Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

dieta pentru glicemie

Sfaturi alimentare pentru rezistenta la insulina

Sfaturi alimentare pentru rezistenta la insulina

Actualizat la data de: 18 Iulie 2019

Dr. Florea Ana Maria
Medic specialist boli de nutriție și metabolism, diabet

Ce este rezistenta la insulina Rezistenta la insulina este o conditie medicala ce creste riscul de aparitie a prediabetelor si a diabetului de tip 2. Cu toate acestea, diagnosticarea cu rezistenta la insulina nu este decat un semn de avertizare. Este posibil ca diabetul sa fie prevenit prin alegeri sanatoase, inclusiv exercitii fizice regulate si o dieta echilibrata. Sfaturi pentru dieta In general, pentru o dieta sanatoasa se recomanda alegerea alimentelor intregi si neprocesate. Alimentele procesate, cum ar fi painea alba, pastele, orezul si bauturile carbogazoase, se digera foarte rapid si cresc nivelurile de zahar din sange. Acest lucru induce un efort suplimentar asupra pancreasului, organul care produce insulina. Grasimile saturate au fost, de asemenea, asociate cu rezistenta la insulina. Grasimile nesaturate sunt sanatoase si reprezinta o alegere mai buna. Consumul de alimente bogate in fibre si mesele mixte pot ajuta la imbunatatirea digestiei si la usurarea sarcinii... [continuare]

Manifestari ale variatiilor glicemice: hipoglicemia si hiperglicemia. in ce consta tratamentul?

Manifestari ale variatiilor glicemice: hipoglicemia si hiperglicemia. in ce consta tratamentul?

Actualizat la data de: 10 Iunie 2019

Dr. Claudia Topea
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Hipoglicemia si hiperglicemia, complicatii frecvente ale diabetului zaharat Atat hipoglicemia, cat si hiperglicemia reprezinta doua stari patologice care intervin in homeostazia nivelului glucozei in sange (glicemie). Ambele entitati sunt reprezentate de o multitudine de manifestari clinice, semne si simptome, iar in lipsa unei atitudini terapeutice corespunzatoare pot duce la complicatii grave, ajungand in anumite cazuri pana la deces. Hiperglicemia reprezinta manifestarea clinica a unui grup de tulburari metabolice care per total formeaza ceea ce numim diabet zaharat. Sunt considerate hiperglicemii valorile glicemiei care depasesc 110 mg/dl dimineata pe nemancate (glicemie a jeun) si cele mai mari de 140 mg/dl la 2 ore dupa ingerarea a 75 grame de glucoza. Hipoglicemia reprezinta scaderea valorilor glicemiei sub un prag critic, stabilit de ghiduri ca fiind 70 mg/dl. Orice valoare mai mare de 70 mg/dl, desi insotita de manifestari clinice, nu poate fi definita ca fiind... [continuare]

Dislipidemia - un real pericol pentru cardiaci

Dislipidemia - un real pericol pentru cardiaci

Actualizat la data de: 08 Iunie 2021

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Ce este dislipidemia Dislipidemia este una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite atat in randul tinerilor cat si in randul adultilor. Se caracterizeaza prin cresterea valorilor colesterolului cat si a trigliceridelor din sange. Evolutia dislipidemiei netratate duce in timp la ateroscleroza, iar in randul pacientilor cardiaci este un pericol pentru sanatate ce nu trebuie neglijat. Cauzele instalarii dislipidemiei 1.Cauze genetice sau primare ce nu pot fi modificate deoarece echipamentul genetic mostenit nu poate fi influentat, dar poate fi intretinut prin tratament dietetic si medicamentos. 2.Cauze secundare ce includ un stil de viata nesanatos, o alimentatie crescuta in grasimi, zaharuri, carbohidrati, vicii precum fumatul si consumul de alcool in mod regulat, sedentarismul si chiar anumite medicamente. Exista si afectiuni care in mod indirect contribuie la perturbarea fractiilor de colesterol si trigliceride. Aceste afectiuni sunt: diabetul zaharat, hipotiroidismul,... [continuare]

Rolul magneziului pentru sanatate

Rolul magneziului pentru sanatate

Actualizat la data de: 30 August 2022

Autor: SfatulMedicului

Rolul magneziului in organism Incepand de la reglarea glicemiei, pana la imbunatatirea performantei sportive, magneziul este un microelement esential pentru buna functionare a organismului. Desi se gaseste intr-o varietate de alimente, multe persoane nu isi iau aportul suficient de magneziu din dieta zilnica. Magneziul are multe beneficii pentru sanatate, dintre care cele mai importante sunt urmatoarele: Beneficii 1. Este implicat in sute de reactii biochimice In fiecare celula din corpul nostru, in fiecare moment, se produc diverse si numeroase reactii biochimice. Magneziul se gaseste in fiecare celula din organism, participand la multe dintre aceste reactii. Aproximativ 60% din totalul de magneziu din corp se gaseste la nivelul oaselor, in timp ce restul se gaseste in muschi, tesuturi moi si fluide biologice, inclusiv sange. Magneziul are rolul esential de co-factor pentru numeroase enzime, ceea ce inseamna ca ajuta enzimele sa isi desfasoare functiile. Este implicat in... [continuare]

Dieta elementara

Dieta elementara

Actualizat la data de: 01 Septembrie 2023

Autor: SfatulMedicului

Ce este dieta elementara Dieta elementara reprezinta o dieta pe baza de lichide, ce inlocuieste mesele solide, ce ofera un profil nutritional complet, fragmentat in forma sa ,,elementara’’. Proteinele, grasimile si carbohidratii intalniti in dieta zilnica obisnuita sunt fragmentati in componentele lor, si anume in aminoacizi, trigliceride, dextrine, combinate cu vitamine, minerale si electroliti. Aceste solutii nutritionale sunt usor absorbite in tractul digestiv superior, permitant tractului digestiv inferior (intestin subtire, intestin gros, rect). Solutiile vin sub forma de lichid sau pudra ce trebuie mixata cu apa, si se pot administra oral sau enteral. Dieta elementara este utilizata in regimul pacientilor cu leziuni sau boli intestinale. Indicatii Dieta elementara trebuie prescrisa de catre medic, iar pacientii trebuie evaluati sau internati in spital pe durata dietei. Aceasta este indicata pacientilor cu boli gastrointestinale severe sau celor ce se recupereaza... [continuare]

Monitorizarea glicemiei acasa

Monitorizarea glicemiei acasa

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2023

Autor: SfatulMedicului

Cum monitorizam glicemia Monitorizarea glicemiei reprezinta una dintre cele mai importante aspecte ale gestionarii diabetului zaharat, atat pentru pacientii cu diabet de tip 1 si administrare de insulina, cat si pentru cei cu diabet de tip 2. Modalitatile de monitorizare a glicemiei acasa includ glucometrul si sistemul de monitorizare continua a glicemiei. Glicemia reprezinta nivelul de glucoza din sange, iar monitorizarea sa zilnica este esentiala pentru pacientii cu diabet zaharat, intrucat aceasta este cheia in evaluarea eficientei tratamentului. Glicemia indica pacientilor eventualele modificari pe care trebuie sa le faca in dieta, stil de viata sau tratament. Factori ce modifica glicemia Exista numerosi factori din viata de zi cu zi ce duc la modificarea glicemiei, astfel ca valoarea acesteia va varia pe parcursul zilei si noptii. Factorii ce cresc de regula valoarea glicemiei sunt: • Consumul de carbohidrati • Dozele prea mici de medicamente antidiabetice/sarirea... [continuare]

Consumul de apa cu seminte de chia: beneficii pentru sanatate

Consumul de apa cu seminte de chia: beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 12 Mai 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce sunt semintele de chia? Semintele de chia sunt aceste seminte mici, negre, ce provin din planta numita Salvia hispanica. Acestea sunt cunoscute pentru nutrientii pe care ii contin, iar beneficiile acestor seminte pentru sanatate au devenit din ce in ce mai cunoscute in ultimii ani. Cum le consumam? Multe persoane consuma seminte de chia zilnic sau aproape zilnic in diferite combinatii si retete, insa unele persoane aleg sa consume semintele propriu-zis, intr-un pahar cu apa. Semintele de chia au nevoie de hidratare pentru ca beneficiile lor sa fie maxime. Atunci cand punem seminte de chia intr-un pahar de apa, acestea absorb lichidul si cresc in dimensiuni, rezultand o mixtura gelatinoasa, fara gust sau alte proprietati, inca cu multe beneficii. Nutrientii din chia Semintele de chia sunt o sursa bogata de fibre, proteine, grasimi nesaturate si antioxidanti. Acestea contin si cativa micronutrienti importanti, precum: - Calciu - Fier - Magneziu - Fosfor - Zinc -... [continuare]

Care medicament antidiabetic este cel mai utilizat? Semaglutida este in prezent una dintre cele mai folosite si inovatoare molecule moderne folosita in tratamentul diabetului zaharat de tip 2, avand rolul de a controla nivelul glicemiei. Semaglutida este substanta activa care se regaseste in Ozempic si este adesea recomandata in formele de diabet cu risc cardiovascular crescut sau in care controlul greutatii este important. Pe langa acest beneficiu, se cunoaste ca incetineste declinul functiei renale la pacientii diabetici care au boala cronica de rinichi si riscul de accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut la pacientii diabetici cu afectiuni cardiovasculare asociate. Ce este Ozempic si cum actioneaza? Clasa din care face parte medicamentul se numeste agonisti de GLP-1 (peptida 1 asemanatoare glucagonului) – hormon care se elibereaza in timpul mesei cu scopul de a echilibra glicemia si a ne oferi senzatia de satietate. Ozempic se leaga de receptorii GLP-1,... [continuare]

Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2

Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2

Actualizat la data de: 08 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Legatura dintre consumul de vegetale si reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 Expertii afirma ca nu toate dietele bazate pe plante sunt la fel. Astfel, efectele benefice maxime pot fi obtinute doar daca aceste diete sunt urmate in mod corespunzator. Unul dintre aceste efecte benefice consta in reducerea semnificativa a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Dietele bazate pe plante sunt, in mare parte, cele care implica veganismul, dar care permit si consumul de alimente sanatoase si naturale care contin proteine animale si carbohidrati. Alimente procesate vs plante Dietele bogate in alimente procesate au un impact negativ asupra nivelurilor de zahar din sange, dar si asupra rezistentei la insulina. Dietele pe baza de vegetale reprezinta contrariul, iar specialistii sugereaza ca impactul lor benefic este mult mai larg. Astfel, dietele pe baza de plante pot reduce riscul de diabet zaharat de tip 2 prin reducerea riscului de crestere excesiva in greutate.... [continuare]

Dieta cu o singura masa pe zi - riscuri si beneficii

Dieta cu o singura masa pe zi - riscuri si beneficii

Actualizat la data de: 04 Martie 2020

Autor: SfatulMedicului

Plan alimentar Dieta cu o singura masa pe zi reprezinta un plan alimentar ce pretinde ca ii ajuta pe oameni sa piarda in greutate prin post intermitent. Atunci cand urmeaza aceasta dieta, o persoana va manca doar o singura masa pe zi. Aceasta este de obicei cina, nefiind permis consumul altor calorii in timpul zilei. Desi acest plan alimentar poate reprezenta o solutie rapida pentru unii oameni de a pierde in greutate, riscurile pot depasi beneficiile. Afla mai multe detalii despre dieta cu o singura masa pe zi, inclusiv informatii despre posibilele beneficii si riscuri. Ce presupune dieta cu o singura masa pe zi? Dieta cu o singura masa pe zi are ca scop pierderea rapida in greutate. Aceasta dieta presupune luarea unei singure mese pe zi, fiind considerata a fi un tip de post intermitent. Postul intermitent implica perioade lungi in care nu se mananca si nu se bea nimic ce ar putea contine calorii. Totusi, exista ferestre scurte de timp in care mancatul este permis. In... [continuare]

Ai inceput sa uiti? iata ce poti face pentru imbunatatirea memoriei

Ai inceput sa uiti? iata ce poti face pentru imbunatatirea memoriei

Actualizat la data de: 20 Mai 2022

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fiecare persoana sufera pierderi de memorie, mai ales atunci cand viata sa devine foarte ocupata. In vreme ce pierderile de memorie sunt normale, o memorie slaba poate crea o serie de frustrari. Genetica joaca un rol important in pierderea memoriei, in special in conditii neurologice grave cum ar fi boala Alzheimer. Cu toate acestea, dieta si stilul de viata au un impact major si asupra memoriei. Modalitati de imbunatatire a memoriei Diminuarea consumului de zahar . Consumul prea mare de zahar este asociat cu o serie de probleme de sanatate si boli cronice, inclusiv cu declinul cognitiv. Cercetarile au aratat ca o dieta bogata in zahar diminueaza capacitatea de memorare si inclusiv volumul creierului. Mentinerea unei greutati optime. Obezitatea este considerata un factor de risc pentru declinul cognitiv. Greutatea excesiva poate duce la schimbari genetice care afecteaza negativ memoria. Obezitatea duce, de asemenea, la rezistenta la insulina si inflamatie, [continuare]

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prediabetul este o stare care apare atunci cand nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat ar fi considerat normal, dar nu mai ridicat decat in cazul diabetului de tip 2. O dieta sanatoasa este esentiala pentru a imbunatati valorile glicemiei si a evita instalarea diabetului. Nu exista alimente, plante, bauturi sau suplimente care sa reduca nivelul de glucoza din sange. Numai medicatia si exercitiile o pot face. Exista insa alimente care au indice glicemic scazut (IG), adica alimente care nu vor creste nivelul zaharului din sange si care ar putea ajuta la evitarea unei cresteri accelerate sau bruste, mai ales dupa masa. Pe langa schimbarile de dieta, a ramane sau a deveni activ este de asemenea important. Alimente cu un indice glicemic scazut Alimentele cu indice glicemic scazut includ legumele verzi, cerealele integrale, precum quinoa sau ovazul, si leguminoasele, cum ar fi lintea si fasolea. Aceste alimente elibereaza glucoza mai lent in... [continuare]

Canicula - un pericol chiar si pentru persoanele sanatoase

Canicula - un pericol chiar si pentru persoanele sanatoase

Actualizat la data de: 03 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Canicula este periculoasa atat pentru copii, adulti si batrani, dar in special pentru bolnavii cronic. Daca organismul se raceste in mod natural prin transpiratie, atunci cand umiditatea din atmosfera este crescuta, nu se intampla acest lucru si in zilele extrem de calduroase. In afara disconfortului dat de cresterea temperaturii se adauga si umiditatea. Trebuie sa retinem faptul ca umiditatea mare nu permite corpului sa piarda repede caldura. Organismul uman este creat ca, indiferent de temperatura, sa isi mentina o temperatura fixa de 37 grade Celsius. Cand temperaturile cresc foarte mult, corpul devine foarte cald, iar inima incepe sa bata mai repede, tocmai pentru a pompa mai mult sange fierbinte. In mod normal, zilnic se pierde o cantitate importanta de apa (aproape un litru) prin respiratie si transpiratie, dar cand afara este extrem de cald, cantitatea de apa pierduta prin transpiratie poate creste foarte mult. Daca umiditatea aerului este mare, apa se va... [continuare]

7 alimente recomandate pentru refluxul gastric

7 alimente recomandate pentru refluxul gastric

Publicat la data de: 26 Martie 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Refluxul gastric reprezinta intoarcea acidului de la nivelul stomacului in esofag. Una dintre cauzele refluxului gastric este slabirea sau deterioarea sfincterului esofagian inferior (SEI). In mod normal, acesta se inchide pentru a preveni intoarcerea mancarii din stomac in esofag. Alimentele consumate afecteaza cantitatea de acid produsa de stomac, iar o alimentatie potrivita este cheia controlului refluxului gastric sau a bolii de reflux gastro-esofagian (BRGE), o forma cronica de reflux gastric. Alimente ce pot ameliora simptomele Simptomele refluxului pot fi un rezultat al contactului dintre acidul gastric si esofag. Daca aciditatea este crescuta, puteti incorpora urmatoarele alimente in dieta dumneavoastra pentru a controla mai bine simptomele refluxului gastric, dar tineti minte ca niciunul dintre aceste alimente nu reprezinta un leac propriu-zis. 1. Legume Legumele sunt in mod natural scazute in grasimi si glucide si ajuta la reducerea aciditatii. Cateva... [continuare]

Cele mai periculoase alimente pentru creier

Cele mai periculoase alimente pentru creier

Actualizat la data de: 11 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Creierul tau este cel mai important organ al corpului. Controleaza bataile inimii, respiratiile plamanilor si aproape toate sistemele corpului tau. De aceea, este esential sa mentinem creierul in conditii optime de functionare cu o dieta echilibrata. Alimente cu efecte negative asupra creierului Unele alimente pot avea efecte negative asupra creierului, afectand memoria si dispozitia, crescand astfel riscul de dementa si depresie. Din fericire, putem reduce acest risc prin eliminarea/reducerea din dieta a urmatoarelor alimente. Bauturile bogate in zahar Bauturile carbogazoase, bauturile energizante sau chiar sucurile naturale din fructe contin o cantitate mare de zahar adaugat si depasesc cu mult necesarul zilnic de glucide. Aceste bauturi nu numai ca iti vor mai adauga cativa centimetri in talie, dar pot afecta sanatatea creierului, prin cresterea riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 – care, la randul lui, mareste posibilitatea... [continuare]

Beneficiile fosforului pentru sanatate

Beneficiile fosforului pentru sanatate

Actualizat la data de: 18 Iulie 2019

Autor: SfatulMedicului

Rolul fosforului in organism Fosforul este un mineral de care organismul are nevoie pentru a realiza numeroase functii esentiale. Acesta este prezent in mod natural in alimente, dar prelucrarea produselor alimentare poate duce la adaugarea unor cantitati si mai mari de fosfor. Corpul uman foloseste fosforul pentru a mentine oasele puternice si sanatoase, dar si pentru a avea o dantura sanatoasa. De asemenea, fosforul ajuta organismul sa elimine deseurile si sa produca proteine speciale ce au rolul de a ajuta la repararea si dezvoltarea celulelor si tesuturilor. Cand este necesar aportul de fosfor? Printr-un aport adecvat de fosfor se contribuie la imbunatatirea unor functii organismului care implica: - sistemul nervos; - functia renala; - contractia musculara; - controlul functiei cardiace. Majoritatea oamenilor obtin suficient fosfor prin urmarea unei diete echilibrate. Cu toate acestea, persoanele cu anumite afectiuni de sanatate, precum cele renale sau diabetul, pot... [continuare]

Dieta de vara a persoanelor cu diabet

Dieta de vara a persoanelor cu diabet

Actualizat la data de: 22 August 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca va numarati printre persoanele care sufera de diabet si isi planifica mesele dupa metoda piramidei nutritionale sau mai nou, a farfuriei alimentare, luati in considerare pregatirea unui meniu de vara. Salatele specifice anotimpului calduros ar putea reprezenta o masa echilibrata nutritional, dar si gustoasa si satioasa. Produsele proaspete din timpul verii reprezinta componenta cheie a meselor pentru bolnavii de diabet zaharat, care ar trebui sa inceapa masa cu 2 cesti de legume crude. Portiile de proteine slabe, de fructe proaspete de vara si grasimi sanatoase pot imbogati salatele de vara si le pot transforma intr-o masa ideala pentru bolnavii de diabet. De ce este importanta dieta pentru persoanele care sufera de diabet? Excesul de greutate este asociat cu: hipertensiunea arteriala diabetul de tip 2 riscul crescut de boli cardiovasculare - infarct miocardic, accident vascular cerebral, angina pectorala Diabetul zaharat de tip 2... [continuare]

Slabirea prin subalimentatie: 9 riscuri pentru sanatate

Slabirea prin subalimentatie: 9 riscuri pentru sanatate

Actualizat la data de: 13 Martie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pierderea in greutate este o provocare, iar unele persoane o pot aborda cu mult prea mare entuziasm. In loc de a urma un plan sanatos de pierdere in greutate, acestea prefera sa manance cat mai putin. Desi greutatea poate sa scada initial, inevitabil, la un moment dat numarul de kilograme va ramane constant, in ciuda faptului ca se acumuleaza destul de putine calorii. Consecintele unui regim alimentar insuficient O stare buna de sanatate este sustinuta de odihna corespunzatoare, nutritie si exercitii fizice. Unii oameni considera ca atata timp cat nu se infometeaza, lucrurile vor decurge normal. Chiar daca mananca, dar nu suficient, sanatatea acestora ar putea avea de suferit. Iata mai jos enumerate, 9 posibile riscuri intalnite in cazul persoanelor care nu se hranesc corespunzator: 1. Malnutritia - Este un deficit de substante nutritive corespunzatoare pentru sanatatea organismului; aceasta poate declansa infectii respiratorii, insuficienta renala, orbire, [continuare]

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Actualizat la data de: 23 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]

10 metode practice pentru prevenirea candidozelor vaginale

10 metode practice pentru prevenirea candidozelor vaginale

Actualizat la data de: 06 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Candidozele vaginale sunt printre cele mai frecvente infectii cu care se confrunta femeile. Dar ceea ce este atat de agasant in ceea ce le priveste nu este aparitia lor initiala, cat faptul ca au o inepuizabila tendinta la recurenta. Daca dam crezare datelor statistice, peste 75% dintre femei au un episod de candidoza vaginala in timpul vietii si 50% dintre acestea se vor confrunta cu o astfel de infectie de mai multe ori la rand. Candidoza este termenul medical ce descrie infectia cu o ciuperca, numita Candida albicans. Candidozele se pot localiza pe orice tip de mucoasa, determinand infectii superficiale cum sunt cele de la nivelul cavitatii bucale sau de pe mucoasa vaginala sau infectii profunde. Infectia vaginala este una din cele mai frecvente forme de candidoza, mai ales din cauza faptului ca speciile de Candida populeaza in mod natural aceasta zona. Prevenirea candidozelor vaginale In cazul in care v-ati confruntat deja cu un episod infectios, cunoasteti... [continuare]

De ceva vreme ma tot gandesc la dieta, dar sincer imi e cam frica sa ma apuc. Aud tot felul de povesti in jurul meu si nu as vrea sa imi fac rau din punct de vedere al sanatatii. Toata lumea vorbeste de dietele cu proteine ca ar fi sanatoase. Este cineva care a incercat sau are prieteni care au incercat acest tip de dieta cu proteine? Multumesc [continuare]

Am 54 ani,la analizele recente glicemia este de 140, întrebarea este dacă trebuie să merg la medic, este glicemia prea mare ? Trebuie să repet analizele dinou? [continuare]

In luna octombrie 2017 am fost operat si am ramas cu in singur rinichi. Incerc sa ma documentez ce am voie sa mananc, cat si cand, dar si ce nu am voie sa mananc. Cat am voie sa beau? Stiu ca nu am voie alcool si nu ma deranjeaza,si asa nu consumam decat la evenimente si in cantitati mici. Dar cata apa, cat ceai.?Ce fructe si legume am voie si nu am voie? Nu am alte probleme de sanatate. Cu colesterolul stau bine, cu glicemie la fel, probe hepatice, de asemenea, stau bine. Multumesc anticipat! [continuare]

Buna ziua. De cateva saptamani observ ca ma trezesc foarte obosit, beau foarte multe lichide, urinez foarte des. Am facut analizele acum 2 saptamani si mi-au iesit foarte bine, glicemia fiind 99. Am mai asteptat cateva zile si mi-a iesit glicemia 106. E de ingrijorat ? Trebuie sa recurg la o dieta sau ceva ? In continuare am aceleasi simptome de mai sus. [continuare]

Comunitate medicala

Glicemie mare

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

Sotul meu, 48 ani, are tratament cu insulina, Novomix 30, 2 prize pe zi: 28U ora 7- 20U ora 19, 6 mese pe zi, dieta cu 220g HC si totusi glicemia este mare 270 chiar 310 in aceasta seara cu toata insulina si dieta.Ce poate face? A fost internat la N. Paulescu in luna februarie acolo i-a fost indicat acest tratament si nu intelegem de ce glicemia este in continuare mare din moment ce isi administreaza insulina si respecta dieta cu sfintenie. Analizele au fost bune, doar hemoglobina glicozilata: 15,72%, in rest: colesterol=HDL=56,53, colesterol=189,39, trigliceride=74,64.Multumesc anticipat pentru raspuns. [continuare]

Pagina 4 din 25 (722 rezultate)