calculator calorii alimente
Principalele complicatii ale obezitatii
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Obezitatea reprezinta acumularea excesiva de grasime la nivelul organismului, ducand la un exces ponderal de peste 20% fata de greutatea ideala. Starea de obezitatea este rezultatul unui dezechilibru intre valoarea calorica a alimentelor consumate si consumul energetic in ceea ce priveste activitatea fizica, metabolismul bazal si prelucrarea alimentelor ingerate. Cauzele obezitatii Cauzele sunt multiple si asociaza intre ele: factori genetici, factori de mediu, factori fiziologici, psihologici, hormonali, medicamentosi, care de cele mai multe ori se asociaza si determina perturbari ale comportamentului alimentar, iar rezultatul este un dezechilibru energetic ce duce la surplus de trigliceride in adipocite (celula grasoasa). 1.Factorii genetici sunt implicati de multe ori in anamneza pacientului obez deoarece pot exista diverse mutatii ale anumitor gene responsabile de reglarea apetitului ce se mostenesc fie de la mama,fie de la tata. 2.Factorii de mediu includ... [continuare]
Cauzele obezitatii infantile
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Generalitati Obezitatea reprezinta o problema din ce in ce mai frecventa in randul tinerilor si adolescentilor din intreaga lume. Obezitatea poate poate fi relevata prin calcularea indicelui de masa corporala (IMC). Astfel, copiii al caror indice de masa corporala exprimat in percentile depaseste 95% sunt considerati a fi obezi. Pentru calcularea indicelui de masa corporala se folosesc urmatorii parametri: sexul, varsta, inaltimea si greutatea corporala. Obezitatea in randul copiilor trebuie luata foarte in serios, deoarece reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii acestora. Copiii obezi, dar si cei supraponderali, sunt expusi riscului de a dezvolta numeroase afectiuni de sanatate cronice. Stilul de viata sanatos trebuie adoptat inca din copilarie, altfel sansele ca un stil de viata nesanatos sa fie prezent si la varsta adulta sunt foarte mari, iar consecintele, precum obezitatea, devin inevitabile. De asemenea, obezitatea infantila nu afecteaza doar starea fizica de... [continuare]
Apetitul si modificarile sale
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Definitie, terminologie Foamea se defineste ca nevoia imediata de a manca (sau de a se alimenta), fara a face diferente speciale asupra tipului sau calitatii alimentelor. Este o reactie fiziologica comuna in lumea animala, determinand ceea ce se numeste “comportamentul de foame”. Astfel, animalele infometate isi cresc activitatea motorie, cauta hrana. La om, aceasta senzatie se insoteste de stare de slabiciune, agitatie, iritabilitate, uneori reactii vegetative (transpiratie, tremor). Apetitul este dorinta de a consuma un anume aliment, indiferent daca exista sau nu o nevoie fiziologica. Apetitul este un aspect constient, selectiv, al foamei. Satietatea este o diminuare (disparitie) a foamei si apetitului aparuta in urma ingestiei alimentare. Elemente de fiziologie Reglarea foamei si a satietatii este realizata la nivelul unor centri speciali din sistemul nervos central (hipotalamus) iar apetitul este reflexie pe scoarta cerebrala. Hipotalamusul primeste stimuli diferiti... [continuare]
Cresterea sau scaderea brusca in greutate
Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident
Fluctuatiile de masa corporala – aspecte generale Indicele de masa corporala (IMC) reprezinta un parametru folosit in practica medicala, calculat in functie de greutatea si inaltimea unei persoane. Valorile considerate normale pentru acest parametru sunt situate in intervalul 18,5-24,9, ceea ce este sub acest interval reprezentand subponderabilitatea, iar ceea ce se afla peste aceste valori reprezentand supraponderabilitate si diferite grade de obezitate. Acest indice de masa corporala nu este unul fix pe durata vietii unei persoane. El se modifica odata ce persoana respectiva creste, atinge o anumita valoare la maturitate, cand se poate mentine in platou sau poate avea unele variatii in functie de regimul alimentar al acesteia sau alti factori asupra carora vom reveni. Pierderea sau castigul catorva kilograme reprezinta procese normale care nu ar trebui sa puna semne de intrebare. Sunt insa, unele aspecte importante cu privire la aceste modificari ponderale. Daca... [continuare]
Rolul somnului in reglarea apetitului si a greutatii corporale
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Impactul deficitului de somn asupra hormonilor foamei Corpul regleaza foamea printr-o bucla de feedback hormonal care implica doi hormoni cheie: grelina si leptina. Grelina, produsa in principal in stomac si pancreas, semnaleaza creierului foamea, in timp ce leptina, care este produsa in celulele adipoase, are un rol opus, actionand asupra receptorilor din hipotalamus, unde inhiba pofta de mancare si promoveaza satietatea, limitand astfel aportul alimentar. Avand in vedere ca s-a demonstrat ca un aport caloric crescut promoveaza somnul, privarea de somn poate declansa supraalimentarea ca mecanism compensatoriu pentru recuperarea somnului pierdut. Legatura dintre somn si foame Nivelurile de leptina circulanta in sange sunt in general proportionale cu masa de grasime corporala. Nivelurile de grelina circulanta fluctueaza pe parcursul zilei in functie de aportul alimentar. Chiar si o singura noapte de somn restrictionat creste eliberarea de grelina si scade leptina,... [continuare]
Sfaturi pentru a slabi sanatos
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Generalitati Multe persoane doresc sa slabeasca in mod natural si in conditii de siguranta. Dietele stricte si exercitiile fizice exagerate pot fi uneori periculoase, impiedicand organismul sa-si satisfaca nevoile nutritionale optime. Persoanele care urmeaza diete foarte stricte, cu scaderi ale greutatii, intr-o saptamana, de 3-4-5 kg sau mai multe (depinde, desigur, si de greutatea initiala), isi vor recastiga ulterior greutatea pentru ca o dieta cu foarte putine calorii nu poate fi transformata intr-un stil de viata sanatos. O dieta sanatoasa nu se refera la limitari stricte in ceea ce priveste alimentele iar urmarea unei astfel de diete nu ar trebui sa fie complicata. Piatra de temelie a unui model alimentar sanatos ar trebui sa fie inlocuirea alimentelor procesate, a celor cu adaos de zahar cu alimente cat mai putin prelucrate, neprajite si cu ingrediente cat mai putine, ori de cate ori este posibil. Distributia glucide-lipide-proteine In timp ce unele diete exagerate... [continuare]
Chirurgia bariatrica in tratamentul diabetului
Autor: SfatulMedicului
Ce este chirurgia bariatrica Chirurgia bariatrica este interventia chirurgicala realizata pentru slabirea semnificativa in greutate, realizata la pacientii cu obezitate de diferite grade. Conform ultimelor studii, chirurgia bariatrica poate avea beneficii si pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2. Acest lucru se intampla prin controlul glicemic si mentinerea glicemiei in limite normale, in urma chirurgiei bariatrice. Intrucat diabetul zaharat de tip 2 nu beneficiaza de un tratament permanent, vindecator, ci doar de tratament suportiv, si chirurgia bariatrica va avea acelasi rol. Complicatii Complicatiile diabetului la nivel renal, ocular si nervos pot fi mult intarziate sau ameliorate, cu ajutorul tratamentului medicamentos si a slabirii in greutate prin chirurgie bariatrica. Obezitatea are rol esential in instalarea diabetului zaharat. Pacientii obezi au risc de 10 ori mai crescut de a dezvolta boala. Acest lucru apare din cauza dereglarilor metabolice ce insotesc... [continuare]
Cand devin suplimentele cu multivitamine periculoase?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Suplimentele cu multivitamine pot deveni mai degraba periculoase decat benefice sanatatii, atunci cand sunt administrate intamplator. Completarea aportului de vitamine si minerale pare intotdeauna o idee buna si o masura de prevedere inofensiva, mai ales in conditiile unei alimentatii dezechilibrate, insa suplimentarea dupa ureche poate avea consecinte grave pentru sanatate. Excesele de vitamina C si zinc pot cauza greata, diaree si crampe stomacale. O cantitate prea mare de seleniu in organism poate conduce la caderea parului, tulburari gastrointestinale sau oboseala accentuata. Prin urmare, suplimentele cu multivitamine trebuie sa fie administrate exclusiv sub indrumarea unui specialist. Cand este necesara suplimentarea nutritionala? Compusii chimici esentiali pentru functionarea organismului (vitaminele si mineralele in principal), au fiecare roluri importante in mentinerea starii de sanatate. De exemplu, vitamina A este vitala pentru acuitatea vizuala,... [continuare]
Fiecare persoana are propriile obiceiuri alimentare, unele dintre ele nu sunt tocmai potrivite. La un moment dat se poate sa incepeti sa luati in greutate. Putin cate putin, kilogramele se instaleaza. A scapa de grasimea acumulata, care nu este considerata deloc estetica, nu este un lucru usor. Unele persoane se intreaba de ce, in ciuda tuturor eforturilor (consuma alimente in mod corect, nu fac excese), nu ajung niciodata sa slabeasca. Acest lucru se intampla pentru ca respectivele persoane nu renunta la cateva obiceiuri care dauneaza. Cateva dintre ele sunt: Sunteti stresati constant – stresul afecteaza metabolismul. In unele cazuri, persoanele stresate simt sa se refugieze in mancare. Din pacate, in aceasta situatie, alimentele nu sunt neaparat benefice pentru sanatate. Alimentatia nu este solutia pentru a rezolva problemele. Indreptati-va asupra unei alte activitati pentru a va calma, asa cum sunt sportul si meditatia. Sariti peste micul-dejun – corpul dumneavoastra... [continuare]
7 reguli de aur ca sa nu te ingrasi dupa dieta
Autor: SfatulMedicului
Numai cine nu a tinut vreodata o dieta nu stie cat de greu iti poate fi uneori, deoarece trebuie sa tii piept poftelor alimentare si sa calculezi toate caloriile. In momentul in care ajungi la kilogramele dorite, bucuria este nepretuita, dar poate sa fie umbrita cand vezi ca incepi sa depui la loc kilogramele de care ai scapat in timpul dietei. Ca sa nu ti se intampla asta, exista cateva reguli de aur pe care trebuie sa le urmezi cu strictete. Iata despre ce este vorba: Hidratarea este esentiala Dupa ce ai tinut dieta este important sa duci un stil de viata sanatos, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai grija sa te hidratezi corespunzator. Nu uita de cei doi litri de apa pe care trebuie sa ii consumi zilnic. Apa te ajuta sa nu te deshidratezi, dar este de ajutor si in procesul de eliminare a toxinelor din corp. Poti sa bei si ceai verde, despre care se stie ca ajuta la topirea grasimilor din organism. Fara dulciuri Un alt lucru de care trebuie sa tii cont in timpul dietei... [continuare]
Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)
Autor: SfatulMedicului
Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru situatiile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii, grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea grasimilor se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din... [continuare]
