antioxidant x 40 cps hofigal
Nutritia pe timpul verii
Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii
Generalitati Vara este anotimpul potrivit pentru adoptarea unei diete sanatoase, hipocalorice, dar diversificate, ideala pentru scaderea in greutate si totodata pentru pastrarea unui echilibru metabolic corespunzator. Vara aduce cu ea o multime de alimente gustoase si hranitoare precum fructele de padure (bogate in antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului), rosiile, ardeii grasi (sursa bogata de vitamina C), pestele si salatele de legume si fructe. Exista mai multe probleme de sanatate sau legate de ingrijirea corporala care pot fi remediate prin adoptarea unei diete corespunzatoare. Pe timpul verii, limonada, sucurile ,frutele si multa apa au devenit parte din dietele de vara pentru a mentine organismul in mod natural racoros. Cu toate acestea , lichidele nu sunt singura solutie pentru a invinge caldura si pentru amentine organismul hidratat. anumite alimente ajuta ,de asemena,la mentinerea corpului in forma si racoare in lunile calde. Pielea uscata si... [continuare]
Generalitati Chiar daca un fond de ten sau un fard pot ajuta o femeie sa arate mai bine, unele dintre dintre cele mai bune solutii pentru mentinerea frumusetii se gasesc in supermarket. Alimentele consumate au un efect considerabil asupra aspectului unui individ. Dietele care contin antioxidanti nu doar confera o stare buna de sanatate si mentin o greutate optima, ci ofera si un plus de frumusete si energie. Rezultatele vor fi destul de rapide: pielea va avea o stralucire pe care nu o poate oferi nicio crema sau produs cosmetic. Alimente pentru frumusete Iata care ar fi unele dintre alimentele care ajuta la imbunatatirea aspectului fizic si care ar trebui sa nu lipseasca din cosul de cumparaturi al unei femei: Afinele si rodiile Ambele fructe sunt bogate in antioxidanti care previn aparitia ridurilor fine si a uscarii tenului, prin neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza pielea. In plus, continutul lor ridicat de vitamina C mareste productia de colagen,... [continuare]
Antioxidantii si imbatranirea Consumati alimente bogate in antioxidanti pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen ce contribuie la procesul de imbatranire. Antioxidantii pot fi gasiti in legume si fructe colorate precum fructe de padure, sfecla, rosii, etc. Pentru o dieta echilibrata si pentru a va ajuta sa reduceti riscul de a dezvolta cancer sau boli de inima, adaugati in dieta zilnica intre 5 si 9 portii de fructe si legume. Benefiicile uleiului de masline pentru sanatate Uleiul de masline este o grasime monosaturata gustoasa, care poate influenta memoria in sens pozitiv. In uleiul extra-virgin de masline se gaseste un compus numit oleocanthol, un antiinflamator natural ce produce efecte similare ibuprofenului si a altor antiinflamatoare nesteroidiene. In urma unui studiu s-a constatat ca subiectii care au consumat ulei de masline extra-virgin, aveau o crestere a HDL-ului, colesterolul bun ce curata grasimea de pe peretii... [continuare]
Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ciocolata neagra detine o serie de beneficii pentru starea de sanatate a unui individ datorita antioxidantilor continuti. Un studiu recent a demonstrat ca acest aliment imbunatateste vederea mai eficient decat alte legume cu merite asemanatoare, precum morcovul. Flavonoizii prezenti in boabele de cacao imbunatatesc circulatia sanguina catre cavitatea cerebrala, crescand astfel activitatea creierului si acuratetea perceptiei. Constatarile cercetarii Oamenii de stiinta de la Universitatea de Litere din Anglia sustin ca in [continuare]
Despre dieta Zmeura, laudata de nutritionisti pentru proprietatile sale nutritive si antioxidante, este ingredientul perfect pentru o dieta pentru slabit de doar trei zile. Bogata in fibre, zmeura poate oferi senzatie de satietate si poate si potoli pofta de dulciuri, elemente importante pentru o dieta. Zmeura este bogata si in potasiu, fier, pectina, celuloza, tanini si vitaminele B1, B2, C si PP. In timpul dietei cu zmeura, nutritionistii recomanda un consum sporit de apa plata. Aceasta dieta nu este indicata persoanelor cu [continuare]
Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cabernet sau Merlot? Care dintre bauturi ar putea fi mai sanatoasa? Multiple studii au legat consumul moderat de vin rosu (1-2 pahare) de o viata mai lunga si sanatoasa. Ani de zile, cercetatorii au emis ipoteza ca antioxidantii din vin sunt unici, ca resveratorolul, de exemplu, prelungeste viata. Un nou studiu de mare amploare, pe parcursul a 20 de ani pare sa confirme beneficiile sanatatii obtinute in urma consumului de vin. Vin versus bere Rata mortalitatii a fost mai ridicata in randul persoanelor care nu au baut deloc alcool, in timp ce, printre consumatorii de vin rata mortalitatii a fost cea mai scazuta, de doar 32%. Cercetatorii au descoperit ca bautorii de vin erau mai sanatosi, fumau mai putin si aveau calitati fizice mai bune decat cei care preferau berea sau bauturile spirtoase. Dupa ce au fost inlaturati alti factori care imbuntateau stilul de viata, echipa a constatat ca vinul nu oferea nici un beneficiu pentru sanatate, comparativ cu... [continuare]
Cartofii mov sau violeti scad tensiunea arteriala
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cartofii mov sau violeti nu doar ca nu ingrasa, dar antioxidantii continuti de acestia ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Cartofii sunt disponibili pe tot parcursul anului, desi recolta de cartofi este mai scazuta in perioada iernii. Exista mai multe soiuri de cartofi mov care fac parte din familia cunoscuta sub denumirea botanica de Solanum andigenum. O portie zilnica de cartofi pot contribui la mentinerea sanatatii inimii. Acest lucru este valabil daca acestia nu sunt gatiti cu grasime (diverse tipuri de uleiuri, margarina, unt etc). Un studiu recent arata ca tensiunea arteriala a persoanelor care au consumat cartofi violeti gatiti la cuptor, de doua ori pe zi timp de o luna, a scazut cu 4-3% fara ca acestea sa castige in greutate. Cercetatorii afirma ca efectul de reduc [continuare]
15 alimente care stimuleaza sistemul imunitar
Autor: SfatulMedicului
Socul Acesta este un vechi remediu popular din care se extrag substante care diminueaza actiunea virusurilor care cauzeaza gripa. Studiile au demonstrat actiunea adjuvanta a socului in tratamentul gripei. Fructul de soc este bogat in antioxidanti si are capacitatea de a lupta impotriva inflamatiilor. Ciupercile Nu considera ciupercile alimente care au continut nutritiv scazut. Acestea contin seleniu si antioxidanti. Nivelurile scazute de seleniu sunt strans legate de riscul de aparitie al gusei. Contin, de asemenea, vitamina B, riboflavina si niacina. Studiile pe animale au aratat ca ciupercile ar avea efecte antivirale, antibacteriene si antitumorale. Fructele de acai Considerate super-aliment, alaturi de afine, fructele de acai le puteti recunoaste dupa culoarea neagra. Acestea sunt bogate in antioxidanti numiti antocianina. Acesti antioxidanti pot ajuta corpul in lupta impotriva imbatranirii si a bolilor. Fructele de acai pot fi consumate sub forma... [continuare]
Generalitati Ce putem manca pentru a imbatrani frumos? Se pare ca toti incercam sa gasim secretul magic al imbatranirii sanatoase. Sa atasam o eticheta antiimbatranire pe aproape orice produs si vom vedea cum se golesc rafturile. Daca incerci sa arati bine, fara a apela la chirurgia estetica, un ingredient secret il putem gasi chiar sub nasul nostru. Unii experti afirma ca secretul unei imbatraniri sanatoase il vom gasi intr-o bacanie: in fructe, legume, ceai verde si intr-o varietate de alte alimente sanatoase care sunt bogate in antioxidanti si alti compusi antiimbatranire. Ce este fenomenul de imbatranire? Semnele imbatranirii cuprind nu numai aparitia ridurilor, ci si pierderi ale memoriei, scaderea activitatii cerebrale si cresterea riscului de aparitie a bolilor cronice ca boli de inima, osteoporoza si cancer. Imbatranirea sanatoasa inseamna si a trai mai mult, mai sanatos. Foarte multe studii au aratat legatura dintre o dieta sanatoasa si prevenirea bolilor cronice sau a... [continuare]
Adevarul din spatele miturilor despre sanatate
Autor: SfatulMedicului
Crusta de la paine este plina de vitamine In urma unor studii, cercetatorii au descoperit ca in procesul de coacere al painii se formeaza un tip de antioxidant care este de 8 ori mai abundent in crusta decat in miezul painii. Totusi este important sa se consume painea cu totul, intrucat aceasta este bogata in substante nutritive si fibre. Esential este ca painea sa contina mai ales cereale integrale. Daca o persoana iese afara cu parul umed, va raci Intr-adevar, o persoana care va iesi afara cu parul umed va simti frigul mai ales la nivelul capului, dar nu se va imbolnavi. In timpul unor experimente, unui grup de voluntari li s-a inoculat un virus al racelii la nivelul cavitatii nazale. Jumatate din grup a ramas intr-o camera incalzita, in tip ce restul au facut o baie si au stat intr-un hol rece jumatate de ora fara sa se imbrace. Dupa ce s-au imbracat, au purtat sosete umede cateva ore. Subiectii din al doilea grup nu au manifestat o forma mai grava a racelii... [continuare]
Fasolea alba. beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier. Fierul este un supliment energetic natural si este foarte indicat in special femeilor, care femei manifesta deficit de fier, in special in timpul menstruatiei sau al sarcinii. Un alt avantaj al consumului de fasole alba il reprezinta numarul mic de calorii. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Desi multe persoane... [continuare]
Generalitati Aditivii sunt substante chimice adaugate (intentionat sau nu) in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Exista mai multe categorii de aditivi alimentari ce servesc diferitelor scopuri: indulcitori artificiali (edulcoranti), coloranti, corectori de aciditate (acestia fie cresc, fie scad aciditatea produsului), corectori de gust si miros, conservanti (intarzie alterarea alimentelor), antioxidanti (reduc oxidarea alimentelor la contactul cu aerul) si multi altii. Aditivii alimentari sunt marcati prin litera E, ceea ce semnifica faptul ca sunt aprobati spre a fi folositi in Europa (dupa ce au fost testati minim 6 ani). Rolurile aditivilor alimentari E-urile sunt adaugate in alimente cu 5 scopuri principale: 1. Mentinerea consistentei produsului Substantele folosite in acest scop se numesc emulgatori si au rolul de a asigura un... [continuare]
Sucul de cirese - riscuri si beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Oamenii de stiinta studiaza beneficiile sucului de cirese, deoarece pe langa faptul ca este bogat in antioxidanti, acesta ar putea avea efecte pozitive pentru tratarea insomniei si este posibil sa contribuie la scaderea nivelului de colesterol. Pe langa beneficiile pentru diminuarea durerii musculare si efectele sale inflamatorii, consumul sucului de cirese prespune si o serie de riscuri precum cresterea in greutate si cresterea nivelului trigliceridelor, daca nu este consumat corespunzator. Riscuri - Cresterea in greutate - Nici un studiu cu subiecti umani nu a demonstrat legatura dintre consumul de suc de cirese si pierderea in greutate, dimpotriva, se pare ca sucul de cirese determina cresterea in greutate. Consumul a 30 de grame de suc concentrat de cirese amestecat cu o ceasca de apa contine 110 calorii. Daca ati baut doua pahare pe zi fara sa renuntati la nimic altceva din dieta dvs. normala ati putea castiga aproximativ jumatate de kilogram la... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala , Medicina de familie , Ecografie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter