Cauta afectiune/simptom/conditie medicala

Top 9 lucruri surprinzator de bune

Top 9 lucruri surprinzator de bune

Actualizat la data de: 26 Iunie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati V-ati saturat deja sa vi se spuna ce trebuie sa mancati, sa beti si sa faceti? Aceasta este ziua dumneavostra norocoasa! Iata 9 lucruri despre care oamenii nu au o parere prea buna, fiindca sunt omise beneficiile pe care acestea le au pentru sanatate. Inghetata Inghetata este un produs alimentar cu indice glicemic mic. Acest lucru inseamna ca zaharul se elibereaza lent din compozitia acestuia, iar senzatia de satietate dupa ce este mancata o inghetata dureaza mai mult decat situatia intalnita in cazul unui aliment cu un indice glicemic mare. Din acest motiv, probabil o sa va fie mai putina foame dupa ce mancati inghetata. 75 grame de inghetata contine doar 114 calorii, comparativ cu o felie de branza, care are 511 calorii. In plus, inghetata este fabricata din lapte care contine mai multe substante nutritive esentiale, dar si vitamine. O ceasca de lapte reprezinta 30% din totalul zilnic recomandat pentru o persoana. Alti nutrienti care se pot regasi in... [continuare]

Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate

Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate

Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Agora Group organizeaza vineri, 29 iunie 2012, Conferinta eHealth 2012 la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, sala Fortuna, incepand cu ora 9.30. Tarile din intreaga lume, indiferent de nivelul de dezvoltare economica, impartasesc parerea aproape unanima ca se pot realiza pasi uriasi in integrarea serviciilor medicale in urmatorii cinci ani, cu guvernele nationale preluand conducerea in coordonarea acestor eforturi. Sistemul de sanatate din Romania se confrunta cu multe provocari, in conditiile in care Guvernul trebuie sa faca fata unor mari datorii si unui serios deficit bugetar, dar in acelasi timp si unor probleme cronice acumulate din trecut. Nevoia de a se pregati in vederea unor viitoare cheltuieli pentru a gestiona schimbarile demografice, de a asigura o mai buna calitate si eficienta si de a realiza investitiile nec [continuare]

Oare sunt insarcinata

Comunitate > Sarcina

am avut 2 contacte sexuale neprotejate.trebuia sa imi vina menstruatia,dar mi-a intarziat.sanii mi-sau marit si ii simt foarte grei.in sfarsit mi-a venit ciclul dar de obicei dura 7-8 zile dar de data aceasta umai 4 zile-sanii tot asa mari si grei ii simt.e posibila o sarcina?adica,totul sa intamplat acum 2 sapt.am sa fac si un test dar am nevoie si de o parere.multumesc [continuare]

buna.. am si eu o intrebare...testele de sarcina sunt sigure??..adik ele pot da un raspuns sigur..sau mai sunt si exceptii???..eu am facut 2 teste si au avut acelasi rezultat adik negativ..sper sa fie cva sigur!!!.........desigur, am citit bine instructiunile!! astept parerii.. [continuare]

Sindrom gorlin-goltz

Comunitate > Boli de piele

Hy! Am aflat recent, ca ma confrunt cu sindromul Gorlin-Goltz. De 8-10 ani, am niste pete pe piele rosiatice , ce nu le-am dat importanta. Dar una dintre ele ma deranja optic, caci era situata pe pleoapa inferioara a ochiului. La un consult dermatologic, s-au prelevat probe din 3 pete. Rezultatul a fost: carcinom bazal celular, mai pe scurt, bazaliom. Cu trimiterea de la medicul dermatolog, m-am prezentat la o Clinica mare din oras( mentionez ca nu mai locuiesc in Romania), unde am fost investigata ptr problema cu bazalioamele, si la o analiza mai atenta a spatelui meu, chirurgul a constatat ca am un melanom! in aceeasi zi, mi l-a si scos. Pentru restul petelor, s-a intervenit chirurgical ( narcoza totala) , cu scoaterea vreo 20 bazalioame de dimensiuni mari, din regiunea gatului, abdomentului si spatelui. Peste 2 luni, am programare ptr o noua operatie, de aceasta data, cu narcoza locala, caci mai am vreo 20 pete, insa mai mici. De retinut, ca tot in urma cu vreo 10 ani,... [continuare]

in urma unui avort spontan finalizat cu un chiuretaj au aparut niste scurgeri vaginale maronii cu un miros putin intepator la aproximativ o luna dupa chiuretaj este normal? astept o parere [continuare]

am senzatii de constrictie a cutiei craniene aproape pe tot parcursul zilei iar dimineata senzatii de voma va rog sa-mi raspundeti daca se mai confrunta cineva cu aceste simptome si ce tratamente urmeaza.. si daca a dat rezultate,sau daca stiti vreun doctor bun sau vreo terapie care da rezultate .. eu am fost diagnosticata cu cefalee persistenta apoi cu un edem cerebral difuz. astept parerile voastre aici.ceau! [continuare]

Mamografie

Comunitate > Afectiuni ale sanilor

Am 43 de ani,acum 1 an am facut o mamografie ,rezultatul a fost bun. Deoarece mama are cancer la san , medicul mi-a sugerat sa fac aceasta investigatie o data la 1 an si nu la 2 ani ,cum se recomanda de obicei in cazul in care nu ai precedent in familie. Nu pun la indoiala competenta medicului,insa am auzit pareri impartite, cum ca mai bine fac la 2 ani investigatia ,decat sa ma expun riscului mare de iradiere care poate si acesta provoca afectiuni ale sanilor. Astept pareri . [continuare]

Buna, mi-am cumparat o pereche de pantofi si ca orice pantofi noi m-au jenat. Nu am prea dat atentie si rana s-a infectat. In fine, am stat cateva zile cu ea infectata (n-am stiut ca s-a infectat) pana la urma a inceput sa ma doara muschii piciorului si sa fac febra (37,5) am fugit repede la urgenta. Mi-au curatat rana, drenaj..ma rog nu stiu exact ce-au facut. Asta s-a intamplat aseara. Sunt umpic cam paranoic si nu stiu daca durerea muschiului e datorata infectie sau am facut intindere (sciopatam :P) si mi-e frica sa nu fac septicemie. Daca e cineva sa-si spuna parerea i-as fi recunoscator. Va multumesc [continuare]

Buna seara.. ma scuzati ca apelez din nou dar sunt disperata si nu stiu ce sa fac:(( de fiecare data cand eu cu prietenul meu avem niste momente mai tandre,si isi introduce degetul in vaginul meu,si poate din greseala fara sa-si dea seama apasa uneori mai tare,lovind putintel sau sa-i mai scape degetul pe afara..dupa cateva secunde,1 minut imi dau seama ca ceva e in neregula durandu-ma sau usturandu-ma..iar cand ma uit acolo jos vad sange..uneori mai mult alteori mai putin.. acum insa nu-mi prea pot da seama ce a fost atat de grav ca aveam si cateva cheaguri de sange si cand am mers la baie sa ma verific,in timp ce ma usuram,aveam o usturime atat de apasatoare ca nu stiam ce sa mai fac s-o opresc..nu cred ca are de a face cu faptul ca se poate sa-mi vina si menstruatia deoarece eu zic ca ma cunosc destul de bine... chiar nu inteleg ce se ntampla? s-a mai intamplat de cateva ori sa-si indroduca degetul,uneori curgand alteori nu,uneori curgand mai mult alteori mai putin..poate n-are... [continuare]

Buna

Comunitate > Disfunctii sexuale feminine

sunt noua pe forum ...am si eu o problema si daca se poate sa-mi ziceti si mie parerea voastra referitor la probema de sanatate cu care ma confrunt.DIn toamna anului trecut am descoperit o rana pe col[am tratat-o cu ovule]acum este mai mica ,dar o tin sub observatie!dupa ce am terminat tratam.cu ovule m-am ales cu o anexita[am tratat-o cu antibiotice cateva luni],iar acum la ultimul control[eu am mers luna de luna la control,pt ca anexita se vindeca doar de moment]la ultimul control am diagnosticul de DISTROFIE OVARIANA si am luat-o de la capat cu augumentin,movalis si ac [pe care nu pot sa le iau ,deoarece am un nodul la san si nu am voie med.pe baza hormonala]am dureri mari la ciclu,dar ciclul este regulat mai mereu.Vreau sa-mi spuneti si mie parerea voastra,mai ales ca imi doresc f mult un copil ,cam de anul trecut ,iar cu atatea medicamente nici nu am incercat pt ca doctora mea luna de luna ma umfla de medicamente,stiind ca vreau un copil de 1 an de zile ma tine pe medicamente [continuare]

Sunt programata pentru histerictomie totala cu conservarea anexelor.Va rog daca se poate sa-mi spuna cineva daca este bine sa se pastreze ovarele sau nu? Deasemenea va rog, daca a afectuat cineva acesta opertatie la clinica Medlife sa imi spuna ce parere are, cat a costat? [continuare]

Stiti,am intrat aici in speranta cami veti da cateva sfaturi..pareri.. sa va povestesc mai pe scurt..eu si prietenul meu in urma unor "jocuri sexuale" (fara penetrare)fiind virgina inainte iar acum numai sunt.. poate ca fara sa-mi dau seama,am dat de banuit alor mei,lasand cheia in uja(inchisa)..lasandu-mi telefonul nu stiu pe unde (cand ma sunau)si tot asa...ei probabil crezand ca deja m-ar fi penetrat,iar din aceasta cauza acum parintii mei s-au vorbit sa ma duca la ginecolog sa-mi vada starea..si am inteles ca e rau daca afla ca numai sunt virgina.. nestiind ce sa fac i-am spus apoi mamei ca defapt am folosit oburi ca sa nu dau nimic de banuit acum nu stiu cat de sigur ar fi"inghitit pastila"..mentionez ca am 16 ani.. imi putetii spune va rog ce ar trebui sa fac? sa-i spun medicului la care merg ca am folosit oburi?va merge? ori sa vorbesc cu el poate imi va da cateva sfaturi si nu-i va spune si mamei? va rog mult dati-mi o parere :( [continuare]

Iminenta de avort

Comunitate > Sarcina

Va rog di suflet datimi o parere.Am 40 de ani am avut 5 pierderi de sarcina si doua nasteri.Precizezi ca mereu am ramas insarcinata cu tratament e prima oara ca am ramas insarcinata fara tratament ultima menstruatie am avut pe 10 iunie am stat in spital o saptamina acum fac tratament cu Duphaston 2 ori pe zii am fost la medic in control pe 27 iulie el mia confirmat ca mai am sarcina am facut un test de sarcina pe 28 iunie dar a doua liniuta mia iesit slab nu stiu ce sa mai cred.Vreau neaparat pe acest bebe.A mai avut cineva astfel de experient? Multumesc pentru raspuns. [continuare]

Dinti de lapte

Comunitate > Caria dentara

buna ziua! medicul stomatolog este de parere ca la doi molari,unul stanga jos unul dreapta jos care au carii, trebuie pusa plomba permanenta.copilul are 8 ani si 10 luni si acei molari sunt de lapte. rog daca aveti ceva sfaturi! [continuare]

buna ziua am ajuns si eu aici din propria prostie, am facu sex cu un cuplu, sex-ul normal a fost protejat dar cel oral a fost neprotejat si la mine si la ea, s-a intamplat dimineata pe la 9 si seara sau dupamasa pe la 5 sau 6 am facut umpic de febra, sunt cam speriat pt ca de 6 zile am stari subfebrile de 37 cu 4 37 cu 7, a fost si cand a scazut pana la 36 cu 8. am mers la medicul de familie si i-am spus de cele intamplate, mi-a zis ca abea peste o luna pot sa imi fac analizele, si ca febra poate fii si de la panica in care am intrat dupa ce am constientizat pericolul la care m-am expus. doresc sa va intreb ce as putea face in stiuatia de fata? poate sa se mainfeste asa repede infectia cu febra doar dupa cateva ore? doctorita mi-a zis ca este o perioada de incubare de 10 zile, parca sunt si umpic rosu in gat ca am umblat cam dezbracat zilele trecute cand a fost cam rece seara si dimineata plub sucuri reci etc. am stat umpic in casa si parca febra a mai scazut iar cand am iesit... [continuare]

Triplul mtest

Comunitate > Sarcina

Buna ziua ! As avea si eu nevoie de un raspuns care sa/mi interpreteze valorile triplului test care a fost facut la varsta gestationala de 18 saptamani si 3 zile. Varsta mea este de 30 ani. Valorile morfologice sunt in raport cu varsta fatului. Preocuparea mea ar fii doar triplul test pt. ca restul analizelor sunt bune. Valorile triplului test sunt urmatoarele : 1.Estriolul neconjugat : 1,86 ng/ml 2.AFP : 30,02 ul/ml 3.Beta hCG : 4118,00 mul/ml Nu s-a putut face o interpretare statistica a riscului de malformatii la fat deoarece programul Prisca nu a primit valoarea Beta hcg mai mica de 5500 mul/ml respectiva 4118,00. Ar trebuii sa-mi fac probleme in legatura cu aceste valori? Medicul meu m-a sfatuit sa stau linistita ca nu este nici o problema. As vrea si o alta parere din partea dumneavoastra. Va multumesc! [continuare]

Buna ziua. In urma cu 6 saptamani am pierdut o sarcina de 16 saptamani.Aveam toate analizele bune, examenul ecografic l-am facut cu o saptamana inainte sa pierd sarcina si totul era in regula (al doilea examen ecografic), nu am avut dureri abdominale, sangerari si alte simptome principale care semnalizeaza pierderea sarcinii. Precizez ca am acuzat chiar cu saptamana inainte o sete cumplita care mi s-a parut ciudata, si vreo 3 zile cu ameteli care la inceput erau slabe apoi din ce in ce mai acute si a culminat cu febra de 39,2 si dupa care au inceput contractiile. Am eliminat "copilul" (asa imi place sa-i spun desi in termeni medicali se cheama altfel) singura si am fost curatata ulterior de specialist (totul s-a intamplat in spital). Dupa parerea mea simtomele de sete si ameteala imi indicau ceva la momentul respectiv, dar nimeni nu e in asentimentul meu. Ce parere aveti??? Cine ma poate ajuta cu un sfat il rog din suflet sa o faca!Numai cine trece prin asa ceva poate intelege... [continuare]

Sarcina

Comunitate > Sarcina

buna fetelor! sunt insarcinata in 26 sapt si de cateva sapt am contractii si mi se intareste burta.Medicul mi-a spus ca am colul deschis si mi-a recomandat utrogestan,duphaston,buscopan si no-spa.din cate am inteles nu prea e indicat in timpul sarcinii sa iei medicamente...ce parere aveti despre ce iau eu,ar putea face rau mie sau copilului??? [continuare]

Sarcina

Comunitate > Sarcina

buna seara, scriu pentru prima data in cadrul unui forum. sunt in situatia bizara in care mi-a intarziat menstruatia 10 zile, mi-am facut 2 teste de sarcina (seara, nu dimineata) care au iesit negative, ma simt f obosita, mi-e rau, am senzatia de apa in gura (hipersalivatie), am fost la ginecolog si mi-a zis ca nu-mi poate da un raspuns cert. imi doresc un copil, dar nu stiu ce sa mai cred...oare vine sau nu? m-ar ajuta parerea celor care au trecut prin asa ceva. multumesc [continuare]

Buna ziua: Acum 1 an am descoperit ca am Hepatita B cronica. As dori sa impartesc pareri/experiente despre cum poate afecta Virusul B o posibila sarcina. Va multumesc. [continuare]

Adenita submandibulara

Comunitate > Diverse

Buna ziua.Am sa trec direct la subiect: in urma cu 3 zile am descoperit in gat(mai exact chiar sub barbie), o umflatura nu foarte tare, usor dureroasa la palpare.M-am cam speriat si am fugit la doctor, la ORL.Acolo mi s-a spus ca este un chist;foarte multe detalii nu mi s-au dat;mi s-a spus doar sa nu mai mananc picant si sa iau aulin (plic) timp de 10 zile...cam asta e tot ce mi s-a spus, nu mi-au zis de la ce sau daca e ceva grav(eu sincer nu ma gandesc decat la cancer in continuu)M-am tot uitat pe net si nu am facut decat sa ma sperii mai rau. Chistul nu este dureros, dar uneori am senzatia ca raman fara aer.Diagnosticul pus de medic a fost adenita submandibulara; as vrea si eu un sfat sau o a doua parere inainte de a merge la un alt doctor.Ah ar mai fi de mentionat faptul ca fumez de un an si, daca are sau nu vreo importanta, am 24 de ani.Va multumesc anticipat [continuare]

Ectopion

Comunitate > Boli genitale feminine

Pot ramane insarcinata daca am avut un ectopion pe care nu l-am tratat la timp? Acum nu mai sunt probleme si totusi o sarcina intarzie sa apara. Ce parere aveti? Multumesc! [continuare]

Distonie neurovegetativa

Comunitate > Diverse

Ma numesc Sorin, 35 de ani si, in urma cu un an si ceva,in urma unui tratament pentru raceala folosind Fervex(probabil mai mult decat trebuia),in timp ce eram in pat seara am simtit ca mi se umezesc palmele, parca abdomenul se incalzea fara motiv iar senzatia urmatoare a fost o stare de agitatie extrema, ritm cardiac crescut, ameteli.Doctorul neurolog mi-a recomandat prazolex 0.25 mg, anxiar 1 mg si palangin.Dand filmul inapoi si discutand cu doctorul am remarcat ca inaintea primei crize, cu cateva luni as putea spune, aveam spasme musculare, oboseala accentuata, apatie generala.Locul de munca fiind foarte solicitant iar timpul pentru a ma hrani era neglijat puteau constitui o baza propice pentru aparitia acestei stari de anxietate.In fine, am inceput sa tin tratamentul insa am observat ca mai apar din cand in cand astfel de "crize", e adevarat ca nu la magnitudinea crizei initiale, insa apar manifestandu-se prin transpirarea palmelor,unele aritmii cardiace,parca se incalzeste... [continuare]

se poate ca la barbati sa le "creasca inauntru" penisul?ca am o mare problema,mi-am facut un prieten de 2luni si nu am facut nimic cu el,dar cred ca in seara aceasta da,ca suntem singuri,dar de vreo 2zile ,el si prietenul lui imi spun cam ce parere am eu despre "cresterea p....lui inauntru"am crezut ca ei fac o gluma,dar nu stiu ce sa cred,ca asa ceva nu am mai auzit....siva rog orice raspuns e binevenit [continuare]

Probleme dupa avort

Comunitate > Avortul

Va rog sa-mi spuneti parerea voastra. Am ramas insarcinata si nu voiam un copil, am cerut sfaturi despre avort si le multumesc mult celor care mi-au raspuns si m-au ajutat cu sfaturi. La inceput am vrut sa fac avort dar cand medicul mi-a spus ca am gemeni am decis sa clas sarcina sa evolueze, dar Dumnezeu m-a pedepsit pt gandurile negre de la inceput si a trebuit sa fac avort pentru ca gemeni au incetat sa se dezvolte. Am fost foarte dezamagita, aveau 4 luni, si stiu ca am platit scump pt gresala mea. Au trecut 2 saptamani si am terminat cu medicamentele in primele 5 zile iar acum am mancarimi si usturimi la urinare in zona genitala. Nu am avut contact sexual, oricum sotul este plecat, si am cautat pe site mai multe informatii dar nu gasesc nici o explicatie. Scurgerile sunt nomale, nu am bubite, zona este doar rosie si un pic umflata si nu inteleg de la ce s-a declansat mancarimea. Daca vi s-a mai intamplat asa ceva va rog spuneti-mi si mie ce sa fac pana merg la ginecolog ca acum... [continuare]

Femigin

Comunitate > Candidoza

Ce stiti si ce parere aveti despre spalaturile cu Femigin ? [continuare]

Fatetele ceramice

Comunitate > Caria dentara

eu vreau sa imi fac un implant dentar cu toate ca nu am probleme cu dintii ci doar cu maselele dupa parerea dvs.ar trebui sa apelez la implant dentar chiar daca am maselele stricate? [continuare]

Pagina 9 din 34 (1000 rezultate)