produse bogate in proteine
Vegetarianismul
Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii
Generalitati Vegetarianismul reprezinta un stil de viata si o practica alimentara curenta, in care individul are o dieta ce exclude complet sau partial consumul de carne de orice tip (inclusiv peste, pasare), precum si al altor produse animale, meniul fiind alcatuit din produse vegetale. Tipuri de vegetarianism Exista mai multe tipuri de vegetarianism, in functie de permisivitatea meniului: - Vegan: este cel mai drastic, exclude total din alimentatie produsele de origine animala (lactate, oua, carne si derivatele lor), permitand doar consumul de vegetale; - Lacto-vegetarian: meniul se bazeaza pe fructe, legume si pe produse lactate; - Lacto-ovo-vegetarian: sunt permise in dieta zilnica produse vegetale, lactate, dar si oua si miere; - Semi sau partial vegetarian: acest regim alimentar contine pe langa vegetale, lactate, oua si carne alba in cantitati reduse (pui si peste, in special). Carnea rosie, este, insa, exclusa. O varianta de regim partial vegetarian este... [continuare]
Boala von willebrand
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Generalitati Boala von Willebrand reprezinta cea mai frecventa coagulopatie ereditara (mostenita) ce se caracterizeaza prin aparitia unor sangerari recurente. Acestea se datoreaza existentei unor deficiente calitative sau cantitative ale factorului von Willebrand (o proteina cu rol foarte important in aderarea trombocitelor in primele etape ale coagularii). Cat timp organismul are factor von Willebrand, aceasta faza foarte importanta in procesul coagularii se poate desfasura in parametri normali si, astfel. nu apar sangerari necontrolate. Factorul von Willebrand este o glicoproteina sintetizata de endoteliu (tunica interna sau intima vaselor sangvine), de megacariocite, dar si de tesutul conjunctiv subendotelial si are roluri importante in hemostaza atat prin el insusi si prin capacitatea sa de a se lega de colagen, cat si prin faptul ca prezinta un loc de legare a factorului VIII. Astfel, in deficitul de factor von Willebrand nu se produce nici legarea si activarea... [continuare]
Patologie traumatica - plagi si contuzii
Dr. Ruxandra Iliescu
Medic rezident - Chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva
Generalitati Patologia traumatica este a treia cauza de deces, dupa cea cardiovasculara si neoplazica. Principala cauza de mortalitate prin traumatism o reprezinta accidentele rutiere. Traumatismul de orice natura ar trebui sa constituie principalul motiv de solicitare a asistentei medicale. hirurgul traumatolog este considerat veriga esentiala a sistemului modern de actiune in caz de traumatism. Este necesara o stransa colaborare interdisciplinara pentru managementul unui traumatism pentru succesul cazului:medic urgentist, ortoped, chirurg plastician in cazul in care exista distructii de parti moi, chirurg generalist, anestezist. Managementul acut include: - recunoasterea injuriei (evaluare ecografica FAST, CT pentru pacientii stabili hemodinamic) si repararea chirurgicala a acesteia - controlul socului (traumatic, termic, etc.) cu resuscitare fluida, sangvina, electrolitica, control al infectiilor, suport organic (pulmonar, cardiac), sustinere nutritionala,... [continuare]
Generalitati Soia este considerata un aliment miracol. Totusi, care este adevarul despre soia? Aceasta contine o cantitate mare de proteine si substante nutritive si, are colesterol. Unii specialistii sustin ca o dieta bogata in proteine de soia poate contribui la prevenirea aparitiei bolilor de inima, iar izoflavonele continute de aceasta planta pot ajuta la preintampinarea anumitor forme de cancer. Cu toate acestea, exista cercetatori care au inceput sa caute raspunsuri daca soia ofera intr-adevar atat de multe beneficii pentru sanatate. Beneficiile consumului de soia Soia este incontestabil un aliment sanatos, care ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane. In soia se gasesc o multime de grasimi sanatoase, fibre si proteine. Alimentele care deriva din soia (tofu sau lap [continuare]
Alimente asa-zis sanatoase pe care sa le evitati
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Multe alimente au ajuns sa fie numite sanatoase, fara sa isi merite cu adevarat titulatura. Intr-o era in care populatia este tot mai preocupata de calitatea nutritiei, s-a nascut si tendinta producatorilor din industria alimentara de a induce consumatorii in eroare, cu etichete dominate de mesaje de tipul sarac in grasimi, bogat in proteine, cu multicereale, 100% natural sau dietetic. Aveti mai jos o lista cu alimente asa-zis sanatoase, pe care ar fi mai bine sa le evitati. Recunoasterea alimentelor sanatoase Pana si cei mai sofisticati clienti ai unui supermarket se pot lasa pacaliti de un ambalaj care anunta in principal ca produsul este unul sanatos, dietetic si natural. Specialistii in nutritie spun ca singura cale de a recunoaste cu adevarat un aliment ce merita sa fie consumat, este citirea amanuntita a listei ingredientelor. Asadar, nu va rezumati strict la a citi numarul de calorii ale unui produs si nu confundati titulatura de natural sau dietetic... [continuare]
Ce sa nu mananci niciodata seara ca sa te odihnesti si sa eviti problemele de sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pentru un somn linistit si o silueta de vis, trebuie sa ai grija ce mananci la cina. Masa de seara trebuie sa fie bogata in proteine si saraca in calorii provenite din grasimi saturate si carbohidrati. Totodata, preparatele pe care le servesti la cina trebuie sa se digere usor. In caz contrar, risti sa ai probleme cu stomacul pe timpul noptii si chiar sa fie nevoie sa faci o vizita la spital. Spune NU prajelilor, pastelor, orezului si dulciurilor Cartofii, pastele integrale si orezul fac parte din categoria alimentelor esentiale si nu trebuie excluse din dieta. Preparate corespunzator si consumate in cantitati modeste la masa de pranz, aceste produse bogate in amidon dau energia necesara corpului pe durata orelor solicitante ale dupa-amiezii. Insa nu trebuie sa mananci cartofi sau pilaf seara deoarece ingrasa. Carbohidratii pe care ii contin nu sunt altceva decat glucide cu ardere lenta, care se metabolizeaza dupa ce organismul a as [continuare]
Generalitati Germenul este embrionul semintelor. Graul este unul dintre produsele alimentare cu un continut foarte ridicat de nutrienti. Germenii de grau contin 23 de nutrienti, mai multi decat orice alta leguma sau cereala. Germenii de grau sunt bogati in proteine (contin cu 28% mai multe proteine decat cele care pot fi gasite in majoritatea produselor din carne). Organismul uman are nevoie de proteine pentru a repara tesuturile afectate din diverse cauze si pentru a stimula nutrientii si mineralele sa ajunga la celule. Proprietatile germinilor de grau Germenii de grau contin vitamina E, acid folic, fosfor, tiamina riboflavina, niacina, zinc, magneziu, vitamina A etc. acestia contin mai mult fier si potasiu decat orice alte surse alimentare. Vitaminele B1 si B3 sunt foarte importante pentru mentinerea nivelurilor de energie, sanatatea muschilor, organelor, parului si pielii. Germenii de grau sunt nutrienti remarcabili, una din cele mai bune surse de acid folic.... [continuare]
Problemele de sanatate ale adolescentilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Perioada adolescentei este una bogata, in care noi aspecte ale vietii urmeaza sa fie descoperite. Adolescentii sunt adesea energici, grijulii, idealisti, inclinati catre descoperirea a ceea ce este corect sau nu. Aceasta este o etapa in care organismul unei persoane evolueaza rapid din punct de vedere psihic. In aceasta faza pot fi modelate atat corpul cat si mintea, dar orice eroare sau neglijenta ar putea avea efecte negative pe termen lung. Cum trebuie sa fie dieta adolescentilor? Adolescentii au nevoie de o dieta sanatoasa, echilibrata care sa ii ajute sa se dezvolte intr-un mod armonios. Aceasta trebuie sa fie diversificata, sa contina toate grupele alimentare, vitamine si minerale. Cu toate acestea, adolescentii au reputatia de a avea o multime de obiceiuri alimentare nesanatoase. Exagereaza atunci cand consuma alimente de tip fast food, urmate apoi de diete sau infometare. Din cauza acestor obiceiuri, deseori, organismul aflat in... [continuare]
Alimente recomandate pentru un somn linistit
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Somnul este influentat de regimul alimentar. Unul dintre secretele unui somn odihnitor pe timp de noapte este de a evita surescitarea activitatii creierului. Anumite alimente contribuie la un somn linistit iar alte produse alimentare alunga somnul. Alimentele care favorizeaza somnul sunt cele care contin triptofan intrucat acesta este un aminoacid pe care organismul il foloseste pentru a fabrica serotonina - un neurotransmitator care incetineste traficul nervos, astfel incat creierul nu este atat de solicitat. Triptofanul este un precursor al serotoninei, substantelor care induc somnul si melatoninei. Acest lucru inseamna ca triptofanul este materia prima pe care creierul o foloseste pentru a fabrica acesti neurotransmitatori care promoveaza relaxarea. Cu cat se produce o cantitate mai mare de triptofan, chiar si prin consumul de aliment [continuare]
Alimente cu un nivel scazut de carbohidrati
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Unul dintre principiile dietelor care au un continut redus de carbohidrati este ca fiecare persoana trebuie sa descopere care este nivelul de carbohidrati care actioneaza in mod adecvat, pentru fiecare. Persoanele care sufera de toleranta alterata la glucoza (prediabet) sau chiar diabet trebuie sa depisteze, in urma monitorizarii continutului de glucoza din sange, care ar fi produsele alimentare (carbohidratii) care pastreaza la un nivel stabil si normal, zaharul din sange. Piramida alimentelor cu un nivel scazut de carbohidrati Pornind de la premisa ca fiecare persoana este diferita, iata care ar fi liniile directoare ale unei diete sarace in carbohidrati: • legumele - pentru majoritatea oamenilor, legumele alcatuiesc baza piramidei alimentelor cu un continut scazut de carbohidrati. In functie de volumul de legume consumat, se vor prefera mai ales legumele care au o cantitate redusa de amidon (aproximativ cinci portii pe zi). • alimentele bogate in... [continuare]
Cum sa asociati alimentele pentru a pierde in greutate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Combinarea alimentelor pentru a pierde in greutate ar putea insemna, pentru unii, eliminarea totala a unor produse alimentare sau tipuri de preparate, din dieta. Restrictia ar putea fi automat asociata cu scaderea in greutate, fara insa sa se tina cont de numarul de calorii si energia consumate. Exista insa si alternativa combinarii alimentelor astfel incat acestea sa contribuie la instalarea senzatie de satietate care sa persiste un timp mai indelungat, intr-un mod care sa asigure celor care vor sa slabeasca o dieta adecvata din punct de vedere nutritiv, in ciuda unui raport caloric scazut. Aprovizionare, preparare si portionare 1. Achizitionati cat mai multe fructe, legume, produse lactate cu continut scazut de grasime si carne proaspata. Exceptiile de la aceasta regula includ cerealele pentru micul-dejun, semipreparatele, fructele si legumele congelate. Cei interesati sa piarda in greutate ar trebui sa cumpere produse care intra in categoriile... [continuare]
10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]
Analiza urinei (analiza caracterelor fizice si chimice ale urinei, analiza calculilor urinari, analiza microscopica a urinei)
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Primul produs biologic care s-a analizat in vederea punerii unui diagnostic a fost urina. Inca de acum 3000 de ani, medicii din antichtate stiau sa examineze urina si pe baza caracterelor sale fizice (cantitate, culoare, limpezime, sange, cheaguri, spuma, sediment) stabileau diagnosticul si chiar prognosticul bolilor. In evul mediu au aparut uroscopistii sau prorocitorii de urina care puneau diagnosticul tuturor bolilor numai pe baza examenului vizual al urinei. Uroscopistii aveau si ajutoare, "curieri de urina" care transportau urina de la bolnavi in "laboratorul" uroscopistilor. Urina este produsa de rinichi atat prin filtrarea sangelui (urina primara) cat si prin retinerea (reabsorbtia) din urina primara numai a acelor substante care mai pot fi necesare corpului (apa, zahar, minerale etc.). Ceea ce mai ramane neretinut din urina primara (o parte din apa minerala, reziduuri toxice rezultate din arderea alimentelor in organism) constituie urina finala care se... [continuare]
Generalitati Exista mai multe alternative prin care poate fi stimulata cresterea parului, prin care poate fi prevenita subtierea, ruperea si pierderea acestuia. Totusi, produsele si tratamentele pentru regenerarea rapida a parului sunt destul de scumpe. Exista insa si alte solutii, care includ preparate ce pot fi pregatite chiar in propria bucatarie cu ajutorul uleiurilor esentiale, a plantelor, fructelor si legumelor. Iata mai jos cateva tratamente minune pentru cresterea si regenerarea parului care merita incercate. Frunze de curry si tonic din nuca de cocos Parul femeilor din India este laudat si apreciat pentru sanatatea si rezistenta lui. Care este secretul acestora? Curry nu este doar o mirodenie destul de gustoasa, ci si una care face minuni cand este vorba despre cresterea parului. In acest scop veti avea nevoie de frunze proaspete de curry si ulei din nuca de cocos. Amestecul se va fierbe pana cand se formeaza reziduri negre. Solutia rezultata se va aplica pe par de... [continuare]
Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Printre alimentele preferate ale multora dintre persoane se numara dulciurile, painea, preparatele din carne de pui sau vita, bauturile acidulate, pizza, pastele si orezul. Majoritatea oamenilor nu includ in meniul zilnic fructe sau legume. Ca atare, multe dintre mesele principale ale oamenilor sunt bogate in grasimi si zahar. Modalitati sanatoase de pregatire a meselor Iata mai jos cateva sfaturi si recomandari pentru a avea o alimentatie sanatoasa si pentru a pastra dimensiunea corecta a portiilor de alimente. Ce sa consumati in cantitati mai mici Incercati sa eliminati din dieta dumneavoastra, alimentele bogate in grasimi rele si zaharuri. Limitati produsele de tip fast-food, cerealele rafinate, grasimile saturate si grasimile trans. Folositi mai putina sare, pentru a evita riscul declansarii hipertensiunii arteriale si a bolilor renale. Ce ar trebui sa consumati mai mult Consumati mai multe produse alimentare nutritive: fructe de mare, cereale... [continuare]
Generalitati Greata este o problema comuna si are o diverse cauze, multe dintre acestea fiind, totusi, minore. Deseori, greata va fi urmata de varsaturi. Desi hrana este principalul factor declansator al senzatiei de greata, pentru estomparea acestui simptom este recomandat consumul anumitor produse alimentare. Exista totusi o conditie sa mancati aceste alimente in anumite cantitati si la momentul potrivit. Cauze Greata este o conditie ce poate afecta atat copiii, cat si adultii, dar tinde sa fie mai frecvent intalnita in cazul anumitor persoane. De exemplu, intre 50 si 90 la suta dintre femeile gravide experimenteaza greata, mai ales in primul trimestru de sarcina. De asemenea, bolnavii care urmeaza anumite tratamente impotriva cancerului (cum ar fi chimioterapie si radiatii) sunt susceptibili de a manifesta greata. Alte cauze includ raul de miscare, durerile intense cauzate de anumite conditii, traumatisme, toxiinfectii alimentare, stresul emotional, mirosurile... [continuare]
Topul alimentelor pentru un par sanatos
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului. Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam. Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate. Alimente necesare pentru mentinerea frumusetii parului - Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil. - Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta... [continuare]
6 nutrienti de care au nevoie vegetarienii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Vegetarienii au posibilitatea de a urma un regim alimentar echilibrat, chiar si fara a primi proteinele si grasimile de origine animala. Important este ca persoanele care opteaza pentru acest stil de viata sa cunoasca foarte bine ce nevoi nutritionale au si sa substituie inteligent nutrientii de provenienta animala, cu cei pe care ii pot prelua din hrana vegetala. Fiecare masa a vegetarienilor trebuie sa prezinte un echilibru perfect intre proteinele vegetale, carbohidratii si grasimile esentiale de calitate. Tipuri de diete vegetariene Dietele vegetariene sunt interpretate de multe persoane ca fiind regimuri alimentare lipsite de carne. In realitate, exista mai multe tipuri de diete vegetariene, in functie de sursele de hrana excluse sau nu din preparatele culinare consumate permanent. - diete lacto-vegetariene exclud carnea, pestele, ouale si preparatele culinare cu aceste ingrediente; permit consumul de lactate, precum laptele, branza, iaurtul si untul. - diete... [continuare]
Generalitati O dieta cu adevarat sanatoasa respecta principiile piramidei nutritionale, care incurajeaza consumul celor mai importanti nutrienti si o portionare corecta a hranei. Constituita pe baza diverselor categorii de alimente consumate de oameni, piramida nutritionala prioritizeaza produsele esentiale organismului, de la cele mai importante si recomandate in portii consistente, pana la cele care pot fi chiar eliminate din regimul alimentar. Istoria piramidei nutritionale In anul 1992, Departamentul de Agricultura din SUA a publicat prima piramida nutrititonala, alcatuita din straturi orizontale, din ce in ce mai mici de jos in sus. Aceasta a luat nastere din dorinta educarii populatiei privind grupele alimentare esentiale sanatatii. Prima varianta a piramidei nutritionale punea pret pe carbohidrati, populatia fiind incurajata sa consume in cea mai mare parte aceasta categorie de nutrienti. Cea mai noua forma a piramidei nutritionale este constituita in straturi... [continuare]
Cum sa tineti sub control poftele alimentare din timpul noptii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Poftele alimentare din timpul noptii sunt o cauza frecventa a ingrasarii, deci un dusman atroce pentru sanatate. Deseori, dorinta aprinsa de a consuma o gustare dulce sau bogata in grasimi intre cina si ora de culcare vine pe fondul unui regim alimentar dezechilibrat sau al unui tumult emotional controlat in mod eronat prin mancare. Medicii nutritionisti recomanda o serie de strategii prin care sa eliminati poftele alimentare din timpul noptii, astfel incat sa preveniti probleme de sanatate precum obezitatea, diabetul si depresia. Prevenirea mancatului la ore tarzii Mancatul la ore tarzii poate avea atat cauze fiziologice, cat si cauze psihologice. Asadar, poftele alimentare de seara apar fie din pricina dietei zilnice necorespunzatoare (saraca in nutrienti de calitate), fie din cauza unor dezechilibre hormonale sau de natura psihica. Deseori, apetitul greu de controlat pentru anumite alimente indica nevoi specifice ale organismului (de pilda, pofta de... [continuare]
Informatii importante despre celulele stem in ingrijirea pielii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Celulele stem au inceput sa fie introduse in produsele cosmetice pentru ingrijirea pielii ca alternative la alte ingrediente considerate performante in combaterea semnelor de imbatranire a tesutului cutanat (retinolul, de pilda). De cand cercetatorii au descoperit capacitatea celulelor pluripotente de a se regenera si a lua forma oricaror alte celule specializate ale organismului, utila in tratarea bolilor cronice, celulele stem au inceput sa fie folosite si pentru obtinerea de rezultate importante in industria cosmetica. Iata ce informatii importante ar fi bine sa cunoasteti in acest sens. Celulele stem pentru mentinerea sanatatii pielii Organismele multicelulare (plantele, fructele, animalele si oamenii) au in organism celule stem, care joaca un rol esential in regenerarea tesuturilor. Acest tip de celule se regasesc si sub stratul superior al pielii, unde joaca un rol important in functiile de restaurare ale tesutului cutanat (regenerarea celulara, de... [continuare]
Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pacientii care sufera de cancer au nevoie de o alimentatie speciala, care sa respecte o serie de sfaturi de nutritie adaptate nevoilor organismului cu resurse tot mai putine de regenerare. Alimentatia este cu atat mai importanta pentru persoanele cu acest diagnostic, cu cat boala si tratamentele specifice (chimioterapia, radioterapia etc.) afecteaza apetitul alimentar si sanatatea sistemului digestiv. Fara un aport bogat de calorii si proteine pe care corpul sa le foloseasca in procesul regenerarii celulelor sanatoase, sansele de recuperare sunt foarte mici. Importanta alimentatiei in lupta impotriva cancerului Tratamentele destinate tratarii diverselor tipuri de cancer, precum chimioterapia, radioterapia sau interventiile chirurgicale, au drept scop inhibarea raspandirii celulelor canceroase si eliminarea lor completa. In tot acest demers, nu doar celulele bolnave sunt atacate, ci si o parte din cele sanatoase. Prin urmare, nutritia inadecvata poate... [continuare]
Addatans, comprimate filmate
Ce este Addatans si pentru ce se utilizeaza Addatans este utilizat pentru tratarea bolii Parkinson. Boala Parkinson este cauzata de concentratiile scazute in creier ale unei substante numite dopamina. Levodopa creste cantitatea de dopamina si, in acest fel, reduce simptomele bolii Parkinson. Carbidopa si entacapona imbunatatesc efectele antiparkinsoniene ale levodopa. Mod de administrare Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Pentru adulti si varstnici: Medicul dumneavoastra va va spune exact cate comprimate de Addatans trebuie sa luati zilnic. Comprimatele nu trebuie impartite sau rupte in bucati mai mici. Trebuie sa luati numai un comprimat de fiecare data. In functie de raspunsul dumneavoastra la tratament, medicul dumneavoastra ar putea propune o crestere sau o scadere a dozei. Daca luati Addatans comprimate de 50 mg/12,5 mg/200 mg, 75... [continuare]
Duodopa, gel intestinal
Ce este Duodopa si pentru ce se utilizeaza Indicatii Duodopa apartine unui grup de medicamente utilizate pentru boala Parkinson. Duodopa este un gel care ajunge cu ajutorul unei pompe si a unui tub in intestinul dumneavoastra (intestinul subtire). Gelul contine doua substante active: - Levodopa - Carbidopa. In organism levodopa este transformata intr-o substanta numita ‘dopamina’. Aceasta se adauga la dopamina prezenta deja in creierul dumneavoastra si in maduva spinarii. Dopamina participa la transferul impulsurilor intre celulele nervoase. Cand exista prea putina dopamina, apar semnele bolii Parkinson precum tremorul, senzatia de rigiditate, greutatea in miscare si probleme in mentinerea echilibrului. Tratamentul cu levodopa creste cantitatea de dopamina din organismul dumneavoastra.Aceasta inseamna ca reduce aceste semne. Carbidopa imbunatateste efectul levodopei. De asemenea reduce efectele adverse ale levodopei. Mod de administrare Utilizati intotdeauna acest... [continuare]
M-am chinuit vreo 15 ani cu o fisura anala: - am fost consultat de catre 8 chirurgi (inclusiv gastroenterolog) - am facut fisurectomie (operatie) - am incercat cam tot ce exista pe piata in materie de tratamente: creme, bai calde, etc - am respectat regim alimentar, igiena, etc, etc - endoscopia colonului- totul in regula. rezultat: zero! Ajunsesem in stadiu de depresie din cauza fisurii anale!! - problema aparea chiar daca aveam scaun regulat, fara constipatie (adaugam la aproape toate mesele tarata de grau, legume, evitam pe cat posibil proteinele animale (carne, lactate grase), grasime, afumatura, alcool - binenteles aparea la un nivel atenuat. Chestii care atenuau problema: tarata de grau, mesele cat mai usuoare, fructe si legume - consumate moderat(diareea provoaca de asemenea fisura anala). Dupa atatia ani de chin am gasit si Solutia: se numeste PANCREATINA (medicamentul Triferment). Iar zilnic, de 1,2 ori cate-o pastila de Triferment in timpul mesei, iar de mai bine de doi... [continuare]
mam apucat de sala de 2 luni si vreau sa iau creatin pro mass ca sa ma ingras , am 18 ani , 1,70 inaltimea si 45 kg . sufar de o gastrita , si de un reflux gastric esofagean .proteinele creatin pro mass pot sa imi atace ficatul sau stomacul . astept un raspuns Va multumesc [continuare]
Cine stie cat de bune sunt produsele Herbalife?si daca sunt reactii adevrse?multumesc [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter