Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

cereale crocante cu ciocolata elvetiana amarant

Tulburarile de gust si miros: simptome, cauze si tratament

Tulburarile de gust si miros: simptome, cauze si tratament

Actualizat la data de: 02 Aprilie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Mirosul este deosebit de important pentru viata de zi cu zi, iar 80% din gust este legat de miros, astfel ca majoritatea pacientilor care reclama o pierdere sau o diminuare a gustului sufera, de fapt, de o pierdere a mirosului. Limba este organul pentru gust si poate simti sarat, dulce, acru, amar si umami (savuros). Restul aromelor sunt oferite de miros. Diferenta dintre gustul unui mar si al unei pere sau diferenta dintre gustul ciocolatei si cel al caramelului, spre exemplu, sunt determinate in mare parte de miros.Persoanele care sufera de obstructia cailor nazale nu reusesc sa faca foarte bine diferenta dintre alimente asemanatoare ca gust. O serie de afectiuni pot provoca tulburari de gust si de miros, dar si varsta sau anumite tratamente medicamentoase pot fi factori care sa determine diminuarea acestor simturi. Alterarea gustului si a mirosului pot afecta calitatea vietii. Cele mai frecvente tulburari de miros si gust - Anosmia - pierderea simtului... [continuare]

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2024

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Generalitati Boala de reflux gastroesofagian este o consecinta a slabirii mecanismelor naturale de anti-reflux ale esofagului si stomacului, rezultand in trecerea continutului gastric (eventual si a bilei) la nivelul esofagului, cu aparitia unor simptome neplacute pentru pacient. In mod normal, la trecerea dintre esofag si stomac se afla un sfincter esofagian inferior, un inel muscular ce se comporta ca o valva, asigurand trecerea continutului intr-un singur sens.  Cauze Refluxul continutului gastric in esofag se produce din cauza inchiderii deficitare a valvei ce desparte esofagul inferior de stomac (sfincterul esofagian inferior). In mod normal sfincterul se deschide pentru cateva secunde in timpul inghitirii. In momentul cand relaxarea sfincterului are loc in alt moment decat cel al deglutitiei si pentru o perioada indelungata, continutul gastric reflueaza inapoi in esofag si irita mucoasa de la acest nivel, producand in timp leziuni. Factorii alimentari joaca un rol... [continuare]

toate cele scrise mai sus se intampla de vreo 2 zle. multumim. [continuare]

lua medicamente, am fost la medicul diabetolg si a pus totul peglicemia mare 320 dar ce pot face si de ce vomit? mai ales ca nu pot manca sau lua medicatia. mai e o problema suparatoare nu stiu daca are legatura cu diabetul si voma dar tot din acea perioada cand au inceput simtomele de voma am inceput sa am dureri musculare in tot corpul de nu imi gasesc locul in picioare ma dor de simt nevoia sa ma asez dar asezata ma doare foarte tare mijlocul, in pat nu imi gasesc locul ca ma doare peste tot va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat [continuare]

dupa pierderea unui frate acum 2 luni, am avut o stare prin care toti ce au avut de a face cu asa ceva stiu despre ce e vorba; am avut la inceput ceva dureri usoare in zona inimii cam o saptamina, iar de vreo 3 saptamini am odurere usoara in partea dreapta sub coasta avand si o senzatie de umflatura , iar din cand an cand doar an acel loc ghioraie , vreau sa stiu daca cineva stie exact despre aceste simptome ce organ stie sa faca asa ceva /??? multumesc [email protected] [continuare]

Adevaruri despre poftele alimentare

Adevaruri despre poftele alimentare

Actualizat la data de: 05 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca va este pofta sa manacti o bucata mare de paine pufoasa si calda nu inseamna ca organismul dvs. duce lipsa de cereale. Poftele alimentare nu prea au multe in comun cu nevoia de substante nutritive, dar a exista o legatura intre substantele chimice de la nivelul creierului care declanseaza senzatia placere si recompensa. Poftele pot fi asociate cu textura (crocant, cremos) sau gustul (dulce, sarat), dar toate au ceva in comun: excesul de alimente care poate sabota dieta dvs. Inghetata Oamenii care au pofte tind sa aiba indici de masa corporala mai mari - nici o surpriza, deoarece alimentele care ingrasa sunt adesea obiect al dorintei alimentare. Combinatia dintre textura cremoasa, gustul dulce si senzatia racoritoare pe care o ofera, transforma inghetata intr-un produs irezistibil, dar si costisitor in termeni de calorii. O portie normala de inghetata de vanilie are 230 de calorii. Recomandari: o jumatate de ceasca de inghetata din suc de... [continuare]

Dieta pritikin

Dieta pritikin

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Oricine a adoptat vreodata un regim de slabire, probabil ca a auzit despre dieta Pritikin: o dieta saraca in grasimi, nu una vegetariana, dar bazata in special pe vegetale, cereale si fructe. Proportia grasimilor reprezinta circa 10% din totalul alimentelor. Inca din 1976, mai mult de 70.000 de persoane au fost tratate in cadrul Centrului Pritikin, invatand care alimente trebuie consumate, sa prepare meniuri si diferite gustari sarace in grasimi si combinand toate acestea cu exercitiul fizic si cu alte principii pentru o viata sanatoasa. Numeroase carti scrise de Nathan Pritikin au transmis principiile dietei. Acestea promovau starea de sanatate prin scaderea nivelului colesterolului si ajutau pacientii bolnavi de diabet sa isi normalizeze nivelul glicemiei, fara a mai fi necesara administrarea insulinei. Fiul sau, Robert, a preluat si a imbunatatit conceptul. Principiile de baza erau constituite tot de catre alimentele vegetale, iar cantitatea de grasimi cat... [continuare]

13 trucuri pentru a ne stapani pofta de dulciuri

13 trucuri pentru a ne stapani pofta de dulciuri

Actualizat la data de: 03 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Simti nevoia sa mananci ceva dulce la nici doua ore dupa micul dejun? Te trezesti ca te infrupti dintr-un baton de ciocolata fara sa iti dai seama? Simti nevoia sa bei o cola pentru a combate somnul care te pandeste dupa o masa de pranz indestulatoare? Iata cateva trucuri cu ajutorul carora sa iti poti stapani pofta de dulciuri, atunci cand aceasta iti da tarcoale. Daca simti nevoia sa mananci dulciuri la scurt timp dupa ce tocmai ai mancat o ciocolata sau o prajitura si acesta este motivul pentru care nu reusesti sa iti mentii silueta, ei bine, nu esti singura persoana in aceasta situatie: ingestia de zaharuri neacompaniate de proteine sau grasimi determina o revigorare a organismului, intrucat carbohidratii ofera multa energie, insa aceasta dispare foarte repede, facand loc unei senzatii imperioase de a manca dulciuri. Apare astfel un cerc vicios. Vestea buna este ca exista metode eficiente cu ajutorul carora sa iti poti controla pofta de dulciuri. De ce simtim... [continuare]

Quinoa: beneficii nutritionale

Quinoa: beneficii nutritionale

Actualizat la data de: 17 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre incasi in ritualurile lor. Quinoa este un tip de cereala bogata in proteine si aminoacizi care poate inlocui cu usurinta orice tip de cereala. Acoperita de saponina care ii confera un gust amar, aceasta trebuie spalata inainte de preparare. Este bogata in proteine, fier, calciu, potasiu, cupru si ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, astmului la copii, bolilor cardiovasculare, migrenelor si calculilor biliari. Compozitie Quinoa contine multe proteine. De fapt aceasta este o proteina complexa deoarece contine toti aminoacizii esentiali, in mod special lizina care este necesara organismului pentru cresterea si repararea tesuturi [continuare]

Dieta montignac

Dieta montignac

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cunoscuta in Europa inca din anii '90, dieta Montignac a fost creata de Michel Montignac si propune utilizarea indicelui glicemic pentru prevenirea si reducerea obezitatii. Dieta presupune impartirea alimentelor in 4 categorii: carbohidrati, lipide - incluzand grasimile si carnea, carbo-lipide - incluzand alunele si carnea organica si fibrele - incluzand toate tipurile de cereale si vegetale. Conform dietei, carbohidratii cu un indice glicemic crescut sunt catalogati drept "carbohidrati rai" si se recomanda evitarea consumarii lor in combinatie cu lipidele, acest compus favorizand stocarea excesului de grasimi din alimente si transformarea in grasime corporala in exces. Dieta urmareste pierderea eficienta in greutate si tinerea sub control a anumitor afectiuni, precum diabetul si problemele cardiovasculare. Regulile Dietei Montignac Consumul de carbohidrati si grasimi - "Carbohidratii buni" (cu un indice glicemic scazut) se consuma individual; -... [continuare]

De ce ma ingras?

De ce ma ingras?

Actualizat la data de: 23 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

8 motive pentru care mananci mai mult decat iti propui Te simti plin dupa o masa indestulatoare la restaurant, dar chiar la final apar deserturile, si pur si simplu simti ca trebuie sa comanzi o spuma de ciocolata care ti se pare ca arata atat de bine in meniu... sau mananci dintr-o punga mare de chipsuri in timp ce iti verifici casuta de e-mail si cand te uiti mai bine, punga este deodata goala. Iti par familiare aceste situatii? Cat si cum mananci? Expertii sustin ca anumiti factori carora nu le dam prea mare importanta, precum marimea portiei sau a pungii, varietatea de mancare si marimea farfuriei iti pot influenta alimentatia mai mult decat ai fi tentat sa crezi la prima vedere. Intr-adevar, daca ar fi sa mancam doar atunci cand ne este cu adevarat foame si sa ne oprim atunci cand simtim senzatia de satietate nu ar mai fi atatea persoane supraponderale pe intreg mapamondul. Cheia, sustin expertii, este sa devii constient de cauzele care stau la baza... [continuare]

Magneziu

Din Dictionar Termeni

oligoelement indispensabil organismului, care intervine in numeroase si importante reactii fiziologice (metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, in excitabilitatea neuromusculara, in activitatile enzimatice, in permeabilitatea celulara, in coagularea sangvina etc.) Corpul unui adult contine aproximativ 25 grame de magneziu (Mg). Mai mult de jumatate din aceasta cantitate se gaseste in oase, un sfert in muschi, iar restul se repartizeaza, in principal, in inima, ficat, rinichi, tubul digestiv si in plasma. Aporturile recomandate sunt de 5 miligrame per kg de greutate corporala si pe zi. Necesitatile femeii gravide sunt multiplicate cu 2, cele ale copilului cu 3. Sursa - Cele mai bune surse alimentare de magneziu sunt cerealele complete, fructele oleaginoase (migdale, nuci), legumele uscate, ciocolata, unele fructe de mare (o specie de melci) si unele ape minerale. Se poate observa o carenta in caz de alimentatie prea saraca in magneziu (regim hipocaloric,... [continuare]

Aliment

Din Dictionar Termeni

Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alimentele au ca si constituenti principali: - proteinele, care sunt elementele celulei vii. Alimentatia este cea care furnizeaza organismelor proteine. Proteinele de origine animala rezulta din carne, peste, oua, lapte si derivatele lui (iaurt, branzeturi). Valoarea lor nutritiva este mare deoarece coeficientul lor de absorbtie digestiva este ridicat si pentru ca sunt bogate in aminoacizi esentiali; proteinele de origine vegetala (cereale, legume uscate) au un coeficient de absorbtie mai mic si sunt lipsite de unii aminoacizi esentiali. - glucidele sunt substante... [continuare]

Macul de camp (papaver rhoeas)

Din Plante medicinale

Planta anuala, des intalnita in culturile cu cereale sau la marginea campurilor. Frunzele macului de camp sunt ovale si crestate,acoperite de peri aspri. Florile sunt unice in varful tulpinii, cu patru petale de culoare rosie, deseori cu o pata neagra in mijloc. In scop fitoterapeutic se utilizeaza petalele florilor, capsulele crude sau uscate. Macul de camp infloreste din luna mai pana in luna iulie. Recoltarea se va face dupa deschiderea florilor. Planta contine: alcaloizi, mucilagii, acizi organici, proteine, taninuri, saponine, principii amare, mucilagii, lipide, glucide. Macul are actiune expectoranta, emolienta, antispastica, sedativa si analgezica.     Uz intern:   - tuse convulsiva, tuse iritativa, bronsita, pneumopatii, febra, colici abdominale, faringite, pleurezie, laringita, rujeola - sub forma de infuzie, decoct.   Uz extern:   - ulceratii, blefarite... [continuare]

Acesulfam k (e 950)

Din Medicamente

Se prezinta sub forma unor cristale incolore sau a unei pulberi cristaline de culoare alba. La temperaturile mediului ambient cristalele de acesulfam k au o stabilitate aproape nelimitata. Gustul dulce al acesulfamului K se instaleaza rapid si este apropiat de cel al zaharozei la concentratii mici; la concentratii mai mari gustul acesulfamului K este afectat de o usoara componenta reziduala amara, mai putin pronuntata decat cea a zaharinei. Acesulfamul K are un efect sinergetic in combinatii cu alti indulcitori, calitatea gustului se amelioreaza in raport cu fiecare indulcitor in parte. Datorita stabilitatii foarte bune poate fi utilizat in majoritatea produselor alimentare: bauturi plate sau carbonatate, produse lactate, produse zaharoase si de patiserie, ciocolata, guma de mestecat. Aportul energetic este nul. [continuare]

Norvir, solutie orala

Din Medicamente

Prezentare farmaceutica Ritonavir, compusul activ al Norvir, se prezinta ca o pulbere alb-galbuie cu gust metalic amar. Este usor solubil in metanol si etanol, solubil in izopropanol si practic insolubil in apa. Denumirea chimica: acid 10-hidroxi-2-metil-5-(1-metil etil)-1-i2-(1-metil etil)-4-tiazol-3-6s, dioxo-8, 11-bis (fenil metil)-2,4,7,12-tetraaza tridecan-13.OIC, 5-tiazolil-metil ester. E 5S-(5R*, 8 R*, 10 R*, 11 R*). Norvir este conditionat sub forma de capsule, fiecare continand 100 mg ritonavir, precum si sub forma unei solutii de uz oral, continand 80 mg ritanovir/ml. Actiune terapeutica Norvir (ritonavir) este un inhibitor de proteaza activ in administrare orala asupra enzimelor tulpinilor HIV-1 si HIV-2. Norvir este un inhibitor competitiv, peptidomimetic (analog de substrat) care se leaga de situsul activ al proteazei HIV si prin aceasta inhiba procesarea informatiei din locusurile gag si gag-pol ale genei responsabile de sinteza polyproteinei, avand drept rezultat... [continuare]

Buna Seara dl.doctor! Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si... [continuare]

Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si Spitalul Institutul de... [continuare]

Buna Taz, Dupa cum descrii tu ar fi vorba foarte probabil de hemoroizi, daca sangele e rosu-deschis ... dar nu e ceva care sa se rezolve de la sine. Trebuie sa ai ai grija la regimul alimentar: supe, ciorbe, alimente cu multe fibre si cat mai multa apa. Evita alimentele care constipa. Nu ai voie condimente, carne, cafea, ciocolata. Mananc doar cereale, legume, fructe si iaurt. Numai bine si sa ne mai scrii. [continuare]

Salutare, ma numesc gabriel si am 20de ani. Ma confrunt cu o problema foarte ..''''enervanta''''. O sa incerc sa fiu cat mai pe scurt: Acum 1 luna si ceva au inceput problemele. Balonare intestinala,diaree..eram foarte balonat si imi bolboroseau matele.nu puteam sta la facultate de ..''rusine''''. Am consultat un doctor, si mi-a scris pe o foaie colon spastic si mi-a dat niste pastile... Balonarile au disparut dupa 3 saptamani, dupa care in jur de 1 saptamana m-am simtit mai bine, dar acum au aparut altele: Am mancat supa, floricele si niste ciocolata si am baut BERE.STIU, O COMBINATIE IDIOATA. NU mai sunt balonat , dar imi bolborosesc matele in prostie, in zona coapse ca sa zic asa, nici nu stiu cum sa ma expprim.Mai exact prin zona ''''Ascending colon si Sigmoid colon. Pur si simplu bolborosesc intr-una,NU AM SCAUNE CU SANGE, DURERI, si acum nu mai am diaree. Am sa consult un doctor, sa mi fac o radiografie ceva.Cam ce as putea avea?Motive de ingrijorare? Eu de fel... [continuare]

Cred ca tine mai mult de vointa.Dar imi este foarte greu, caci zilnic simt nevoia sa mananc ceva dulce, sunt ca un drog pentru mine, de fapt chiar asta sunt.In special ciocolata,prajiturile si derivate.Am 18 ani si e o varsta de trecere, si chiar nu vreau sa ma ingras , dupa aceea imi va fi si mai greu.Uneori am pofte(parca as fi gravida), dar ceva imi cere dulce, e greu sa ma abtin.Imi puteti recomanda ceva "inlocuitori" , sau ce as putea incerca , orice sfat e de folos. Multumesc anticipat:) [continuare]

Buna ziua! va deranjez pentru urmatoarea situaţie: ieri dimineata si azi dimineata, sora mea a avut cate o repriza de varsaturi de culoare verde, fara a fi mancat nimic sau fara a avea urme de alimente in voma. din ceea ce am citit pe internet, se spune ca voma de culoare verde este semn de peritonita acuta si sunt putin speriata. Tin sa precizez ca nu acuza dureri abdominale sau alte simptome ale apendicitei sau peritonitei si nici recent, in ultimele luni, nu a acuzat astfel de dureri. Mai mentionez, deasemenea, ca inca de la nastere a avut probleme cu bila pentru care a si luat o perioada de timp tratament, iar in ultimele doua zile a si racit si a si mancat preparate din carne tocata, iar dimineata are senzatia de amar in gura. Va adresez aceasta intrebare deoarece pana la inceputul saptamanii viitoare nu as putea ajunge cu ea la un spital si vreau sa stiu daca e cazul sa ma ingrijorez de o peritonita in cazul ei (respectiv antecedente cu bila). Va multumesc! [continuare]

Buna ziua ! am reusit si eu sa ma las de fumat doar de 3 zile, sunt fff fericita, nu mi am inchipuit ca poate fi atat de usor,conteaza sa vrei cu adevarat si reusesti pana la urma, am citit si cartea antifumat de allen carr- in sfarsit nefumator, ve o recomand,Intrebarea mea este de ce ma trezesc pe fiecare dimineata cu un gust amar in gura si simt gatul, gura ca si cum as fi fumat foarte mult? este normal? [continuare]

Sunt foarte confuza cu privire la alimentatia in cazul cancerului in genereal, de san in special. Mama mea este afectata de aceasta groaznica boala si vreau sa ii fiu alaturi cum pot. In prezent , au trecut2 luni de la operatie (mastectomie totala) abia a facut o sedinta de chimioterapie si se simte foarte bine. Doctorul ei oncolog, printre recomandarile facute, a amintit si lactatele. Acum, cititnd pe internet, diferite site-uri medicate, diferite rapoarte de cercetare, car afirma ca lactatele cresc riscul aparitiei cancerului de san si trebuie excluse din alimentatie. Intrebarea mea e simpla. Pot sau nu bolnavii de cancer sa consume lactate? In ce masura afecteaza sau ajuta? M-ar ajuta foarte mult un raspuns din partea unui profesionist in legatura cu alimentatia recomandata. Legume Fructe, Cereale, Da, stim. Dar despre lactate, cafea, carne de pui,vin, citrice, alimente care aduc o bucurie mult mai mare decat oamenilor sanatosi, sunt... [continuare]

Comunitate medicala

Gastrita de reflux?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Ulcer

buna, am si eu o mare problema. de vreo 2 luni ma simt rau de tot,in sensul ca mi-e greatza nonstop, am o stare de oboseala permanenta, gust amar in gura si uneori acru,dureri in zona ficatului si stare generala proasta. la inceputul lunii decembrie am facut analize de sange, urina, ecografie, ex. coproparazitologic si inclusiv gastroscopie. toate analizele au iesit bune, negative la paraziti sau orice bacterii. la gastroscopie mi-a spus ca am o gastrita de reflux, si esofagita. in consecinta am primit tratament cu motilium si lanzap pe 20 de zile. simptomele s-au ameliorat putin dar nu au trecut. asa ca am revenit la medic. mi-a dat alt tratament cu arghirol, mezim si lanzap... insa nu vad mare schimbare. este adevarat ca il fac doar de 2 zile... precizez ca acum am si palpitatii si imi tremura mainile si am stare de lesin cateodata. medcul de familie a spus ca este normal de la gastrita cu reflux sa ma simt asa, dar nu mai stiu ce sa cred. ma simt efectiv sfarsita si fara chef... [continuare]

De cand ma stiu ,copil fiind, din cand in cand fac ceea ce eu numesc crize de fiere.Am dureri insuportabile de cap si vars mult inclusiv ceva amar si verzui.In ultima vreme (am 40 de ani) situatiile s-au indesit si au cauze din cele mai diverse:consum de dulciuri,carne in exces, apropierea menstruatiei, stres ,oboseala, stat mult pe scaun.Am observat ca daca tin regim strict imi mai pot permite cate o scapare din cand in cand(nu prea des).La ecograf mi s-a spus ca am vezica septata,dar "curata",fara pietre.Toate ca toate dar durerile de cap sunt atat de atroce incat sunt ca paralizata 2 zile pana imi trece.As vrea sa stiu ce se intampla fiziologic in acele momente in organismul meu ca sa stiu cu ce medicatie se pot ameliora acele stari.Iau destul de des adjuvante pt.digestie (colebil, triferment, debridat), iar cand simt ca se apropie o criza iau scobutil, no spa,care sunt eficiente cateodata.Unii spun ca ce am eu e diskinezie, altii ca dimpotriva e o hiperactivitate biliara.Mama... [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)