Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

gama glutamiltransferaza valoare 570

Valoarea nutritionala si medicinala a fructelor de curmale

Valoarea nutritionala si medicinala a fructelor de curmale

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Curmalul este un arbore din familia palmierilor, plantat pe scara larga in climatul cald si uscat din Asia, Orientul Mijlociu si Africa. Este cultivat pentru fructul dulce comestibil numit curmala. Aproximativ 100 de milioane de curmali sunt plantati la nivel global, cu o productie anuala de 7,5 milioane de tone de curmale. Curmalele sunt fructe delicioase si, daca ati gustat din curmalele care se gasesc pe piata in Romania si ati ajuns la concluzia ca nu va plac, trebuie sa stiti ca exista foarte multe varietati de curmale, fiecare cu un gust unic si este aproape imposibil sa nu gasiti un soi care sa fie pe gustul dumneavoastra. Clasificare Curmalele pot fi clasificate in trei categorii: moi, semiuscate si uscate. In literatura de specialitate se gasesc numele a sute de soiuri de curmale, dintre care putem aminti: • curmale Medjool (Medjol, Medjoul sau Medjuul) - foarte populare pentru dimensiunea lor destul de mare si textura carnoasa, moale. Pot fi folosite... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este colesterolul Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low density lipoproteins) sunt alcatuite in cea mai mare parte din grasimi si o mica parte de proteine. LDL este tipul rau de colesterol, datorita faptului ca determina ateroscleroza (obstrueaza... [continuare]

Generalitati Este cunoscut faptul ca hrana intretine viata si nu invers. Toate activitatile pe care organismul le desfasoara zilnic sunt consumatoare de energie; aceasta energie isi are originea in degradarea nutrientilor pe care noi ii consumam zilnic. In continuare vom prezenta o serie de alimente si aportul lor nutritiv pe care il aduc organismului. Carne, peste, oua si derivate Carnea, pestele, ouale si preparatele din ele sunt principalele surse de proteine, continutul variaza intre 15 si 35%. Cantitatea de proteine variaza cu cantitatea de apa si grasime. In general, carnea prelucrata termic, fara grasime vizibila, are cam 30% proteine. Grasimile oscileaza in limite foarte largi (carne slaba 5%, peste 1%, carne grasa 35%). Acizii grasi saturati reprezinta sub 50% din grasimile din carne. Carnea de pui are cel mai mare continut de aiczi grasi polinesaturati si cel mai mic procent de acizi grasi saturati. Pestele reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi polinesaturati... [continuare]

Vrei să știu de ce este valoarea mica [continuare]

se mai administreza insulina [continuare]

NU SIMT NICI O SIMPTOMA.DORESC UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA. [continuare]

Am facut un set de analize iar feritina mi-a iesit 304,06, iar intervalul de valori normale era indicat pană in 277. [continuare]

Nu am problema de sanatate, vreau sa interpretez aceste rezultate. Va multumesc [continuare]

Ficat cu distributie neomogena a radiotrasorului cu evidentierea unei leziuni hipodense cu contur neregulat si fine calcificari periferice, cu diametrul de 112/90 mm, localizata in segmentele IVa-VIII extinsa spre segmentul II; formatiunea prezinta zone necaptante incluse si activitate metabolica neomogena (SUVmax-lbm pana la 4.54). Alte leziuni metabolic active la limita segmentelor V-VIII cu SUVmax-lbm =8.40 [continuare]

dupa rezultat virus hbv pozitiv am primit recomandarea sa fac analiza anti HBS ,cum este acest rezultat?mentionez ca am avut hepatita in urma cu multi ani. [continuare]

Istoric cu 2 tromboze. Actualmente sarcina de aproape 6 saptamani [continuare]

la analize mi-au iesit urmatoarele valori: -trigliceride 178 -colesterol total 220 -HDL colesterol 42 as dori sa stiu,care ar fi valorile normale,si tratament in acest caz.multumesc. [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)