Coronavirus Update

Cele mai importante beneficii ale vaccinarii copiilor

Actualizat la data de: 07 August 2013
Cele mai importante beneficii ale vaccinarii copiilor

Vaccinarea copiilor starneste de ceva timp polemici aprinse si imparte parintii in doua tabere diferite pe de o parte sunt cei care inteleg importanta vaccinarii, iar pe de alta parte sunt cei care considera vaccinarea ca fiind inutila.

Conform organizatiei Centers for Disease Control and Prevention, atat timp cat o boala poate fi prevenita prin vaccinare, nu exista niciun motiv pentru ca imunizarea sa nu se realizeze.

Parintii trebuie sa inteaga faptul ca parerile negative existente in mediul online nu ar trebui luate in serios si nu ar trebui sa-i influenteze in luarea deciziei de imunizare a copiilor.

Pentru a arata cat de importanta este imunizarea, reprezentantii Centers for Disease Control and Prevention au mentionat cateva dintre cele mai mari beneficii ale vaccinarii.

Vaccinurile salveaza viata copiilor

La nivel mondial, peste 3 milioane de copii mor anual din cauza nevaccinarii impotriva bolilor infectioase care pot fi prevenite printr-o imunizare inclusa in Programul National de Imunizari. Vaccinurile descoperite pana in prezent au o rata foarte ridicata de succes, ceea ce inseamna ca protejeaza eficient copiii de bolile infectioase pentru care sunt administrate.

Meningita si pneumonia sunt doar doua dintre bolile infectioase care pot fi prevenite eficient prin vaccinarea la timp, conform schemei obligatorii.

Vaccinarea este sigura pentru sanatate

Vaccinurile folosite pentru imunizarea copiilor trec prin numeroase teste de laborator inainte sa ajunga in spitale, in farmacii si in cabinetele medicilor de familie, tocmai pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la calitatea lor. Totusi, in cazul multor vaccinuri exista posibilitatea aparitiei unui usor disconfort in locul in care s-a administrat injectia. Acesta este insa infinit mai mic decat complicatiile care pot aparea ca urmare a nevaccinarii.

Vaccinarea te ajuta sa economistesti bani

Sanatatea copilului este nepretuita, dar cu toate acestea, bolile infectioase pot fi foarte costisitoare, pe langa faptul ca pot provoca traume pe viata. Vaccinarea obligatorie impotriva bolilor infectioase este gratuita, prin Programul National de Imunizari. Vaccinurile optionale trebuie cumparate de fiecare parinte, insa pretul lor este mult mai mic decat costul spitalizarii in urma imbolnavirii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate