUNATATII LIIDELE?PRIN CE ALIMENTE?SAU EXISTA VREU TRATAMENT?LA COAGULARE TIMPUL DE PROTROMBINA(TQ) ESTE DE 17.8 SECUNDE?ESTE GRAV?CE POT FACE SA IMBUNATATESC TIMPUL DE PROTROMBINA?EXISTA VREUN TRATAMENT?ASTET RASPUNS LA CELE SCRISE MAI SUS IN REST ANLIZELE AU FOST BUNE VA MULTUMESC ANTICIPAT [continuare]
Buna ! sunt noua aici si nu ma prea descurc..sper ca scriu totusi intrebarea unde trebuie :)) Am o nelamurire.Eu mananc dimineata cereale cu lapte.Din cate stiu ca m-am informat dupa net nu sunt bune toate cerealale si nu in orice fel de cantitati.Eu am tinut o dieta si am slabit 10 kg avand 65kg la 158m la varsta de 16 ani.Acum am 55kg..dar mai vreau sa mai slabesc 5 kg.Mananc sanatos,beau lichide multe si fac sport (sar coarda,abdomene,tae-bo,alerg).Tosusi nu stiu daca cerealele care le consum sunt bune pe eticheta scrie : "ingrediente:faina integrala de grau,tarate,zahar,malt,sare,emulgator(E471) 357kcal/100g ,proteine-10g,lipide-2,4g,glucide-72,6g" Lapte consum din cel slab la 1,8 grasime si doar 150ml la cereale. Este buna alegerea mea de a consuma cereale de tipul fulgilor de grau in cazul in care vreau sa mai si slabesc? Va rog frumos sa ma sfatuiti,astept raspuns.Multumesc anticipat. [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter