Omega 3 ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Actualizat la data de: 05 Iulie 2010
Stire medicala
13 Iunie 2007
Introducerea in alimentatia zilnica a alimentelor bogate in acizi grasi omega 3 amelioreaza problemele cauzate de tensiunea arteriala ridicata. Astfel de alimente, precum semintele de in, alunele, pestele gras - somon de exemplu, pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Cercetatorii japonezi considera aceste date ca fiind un real suport pentru sanatatea populatiei care are probleme cu tensiunea arteriala. La cercetari au participat 4.680 de barbati si femei din Japonia, China, Marea Britanie si Statele Unite. Pacientii, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, s-au intalnit cu cercetatorii de patru ori pe parcursul a 3 saptamani. In cadrul fiecarei intalniri pacientilor li s-a verificat tensiunea arteriala, li s-au facut analize si a fost inregistrat tot ceea ce au mancat si baut in ultimele 24 de ore.
Cercetatorii au calculat aportul de acizi grasi omega 3 din mancarea consumata de fiecare participant in parte. Participantii la studiu din Japonia au avut cel mai mare aport de acizi grasi omega 3.
Medicii au luat in considerare si alti factori precum varsta participantilor, sexul acestora, consumul de alcool, activitatea fizica depusa, restrictiile alimentare, medicamentele sau alte suplimente consumate. Participantii cu cel mai mare consum de acizi grasi omega 3 aveau cea mai scazuta tensiune arteriala. Acest lucru era evident in cazul persoanelor care nu aveau o presiune arteriala mare si care nu aveau restrictii alimentare sau luau medicamente pentru a controla nivelul tensiunii arteriale.
Acizii grasi omega 3 nu au avut o actiune drastica insa orice reducere, cat de mica, a tensiunii conteaza, iar acest lucru se poate realiza printr-o dieta care sa contina acizi grasi omega 3.
Cercetatorii japonezi considera aceste date ca fiind un real suport pentru sanatatea populatiei care are probleme cu tensiunea arteriala. La cercetari au participat 4.680 de barbati si femei din Japonia, China, Marea Britanie si Statele Unite. Pacientii, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, s-au intalnit cu cercetatorii de patru ori pe parcursul a 3 saptamani. In cadrul fiecarei intalniri pacientilor li s-a verificat tensiunea arteriala, li s-au facut analize si a fost inregistrat tot ceea ce au mancat si baut in ultimele 24 de ore.
Cercetatorii au calculat aportul de acizi grasi omega 3 din mancarea consumata de fiecare participant in parte. Participantii la studiu din Japonia au avut cel mai mare aport de acizi grasi omega 3.
Medicii au luat in considerare si alti factori precum varsta participantilor, sexul acestora, consumul de alcool, activitatea fizica depusa, restrictiile alimentare, medicamentele sau alte suplimente consumate. Participantii cu cel mai mare consum de acizi grasi omega 3 aveau cea mai scazuta tensiune arteriala. Acest lucru era evident in cazul persoanelor care nu aveau o presiune arteriala mare si care nu aveau restrictii alimentare sau luau medicamente pentru a controla nivelul tensiunii arteriale.
Acizii grasi omega 3 nu au avut o actiune drastica insa orice reducere, cat de mica, a tensiunii conteaza, iar acest lucru se poate realiza printr-o dieta care sa contina acizi grasi omega 3.
Articole recomandate
-
Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii
-
De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta
-
Topul alimentelor care scad colesterolul
-
Anunțul neașteptat făcut de Viviana Spsub după doi ani de relație cu George Burcea. A pus adevărul gol-goluț despre ce s-a întâmplat între ei:„Au fost momente dificile”
-
Fostul soț al Roxanei Ciuhulescu s-a însurat cu japoneza pentru care a divorțat: «S-a recăsătorit chiar de ziua mea, în 2018»
-
Ce spune Roxana Ciuhulescu despre Mihai Ivănescu, fostul soț care ar fi înșelat-o în timpul căsniciei: „El s-a recăsătorit de ziua mea”
-
Uleiul de in
-
Alimente care iti pot schimba viata
-
De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase