Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

alimente cu colesterol

Cum sa tii colesterolul sub control?

Cum sa tii colesterolul sub control?

Actualizat la data de: 25 Martie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat, foarte importanta pentru organism, intrucat este implicata in formarea membranei celulelor, a anumitor hormoni, a vitaminei D si a substantelor care ajuta la digerarea alimentelor. Organismul creeaza colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se gaseste, de asemenea, in alimente provenite din surse animale, cum ar fi oua, carne si branza. Un nivel optim este ideal pentru organism, intrucat nivelul prea ridicat de colesterol in sange poate forma placi, care se fixeaza pe peretii arterelor sanguine. Aceasta acumulare de placa este cunoscuta sub denumirea de ateroscleroza, care poate conduce la boala coronariana. Tipuri de colesterol HDL - lipoproteine cu densitate mare. Se numeste colesterolul "bun", deoarece transporta colesterolul din alte parti ale corpului inapoi in ficat. LDL - lipoproteine cu densitate scazuta. Se numeste colesterolul "rau" deoarece un nivel ridicat al LDL determina acumularea placii in... [continuare]

Alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca vara

Alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca vara

Actualizat la data de: 06 August 2020

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Alimentatia in timpul verii Vara, datorita temperaturilor mari, poate sa creasca riscul pentru unele probleme de sanatate, cum ar fi: deshidratare, insolatie, deficiente de minerale si vitamine sau toxiinfectii alimentare. Sfaturi pentru a evita aceste riscuri - Spalati-va des pe maini; - Spalati cu mare atentie fructele si legumele; - Alegeti alimente din surse sigure, fara zone deteriorate (acestea pot fi o sursa de patrundere a microbilor in interior); - Consumati multe fructe si legume, crude, gatite sau sub forma de smoothie; - Si mai ales consumati multe lichide: apa, ceai, sucuri de legume si fructe. Vara este un moment prielnic pentru a te detoxifia, deoarece, fructele si legumele organice proaspete sunt disponibile aproape in toate magazinele. De asemenea, atunci cand este cald, este mai usor pentru organism sa se afle intr-un proces de dezintoxicare. Acesta este un proces natural, de eliminare a toxinelor prin transpiratie sau urina. O cura de fructe si legume, ne... [continuare]

O problema mai veche – colesterolul

O problema mai veche – colesterolul

Actualizat la data de: 03 Ianuarie 2022

Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident

Ce este colesterolul? Colesterolul, unul dintre parametrii frecvent dozati in cadrul analizelor de laborator, este o molecula de provenienta lipidica fara solubilitate in apa. In sange, acesta circula sub forma de agregate proteice de tipul HDL-C (High Density Lipoprotein) sau LDL (Low Density Lipoprotein). HDL ul are rolul de a transporta excesul de colesterol inapoi la ficat unde este procesat si eliminat din organism. La polul opus, molecula de LDL, provenita preponderent din sursa alimentara, ajunge la nivel tisular, in special la nivelul vaselor de sange, unde se poate depune constituind placile de aterom si cauzeaza obstructii ale arterelor, fapt care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare. Rolul colesterolului Aceasta molecula de natura lipidica, produsa in mare parte la nivelul ficatului in cantitate de 1-2 grame, este necesara organismului pentru functiile sale si are rol de precursor pentru anumiti hormoni cum ar fi hormonii stroizi din cadrul glandelor... [continuare]

Colesterolul crescut la copii si tineri – un fenomen in crestere

Colesterolul crescut la copii si tineri – un fenomen in crestere

Actualizat la data de: 30 Iunie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este colesterolul? Colesterolul reprezinta o substanta lipidica, produsa in principal de catre ficat, insa se poate obtine si in urma consumului alimentelor de origine animala (carne, produse lactate). In sange, colesterolul este transportat prin intermediul lipoproteinelor (LDL, HDL). Rolul colesterolului Organismul are nevoie de colesterol pentru a functiona corect, fiind necesar pentru anumite functii, precum sinteza vitaminei D, hormonilor steroizi si a acizilor biliari. HDL, numita si colesterolul bun, are rolul de a transporta colesterolul in exces catre ficat pentru a fi metabolizat, avand un rol protector impotriva afectiunilor cardiovasculare. LDL – colesterolul rau – realizeaza transportul in sens invers, mai exact din ficat catre celule, promovand astfel depunerea colesterolului in peretii arteriali, determinand aparitia aterosclerozei, ce este precursorul infarctului miocardic si al accidentului vascular cerebral. Colesterolul crescut este, in general, o... [continuare]

Nutritia de toamna: alimente si suplimente pentru mentinerea sanatatii

Nutritia de toamna: alimente si suplimente pentru mentinerea sanatatii

Actualizat la data de: 01 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Anotimpul si alimentatia Toamna reprezinta o perioada de tranzitie intre caldura verii si frigul iernii, iar organismul nostru resimte aceste schimbari. Temperaturile mai scazute, zilele mai scurte si modificarile stilului de viata pot influenta starea de sanatate, energia si sistemul imunitar. Nutritia joaca un rol esential in adaptarea organismului la sezonul rece, fiind o modalitate naturala de prevenire a afectiunilor si mentinere a vitalitatii. Importanta alimentelor sezoniere Consumul de alimente sezoniere este recomandat in mod special toamna, deoarece acestea contin nutrienti optimi pentru perioada respectiva si ajuta la fortifierea sistemului imunitar. Printre acestea se numara: - Fructe: mere, pere, struguri, gutui si fructe de padure precum afinele si merisoarele. Acestea sunt bogate in vitamine (in special vitamina C) si antioxidanti care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. Merele si perele, de exemplu, contin fibre solubile ce... [continuare]

Alaptarea dupa diversificarea alimentatiei

Alaptarea dupa diversificarea alimentatiei

Actualizat la data de: 13 Mai 2025

Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie

Date generale Alaptarea, ca multe alte aspecte ale cresterii copiilor, este un proces gradual de crestere a independentei si a stapanirii de sine din partea bebelusului tau si un pas inapoi treptat din partea ta. Dupa primele 6 luni ale bebelusului, laptele matern va continua sa furnizeze marea majoritate a nutrientilor necesari, chiar daca incepe sa guste o varietate de alimente noi. Desi bebelusul se va bucura, fara indoiala, foarte mult de introducerea unor noi gusturi si texturi, experientele sale cu alimentele solide sunt doar sesiuni de practica pentru viitor. Este important sa va asigurati ca continua sa primeasca suficient lapte matern pentru a-si satisface nevoile nutritionale. Beneficiile alaptarii Alaptarea are numeroase beneficii pentru sanatatea ta si a bebelusului tau. Intelegerea acestor beneficii te poate ajuta sa decizi daca alaptarea este potrivita pentru familia ta Beneficiile alaptarii pentru bebelusi Cercetarile sugereaza ca alaptarea reduce riscul... [continuare]

Alimente bogate in carbohidrati

Alimente bogate in carbohidrati

Actualizat la data de: 29 Septembrie 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Carbohidratii sunt compusi organici alcatuiti din carbon, hidrogen si oxigen, care reprezinta principala sursa de energie pentru organism. Tipuri de carbohidrati Exista trei tipuri majore de carbohidrati: simpli, complecsi sau amidonul si fibre dietetice. Carbohidratii simpli se gasesc in lapte, fructe si zaharul rafinat, iar cei complecsi sau amidonul in cereale, tuberculi si leguminoase. Un aport ridicat de carbohidrati complecsi ofera multiple beneficii sanatatii. Carbohidratii nerafinati cum ar fi orezul brun sau cerealele integrale sunt cea mai buna alternativa, intrucat acestia sunt bogati in vitamina B si fibre dietetice esentiale. Beneficiile consumului de carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati ofera o serie de beneficii sanatatii oricarei persoane. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele alimentare care contin carbohidrati complecsi formati din cantitati mari de fibre solubile si insolubile si amidon rezistent. Iata cateva... [continuare]

Alimente bogate in vitamine

Alimente bogate in vitamine

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa are nevoie de un regim alimentar echilibrat, care sa includa toate substantele nutritive esentiale, inclusiv vitamine. Pentru ca organismul sa functioneze corect, vitaminele sunt esentiale, iar cel mai bun mod de a le obtine este sa consume produse alimentare cat mai naturale posibil. Consumul, inca de la o varsta frageda, de alimente nutritive, care contin toate vitaminele necesare, ajuta la formarea unor bune obiceiuri alimentare pe parcursul intregii vieti. Alimentele bogate in vitamina A si beta-caroten Vitamina A este o vitamina esentiala necesara pentru vedere, transcrierea informatiei genetice, stimularea sistemului imunitar si sanatatea pielii. Deficienta de vitamina A poate duce la orbire si creste riscul de infectii virale. Totusi, acest deficit este intalnit mai ales in tarile in curs de dezvoltare, unde este o cauza principala a orbirii la copii. Consumul excesiv de vitamina A poate duce la icter, greata,... [continuare]

Alimente care pot imbunatati calitatea vietii

Alimente care pot imbunatati calitatea vietii

Actualizat la data de: 29 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Unele alimente contin cantitati masive de substante nutritive benefice, in raport cu continutul lor caloric. Aceste alimente pot contine, de asemenea, un compus biologic unic, cu beneficii puternice pentru sanatatea organismului. Galbenusul de ou Chiar daca uneori este indicata eliminarea galbenusurilor din alimentatie din cauza nivelului crescut de colesterol, acestea raman partea din ou cu cele mai multe substante nutritive, albusul avand in principal doar proteine. Exista foarte putine alimente care sunt aproape de a depasi nivelul substantelor nutritive din oua. Ouale sunt bogate in: • Proteine: un ou mare contine 6 grame de proteine de inalta calitate, cu toti aminoacizii esentiali; • Luteina si zeaxantina: acesti antioxidanti protejeaza organismul impotriva bolilor oculare; • Vitamine (A, B2, B5, B12); • Fier, fosfor, seleniu; • Colina: ouale sunt printre cele mai bune surse dietetice de colina, o substanta nutritiva benefica pentru sanatatea... [continuare]

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prediabetul este o stare care apare atunci cand nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat ar fi considerat normal, dar nu mai ridicat decat in cazul diabetului de tip 2. O dieta sanatoasa este esentiala pentru a imbunatati valorile glicemiei si a evita instalarea diabetului. Nu exista alimente, plante, bauturi sau suplimente care sa reduca nivelul de glucoza din sange. Numai medicatia si exercitiile o pot face. Exista insa alimente care au indice glicemic scazut (IG), adica alimente care nu vor creste nivelul zaharului din sange si care ar putea ajuta la evitarea unei cresteri accelerate sau bruste, mai ales dupa masa. Pe langa schimbarile de dieta, a ramane sau a deveni activ este de asemenea important. Alimente cu un indice glicemic scazut Alimentele cu indice glicemic scazut includ legumele verzi, cerealele integrale, precum quinoa sau ovazul, si leguminoasele, cum ar fi lintea si fasolea. Aceste alimente elibereaza glucoza mai lent in... [continuare]

Care sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea inimii?

Care sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea inimii?

Actualizat la data de: 12 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bolile cardiovasculare raman in continuare criminalul numarul unu in Romania. Se estimeaza ca bolile de inima vor ramane principala cauza de deces in urmatorii ani. Specialistii recomanda 16 alimente care, atunci cand sunt consumate ca parte a unei diete echilibrate, ar putea ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Alimente care pot imbunatati sanatatea inimii Exista numeroase lucruri care pot fi facute si respectate pentru protejarea sistemului cardiovascular. In primul rand, este recomandat un control de specialitate anual la medic, exercitiile fizice cel putin 30 de minute pe zi, renuntarea la fumat si reducerea nivelului de stres de zi cu zi. Una dintre cele mai simple schimbari in stilul de viata care are un efect pozitiv esential asupra sanatatii inimii este alegerea unor alimente care pot fi introduse in dieta zilnica. 1. Sparanghelul Sparanghelul este o sursa naturala de folat, care ajuta la prevenirea formarii unui aminoacid numit homocisteina in... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru un ficat sanatos

Cele mai bune alimente pentru un ficat sanatos

Actualizat la data de: 02 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ficatul este un organ foarte complex, avand foarte multe roluri. Efectueaza o varietate de sarcini esentiale, de la producerea de proteine, colesterol si bila, pana la depozitarea vitaminelor, mineralelor si carbohidratilor. De asemenea, neutralizeaza toxinele, alcoolul, medicamentele si produsele secundare naturale ale metabolismului. Mentinerea ficatului intr-o forma buna este importanta pentru pastrarea unei stari optime de sanatate. Alimente benefice pentru un ficat sanatos Cafea Cafeaua este una dintre cele mai bune bauturi ce pot fi consumate pentru a promova sanatatea ficatului. Studiile au demonstrat beneficiile consumului de cafea. Aceasta protejeaza organismul de afectiunile hepatice. De exemplu, studiile au aratat in repetate randuri ca utilizarea cafelei scade riscul de ciroza sau de leziuni hepatice permanente la persoanele cu afectiuni hepatice cronice. Consumul de cafea poate sa reduca riscul de aparitie al cancerului hepatic si are efecte... [continuare]

Alimente recomandate pentru mentinerea sanatatii

Alimente recomandate pentru mentinerea sanatatii

Actualizat la data de: 24 August 2022

Autor: SfatulMedicului

Alimentatia sanatoasa Oamenii sunt predispusi la a face foarte multe cumparaturi pentru a avea numeroase provizii. Totusi, numarul alimentelor nesanatoase cumparate este foarte mare, iar acest lucru nu este ideal. De asemenea, din cauza stresului, oamenii pot manca mai mult, iar pofta va fi in general de alimente nesanatoase, precum chipsuri, dulciuri, sucuri carbogazoase si alimente de tip fast-food. Acest articol are ca scop prezentarea unor alimente recomandate pentru mentinerea sanatatii. Acestea sunt bogate in substante nutritive si pot oferi tot necesarul de care organismul are nevoie atunci cand sunt integrate intr-un stil de viata sanatos. Nuci, leguminoase si cereale Nucile, leguminoasele si cerealele sunt alimente foarte nutritive. In continuare sunt prezentate cateva dintre cele mai sanatoase dintre acestea. Migdalele Migdalele furnizeaza o multime de nutrienti, incluzand magneziul, vitamina E, fierul, calciul, fibrele si riboflavina. Intr-o meta-analiza realizata... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Actualizat la data de: 28 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea oamenilor sunt de parere ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru ca iti asigura energia necesara pentru intreaga zi, stimuland metabolismul. Cu toate acestea, alimentele populare care se consuma la micul-dejun, precum gogosile, produsele de patiserie si clatitele, sunt bogate in grasimi saturate si zahar si contin putine proteine sau fibre. Un mic-dejun sanatos este unul care contine alimente nutritive care ofera energie si satietate, ce ajuta la prevenirea exceselor alimentare. In acest articol vor fi prezentate alimentele recomandate pentru micul-dejun. Fulgii de ovaz Fulgii de ovaz reprezinta o forta nutritiva. Contin beta-glucan, o fibra care ajuta la senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp si scade nivelul colesterolului din sange. Fulgii de ovaz sunt bogati in antioxidanti, acizi grasi Omega-3, folati si potasiu. Un studiu a aratat ca persoanele care au consumat fulgi de ovaz la micul-dejun s-au simtit... [continuare]

Alimente usoare de vara

Alimente usoare de vara

Actualizat la data de: 13 Octombrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Soarele straluceste, temperaturile sunt in crestere. Vara este sezonul in care dam jos din straturile de haine, dar poate fi si o buna oportunitate sa dam jos din kilogramele in plus. Acum este timpul sa obtinem greutatea pe care ne-o dorim, iar natura ne poate ajuta din plin. Desigur, putem alege o dieta drastica, foarte restrictiva in speranta ca astfel vom arde caloriile in plus, dar nu ar fi mai bine sa alegem o dieta bazata pe diversitatea de fructe si legume ce caracterizeaza vara? Kilogramele se vor reduce, iar sanatatea organismului nu va avea deloc de suferit, dimpotriva: vitaminele si minerale esentiale ii vor stimula functiile vitale si vor face minuni pentru intregul dumneavoastra corp. Este un trend natural ca vara sa mancam mai putin si mai sanatos, iar acum aceasta tendinta generala poate fi urmata foarte usor, fara sa apara senzatia de deprivare sau restrictie. Daca urmati recomandarile specialistilor si veti consuma zilnic echivalentul a... [continuare]

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate

Actualizat la data de: 06 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Greutatea este un factor important pentru oricine isi doreste o silueta frumoasa si cu siguranta ca o silueta nu va fi perfecta, daca greutatea nu se va afla in conformitate cu necesitatile unei persoane. Este esential ca orice persoana sa se bucure de nutrientii de care are nevoie pentru ca organismul sa functioneze normal. In plus, asa cum foarte multe persoane doresc sa slabeasca, exista unele persoane care intampina dificultati in acumularea kilogramelor, din diverse cauze. Cel mai greu este pentru oricine sa se ingrase fara ca sanatatea sa sa fie afectata de efectele nocive ale acestui proces asupra organismului. Este recomandat ca inainte sa se urmeze indicatiile dietetice expuse mai jos, sa se ceara sfatul medicului. Persoane cu un numar scazut de kilograme ar putea avea colesterolul destul de ridicat sau pot suferi de diabet ori alte boli in care este interzis consumul anumitor alimente. Produsele alimentare care ajuta la cresterea in... [continuare]

Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala

Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala

Actualizat la data de: 21 Aprilie 2017

Autor: SfatulMedicului

Bolile renale Formularea de boli renale este generala si include orice boala, tulburare sau stare a rinichilor. Rinichii sunt organe vitale interne situate in partea superioara a abdomenului. In mod normal, oamenii au doi rinichi, care fac parte din componenta tractului urinar al sistemulului genito-urinar. Bolile renale sunt cauzate de multiple conditii care determina deteriorarea rinichilor si a functiei acestora. La o persoana diagnosticata cu afectiuni renale, rinichiul isi realizeaza functia cu dificultate sau chiar se afla in imposibilitatea de a functiona, situatie critica atat pentru viata cat si starea sa generala de sanatate. Insuficienta renala In situatia in care nu functioneaza normal, rinichiul poate intampina greutati in: - filtrarea produselor reziduale si a excesului de apa si saruri din sange, care sunt apoi eliminate din organism prin uretere, vezica si uretra sub forma de urina - producerea anumitor hormoni cum ar fi renina, care ajuta la reglarea... [continuare]

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Actualizat la data de: 06 Octombrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Contrar informatiilor pe care le-ati primit probabil pana acum, nu exista o dieta diabetica in sine – si asta este o veste buna! Dieta recomandata diabeticilor pentru a controla glucoza din sange (sau glicemia) este indicata pentru cei cu diabet dar este recomandata pentru oricine altcineva. Aceasta inseamna ca dumneavoastra si familia dumneavoastra puteti manca aceleasi alimente sanatoase atunci cand este ora mesei. Totusi, pentru persoanele cu diabet, cantitatea totala de carbohidrati consumata zilnic trebuie monitorizata cu multa atentie. Dintre diferitele componente nutritive – carbohidrati (glucide), lipide si proteine – carbohidratii au cea mai mare influenta asupra nivelului de zahar in sange. Cele mai multe persoane cu diabet trebuie, de asemenea, sa monitorizeze ingestia zilnica de grasimi si proteine. Pentru a avea controlul nivelului de zahar in sange, trebuie sa alegeti o mancare sanatoasa, sa faceti zilnic exercitii fizice si sa va luati... [continuare]

Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise

Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise

Actualizat la data de: 24 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Unii specialisti au demonstrat ca efectul afrodisiacelor nu este intotdeauna cel asteptat. De fapt, mai degraba ceea ce o persoana mananca (aportul de vitamine si substante nutritive) sau bea, poate sta la baza unei vieti sexuale robuste si active. O dieta echilibrata nu numai ca va creste libidoul, performanta sexuala, va imbunatati viata romantica ci si starea generala de sanatate. Imbunatatirea vietii sexuale Da: Mic dejun echilibrat Prima masa a zilei este cea mai importanta si trebuie sa contina proteine si fibre, cum ar fi un iaurt cu fructe proaspete de padure sau unt de arahide pe paine prajita integrala, de grau. Aceasta combinatie va fi digerata mai lent si va furniza energia necesara inceputului de zi. De asemenea, va aparea senzatia de satietate care va impiedica eventualele alegeri dietetice nesanatoase. Mai multa energie, inseamna ca la sfarsitul zilei, dupa programul de lucru, o persoana se poate bucura atunci cand va ajunge... [continuare]

Recomandari alimentare pentru impotenta

Recomandari alimentare pentru impotenta

Actualizat la data de: 22 August 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Printre problemele implicate de disfunctiile erectile se numara si dificultatea comunicarii despre acest lucru. Barbatii care sufera de disfunctie erectila refuza sa discute despre acest subiect, din cauza jenei si a rusinii. Prin urmare, in viata acestora exista adesea probleme, la fel si in relatiile lor de cuplu, din cauza lipsei de comunicare si a increderii scazute in competentele lor sexuale. Printre modalitatile prin care poate fi tratata disfunctia erectila, se numara o nutritie si o dieta adecvate, dar si o greutate sanatoasa. Produsele alimentare care au un continut ridicat de zahar, grasimi si sodiu, nu sunt recomandate. De asemenea, barbatii care sunt supraponderali trebuie sa slabeasca, intrucat excesul de greutate poate ingreuna circulatia sangelui. Cand arterele si venele sunt blocate de grasimi si placa de aterom, sangele nu circula in mod corespunzator prin corp, implicit nici prin penis, care are nevoie de un flux corespunzator de sange pentru... [continuare]

Am colesterolul total 370 ce trebuie să fac? Mulțumesc [continuare]

Colesterol total 233,LDL 147,lipide totale 694.3, hemoglobina erotricitara 34, pacientul 56 ani [continuare]

in urma analizelor am colesterol total 129(140-200), LDL66 (70-130) SI HDL43 (35-80) MENTIONEZ CA IAU ROSUCARD. La aceste valori trbuie sa continui cu rosucardul? mentionez ca acum si postesc. VA MULTUMESC. [continuare]

ce alimente am voie sa consum ,,deoarece am si colesterol mare si trigliceride,,am tratament in urma analizelor pentru tiroida,,multumes [continuare]

Pagina 5 din 34 (1000 rezultate)