Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

alimente cu lipide

Trigliceridele

Trigliceridele

Actualizat la data de: 24 Iulie 2019

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Ce sunt trigliceridele Orice persoana care si-a verificat vreodata nivelul colesterolului, probabil a fost testat si pentru trigliceride. Noi cercetari arata ca trigliceridele pot fi factor de risc potent, dar controlabil, pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace. Trigliceridele sunt substante grase sintetizate de organismul uman din grasimile din alimente (si uneori din zahar). Trigliceridele sunt extrase apoi din sange si sunt stocate in organism sub forma tesuturilor adipoase. Unele trigliceride sunt sintetizate la nivelul ficatului. Trigliceridele din plasma sunt obtinute din grasimile alimentare sau sintetizate in organism din alte surse energetice cum ar fi carbohidratii. Caloriile ingerate in timpul mesei si care nu sunt folosite imediat de tesuturi sunt convertite in trigliceride si sunt transportate in adipocite pentru a fi stocate. Anumiti hormoni regleaza eliberarea trigliceridelor din tesuturile grasoase, pentru a implini nevoile energetice ale... [continuare]

Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice

Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice

Actualizat la data de: 17 August 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala, avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple pe care organismul sa le foloseasca mai rapid si mai usor pentru producerea de energie. De asemenea, enzimele pot sintetiza substante complexe necesare vietii, din substante mai simple. Din arderea combustibilului alimentar in organism rezulta, pe langa energie, si o serie de deseuri care nu mai pot fi utilizate de catre organism sau care sunt toxice. Enzimele descompun aceste deseuri pana la componentele simple din care au fost sintetizate alimentele: apa, bioxid de carbon, azot, sulf etc. De aceea, in unele boli, cand activitatea unor enzime este prea mare sau prea scazuta, se produc perturbari in utilizarea normala a alimentelor si in degradarea lor. Enzimele se gasesc in toate celulele si lichidele organismului (sange, bila,... [continuare]

Tratament naturist pentru ateroscleroza

Tratament naturist pentru ateroscleroza

Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ateroscleroza este o afectiunie a aparatului cardiovascular, caracterizata prin ingrosarea peretelui arterial. In prezent, aceasta este una din cele mai raspandite afectiuni pe intreg Globul, cauzand cresterea mortalitatii si dizabilitati. Aceasta afectiune este o combinatie de modificari ale arterelor inimii, constand in acumularea de lipide, polizaharide, elemente figurate din sange, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare. Vaselele care hranesc inima (arterele coronare) si arterele de la creier prezinta cel mai ridicat risc de a fi afectate de aceasta afectiune degenerativa. Ateroscleroza cauzeaza pierderea elasticitatii vaselor sanguine si ingustarea arterelor mici, fapt care interfereaza cu libera circulatie a sangelui. Remedii naturiste 1. Lamaile Unul din cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea aterosclerozei este coaja de lamaie, deoarece are cel mai mare continut de vitamina P, care... [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange, care ii sunt proprii, fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma activa,... [continuare]

Dieta pentru prevenirea ridurilor

Dieta pentru prevenirea ridurilor

Actualizat la data de: 03 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pentru a intelege cum pot ajuta alimentele la prevenirea ridurilor, este important sa se inteleaga cum anume se formeaza ridurile. Pe masura ce oamenii imbatranesc au loc modificari inclusiv la nivel celular. Procesul de reinnoire celulara incetineste, fibrele elastice nu mai pot sustine pielea la fel de bine cum o faceau in trecut. Astfel pielea devine moale, dermul isi pierde partial din capacitatea sa de a retine umezeala si nutrientii, iar productia de colagen incetineste. Stresul excesiv precum si alti factori de mediu pot influenta negativ productia de colagen, ceea ce ingreuneaza procesul de sinteza al proteinelor de colagen si provoaca imbatranirea prematura. Rezultatul este scaderea elasticitatii pielii, aparitia ridurilor si liniilor fine. Factorii care determina aspectul pielii Hidratarea, expunerea la soare precum si exercitiile fizice sunt factori importanti care pot determina aspectul general al pielii, dar alegerile alimentare... [continuare]

Colesterol

Din Dictionar Termeni

Compus organic din grupa lipidelor care are multiple roluri in organism: - este un constituent important al membranelor celulare unde are rol in reglarea permeabilitatii acestora fata de diverse substante - este implicat in sinteza corticosteroizilor, hormonilor sexuali si a acizilor biliari - rol metabolic. Cand este in exces se depune pe peretii vaselor sangvine sub forma de placi de aterom sau sub forma de calculi in vezicula biliara. Cea mai mare parte a colesterolului din organism este de origine exogena, fiind introdus prin alimentatie, el provenind din alimentele de origine animala. Dupa absorbtie la nivel intestinal, ajunge in sange de unde este preluat de catre ficat si metabolizat, fiind apoi eliberat in circulatie legat de lipoproteine (LDL colesterol, VLDL colesterol, HDL colesterol). [continuare]

Glucoza

Din Dictionar Termeni

glucid prezent atat in regnul animal, cat si in cel vegetal si care este principala sursa de energie a organismului. glucoza este un glucid simplu (nu poate fi descompus in mai multe alte glucide). alimentele contin rar glucoza libera (cu exceptia strugurilor), mult mai des glucoza inclusa in glucidele mai complexe (maltoza sau amidonul, de exemplu) care sufera actiunea enzimelor din tubul digestiv, fiind transformate in glucoza. Dar glucoza poate, de asemenea, sa fie sintetizata in cursul neoglucogenezei hepatice, suita de reactii chimice care transforma in glucoza lipidele si acizii aminati provenind din proteine si acidul lactic. Sinonim : dextroza. [continuare]

Fibra alimentara

Din Dictionar Termeni

Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale. [continuare]

Lactoflavina

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Ratie alimentara

Din Dictionar Termeni

Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele... [continuare]

Glicerid

Din Dictionar Termeni

Lipid simplu rezultand din asocierea unui alcool, glicerolul, si unul sau mai multi acizi grasi. Gliceridele sunt constituite din trei feluri de substante dupa cum ele contin un acid gras (monogliceride), doi acizi grasi (digliceride) sau trei acizi grasi (trigliceride). trigliceridele sunt principalii constituenti ai produselor alimentare grase. tulburari ale metabolismului gliceridelor - Hipertrigliceridemiile (cresterea concentratiei sangvine in trigliceride) fac parte din hiperlipidemii (cresterea nivelului de lipide in sange). Favorizand ateroscleroza (ingustarea diametrului arterelor prin depunerea de lipide), ele necesita un regim alimentar (pierderea excesului de greutate, suprimarea alcoolului si zaharului) si uneori luarea de medicamente hipolipemiante. Vezi si: triglicerid. [continuare]

Digestie

Din Dictionar Termeni

Ansamblu al proceselor mecanice si biochimice care asigura transformarea si absorbtia alimentelor. Dupa ce a fost inghitit, bolul alimentar trece in faringe, apoi in esofag si ajunge in stomac datorita unui mecanism involuntar care pune in actiune muschii peretelui esofagian (peristaltism). - In stomac, alimentele sufera modificari care permit absorbtia lor ulterioara de catre intestinul subtire: digestia gastrica asigura stocarea lor si faramitarea lor mecanica, sterilizarea lor partiala si degradarea unor proteine. Stomacul poate stoca pana la aproximativ un litru de alimente care sunt transformate aici de secretiile gastrice Aceste secretii, produse de catre glandele gastrice, contin acid clorhidric si enzime digestive (indeosebi pepsina, necesara digestiei proteinelor). Mici contractii, propagate aproximativ din 20 in 20 de secunde de catre paturile musculare, permit amestecarea alimentelor cu secretiile si imping amestecul obtinut, chimul, catre partea inferioara a... [continuare]

Malabsorbtie (sindrom de)

Din Dictionar Termeni

tulburare a absorbtiei intestinale a nutrimentelor (glucide, lipide, proteine etc.) determinata de o atingere a peretelui intestinului subtire. simptome si semne - Un sindrom de malabsorbtie se defineste adesea, dar nu in mod obligatoriu, printr-o diaree grasoasa si, intotdeauna, prin mai multe carente cauzate de proasta asimilare a alimentelor. Aceste carente se traduc prin pierdere in greutate, edeme ale membrelor inferioare, anemie, tulburari ale metabolismului fosforului si calciului cu crize de tetanie si dureri osoase si, in sfarsit, prin hemoragii. Tratament - Tratamentul consta in remedierea diferitelor carente nutritionale si in tratarea cauzelor tulburarilor, de exemplu, printr-un regim fara gluten pentru boala celiaca, prin administrarea unui medicament antiparazitar pentru lambliaza si prin chimioterapie in caz de limfom. [continuare]

Dislipidemie

Din Dictionar Termeni

Anomalie a nivelului de lipide din sange. Diferite tipuri de dislipidemie: - Hiperlipidemiile (cresterea nivelului de lipide sangvine) sunt reprezentate, in principal, prin hipercolesterolemie, hipermicronemie si hipetrigliceridemie. Tratamentul consta dintr-un regim alimentar si, la nevoie, se bazeaza pe luarea de medicamente zise hipolipidemiante. - Hipolipidemiile (micsorare a nivelului lipidelor sangvine) sunt urmarile unor importante insuficiente alimentare sau unor boli ale tubului digestiv care diminueaza absorbtia lipidelor alimentare. Aceste anomalii pur biologice n-au nici o consecinta. [continuare]

Acid gras

Din Dictionar Termeni

Acid organic, principalul constituent al lipidelor. Combinat cu glicerina formeaza grasimi. Acid organic, principalul constituent al lipidelor. In natura exista mai mult de 40 de acizi grasi naturali diferiti. In organism, acizii grasi constituie, impreuna cu glucidele, o sursa primordiala de energie. Ei provin din degradarea glucidelor sau a lipidelor alimentare. O alimentatie echilibrata trebuie sa aduca cele doua tipuri de acizi grasi. Produsele lactate si carnea sunt adesea bogate in acizi grasi saturati, solizi la temperatura ambianta. Uleiurile vegetale si pestele sunt mai curand bogate in acizi grasi nesaturati: aceste alimente rancezesc in contact cu aerul. [continuare]

Cartoful (solanum tuberosum l.)

Din Plante medicinale

Cartoful se cultiva in majoritatea regiunilor tarii noastre, atat ca aliment dar si ca planta medicinala. tulpina este inalta, dreapta, fructul este o baca de culoare violet-verzuie, toxica. Forile sunt de culoare alba sau violeta. tuberculii (cei care se consuma in scop alimentar, mai ales) se formeaza prin ingrosarea varfurilor stolonilor subterani ai plantei. cultivarea cartofului se face din luna martie pana in aprilie, iar recoltarea din luna iulie pana in august. In scop fitoterapeutic se utilizeaza tuberculul. Cartoful contine apa, glucide, amidon, glucoza, fructoza, zaharoza, celuloza, protide, lipide, saruri minerale de sodiul, fosfor, fier, calciu, magneziu, mangan, cupru, potasiu, vitamine din complexul b, acid folic, vitamina c, vitamina k. Cartoful are efect diuretic, emolient, antispasmodic, antiulceros, cicatrizant al mucoasei digestive. Uz intern: - boli reumatice, diabet, obezitate, hiperaciditate, stari febrile, guta, astenie, oxiuroza, ulcer,... [continuare]

Ardei (capiscum annuum)

Din Plante medicinale

Planta anuala cultivata ca planta alimentara sau condimentara in toata tara noastra. Florile sunt de culoare alba, mici ca dimensiune. Ardeiul infloreste din luna iunie pana in septembrie. Fructul este o baca de culoare verde inchis, portocaliu, galbe-verzui sau rosu. In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele (dulci sau iuti). Ardeiul contine glucide, protide, cumarine, glicoalcaloizi, substante minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupriu, zinc, fosfor, clor, iod), lipide, tiamina, riboflavina, piridoxina, nicotinamida, acid folic, acid pantotenic, acid ascorbic, tocoferoli, steroli, acizi organici, carotenoizi, compusi flavonici. Ardeiul are actiune vasodilatatoare. Planta are gust iute sau dulce, este folosita atat ca aliment si condiment. Uz intern: - dispepsii atone, fermentatii intestinale, diaree, dizenterii, varsaturi, hemoragii uterine, boli reumatice, algii musculare, zona zoster, laringita, tuse - sub forma de infuzie, decoct. Uz... [continuare]

Kaletra, capsule

Din Medicamente

Ce este Kaletra si pentru ce se utilizeaza Indicatii Kaletra este indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 2 ani infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1). Alegerea Kaletra pentru tratamentul pacientilor infectati cu HIV-1 tratati anterior cu inhibitori de proteaza trebuie sa aiba la baza testarea individuala a rezistentei virale si antecedentele privind tratamentele efectuate. Mod de administrare Kaletra trebuie prescris de catre medici cu experienta in tratamentul infectiei cu HIV. Doze Adulti si adolescenti Doza recomandata de Kaletra este de 5 ml solutie orala (400/100 mg) de doua ori pe zi, administrata cu alimente. Copii (cu varsta de 2 ani si peste) Doza recomandata de Kaletra este de 230/57,5 mg/m2 de doua ori pe zi, administrata cu alimente, pana la o doza maxima de 400/100 mg de doua ori pe zi. Doza de 230/57,5 mg/m2 poate fi insuficienta la unii copii atunci... [continuare]

Carvedigamma 25 mg

Din Medicamente

Ce este Carvedigamma 25 mg si pentru ce se utilizeaza Indicatii Carvedilolul este un beta-blocant non-selectiv vasodilatator, care reduce rezistenta vasculara periferica prin blocarea selectiva a receptorilor alfa 1 si supresarea sistemului renina angiotensina prin beta-blocada non selecetiva. Activitatea plasmatica a reninei este redusa iar retentia de fluide e rara. Carvedilolul nu are activitate intrinseca simpatomimetica. La fel ca si propranololul, are proprietati de stabilizare de membrana. Carvedilolul este un amestec racemic format din doi stereoizomeri. Ambii enantiomeri s-au dovedit a avea activitate de blocare alfa-adrenergica la animale. Activitatea beta blocanta este atribuita in principal enantiomerului levogir [S(-)]. Efectele antioxidante ale carvedilolului si ale metabolitilor sai au fost demonstrate in studii in vitro si in vivo efectuate la animale precum si in studii in vitro efectuate pe culturi de celule umane. La pacientii hipertensivi, scaderea... [continuare]

Lindaxa, capsule de slabit

Din Medicamente

Ce este Lindaxa si pentru ce se utilizeaza Indicatii Sibutramina, substanta activa din medicamentul Lindaxa, apartine unui grup de medicamente utilizate in tratamentul obezitatii, care cresc senzatia de satietate si, in acelasi timp, cresc productia de energie a organismului. Prin aceasta ajuta la scaderea masei corporale a pacientului impreuna cu dieta si exercitiul fizic. Lindaxa este destinat pentru tratamentul obezitatii. Trebuie utilizat impreuna cu un regim alimentar hipocaloric si cu activitate fizica sporita, ca parte a unui program terapeutic de combatere a obezitatii in situatia in care doar masurile de regim (de exemplu modificarea comportamentului alimentar si a activitatii fizice) nu s-au dovedit a fi suficient de eficace. Lindaxa este indicat ca tratament adjuvant in cadrul programului de combatere a obezitatii, pentru: • pacientii cu obezitate datorata unei alterari a balantei energetice provocata de supraalimentare (IMC 30 sau mai mare) • pacienti... [continuare]

Multirovital tablete eferv

Din Medicamente

combinatii Indicatii: Carente nutritive datorita unui aport alimentar deficitar, tulburarilor de masticatie si de deglutitie, insuficientei secretiilor digestive, tulburarilor de absorbtie intestinala, parazitozelor intestinale; nevoi crescute de vitamine in cursul eforturilor fizice intense, prelungite, perioada de crestere, graviditate, alaptare, stari infectioase, mai ales virale si convalescenta acestora; in tratamente cu antibiotice si chimioterapice; regimuri alimentare dezechilibrate sau restrictive. Compozitie: Tablete efervescente continand: 11 vitamine: vitamina B1 (Thiamina) 1,400 mg; vitamina B2 (Riboflavina) 1,700 mg; vitamina B6 (Pyridoxina) 1,800 mg; vitamina B12 (Ciancobalamina) 0,005 mg; acid folic 0,160 mg; niacinamida 18 mg; pantotenat de calciu 8 mg; biotina 0,150 mg; vitamina C 75 mg; vitamina E 12 mg; provitamina A (-caroten) 1 mg; bicarbonat de sodiu 800 mg; acid citric 1 200 mg; zaharina sodica, dextroza, arome naturale din lamai si portocale... [continuare]

Compozitie tritanrix-HB contine toxoizii difteric (D), tetanic (T), bacterii pertussis inactivate (Pc) si antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei b (aghbs), adsorbite pe saruri de aluminiu. Toxoizii T si D sunt preparati din toxinele culturilor de corynebacterium diphtheriae si clostridium tetani, prin inactivare cu formalina, folosind o tehnica uzuala. Componentul Pc este obtinut prin inactivarea termica a culturii de Bordetella pertussis, aflate in faza I de crestere. Antigenul de suprafata al HVB (AgHBs) este produs prin tehnici de inginerie genetica din celule de drojdie (Saccharomyces cerevisiae) care contin gena ce codifica antigenul major de suprafata al HVB. AgHBs exprimat in celulele de drojdie este purificat in mai multe etape fizico-chimice. AgHBs se asambleaza spontan, fara tratamente chimice, in particule sferice cu diametrul de aproximativ 20 nm, continand polipeptidul AgHBs si o matrice lipidica din fosfolipide. Teste ample au demonstrat ca... [continuare]

Ce este Bezalip Retard si pentru ce se utilizeaza Indicatii Bezalip Retard scade valorile crescute ale lipidelor sanguine (colesterol si trigliceride) si de aceea este indicat pentru tratamentul tulburarilor de metabolism lipidic. In afara de aceasta, Bezalip retard creste nivelul HDL - factor de protectie impotriva infarctului miocardic, raspunzator si de eliminarea surplusului de colesterol din organism. Pe langa tensiune arteriala crescuta si fumat, alti factori de risc, esentiali in producerea aterosclerozei si a urmarilor ei, sunt nivelul crescut al lipidelor sanguine si scaderea HDL. Acestea pot afecta vasele inimii - avand ca urmare aparitia infarctului miocardic - sau pot produce tulburari de circulatie la nivelul membrelor sau creierului. De aceea, riscul unor astfel de imbolnaviri creste odata cunivelul crescut al lipidelor sanguine. Folosirea Bezalip-ului a dovedit, prin mai multe studii clinice, imbunatatirea circulatiei sanguine si a valorilor glicemiei. La pacientii... [continuare]

Atripla

Din Medicamente

Ce este Atripla si pentru ce se utilizeaza Indicatii Atripla este un medicament antiviral. Este folosit pentru a trata adultii infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (hiv-1), un virus care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (sida). Medicamentul se foloseste doar la pacientii ale caror niveluri sanguine de hiv (incarcatura virala) au fost sub 50 de copii/ml pentru o durata mai mare de trei luni cu actualul tratament combinat al infectiei hiv. Nu se utilizeaza la pacientii la care combinatiile anterioare de tratament au avut efect sau au incetat sa mai aiba efect. Inainte de initierea primului tratament HIV combinat, pacientii nu trebuie sa fi fost infectati cu virusul HIV care este posibil sa nu raspunda la niciuna dintre cele trei substante active continute de Atripla. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. Atripla contine trei substante active: efavirenz, care este un inhibitor non-nucleozidic de revers transcriptaza (INNRT),... [continuare]

Ascovit lamaie

Din Medicamente

Ce este Ascovit si pentru ce se utilizeaza Indicatii Vitamina C (acidul ascorbic) este un important factor vitaminic cu rol in biogeneza substantei intracelulare, intervenind in procesele metabolice de oxidoreducere, in metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor. Are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi si ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar, crescand rezistenta organismului la infectii. In plus, Vitamina C favorizeaza depunerea calciului in oase, intervenind in formarea colagenului si creste rezistenta capilarelor, fiind un excelent tonic al capilarelor. Supliment alimentar util in carenta de vitamina C, care poate sa apara la copii sau adulti datorita unei alimentatii necorespunzatoare. Mod de administrare Adulti: 1 comprimat/zi Copii: se va administra la recomandarea medicului de familie sau a medicului cu specialitatea pediatrie. Comprimatele se lasa sa se topeasca lent in gura sau se mesteca. Atentionari si... [continuare]

Eurovita apetit

Din Medicamente

Compozitie Vitamina A, vitamina c, vitamina d3, Vitamina E , Vitamina B1, vitamina b2, Niacin, Vitamina B6, Acid folic, vitamina b12, acid pantotenic Actiune Preparatul reprezinta o excelenta asociere a unui amestec polivitaminic complex. Cele 11 vitamine prezente in acest complex bine echilibrat intra in compozitia unor coenzime care au rol important in oxido-reducerile celulare, in metabolismul intermediar glucidic, lipidic si protidic si contribuie la cresterea apetitului. Utilizari Supliment alimentar util in carente vitaminice ce pot sa apara la copii si adulti datorita unei alimentatii necorespunzatoare Administrare Adulti: 1drajeu/ zi Copii:se va administra la recomandarea medicului de familie sau a medicului pediatru Mentiuni: Suplimentul alimentar nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat. Producator Produs de Contract Pharmacal Corporation,USA si ambalat de S.c.Europharm SA pentruGlaxoSmithKline [continuare]

Apisan forte

Din Medicamente

Ce este Apisan Forte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Produsul Apisan Forte, prin actiunile sale atat curative, cat si preventive, are urmatoarele roluri benefice: - ajuta dezvoltarea organismului copiilor in perioadele lor de crestere, fiind considerat un aliment perfect, complex, o ,,hrana functionala vie”; - furnizeaza o parte din energia necesara organismului in perioadele de efort fizic sau/ si intelectual deosebit la sportivii de performanta, la elevi si tineri, - intarzie aparitia senzatiei de oboseala si de epuizare fizica, contibuind la refacerea energetica dupa eforturi sustinute; - stimuleaza factorii de imunitate a organismului sportivilor, crescandu-le rezistenta la o serie de infectii virotice sau microbiene. Este indicat si in perioada de convalescenta, dupa boli inflamatorii sau infectioase; - este un bun preparat eubiotic, mentionand echilibrul normal al florei intestinale, iar in cazurile de tranzit intestinal incetinit are un rol laxativ bland; - prin... [continuare]

Antioxidant optimizer

Din Medicamente

Ce este Antioxidant Optimizer si pentru ce se utilizeaza Indicatii Multe dintre procesele biologice naturale ale organismului, cum ar fi respiratia, digerarea alimentelor, neutralizarea alcoolului si a medicamentelor, transformarea grasimilor in energie produc compusi nocivi numiti radicali liberi. Pe langa oxidantii produsi de propriul organism exista si factori externi daunatori: stresul psihic, alimentatia deficitara, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, poluarea, radiatiile, etc. Toate acestea sunt aspecte care ne creaza in organism o stare numita a `stres oxidativa`. Radicalii liberi sunt distrusi de regula de sistemul antioxidant natural al organismului nostru. Daca acest sistem nu mai face fata, acestia pot declansa o reactie negativa in lant in organism, reactie care: distruge membrana celulara, blocheaza actiunea principalelor enzime, impiedica diviziunea celulara normala (distruge ADN-ul), blocheaza generarea energiei, etc. - antioxidant de 20 ori... [continuare]

Tritanrix hepb, suspensie

Din Medicamente

Compozitie tritanrix HepB contine toxoizii difteric (D), tetanic (T), bacterii pertussis inactivate (Pc) si antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei b (aghbs), adsorbite pe saruri de aluminiu. Toxoizii T si D sunt preparati din toxinele culturilor de corynebacterium diphtheriae si clostridium tetani, prin inactivare cu formalina, folosind o tehnica uzuala. Componentul Pc este obtinut prin inactivarea termica a culturii de Bordetella pertussis, aflate in faza I de crestere. Antigenul de suprafata al HVB (AgHBs) este produs prin tehnici de inginerie genetica din celule de drojdie (Saccharomyces cerevisiae) care contin gena ce codifica antigenul major de suprafata al HVB. AgHBs exprimat in celulele de drojdie este purificat in mai multe etape fizico-chimice. AgHBs se asambleaza spontan, fara tratamente chimice, in particule sferice cu diametrul de aproximativ 20 nm, continand polipeptidul AgHBs si o matrice lipidica din fosfolipide. Teste ample au demonstrat ca... [continuare]

Pagina 3 din 20 (585 rezultate)