Generalitati Chiar daca este bogat in calorii, untul de arahide este un aliment sanatos. In general untul de arahide nerafinat este mai sanatos, intrucat isi pastreaza mai multe dintre substantele nutritive benefice ale arahidelor. In plus, untul de arahide procesat ar putea contine adaosuri de acizi grasi trans (care s-a dovedit ca ar creste riscul de boli cardiovasculare). Un alt risc il reprezinta conservarea incorecta iar untul de arahide ar putea dezvolta mucegai, care ar putea produce aflatoxina (o substanta foarte toxica si cancerigena). De aceea, cea mai buna algere ar fi untul de arahide natural. Proteine Doua linguri de unt de arahide contin 7 grame de proteine. Corpul uman foloseste aminoacizii care se gasesc in proteine pentru a construi si repara tesutul muscular. In plus, fata de rolul metabolismului in dezvoltarea muschilor, alimentele bogate in proteine, cum ar fi untul de arahide, vor contribui la mentinerea pe termen lung a senzatiei de satietate. [continuare]
Generalitati Este important sa consumati alimente bogate in nutrientii de care organismul dumneavoastra are nevoie. O dieta sanatoasa va ajuta sa va pastrati starea generala de sanatate. De aceea, atunci cand faceti cumparaturi si cand gatiti, este indicat sa faceti alegeri intelepte. In plus, pentru a va pastra silueta si a avea un corp tonifiat este esential sa faceti activitati fizice. Controlul nutrientilor si al alimentelor pe care le consumati zi de zi reprezinta arma dumneavoastra impotriva cresterii in greutate si a bolilor asociate cu dietele improprii. Adoptati obiceiuri alimentare sanatoase care sa va mentina sanatatea pe termen lung. Deficientele, excesele si dezechilibrele in dieta pot avea un impact negativ asupra sanatatii si pot duce la boli cardiovasculare, diabet, obezitate, osteoporoza si maladii debilitante. Multe boli comune pot fi adesea evitate sau prevenite prin nutritie adecvata si exercitii fizice. Sfaturi pentru o dieta sanatoasa - Achizitionati... [continuare]
Generalitati Dieta Jenny Craig este considerata unul dintre cele mai bune planuri de pierdere in greutate, cunoscute in lume. Obiectivele programului dietetic Jenny Craig sunt ca cei care urmeaza aceasta dieta sa dezvolte o perceptie sanatoasa asupra consumului de alimente, sa aiba un stil de viata activ si un nivel ridicat de optimism. Dieta Jenny Craig este cunoscuta de peste 25 de ani. Programul are ca scop pierderea in greutate prin abordarea a trei domenii cheie: alimentatie, corp si minte. Caracteristica principala a sistemului Jenny Craig o reprezinta consumul de alimente semipreparate care contin un numar fix de calorii si sunt echilibrate din punct de vedere nutritiv. In forma sa completa, dieta ofera si accesul la un consilier, al carui rol este de a stimula motivatia celor care aleg aceasta dieta. Cum functioneaza dieta Jenny Craig Metoda Jenny Craig este structurata pe trei niveluri importante: alimentatie, minte si corp, in scopul de a-i ajuta pe cei care o urmeaza... [continuare]
Desertul la persoanele cu diabet zaharat
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Diabetul este o boala care afecteaza capacitatea organismului de a mentine nivelurile normale de glucoza din sange. Alimentele pe care o persoana le consuma, mai ales cele care contin carbohidrati, modifica nivelul de zahar din fluxul sanguin si cantitatea de insulina necesara pentru a procesa glucoza. Cei care sufera de diabet zaharat nu trebuie sa renunte la dulciuri si deserturi. Secretul este moderatia. La fel de importante sunt ingredientele si cantitatile continute de deserturi. Privarea de dulciuri nu este recomandata, intrucat poate duce la frustrari si chiar excese. Situatia se poate rezolva cu putin echilibru. Carbohidratii Desi in trecut se credea ca diabetul se poate tine sub control prin evitarea dulciurilor care contin zahar, noi cercetari au demonstrat ca, de fapt, cantitatea de carbohidrati pe care un bolnav o consuma este mai importanta decat tipul acestora. Persoanele cu diabet zaharat pot tine boala sub control cu ajutorul unei varietati de... [continuare]
Beneficiile unei diete bogate in fibre
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Unele produse alimentare contin fibre. Fibrele sunt substante de balast care trec nedigerate prin sistemul digestiv si sunt expulzate intacte prin scaun. In urma cercetarilor stiintifice s-a constatat ca fibrele cuprind un complex de carbohidrati si polimeri naturali, cum ar fi celuloza, pectina, dar si multe alte substante care inca nu au fost identificate. Fibrele sunt impartite in doua clase mari: solubile si insolubile. Fibrele insolubile sunt cele care maresc volumul bolului fecal, iar cele solubile sunt cele care se dizolva in apa si isi modifica aspectul intr-unul gelatinos. Dietele bogate in fibre au inlocuit cu succes, in foarte multe cazuri, tratamentele medicamentoase pentru tratarea multora dintre problemele intestinale. Beneficiile consumului de fibre Printre beneficiile obtinute in urma consumului de fibre se numara: - Combaterea constipatiei. Avantajul cel mai importat al fibrelor insolubile il constituie capacitatea acestora de a inmuia si de a... [continuare]
Ce beneficii ofera varza pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Varza este o leguma crucifera extrem de bogata in fitonutrienti, ce face parte din aceeasi familie a verzei de Bruxelles, conopidei, verzei Kale sau broccoli-ului. Acest aliment consumat in toate colturile lumii ofera o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, de la efectele sale antiinflamatorii, pana la protectia pe care o ofera tractului digestiv si sistemului cardiovascular. Varza si valorile sale nutritionale Vitaminele, mineralele si fitonutrientii din varza contribuie din plin la mentinerea starii de sanatate, dar si la reglarea greutatii corporale, datorita numarului redus de calorii pe care aceasta leguma il contine. Valorile nutritionale pentru 100 de grame de varza sunt: Calorii 25 kcal Carbohidrati 5.8 g Proteine 1.3 g Fibre alimentare 2.50 mg Folati 53 g Niacina 0.234 mg Acid pantotenic 0.212 mg Piridoxina 0.124 mg Riboflavina 0.040 mg Tiamina 0.061 mg Vitamina A 98 UI Vitamina C... [continuare]
Ce este dieta South Beach? Desi par asemanatoare, dieta South Beach este mai mult decat o varianta a dietei Atkins. Cu toate acestea, ele au multe lucruri in comun: - sunt creatii ale unor medici specialisti; autorul dietei South Beach este medicul cardiolog Arthur Agatston, doctor in medicina, director al Centrului Mount Sinai de Prevenire a Bolilor Cardio-Vasculare situat in Miami Beach, Florida - ambele diete, South Beach si Atkins sunt best-sellere: numai cine locuieste intr-o pestera nu a auzit inca despre dieta South Beach a doctorului Agatston (plina de alimente delicioase, creata de un medic, un proiect sigur de pierdere in greutate rapida si sanatoasa) - constau in limitarea consumului de carbohidrati nesanatosi (cu indice glicemic ridicat); carbohidratii potriviti, cu indice glicemic scazut sunt permise; in primele doua saptamani ale dietei South Beach, pacientii nu au voie sa consume paine sau produse de patiserie de orice fel, cereale, orez, cartofi, fructe,... [continuare]
Generalitati Pana nu de mult numai tarile din Asia beneficiau de proprietatile curative ale ceaiului verde, cunoscand acest remediu naturist de peste 4000 ani. Acum, toate lumea a auzit de acest ceai si a inteles ca nu este o simpla bautura care poate fi savurata intr-o dupa-amiaza fara activitate, ci este o bautura care detine multiple beneficii medicale. In acest articol vom incerca sa trecem in revista toate proprietatile si beneficiile ceaiului verde, justificand astfel, de ce l-am numit elixirul sanatatii. In ultima perioada, ceaiul verde se bucura de o atentie semnificativa si din partea tarilor din Occident, iar majoritatea companiilor producatoare de medicamente au creat o serie de suplimente nutritionale care au la baza extractul de ceai verde. Origini Ceaiul verde provine din planta de ceai Camellia sinensis din care se mai prepara si ceaiul negru si oolong, diferenta fiind la nivelul modului de procesare. Aceasta planta isi are originile in partea de sud-est a... [continuare]
Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a slabi o persoana trebuie sa consume cantitati ridicate de grasimi si scazute de carbohidrati. Filosofia dietei Atkins Organismul uman este capabil sa arda atat grasimile cat si carbohidratii pentru a produce energia necesara functionarii adecvate. Carbohidratii, sub forma de glucoza, sunt prima sursa utilizata de organism pentru a produce energie. Dr. Atkins sugereaza ca prin reducerea semnificativa a cantitatii de carbohidrati consumati, organismul uman trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor pentru a produce energie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de lipoliza, rezultatul secundar al acestui proces fiind cetoza. Cand grasimile sunt dizolvate pentru producerea de energie, prin... [continuare]
Generalitati Termenul "supraponderabilitate" face referire la acea persoana care are o greutate corporala mai ridicata decat masa corporala ideala, dar care inca nu sufera de obezitate; practic masa corporala se afla intre masa corporala ideala si obezitate. Greutatea normala a unei persoane raportata la inaltimea acesteia se masoara cu ajutorul indicelui de masa corporala (IMC). Indicele de masa corporala se calculeaza impartind greutatea exprimata in kg la inaltimea exprimata in metri la patrat; IMC = m / (h2). IMC Semnificatie sub 18.5 subponderal 18.5 - 24.9 greutate normala 25 - 29.9 supraponderal 30 - 34.9 obezitate clasa I 35 - 39.9 obezitate clasa II ... [continuare]
Buna ziua, am 21 ani si la inceputul anului acesta am fost diagnosticat cu diabet zahart insulino-dependent. Am inceput imediat tratamentul cu insulina. In ultimele ... 5 zile, am avut glicemia f mica,de cele mai multe ori sub 80. Continua sa scada chiar daca am redus cantitatea de insulina. Tot pe site am citit ca e posibil ca in unele cazuri, pancreasul sa "isi revina" temporar. ..pt. cateva saptamani sau luni.[sper ca eu sa fiu exceptie de la regula si sa nu-mi mai"revin"] .. intrebare mea e ... in perioada in care pancreasul functioneaza,nu o sa imi mai injectez insulina dar ... cu mancare cum fac ? pot manca "normal" ca inainte sa ma fi inbolnavit? Sau trebuie sa continui sa cantaresc alimentele sa ajung sa mananc cele ~210g glucide/zi. Si inca ceva .. am 1.72, 65kg ... ~210g glucide/zi imi sunt de ajuns ? (mentionez ca merg la sala de 5-6 ori pe saptamana,deci fac destula miscare) Va multumesc frumos [continuare]
Buna ziua m-am decis sa consum zilnic un shake cu multe calori si proteine deoarece sunt foarte slab. Shakeul contine: 500 grame lapte 300 grame branza 250 grame fulgi de ovaz 30 grame suplimente proteine 2 oua 100grame miere cacaoua esenta rom Dupa calculele mele au iesit 2000 kalori ,300 gr carbohidrati,120 grame proteine,30 grame grasimi Intrebarea mea este daca acest shake ma poate afecta negativ? [continuare]
buna seara ! am 15 ani si am o pleoapa putin cazuta , la ochiul stang .Pe parcursul unei zile mai aglomerate observ ca pleoapa sta la locul ei , dar dimineata iar este cazuta. Cred ca asta se datoreaza calculatorului . Exista niste exercitii ale ochilor , sau ceva recomandari pentru ca pleoapa sa stea mereu la locul ei ? [continuare]
sotul meu si-a facut analizele de sange si are trigliceride mari iar colesterolul nu a putut fi calculat. Vreau sa stiu daca stresul din timpul recoltarii sangelui (ii e frica) are influenta asupra acestora? [continuare]
Branza
Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui sub actiunea cheagului si/sau a fermentilor lactici si care a fost scurs de zer. Branzeturile sunt alimente de o mare diversitate, dar toate au comuna bogatia lor in proteine si in calciu. Ele au un continut variabil de lipide si de sodiu. Continutul lor in apa variaza intre 35 si 80%. Procentajul de materii grase indicat pe ambalaj este calculat pe reziduul uscat al produsului. Branzeturile cu pasta fiarta sunt cele mai grase, dar si cele mai bogate in calciu. O parte din vitaminele hidrosolubile dispar in timpul scurgerii branzei, dar se produce o imbogatire in vitaminele B2, B3, B6 si B9 sub actiunea mucegaiurilor. vitamina A se gaseste din abundenta in branzeturile grase. In regimurile de slabire, este recomandat sa se limiteze consumul de branzeturi (din cauza continutului bogat in lipide, si deci in calorii). Branzeturile cu pasta moale sunt contraindicate la subiectii care fac tratament cu inhibitori de monoaminoxidaza... [continuare]
Glustin
Ce este Glustin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Pioglitazona este indicata ca tratament de a doua sau a treia intentie in diabetul zaharat tip 2, dupa cum este descris mai jos: In monoterapie - la pacienti adulti (in special pacientii supraponderali) controlati inadecvat prin dieta si exercitiu fizic, la care metforminul este inadecvat datorita contraindicatiilor sau intolerantei ca terapie orala dubla in asociere cu - metformin, la pacienti adulti (in special pacientii supraponderali) cu control glicemic insuficient in pofida dozei maxime tolerate a monoterapiei cu metformin - o sulfoniluree, numai la pacientii adulti care manifesta intoleranta la metformin sau la care metforminul este contraindicat, cu control glicemic insuficient in pofida dozei maxime tolerate a monoterapiei cu o sulfoniluree ca terapie orala tripla in asociere cu - metformin si o sulfoniluree, la pacienti adulti (in special pacientii supraponderali) cu control glicemic insuficient in pofida... [continuare]
Crixivan 333, capsule
Compozitia O capsula contine 333 mg indinavir sub forma de sulfat de indinavir 416,3 mg. Forma de prezentare Capsule. Capsulele sunt albe semi translucide si inscriptionate cu rosu cu CRIXIVAN 333 mg. Indicatii terapeutice CRIXIVAN este indicat in asociere cu analogi nucleozidici antiretrovirali pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor de 4 ani si peste, infectati cu HIV-1. La adolescenti si copii, trebuie avut in vedere, in mod special, beneficiul tratamentului cu indinavir fata de riscul crescut al nefrolitiazei. Doze si mod de administrare CRIXIVAN trebuie administrat de medici cu experienta in tratamentul infectiei hiv. Avand in vedere datele curente de farmacodinamie, indinavir trebuie utilizat in asociere cu alte antiretrovirale. In cazul in care CRIXIVAN se administreaza in monoterapie, se selecteaza rapid virusuri rezistente. Adulti Doza recomandata de CRIXIVAN este de 800 mg, administrata oral, la fiecare 8 ore. Copii si adolescenti... [continuare]
Am citit informatiile despre bulimie si ma regasesc in aproape toate cele scrise din acest articol despre boala. As dori sa iau legatura cu un nutritionist daca se poate din suceava ca sa ma ajute sa pot scapa de kilograme. Am 48 de ani,1.72m si 85 kg, si chiar sunt necajita ptr aceste kg in plus.Se poate sa-mi dati sfaturi in ceea ce priveste un nutritionist, va multumesc ptr c ati avut rabdare , parerea este super ptrr c asa am luat si eu la cunostinta de faptul c am sigur bulimie ptr c ma regasesc in simptomele acestei boli. FELICITARI! [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter