Clickmed
programare rapida la medic

carne de rechin

Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Mai 2019
Consultant medical:

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Clinica: Spitalul de Psihiatrie Voila

Pubertate, de la 7-8 ani Tinerii, in special fetele, ajung la pubertate mai devreme decat oricand. Studiile de specialitate au observat o crestere surprinzator de mare cu privire la numarul fetelor care ajung la pubertate la varste de aproximativ 7-8 ani. Intr-un studiu efectuat la 1.200 de fete de 7 ani, la 10% dintre acestea avusese deja loc cresterea sanilor. Acest lucru este alarmant, mai ales tinand cont de faptul ca in 1997 a fost publicat un studiu similar la care a fost observat un procent de crestere a sanilor in doar 5% din cazuri. In ciuda tuturor studiilor realizate, expertii afirma ca inca efectueaza cercetari, deoarece nu sunt inca siguri cu privire la cauza exacta a pubertatii precoce. Totusi, sunt incriminati anumiti factori, printre care si alimentatia si efectele ei, de exemplu obezitatea. Printre alimentele cu potential de a produce pubertate precoce se regaseste si carnea de pui. Ce este pubertatea precoce? Pubertatea precoce se poate defini ca fiind... [continuare]

Alternative sanatoase la proteinele din carne

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2020
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Ce sunt aminoacizii Unul dintre motivele pentru care vegetalele sunt considerate inferioare, produselor de origine animala, in ceea ce priveste continutul in proteine se datoreaza faptului ca vegetalele nu contin toti aminoacizii esentiali (acei aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce). Aminoacizii sunt compusii chimici care formeaza proteine. Exista doua clase principale de aminoacizi: esentiali si neesentiali. Aminoacizii esentiali, nu pot fi produsi de organismul uman, ca atare, este important sa-i obtineti prin dieta. Aminoacizii neesentiali, sunt aceia, pe care organismul ii poate sintetiza in functie de necesitati, pe langa obtinerea lor prin dieta. Produsele de origine animala, contin toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul, de aceea sunt considerate proteine complete, pe cand produsele de origine vegetala nu contin intotdeauna toti aminoacizii esentiali in proportiile necesare, de aceea sunt considerate surse de proteine incomplete.... [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Ianuarie 2018

Generalitati Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern. Factori de risc Pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu prezinta o problema de sanatate. In general, produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alte substante nutritive esentiale, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi Omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si peste [continuare]

Guta, boala asociata cu un consum excesiv de carne

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Martie 2019

Generalitati Guta este o forma comuna si complexa de artrita ce cauzeaza durere intensa, inflamatie si rigiditate la nivelul articulatiilor. In foarte multe cazuri, boala afecteaza degetul mare al piciorului (halucele). Episoadele bolii pot sa apara rapid si revina periodic, lezand lent tesuturile din regiunea inflamata. In plus, guta a fost corelata cu o incidenta crescuta a bolilor cardiovasculare si metabolice. Este cea mai frecventa forma de artrita inflamatorie la barbati, dar si femeile pot fi afectate, mai ales dupa instalarea menopauzei. Cauze si factori de risc In mod normal, acidul uric este dizolvat in sange si este eliminat din organism prin urina. Daca se produce prea mult acid uric sau nu este eliminat corespunzator, se pot forma urati ce se pot acumula la nivelul articulatiilor producand tabloul clinic al gutei. Excesul de acid uric din sange poarta numele de hiperuricemie si poate fi consecinta consumarii unor alimente bogate in aceasta substanta, precum... [continuare]

Consumul de carne si cancerul de colon

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Septembrie 2012

Generalitati Cancerul de colon este tipul de cancer localizat in partea inferioara a sistemului digestiv. De obicei, debuteaza prin aparitia unor celule mici cunoscute sub denumirea de polipi, care initial au dimensiuni mici si nu determina simptome. De-a lungul timpului, polipii benigni pot devin cancerosi. Simptomele cancerului de colon pot include diaree sau constipatie, sangerare rectala, crampe abdomniale sau flatulenta, slabiciune, oboseala si scadere in greutate. Exista multi factori medicali, genetici sau specifici stilului de viata, cum ar fi dieta - care pot creste riscul dezvoltarii cancerului de colon. Carnea rosie nu cauzeaza direct cancer de colon, dar o dieta bogata in grasimi, cu un continut ridicat de carne rosie si prelucrata, ar putea creste riscul aparitiei acestei afec [continuare]

Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral?

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Septembrie 2019

Prezentare generala Dietele vegetariene si vegane au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, in mare parte datorita beneficiilor percepute pentru sanatate, dar si datorita preocuparilor cu privire la bunastarea mediului si animalelor. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca o dieta bazata pe plante poate reduce riscul de boli de inima. Cu toate acestea, cercetarile recente au descoperit ca dietele vegane si vegetariene ar putea pune organismul in pericol sa dezvolte o alta afectiune: accidentul vascular cerebral. Publicat in Marea Britanie, un nou studiu de specialitate a analizat persoanele care au diete bazate pe carne, persoanele ce mananca peste si persoanele vegetariene pe parcursul unei perioade de urmarire de 18 ani. Conform constatarilor, vegetarienii si persoanele care mananca doar carne de peste au avut rate cu 22% si 13% mai mici de a dezvolta boli de inima, comparativ cu cei care au mancat carne. Pe langa acest lucru, cercetatorii au descoperit un... [continuare]

Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Septembrie 2016

Pestele este bogat in acizi grasi esentiali, de tipul Omega 3, care mentin sanatatea aparatului cardiovascular. El poate constitui alimentul ideal atata timp cat nu provine din ape contaminate cu metale grele, pesticide sau alte deseuri. Studiile recente au aratat ca unele specii de peste pot contine substante nocive precum dioxina, metil-mercur sau cantaxantina, un colorant artificial folosit in anumite crescatorii de pesti. Ce tipuri de peste este bine sa consumi? Specialistii in nutritie sustin ca pestele cel mai sigur pentru consum este cel provenit din crescatoriile avizate sau din tarile Uniunii Europene. De exemplu, somonul de crescatorie, provenit din tarile nordice, se inscrie in mai toate standardele. O alta alegere buna este si pastravul romanesc. Iubitorii de ton, pe de alta parte, trebuie sa fie atenti la ce fel de specie de ton cumpara, mai ales daca este la cutie. Evita conservele ieftine de ton maruntit in ulei, pentru ca iti pot cauza probleme de digestie.... [continuare]

Am o bucata de "carne" pe interiorul obrazului ?

Din Comunitate

De aproape un an mi a apărut o bucata de "carne" pe interiorul obrazului și nu știu care este cauza. Am fost la medicul dentist pentru o igienizare și mi a spus că probabil mi a apărut din cauza că îmi mușc obrazul dar cel mai bine este să iau legătura cu un medic chirurg. [continuare]

Cicatrice lipita de carne?

Din Comunitate

Buna ziua am avut o rana deschisa si cand sa cicatrizat sa lipit si carnea de piele iar acum nu se mai misca pielea liber ce as putea face sau daca cu timpul se va desprinde una de alta mentionez ca rana o am de aproape 3 luni Multumesc anticipat [continuare]

Durere pata rosie pe buze, pana la carne?

Din Comunitate

Buna, Va rog : Am o zona mica rosie rotunda, pana la carne le buze, se vede carnea la buze. Am dat cu aciclovir dar fara rezultat. Ce poate fi si cum o tratez? Am atasat poza. adresa_web_filtrata /LnXyKTYk Astept raspunsul vostru. [continuare]

Carne in zona intima?

Din Comunitate

Buna ziua, Sunt insarcinata in 5 luni. Acum ceva timp am observat ca in zona genitala mi-au crescut niste negi/bucati de carne. Se multiplica. Unele par ca dispar altele reapar… Am fost acum doua luni la ginecologul unde imi monitorizez sarcina si i am spus, a vazut, a facut test papanicolau si secretii si mi a spus ca din acest ounct de vedere este ok ca ar fi iesit bine. Si ca vom vedea ulterior. Dar sunt inestetice si ma ingrijoreaza sa nu se extinda, sa nu afecteze nasterea, sarcina… nu stiu ce sa fac. Mi e frica sa mai astept si ce sa astept ce sa fac? Exista o solutie de tratat acasa? Multumesc mult! [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Din Comunitate

Am facut analizele de curind si am trigliceridele 1018 ce trebuie sa mananc si ce nu [continuare]

Cartirec (cartilaj pur de rechin), capsule gelatinioase

Din Comunitate

eu am o leziune de menisc si timp de 10 zile am urmat un tratament de recuperare, se simte tratamentul, iar problema e alta, leziunea a aparut in timpul unei entorse, iar aceasta nu e prima data cand am entorsa, lichidul din picior este in cantitati mici si in timpul mersului simt uneori cum osul pulpei freaca pe cel al tibiei, e o senzatie neplacuta si am inteles ca deocamdata, nu simt durere din cauza ca sunt cartilagiile la mijloc. As vrea sa stiu daca cartirec poate sa ma ajute si in ce masura. Multumesc [continuare]

La cat timp de la ultima doza de medrol( o patrime din pastila) pot consuma sare si alimente de origine animala -carne sau peste?

Din Comunitate

Buna ziua. In urma unui episod de alergie severa cauzat de o dermatita de contact( m-am machiat si mi s-au umflat pleoapele infiorator) am ajuns la urgente si mi s-a administrat adrenalina pe injectomat. Medicul mi-a recomandat 2 saptamani regim strict fara niciun strop de sare, fara alimente de origine animala, si MEDROL a carui doza o scad treptat. Nu m-am umflat, insa cred ca am o retentie de apa, intrucat dupa 10 zile ar fi trebuit sa slabesc tinand cont ca nu am consumat decat salate si fructe. Intrebarea mea se leaga de consumul de sare si la cat timp dupa ce termin ultima doza de MEDROL -o patrime pot relua consumul de sare. Multumesc! [continuare]

Mia aparut ceva in fund ca o bilade carne?

Din Comunitate

Ma mananca foarte tare mia aparut cam de vreo 4 luni nu prea iam dat importanta dar acu ma supara din ce in ce mai tare si mai nou cand ma duc afara ma duc un pic greut si mai si miroase foarte tare cand transpir [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Din Comunitate

cine distribuie in ramania acest produs-azilect-si cum pot intra in posesia lui? [continuare]

Infecție la deget in carne ?

Din Comunitate

Buna Seara, am nevoie de ajutor urgent ma numesc Andrei și am vârsta de 15 ani.Ma doare de o săptămâna cumplit degetul și am încercat sa tai colțul dar nimic nu pot efectiv începe o durere inimaginabila o sa atașez o poza am nevoie de ajutor dacă știe cineva mulțumesc Aici este poza : adresa_web_filtrata /a/Sdixh2e [continuare]

Beneficiile consumului de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2013

Generalitati Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate. Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui. Cel slab (carne alba) contine mai putine grasimi si acizi grasi esentiali omega-3 decat cel gras (carne rosie). Dincolo de aceasta diferenta, ambele tipuri de peste, precum si fructele de mare, au numeroase... [continuare]

Fructe si legume de iarna. conditii de depozitare si moduri de preparare

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Decembrie 2011

Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime de fructe si legume care se gasesc toata iarna in galantare si care sunt valoroase din punct de vedere nutritional pentru sanatate. Merisor - afine rosii Merisorul este un fruct de padure frecvent intalnit in lunile octombrie-noiembrie si are o multime de proprietati nutritionale unice pentru organism. O jumatate de cana de afine rosii proaspete contine - 2 g de fibre (majoritatea insolubile); - 9% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina C. Depozitare. Afinele atent selectionate se pun in pungi de plastic si se tin in frigider pana la 7 zile. Pentru o depozitare pe termen mai lung se baga la congelator. Mod de preparare. Merisorul se consuma in stare naturala, proaspata, ca orice alt fruct. Insa... [continuare]

Creatinina serica

Din Analize Medicale

Principalele functii ale rinichiului sunt: - functia excretorie: ultrafiltrare glomerulara, reabsorbtie si secretie tubulara; - functia de reglare a compozitiei, echilibrului acido-bazic si volumului fluidelor corpului; - functia endocrina: de degradare a unor hormoni sau de secretie a altora. Functia excretorie se determina utilizand in principal doi parametri sangvini – ureea plasmatica si creatinina serica. Creatinina este produsul final al metabolismului creatinei si fosfocreatinei musculare, care sunt metabolizate spontan (non-enzimatic) in creatinina. Creatinina serica este utilizata pentru calcului ratei filtrarii glomerulare (RFG), in vederea evaluarii functiei renale. Rata de filtrare glomerulara este un parametru cu ajutorul careia se evolueaza functia rinichiului (RFG). Semnele si simptomele afectarii renale includ: - oboseala sau dificultati de adormire; - scaderea poftei de mancare; - picioare si maini umflate; - urina tulbure, inchisa la culoare sau cu ... [continuare]

Cabinet medical almedo srl cluj-napoca

Din Clinici/Firme medicale

In cadrul cabinetului consultatiile sunt efectuate de catre 3 medici specialisti alergologi: - Dr. Minodora Varga - Dr. Corina Bocsan - Dr. Cristina Barbinta Incepand cu luna mai 2009, cabinetul de alergologie este in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Cluj. Astfel, se pot efectua consultatii si testari pe baza biletului de trimitere de la medical de familie sau medical specialist, pacientii putand beneficia de prescrierea retetelor compensate sau gratuite, precum si de bilete de trimitere catre alte specialitati sau laborator. Cabinetul medical de alergologie a fost infiintat in anul 2004 (certificat de avizare de la Colegiul medicilor Cluj nr.11/02.11.2004), fiind situat in centrul orasului Cluj Napoca, pe strada Iuliu Maniu (fosta 6 Martie), la nr. 11. Este primul cabinet medical privat de alergologie infiintat in Cluj-Napoca, fiind condus de dr. Minodora Varga, medic specialist alergologie-imunologie clinica. In cadrul cabinetului de alergologie... [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)