Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

nuci

Cancerul de prostata: screening si determinarea psa

Cancerul de prostata: screening si determinarea psa

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Dr. Georgeta Vremes
Medic primar oncolog

Generalitati Prostata este o glanda a sistemului reproductiv masculin de marimea unei nuci situata anterior de rect, sub vezica urinara, inconjurand uretra. Odata cu inaintarea in varsta tinde sa-si mareasca dimensiunile putand duce la ingustarea uretrei si modificarea (reducerea) fluxului urinar. Cancerul de prostata apare in urma inmultirii necontrolate a celulelor prostatei dein cauze necunoscute, existand mai multe ipoteze in acest sens. Pe parcursul vietii, un barbat prezinta un risc mediu de 16% sa fie diagnosticat cu cancer de prostata si un risc de 3% sa decedeze din aceasta cauza. Cancerul de prostata se afla printre principalele cauze de deces in randul barbatilor, situandu-se pe locul II, primul loc fiind ocupat de cancerul pulmonar. Riscul in functie de varsta Riscul de cancer de prostata in functie de varsta 45 ani → risc de 1 / 2500 50 ani → risc de 1 / 476 55 ani → risc de 1 / 120 60 ani → risc de 1 / 43 65 ani → risc de 1 / 21 70 ani → risc... [continuare]

Cancerul de prostata

Cancerul de prostata

Actualizat la data de: 03 August 2023

Dr. Alexandru Velcescu
Medic specialist in Oncologie

Generalitati Prostata este o glanda din sistemul reproducator masculin care produce majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma. Glanda, de marimea unei nuci, este localizata sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul prin care circula urina de la vezica. Functionarea prostatei este reglata de testosteron, un hormon sexual masculin produs de testicule. Cancerul de prostata este o importanta problema de sanatate in majoritatea tarilor civilizate. Desi boala este rara la barbatii sub 50 de ani, expertii considera ca majoritatea varstnicilor au cel putin „urme” de cancer prostatic. Din motive neintelese, barbatii afro-americani au un risc mai mare de a dezvolta aceasta boala si au cea mai mare rata de deces cauzata de acest cancer. Simptome In alte parti ale lumii – Asia, Africa si America Latina – cancerul de prostata este rar. Celulele care formeaza tumora nu se dezvolta si multiplica normal, si cresc necontrolat... [continuare]

Dieta paleolitica

Dieta paleolitica

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta paleolitica este destul de diferita de alte diete specifice civilizatiei. Pentru ca multe dintre alimentele din perioada paleoliticului nu sunt disponibile, s-au gasit substituenti ale acestora in anumite cazuri. Aceasta este explicatia pentru diferentele intalnite in cazul produselor alimentare prezentate de diversi autori. Carne si oua Carnea (inclusiv fructele de mare) si ouale sunt probabil cele mai importante componente ale dietei paleolitice. Ideal ar fi ca animalele de la care provin ouale si carnea sa provina dintr-un mediu natural si sa fie hranite organic. Acest lucru presupune ca pasarile sa traiasca in aer liber, sa se hraneasca cu verdeata, insecte, cereale etc. iar bovinele sa poata manca iarba, in natura. Pestii trebuie sa provina din ape salbatice sau cel putin sa fie hraniti cu ceea ce mananca in mod normal pestii care traiesc in salbaticie. Carnea nu va fi injectata cu nici un fel de substanta iar animalelor nu li se vor administra... [continuare]

Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii

Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii

Actualizat la data de: 18 Decembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul de fructe care au coaja lemnoasa este benefic pentru sanatatea inimii. Atat nucile, migdalele, alunele dar si alte feluri din aceasta categorie de fructe, contribuie la scaderea colesterolului atunci cand fac parte dintr-o dieta echilibrata si sanatoasa. Fructele care au coaja lemnoasa pot fi consumate la orice ora a zilei, ca gustare si sunt sanatoase intrucat contin acizi grasi nesaturati si multiple substante nutritive. Tipul de fructe care au coaja lemnoasa pe care le consuma o persoana nu este atat de important. Aproape orice fel de nuci sau alune poate face parte dintr-un regim alimentar care va sustine sanatatea inimii. Cele mai multe dintre studii au descoperit ca nucile si alunele scad nivelurile de colesterol rau din sange, imbunatatesc sanatatea mucoaselor arterelor sanguine si diminueaza posibilitatea dezvoltarii de cheaguri de sange care pot provoca un atac fatal de cord. Beneficiile fructelor cu coaja lemnoasa, pentru sanatatea... [continuare]

Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv?

Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv?

Actualizat la data de: 22 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Consumul de fibre Farfuria oricarei persoane ar trebui sa fie plina, cat de des se poate, cu alimente ca cirese, struguri, ardei, fasole, cereale integrale si nuci. Alimentele bogate in fibre ajuta la reglarea digestiei. Organismul are nevoie de 20-35 grame de fibre pe zi. O alimentatie bogata in fibre este importanta pentru mentinerea greutatii ideale si este utila in prevenirea bolilor de inima, a fluctuatiilor de zahar din sange si poate preveni chiar si aparitia hemoroizilor. Guma de mestecat contra pirozisului (arsurilor provocate de hiperaciditate) Mestecarea gumei poate ajuta la ameliorarea simptomelor refluxului gastroesofagian si a arsurilor stomacale, prin stimularea productiei de saliva pentru neutralizarea acizilor. Deoarece guma de mestecat cu aroma de menta poate provoca arsuri stomacale, ar trebui sa se opteze pentru alte arome cu exceptia acesteia. Totusi, se va renunta la aceasta daca din cauza ei se va inghiti aer care va duce la eructatii si... [continuare]

Beneficiile ceaiurilor din plante

Beneficiile ceaiurilor din plante

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Datorita publicitatii pozitive legata de beneficiile ceaiurilor din plante si aromelor delicioase puse la dispozitia consumatorilor, consumul de ceaiuri din plante este considerat un obicei sanatos. Cele mai multe persoane se bucura, mai degraba de infuzia din plante, decat de ceea ce se inseamna, la modul real, ceai. Infuziile de plante au acelasi aspect ca si ceaiul si se prepara, in principiu ca si ceaiul, folosind apa fierbinte. Pot contine frunze uscate, bucati de fructe coapte, flori, ierburi, nuci si alte plante care sa aromatizeze bautura si sa ofere o serie de avantaje in urma consumului lor. Spre deosebire de alte forme de ceai, cele din plante nu contin cafeina. Au un gust minunat si sunt usor de baut. Ceaiul din plante poate consta dintr-un singur ingredient principal pe baza de plante sau dintr-un amestec de ingrediente. Rolul acestuia este sa relaxeze, sa hidrateze, sa revigoreze si sa amelioreze anumite boli. Beneficiile ceaiurilor din plante In... [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce reprezinta carnea si leguminoasele? Carnea si leguminoasele sunt principalele componente ale uneia dintre grupele alimentare de baza din noua piramida nutritionala. Care sunt alimentele incluse in grupa carne si leguminoase? Toate preparatele din carne, pestele, mazarea si fasolea uscata, ouale, nucile si semintele, sunt considerate ca facand parte din aceasta grupa. Mazarea si fasolea uscata apartin atat acestei grupe, cat si grupei legumelor. Se recomanda ca sortimentele de carne alese, sa fie carnea macra sau cu continut redus de grasime. Sortimentele cu un continut mai ridicat de grasimi, precum carnea tocata sau carnea de pui cu piele, aduc un plus de grasimi si calorii. Pestele, nucile si semintele contin uleiuri cu efecte benefice, motiv pentru care pot fi considerate substituenti ai carnii, atat alba cat si rosie. Este incurajat consumul cat mai frecvent de peste bogat in acizi grasi Omega-3 (cu efect protector asupra inimii): somon, pastrav,... [continuare]

Fruct

Din Dictionar Termeni

Produs comestibil al unor vegetale, de savoare in general dulce. fructele sunt bogate in apa, in glucide (fructoza, mai ales), in fibre vegetale (celuloza si pectina, prezente mai ales in coaja lor), in vitamine (vitamina c in citrice mai ales, vitaminele b1, B2 si B6 in fructele uscate, precursorii de vitamina A in fructele cu sambure si in fructele baca) si in saruri minerale. Continutul lor in glucide variaza intre 5 si 19% pentru fructele proaspete, pana la 40%, chiar 60% pentru fructele uscate (curmale, smochine, stafide). Fructele uscate au o valoare calorica mult mai ridicala decat fructele proaspete si sunt foarte bogate in glucide simple, in sodiu, potasiu si calciu. Fructele oleaginoase (migdale, nuci, alune) sunt bogate in fibre, in proteine si mai ales in lipide; ele sunt mult mai calorice decat fructele proaspete: 400 calorii pentru 100 grame. Consumate in cantitati rezonabile, fructele proaspete constituie un bun aport de fibre si de vitamine. Pregatirea lor termica... [continuare]

Fibra alimentara

Din Dictionar Termeni

Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale. [continuare]

Lactoflavina

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Acnee rozacee

Din Dictionar Termeni

Cauze - Etiologia acneei rozacee este controversata - unii o atribuie unei hipoclorhidrii (diminuarea proportiei de acid clorhidric in sucul gastric); se pare ca ceaiul cafeaua nucile ciocolata piperul alcoolul si mirodeniile joaca un rol favorizant. Simptome si semne - acneea rozacee este caracterizata prin pustule aparand pe un fond de roseata difuza si de cuperoza care afecteaza pometii si nasul in principal. Este frecventa asocierea cu o eczema a fetei. Tratamentul - Depinde mai putin de tipul acneei si mai mult de severitatea leziunilor. - In cazul acneei superficiale, este suficient un tratament local pe cale externa. Respectarea igienei este foarte importanta, in special spalarea cu sapun bland de doua ori pe zi. Este necesara aplicarea de medicamente active in hiperkeratoza (acid retinoic, numit si vitamina A acida), in seboree (izotretinoina, local), in inflamatie (peroxid de benzoil in concentratie 5 sau 7%). Aplicarea medicamentelor trebuie sa fie realizata dupa... [continuare]

Grasimi saturate

Din Dictionar Termeni

grasime solida la temperatura camerei de origine animala, dar poate proveni si de la anumite plante. Un nivel ridicat de grasimi saturate in organism presupune cresterea nivelului de colesterol ldl, favorizand astfel aparitia bolilor cardiovasculare. Produse care contin grasimi saturate: slanina, carne de vita / miel / porc, unt, smantana, branza cu un continut ridicat de grasime, ulei de palmier, ulei din nuca de cocos, unt de cacao. Sinonime: aciz gras saturat [continuare]

Alergen

Din Dictionar Termeni

Substanta care antreneaza o reactie alergica la unii subiecti: - pneumalergenele, care patrund pe cale respiratorie in organism, sunt continute in acarienii din praful de casa, in polenuri, peri, scuame si pene de animale, in mucegaiuri si in poluantii industriali. - trofalergenele, care patrund pe cale digestiva, sunt prezente in lapte, oua, carne, peste, unele fructe si legume. Unele alimente sunt, de fapt, pseudoalergene, adica ele produc simptome care simuleaza alergia deoarece sunt bogate in histamina, substanta care declanseaza efectele alergiei (branzeturi, bauturi fermentate, varza murata, carnati, conserve), sau pentru ca provoaca eliberarea acesteia de catre celulele organismului (oua, crustacee, nuci, arahide, capsuni, rosii, ciocolata, peste, alcool). - alte alergene afecteaza omul pe alte cai, foarte variate, calea sangvina, de exemplu; ele se gasesc in medicamente, in veninuri, in microbi. [continuare]

Vitamina b2

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Vitamina b3

Din Dictionar Termeni

vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta... [continuare]

Niacina

Din Dictionar Termeni

vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta... [continuare]

Vitamina b8

Din Dictionar Termeni

vitamina h, numita colina sau biotina, este o vitamina hidrosolubila care intervine in degradarea acizilor grasi, anumitor acizi aminati si a glucozei. Este o vitamina care nu este distrusa la caldura sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea si oxigenul o afecteaza. Impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali si contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism, inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare - faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism. Indicatii terapeutice - Colina este indicata in: ameliorarea capacitatii de memorare, in tratarea alcoolismului, in ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hipoglicemie, stres, ciroza hepatica, ameteli, ulcer gastric, dureri de inima, blocaj renal, o inflamare a pielii si a limbii. Concentratia acesteia in organismul uman determina si stimuleaza... [continuare]

Arbore de cola (cola nitida)

Din Plante medicinale

Este originar din Africa de Vest si este cultivat in zonele tropicale. Arborele de cola creste pana la 12 m inaltime, are frunzele lanceolate, ascutite la ambele capete, cu nervuri proeminente, colorate in verde inchis. Florile sunt mici si albe, au fine dungulite rosietice si cresc in dreptul nodurilor, acoperite de frunze. Fructul de cola este alcatuit din 5 pastai, care ii dau forma de stea. Fiecare pastaie contine 5-6 seminte mari - nucile de cola, care sunt rosii in interior si au coaja maro si neteda. Planta contine urmatorii compusi chimici principali: cofeina, teofilina si tanini. Cele mai importante calitati ale arborelui de cola sunt: energizant, stimuleaza apetitul si ritmul respirator, diuretic, antidepresiv. In fitoterapie se utilizeaza semintele - nucile de cola (care se culeg inainte de a se coace). Extrasul din aceste nuci este folosit in industria bauturilor racoritoare.   Uz intern:   - epuizare, convalescenta, diaree, insuficienta... [continuare]

Cabinet medical almedo srl cluj-napoca

Din Clinici/Firme medicale

In cadrul cabinetului consultatiile sunt efectuate de catre 3 medici specialisti alergologi: - Dr. Minodora Varga - Dr. Corina Bocsan - Dr. Cristina Barbinta Incepand cu luna mai 2009, cabinetul de alergologie este in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Cluj. Astfel, se pot efectua consultatii si testari pe baza biletului de trimitere de la medical de familie sau medical specialist, pacientii putand beneficia de prescrierea retetelor compensate sau gratuite, precum si de bilete de trimitere catre alte specialitati sau laborator. Cabinetul medical de alergologie a fost infiintat in anul 2004 (certificat de avizare de la Colegiul medicilor Cluj nr.11/02.11.2004), fiind situat in centrul orasului Cluj Napoca, pe strada Iuliu Maniu (fosta 6 Martie), la nr. 11. Este primul cabinet medical privat de alergologie infiintat in Cluj-Napoca, fiind condus de dr. Minodora Varga, medic specialist alergologie-imunologie clinica. In cadrul cabinetului de alergologie... [continuare]

Nizoral, comprimate

Din Medicamente

Indicatii Infectii ale pielii, parului si unghiilor, induse de dermatofite si/sau levuri (dermatofitoze, onicomicoze, Candida perunghiale, pitiriazis versicolor, Pitiriazis capitis, foliculita cu Pityrosporum, candidoza mucocutanata cronica), daca aceste infectii nu pot fi tratate topic (din cauza pozitiei sau extinderii leziunii, a afectarii profunde a pielii) sau cand aceste infectii nu raspund la tratament local. Micoze ale tractului gastrointestinal. Candidoza vaginala cronica recurenta, daca aceasta infectie nu poate fi inlaturata prin terapie locala. Infectii fungice sistemice: candidoza sistemica, paracoccidioidomicoza, histoplasmoza, coccidioidomicoza, blastomicoza. Tratament profilactic la pacienti cu mecanism imunitar deficitar (congenital sau cauzat de boli si/sau medicamente), cu risc crescut la infectii fungice. Ketoconazol nu patrunde bine la nivelul sistemului nervos central si de aceea, meningitele fungice nu pot fi tratate oral cu ketoconazol. Doze si mod de... [continuare]

Taurine 1000

Din Medicamente

Efecte TAURINA este un aminoacid esential (sintetizat in organism din aminoacizii cisteina si metionina, in prezenta vitaminei B6); nu ia parte la sinteza proteinelor. Este o substanta hidrosolubila care se gaseste in concentratii mari in muschiul inimii, muschii scheletici, leucocite, vezica biliara, rinichi, retina si in sistemul nervos central (de patru ori mai multa in creierul copiilor decat in cel al adultilor). - mentine structura, permeabilitatea si polarizarea membranei celulare (echilibrul osmotic intre concentratiile de sodiu,... [continuare]

Mityqondriatm

Din Medicamente

Efecte - are un rol esential in procesele biochimice de producere a energiei celulare in mitocondrii (creste productia de adenozin trifosfat - nucleotide care stocheaza si transporta energia in celule, participa la respiratia celulara si la sinteza acizilor nucleici, vitali in diviziunea, regenerarea si in dezvoltarea celulara, furnizeaza energia necesara apoptozei celulare fiziologice) - participa la biosinteza aminoacizilor leucina, izoleucina, valina, necesari in reducerea encefalopatiilor hepatice, demielinizarilor si atrofiilor si distrofiilor musculare -... [continuare]

Aqua algin, granule

Din Medicamente

Compozitie Extract uscat de: musetel, frasin, mesteacan, salcie, tataneasa, fasole, sanziene, cimbrisor, coada calului, obligeana, nuc; ulei volatil de pin, excipienti de conditionare. Actiune terapeutica Antiinflamatoare, usor analgezica. Indicatii afectiuni reumatismale. Mod de administrare Sub forma de bai, prin dizolvarea continutului unui flacon in 300 l apa. Se vor face minim 10 bai pentru o cura, in conditiile prescrise de medicul curant. [continuare]

Ce este Branched Chain Amino Acid Complex si pentru ce se utilizeaza Indicatii Stimuleaza activitatea mentala,sustine masa musculara, sanatatea sistemului digestiv, imunostimulator, alcalinizant, participa la metabolismul energetic, adjuvant in afectiuni hepatice, refacerea tesuturilor, antioxidant, benefic in recuperari postchirugicale, creste pofta de mancare. Leucina, izoleucina si valina sunt aminoacizi esentiali pentru ca organismul uman nu ii poate sintetiza si de aceea este necesar aport din exterior. Glutamina este un aminoacid semiesential, care poate fi sintetizat de organism, dar in perioade de stres, traume, eforturi intelectuale excesul de cortizon eliberat epuizeaza rezerva de glutamina din corp, de aceea este necesar aportul din exterior. Acesti aminoacizi participa la producerea de ATP, care stocheaza si transporta energia in celule, participa la sinteza hepatica a proteinelor si a glicogenului. Produsul este benefic benefic in tratarea cirozei si a... [continuare]

Dafnegin, ovule

Din Medicamente

Ce este Dafnegin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Dafnegin este indicat in tratamentul infectiilor micotice vulvo-vaginale si peri-anale suprainfectate bacterian sau nu. Mod de administrare Dafnegin crema vaginala Doza recomandata este de 5 g crema vaginala (un aplicator) pe zi, inainte de culcare, timp de 6 zile consecutiv sau conform recomandarilor medicului. Durata maxima a tratamentului este de 14 zile. Dafnegin crema vaginala se administreaza prin aplicarea cremei adanc in vagin. Cea mai buna pozitie pentru aplicare este culcat pe spate, cu picioarele usor indoite. Pentru a preveni reinfectarea, se recomanda aplicarea cremei vaginale si pe tegumentele din jurul organelor genitale si peri-anal. Dafnegin ovule Doza recomandata este de 100 mg ciclopirox olamina (un ovul) timp de 3 - 6 zile, in functie de gravitatea infectiei sau conform recomandarilor medicului. Instructiuni de utilizare Dafnegin crema vaginala, 1 % Se insurubeaza aplicatorul la capatul tubului cu... [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)