Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

ardei iuti in otet

Tratamente pentru tuse productiva

Tratamente pentru tuse productiva

Actualizat la data de: 26 Februarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Tusea insotita de mucus, flegma sau sputa este, de obicei, numita tuse productiva. Aceasta ar ptuea fi semnul dezvoltarii unei infectii la plamani. Atunci cand se produce o acumulare de flegma in gat, aceasta irita caile aeriene si creeaza disconfort bolnavului. Rezultatul este tusea cu ajutorul careia se expulzeaza mucusul. Tusea insotita de sputa se numeste tuse productiva. Mucusul sau flegma sunt produse in mucoasele traheei si variaza in consistenta si culoare. Acestea pot varia de la culoarea gri, galben, maro, verde sau ar putea contine chiar si sange. De asemenea, muscusul sau flegma ar putea fi apoase sau vascoase. Tusea cu mucus apare frecvent, mai ales dimineata. Daca suferiti de tuse productiva si mucusul persista, consultati medicul. Tusea productiva poate duce la greata. In functie de tipul de tuse pe care o aveti, medicul va efectua un examen fizic, dar si alte tipuri de investigatii. Printre acestea se numara radiografia toracica cu raze X, analize... [continuare]

Informatii surprinzatoare despre beta-caroten

Informatii surprinzatoare despre beta-caroten

Actualizat la data de: 26 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Beta-carotenul este un pigment rosu-portocaliu gasit in plante si fructe, in special in compozitia morcovilor, dar si a altor legume colorate. Organismul uman transforma beta-carotenul in vitamina A (retinol), deci beta-carotenul este un precursor al vitaminei A. Organismul are nevoie de vitamina A pentru mentinerea sanatatii pielii, a mucoasei membranelor, pentru un sistem imunitar eficient si pentru mentierea sanatatii vederii. Beta-carotenul nu este, in sine, un nutrient esential, precum vitamina A. Ce nu stiati despre beta-caroten - Beta-carotenul prezent in alimente este o sursa sigura de vitamina A. Aceasta vitamina poate proveni din alimentele consumate, dupa ce organismul sintetizeaza beta-carotenul sau, sub forma de suplimente. Avantajul beta-carotenului provenit din surse naturale este ca organismul il converteste in vitamina A, in functie de cantitatea de care are nevoie. Excesul de vitamina A este toxic si poate fi inregistrat doar in urma utilizarii de... [continuare]

Remedii naturale pentru scaderea rapida a hipertensiunii arteriale

Remedii naturale pentru scaderea rapida a hipertensiunii arteriale

Actualizat la data de: 01 Septembrie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Hipertensiunea arteriala nu este doar o boala a persoanelor in varsta. In prezent, peste o treime dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16-34 de ani sufera de o forma de hipertensiune arteriala. Solutia care se aplica in mod conventional este utilizarea de medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale, cum ar fi blocantele receptorilor de angiotensina, substante care au fost asociate in urma studiilor cu aparitia cancerului si a altor probleme grave de sanatate. Alternativa ar fi consumul unor alimente si plante care scad in mod natural tensiunea arteriala, fara sa provoace efecte secundare nocive. Alternative naturale pentru diminuarea tensiunii arteriale Iata mai jos cateva remedii rapide si naturale care va vor ajuta sa pastrati sub control tensiunea arteriala si care sunt utile pentru evitarea capcanelor pentru sanatate, asociate cu hipertensiunea arteriala netratata - migdale crude - mancati un pumn de migdale crude in fiecare zi si veti observa ca va... [continuare]

Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala

Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala

Actualizat la data de: 13 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul zilnic de suc de sfecla poate participa la scaderea tensiunii arteriale, potrivit cercetatorilor londonezi. Motivul pentru care sfecla rosie influenteaza direct sanatatea sistemului cardiac este acela ca leguma are o concentratie crescuta de nitrati alimentari, care au o actiune directa asupra reglarii hipertensiunii arteriale, asadar contribuie la diminuarea riscului de dezvoltare a afectiunilor cardiace sau de aparitie a accidentului vascular cerebral. Beneficiile sucului de sfecla rosie Odata ajuns in organism, sucul de sfecla rosie stimuleaza circulatia sanguina si ajuta sangele sa patrunda mai bine prin artere. Continutul bogat de antioxidanti si nitrati naturali (diferiti de cei folositi in industria alimentara pentru procesarea hranei, cu impact negativ asupra sanatatii) din sfecla rosie stimuleaza secretia unei molecule (oxidul nitric), care largeste vasele de sange si contribuie astfel la scaderea tensiunii arteriale. Sucul de sflecla rosie... [continuare]

Humus - beneficii si retete sanatoase

Humus - beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 18 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta in forme plate, in special la micul dejun. Humusul are textura si consistenta similare cu cele ale untului de arahide, fiind consumat cu precadere in tari precum Siria, Israel, Turcia, Grecia, Cipru si Lebanon. Popularitatea humusului nu deriva doar din gustul sau delicios, ci si din proprietatile sale nutritionale exceptionale. Beneficiile humusului pentru sanatate Ingredientele folosite la prepararea humusului sunt cele care dau acestui preparat numeroase beneficii importante pentru sanatate. Principalele alimente folosite in procesul de gatire a humusului sunt nautul (leguma foarte bogata in proteine si cultivata in Orientul Mijlociu de mii de ani), sosul tahini (o pasta moale de susan, cu o aroma foarte intensa), zeama de lamaie, usturoi proaspat, ardei iute si ulei de... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

Actualizat la data de: 13 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele de padure proaspete sunt alimente recomandate in cadrul unei diete sanatoase, nu doar pentru continutul lor caloric inferior, ci si pentru efectele pozitive pe care au asupra organismului. La sfarsitul verii, fructele de padure sunt disponibile din abundenta pe piata si ar trebui sa fie consumate cat mai des, spun specialistii. Antioxidantii regasiti in afine, mure, zmeura sau coacaze protejeaza impotriva multor tipuri de cancer si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Nu doar antioxidantii din belsug justifica un consum bogat de fructe de padure, ci si alti nutrienti vitali din compozitia lor naturala vitamina C, acid folic, fibre sau potasiu. Exista foarte multe moduri de a consuma fructele de padure, in salate, sucuri naturale, deserturi si chiar supe sau bauturi sofisticate. Alegerea si pastrarea fructelor de padure Inainte sa le consumati ca atare sau sa le includeti in preparate culinare sanatoase si gustoase, este important sa aveti in... [continuare]

Pericolele pentru sanatate aduse de colorantii alimentari

Pericolele pentru sanatate aduse de colorantii alimentari

Actualizat la data de: 10 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colorantii alimentari sunt folositi in industria de profil de decenii intregi. In prezent, produsele pe care oamenii le cumpara din supermarket contin cel putin un colorant alimentar, producatorii din intreaga lumea folosind anual circa 7 milioane de kilograme de coloranti sintetici, potrivit statisticilor Centrului pentru Stiinta in Interes Public (CSPI). Pericolele pentru sanatate ale acestor substante raman un subiect aprins de dezbatere, cata vreme exista multi specialisti care scot la lumina o serie intreaga de riscuri, de la aparitia tulburarilor de comportament la copii, pana la declansarea cancerului mai tarziu in viata. Colorantii alimentari si bolile pe care le produc Multi coloranti naturali folositi in trecut in industria alimentara au fost interzisi de autoritati, din pricina toxicitatii lor despre care se discuta aprins in secolul XX. De atunci, companiile au inceput sa ii inlocuiasca treptat cu coloranti artificiali. Din pacate, acestia din... [continuare]

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei

Actualizat la data de: 26 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Combaterea diareei presupune alegerea atenta a categoriilor de alimente consumate in perioada in care simptomele sunt prezente. In timp ce unele produse alimentare pot agrava diareea, altele ajuta la reglarea capacitatii organismului de a absorbi in mod corect apa, nutrientii si caloriile din hrana. Acordati o atentie deosebita dietei atunci cand suferiti de diaree si contactati medicul de urgenta daca simptomele persista mai multe zile. Recomandari alimentare pentru combaterea diareei Medicii recomanda consumul de alimente integrale si dietetice in timpul episoadelor usoare si moderate de diaree, cel putin in primele 24 de ore de la debutul simptomelor. O dieta mai saraca in fibre ajuta la ameliorarea crampelor si la reducerea gazelor stomacale, doua aspecte foarte importante in controlul diareei. Astfel, daca scaunele devin mai noi si mai frecvente, alegeti cu atentie alimentele pe care le consumati si reduceti pe cat posibil aportul de fibre - Alegeti... [continuare]

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe condimente si ierburi aromatice mai putin familiare celor care respecta retetele traditionale romanesti merita sa fie incercate, atat pentru aroma lor speciala, cat si pentru proprietatile benefice pentru organism pe care le detin. Acestea permit, totodata, inlocuirea cantitatilor mari de sare sau zahar din preparate, oferind un plus de gust, fara sa puna sanatatea in pericol. Gatiti cu condimente si ierburi aromatice noi, pentru o experienta noua in bucatarie si mai putine calorii in fiecare farfurie! Ierburi aromatice si condimente sanatoase Mancarea poate fi gustoasa si fara sare, ulei si zahar utilizate in cantitati generoase. Secretul sta in gustul special oferit de numeroase ierburi aromatice si condimente folosite de alte popoare in bucataria lor traditionala. Rozmarinul Rozmarinul este o iarba aromatica cu aroma proaspata, asemanatoare pinului, care condimenteaza excelent carnea de pui, miel, porc sau somon. Versatilitatea rozmarinului este... [continuare]

12 alimente care va scapa de senzatia de greata

12 alimente care va scapa de senzatia de greata

Actualizat la data de: 17 Martie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce este senzatia de greata? Senzatia de greata este o stare profunda de disconfort, deseori insotita de varsaturi care deshidrateaza organismul, ce trebuie sa fie tratata inca de la primele simptome. Anumite alimente pot avea un efect de ameliorare a greturilor si va pot ajuta sa scapati de stomacul deranjat, in cazul in care neplacerile sunt cauzate de o indigestie obisnuita sau de sarcina. Daca senzatia de greata este insotita si de febra sau varsaturi persistente, efectuati imediat un control medical pentru stabilirea cauzei exacte a starii de rau. Alimente recomandate in combaterea senzatiei de greata Ghimbirul Acest remediu natural este folosit de secole pentru tratarea tulburarilor digestive, dar mai ales a ameliorarii senzatiei de greata. Oamenii de stiinta cred ca fitochimicalele din ghimbir ar putea juca un rol central in tratarea rapida a indigestiei si a simptomelor sale. Mai mult decat atat, specialistii au descoperit ca ghimbirul, luat in combinatie cu... [continuare]

10 moduri sa slabiti eficient pana la inceperea sezonului estival

10 moduri sa slabiti eficient pana la inceperea sezonului estival

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Numaratoarea inversa pana la inceperea sezonului estival a inceput, ceea ce inseamna ca va doriti cu siguranta sa slabiti eficient, daca in anotimpul rece ati acumulat cateva kilograme in plus. Din fericire, inca nu este prea tarziu sa va modificati pe alocuri stilul de viata si sa incepeti un program disciplinat de masa si de miscare, propice redobandirii formei fizice cu care sa va mandriti in tinutele lejere de vara. Metode de slabit pentru sezonul estival Gatiti acasa meniul zilnic O prima schimbare pe care este necesar sa o faceti pentru a slabi eficient pana la vara este sa stiti exact ce hrana consumati. Cand comandati diverse preparate de la restaurant, nu cunoasteti exact tipul ingredientelor folosite, cum au fost ele gatite de fapt si cata grasime s-a utilizat. In plus, portiile oferite de restaurante sunt de 2 - 2,5 ori mai mari decat ar fi necesar, conform specialistilor in nutritie. Cautati retete sanatoase, in care fructele, legumele si... [continuare]

15 alimente bogate in probiotice

15 alimente bogate in probiotice

Actualizat la data de: 20 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele bogate in probiotice, bacteriile bune asociate cu numeroase beneficii pentru sanatate, au castigat o popularitate marcanta in ultimii ani. Microorganismele vii regasite si in flora intestinala s-au dovedit a fi capabile sa imbunatateasca sanatatea digestiva, sa intareasca sistemul imunitar si sa reduca riscul de instalare a cancerului. Numeroase tipuri de alimente fermentate furnizeaza probiotice, insa nu toate contin culturi active. Invatati sa alegeti cele mai bune surse de bacterii sanatoase in dieta zilnica si bucurati-va de proprietatile lor benefice pe termen lung! Surse alimentare de probiotice 1. Ceaiul Kombucha Kombucha este un tip de ceai fermentat, faimos pentru continutul sau foarte generos de bacterii benefice. Bautura este folosita de secole intregi pentru cresterea nivelului de energie, imbunatatirea starii de spirit si pierderea kilogramelor in plus. Intrucat furnizeaza o concentratie mare de probiotice, nu este recomandat... [continuare]

Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic

Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca numeroasele diete promovate intens in mass-media va fac dificila alegerea uneia dintre ele, incercati sa va personalizati regimul alimentar zilnic. Cu alte cuvinte, va puteti transforma in propriul nutritionist, alegand cele mai importante principii nutritionale din toate dietele celebre propuse de specialisti. Optarea pentru o cura de slabire sau alta naste numeroase polemici in randul persoanelor care aleg un regim alimentar si incearca sa ii convinga pe toti din jur ca acesta este cel sanatos, corect sau cu adevarat eficient. Vestea buna este ca nu trebuie sa va alaturati neaparat unei tabere anume, ci puteti pune laolalta cateva reguli de nutritie pentru propria dieta zilnica, preluate din mai multe surse. Intocmirea unei diete personalizate Adeptii dietei Dukan acuza dieta Atkins ca ar fi o varianta mult mai extrema si nesanatoasa. Cei care urmeaza o dieta vegana sau vegetariana cred cu tarie ca oricine mananca proteine de origine animala isi... [continuare]

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sanatatea oaselor se mentine printr-un stil de viata echilibrat, in care alimentatia ocupa un loc fruntas. Hrana bogata in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sistemul osos trebuie sa se regaseasca in regimul alimentar zilnic, fara exceptie. Copiii au nevoie de retete sanatoase bogate in acesti nutrienti pentru a se dezvolta armonios, iar adultii pentru a-si reduce la minimum sansele de a suferi de osteoporoza odata cu inaintarea in varsta. Retete pentru prevenirea bolilor sistemului osos In timp ce lactatele sunt surse pretioase de calciu si vitamina D, multe alte alegeri alimentare, de la somon si pana la legumele cu frunze verzi, contribuie la prevenirea bolilor sistemului osos. Studii recente arata ca pana si uleiul de masline, boabele de soia, afinele si alimentele bogate in acizi grasi omega-3 (semintele de in, uleiul de peste etc.), aduc beneficii directe densitatii si rezistentei osoase. Introduceti urmatoarele retete sanatoase... [continuare]

3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase

3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase

Actualizat la data de: 27 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista numeroase moduri originale de a prepara ouale, alimente bogate in nutrienti pretiosi, pe care specialistii in alimentatie le recomanda in cadrul unei diete echilibrate. Un ou contine doar 70 kcal si 6 grame de proteine, contribuind la energizarea organismului, controlul apetitului alimentar si mentinerea tonusului muscular. In afara de banala omleta, aveti la dispozitie numeroase retete apetisante in care ingredientul principal sunt ouale. Beneficiile oualor pentru sanatate In urma cu cativa ani, consumul oualor era considerat un factor de risc pentru instalarea bolilor cardiovasculare. Continutul de colesterol dintr-un ou este de aproximativ 0,2 grame, insa numeroase studii de specialitate recente au descoperit ca grasimile din galbenusul de ou nu cresc semnificativ riscul de afectiuni cardiace sau accident vascular cerebral, influentand intr-o proportie neglijabila colesterolul total din organism. Asociatia Americana a Sanatatii Cardiace recomanda... [continuare]

4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii

4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii

Actualizat la data de: 14 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Preparatele bogate in calorii, precum pizza sau deserturile decadente, sunt ispite culinare dificil de evitat in permanenta. O cale de compromis poate fi prepararea de retete sanatoase sub forma unor alternative cu un aport caloric mai scazut, la fel de gustoase precum variantele clasice. Un mod de viata sanatos nu trebuie sa insemne privarea continua de felurile de mancare copioase indragite de copii si adulti deopotriva. O alimentatie benefica organismului si longevitatii implica, in schimb, alegerea atenta a ingredientelor folosite pentru preparatele consumate in mod regulat. Alternative sanatoase la retete hipercalorice Un preparat bogat in calorii poate fi intotdeauna reinventat prin retete care sa reduca in mod considerabil aportul de grasimi, carbohidrati si zahar, mai exact al nutrientilor care furnizeaza un numar periculos de calorii. Retetele de mai jos sunt exemple excelente de alternative mai sanatoase pentru delicii culinare copioase si... [continuare]

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Chipsurile, fursecurile, bomboanele, batoanele de ciocolata, biscuitii sau popcornul preparat la cuptorul cu microunde sunt gustari cu un continut ridicat de carbohidrati rafinati si grasimi, avand o valoare nutritiva scazuta. Intr-o dieta echilibrata, gustarile trebuie sa fie bogate in fibre, carbohidrati complecsi cu indice glicemic scazut, proteine simple si alti nutrienti importanti. Alegeti acest tip de alimente pe care sa le consumati intre mese, astfel incat sa va mentineti silueta si sanatatea intacte. Gustari sanatoase sarace in carbohidrati Daca in trecut erau asociate cu riscul crescut de ingrasare, gustarile dintre mese sunt considerate de medicii nutritionisti un real ajutor in controlul apetitului alimentar si completarea aportului de nutrienti importanti, cata vreme sunt sanatoase. Carbohidratii simpli, regasiti in cantitati mari in produsele rafinate si zahar, sunt de evitat. Acestia cresc rapid nivelul glicemiei in sange, predispun la... [continuare]

8 cele mai raspandite mituri despre metabolism

8 cele mai raspandite mituri despre metabolism

Actualizat la data de: 17 Decembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Miturile despre metabolism, raspandite in toate colturile lumii, propaga idei gresite despre modul in care organismul functioneaza cu adevarat. De cele mai multe ori, tendinta de ingrasare este pusa pe seama unei rate metabolice lente, mostenite pe fond genetic. Specialistii spun ca fiziologia umana este mult mai complexa decat atat, iar rolurile metabolismului in corp nu se rezuma doar la acumularea sau pierderea kilogramelor intr-un anumit ritm. Functiile metabolismului in organism Metabolismul este un proces complex al tuturor transformarilor biochimice si energetice petrecute in tesuturile unui organism viu, ce presupune schimburi de energii si materii, prin catabolism (degradarea substantelor, insotita de eliberarea de energie) si anabolism (biosinteza substantelor, insotita de consum de energie). Cu alte cuvinte, metabolismul este cel care transforma hrana in energia necesara supravietuirii si functionarii normale a organismului, alimentand toate... [continuare]

Buna ziua,bunicul meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica toxic nutritionala (pe fondul alcolului)decompensata clasa child B 9 puncte cu insuficienta hepatica cronica,varice esofagiene fara sangerare(pentru moment) gastrita cronica I sa dat tratament cu ursofalk nexium silivit f sargenor llyphantyl la care domul doctor gastroenterolog a spus sa nul administram ca nui face bine ficatului,dna doctor de la fundeni a spus sal administram...propranolol hepaMertz si albumina umana care ne costaa peste 5000 de lei. Intreebarea mea este urmatoarea: ce sanse de recuperare are in conditiile in care el nu mananca suficient si uneori nici tratamentul nu vrea sal ia,este si encefalopatic are icter urina este inchisa la culoare la fel si scaunul. Ce putem face ? Toate analizele iau iesit extrem de prost. Este foate irascibil. Ce sanse are? [continuare]

Comunitate medicala

Rarirea / caderea parului

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

Am 24 ani si de ceva vreme mi sa rarit parul. ( Din familie nimeni nu are vreo problema legata de par ) .Am incercat cu GEROVITAL PLANT ,dar nu prea se vad rezultate. Am auzit de un remediu pe baza de Usturoi, dar nu stiu daca este bun ,si cum se procedeaza. Ajutati-ma cu un tratament eficace.Multumesc Alin [continuare]

Comunitate medicala

Scaun dureros

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hemoroizi

Buna . De doua zile tot incerc sa ies cu scaunul dar cand vreau sa ies ma doare foarte tare anusul . Ajung sa plang de durere si ma abtin sa ies cu scaunul pentru ca mi-e frica . Ce sa fac ? Am baut si mancat numai lichide de mai bine de 24 de ore . [continuare]

Comunitate medicala

Probiotice

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Candidoza

Buna ziua,as dori sa stiu care alimente probiotice se recomanda a fi consumate in cazul candidozei esofagiene? si ce alte alimente se pot consuma fara grija? [continuare]

Comunitate medicala

Acnee

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli de piele

In jurul barbiei si lateral de buze am permanent cosuri,ba chiar am si semne lasate pentru ca initial le-am stors.Acum nu reusesc sa mai scap de ele.Anterior aveam pe frunte,acum de ceva timp am in zona barbiei,cum spuneam mai sus. Ce-as putea sa folosesc? Nu reusesc sa scap.Imi apar si mai urate in perioada menstruatiei.Am folosit: Zineryt, Skinoren,Eryfluid,Fucidin, diverse masti pentru ten,ma spal cu Ivatherm Ivapur,dar nimic,nu reusesc sa le elimin din zona aceasta. Au un aspect ciudat:albe,cu puroi si imi dau o senzatie de mancarime usoara(nu intotdeauna).Nu sunt multe,imi apar 2,3,4..dar au un aspect urat. Am auzit ca ar fi indicat Mibazon pentru uz uman.Ce parere aveti despre acest produs? Sau..ce altceva imi recomandati sa folosesc pentru a scapa de aceasta problema? Imi recomandati va rog frumos un demachiant pentru ten acneic (ceva cu acid salicilic sau benzoil peroxid) si un produs hidratant ,dar hidratant usor,noncomedogenic,care sa nu agraveze acneea (fara continut... [continuare]

Diminuare lordozei lombare fiziologice. Sacralizare L5 cu hipertrofia proceselor transversale. Minim retrolistezis L4 fata de L5. Pensare posterioara si deshidratare discala L4 si L5, asociata cu debord discal circumferential si hernie discala paramediana stanga, 11.5 mm diametrul maxim AP, migrata inferior 11 mm, pastrand legatura si semnalul discului de origine, cu compresia jumatatii stangi a sacului dural si conflict radicular L5 stanga intracanalar/preforaminal. Minime degenerari grasoase subcondrale la nivel L4 si L5. Mici hernii intraspongioase "in oglinda" in segmentul T12-L2. Con medular cu semnal si pozitie normale. Concluzie/­ Recomandari: - Hernie discala paramediana stanga L4, migrata inferior lateral stang, cu conflict radicular L5 stanga intradural/­ intraforaminal. [continuare]

Pagina 7 din 34 (1000 rezultate)