Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

maltoz

Substituentii zaharului si impactul asupra sanatatii

Substituentii zaharului si impactul asupra sanatatii

Actualizat la data de: 29 Aprilie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este zaharul? Zaharul este un carbohidrat precum fibrele sau amidonul, insa nu este esential dietei. Zaharul defineste mai multe tipuri de carbohidrati simpli, precum zaharul de masa (zaharoza), care reprezinta cel mai des intalnit indulcitor din deserturi. Este tot mai populara adoptarea unei diete fara zahar prin utilizarea unui substituent, ale carui efecte nu sunt la fel de nocive precum cele ale zaharului. Zaharoza este doar unul dintre zaharurile intalnite in alimente (fructe, legume, cereale) in mod natural, de asemenea, se mai pot intalni: glucoza, fructoza, maltoza, galactoza si lactoza. Surse de zahar Zaharul in sine nu este nociv, corpul uman avand nevoie de zahar pentru a produce energie, intrucat organismul proceseaza carbohidratii din alimente si il transforma in glucoza. Glucoza este absorbita in sange ulterior si este folosita drept sursa de energie. Daca se elimina complet zaharul si alte surse de carbohidrati din dieta, se priveaza organismul de... [continuare]

Pagina 2 din 2 (31 rezultate)