Coronavirus Update

Copiii care merg la medic regulat sunt vaccinati mai des impotriva gripei

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2013
Copiii care merg la medic regulat sunt vaccinati mai des impotriva gripei

Un nou studiu efectuat de Comitetul de Consiliere in Practici de Imunizare din SUA arata ca minorii sunt mai des vaccinati impotriva gripei pentru sezonul epidemiilor anuale daca au vizitat recent medicul pediatru, decat copiii care nu sunt dusi la un control medical regulat de catre parinti.

Cercetatorii americani din San Francisco au descoperit o legatura directa intre vizitele efectuate de copii la cabinetul de pediatrie si rata de vaccinare antigripala.

Astfel, in sezonul gripal 20112012, doar 5,8% dintre copiii care nu au fost la medic anul anterior au primit vaccinul antigripal, comparativ cu 35.6% dintre copiii imunizati care au efectuat 6 sau mai multe controale medicale pe parcursul unui an.

Intrucat copiii care nu sunt dusi la medic raman adesea neimunizati impotriva gripei si racelii, specialistii in sanatate cred ca farmaciile, clinicile si cabinetele medicale din scoli ar trebui sa se implice mai mult in consilierea parintilor si oferirea posibilitatii administrarii vaccinului mai aproape de publicul tinta.

Aceste rute alternative de vaccinare ar putea rezolva situatia periculoasa in care foarte putini copii ajung sa beneficieze de vaccinul antigripal, cred expertii in sanatate.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate