Coronavirus Update

Tot mai multi parinti din Romania refuza vaccinarea copiilor

Actualizat la data de: 27 August 2013
Tot mai multi parinti din Romania refuza vaccinarea copiilor

Vaccinarea copiilor este o masura pe care trebuie sa o ia parintii pentru protejarea sanatatii celor mici, insa in ultima perioada medicii au observat faptul ca un numar tot mai mare de parinti refuza sa isi imunizeze micutii, de teama ca acestia sa nu pateasca altceva.

Medicii de familie recomanda realizarea vaccinurilor conform schemei obligatorii. Ei atrag atentia asupra faptului ca refuzul parintilor de a-si imuniza copiii poate duce la imbolnavirea acestora si la declansarea unor complicatii care le pun viata in pericol.

Este adevarat ca pe internet circula zvonuri despre efectele secundare ale vaccinurilor si nimeni nu neaga unele efecte secundare, dar acestea sunt minore, in schimb beneficiile sunt imense.

Avand in vedere ca trendul este tot mai mare, o sa ne asteptam la boli pe care le credeam uitate, cum ar fi tetanosul, poleomelita, difteria, a declarat medicul de familie Emiliana Costiug pentru RTV.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate