Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Excelenta din interior catre exterior

Actualizat la data de: 23 Septembrie 2020
Excelenta din interior catre exterior

“Ai grija de corpul tau pentru ca este singurul loc unde va trebui sa traiesti”(Jim Rohn)

Toti ne dorim o stare de bine. Insa cum am putea sa o definim corect? Ar putea fi definita prin lipsa unor manifestari de natura fizica, mentala, comportamentala, emotionala?

Atunci cand ne confruntam cu: tulburari de somn, oboseala, tulburari digestive, dureri de cap, nelinistea mainilor si picioarelor, respiratie neregulata, lipsa de concentrare, dificultate in luarea deciziilor, etc, primul gand ne duce la o afectiune. Cat de des facem legatura cu stresul?

Stresul este, in prima etapa, o reactie de adaptare a organismului nostru la mediu. Problemele apar atunci cand presiunea pe care o primim din exterior depaseste in cantitate si intindere in timp capacitatea noastra de a ne adapta la ea. Atunci stresul devine nociv si are efecte dintre cele mai neplacute asupra sanatatii noastre, atat fizice, cat si psihice.

In momentul actual se vorbeste de o manifestare a stresului in contextul Covid. Dincolo de problemele medicale, o pandemie vine si cu alte neplaceri, precum stresul.

Cercetarile arata ca scalele de stres COVID au o structura multi-factoriala printre care : frica de pericolul COVID-19, ingrijorarea cu privire la costurile socio-economice ale COVID 19, schimbarea rutinei zilnice(lucratul de acasa), viitorul nepredictibil.

Organizatia Mondiala a Sanatatii ofera mai multe sfaturi, printre care mentinerea unui stil de viata sanatos si informarea din surse credibile.
Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina daca manifestarile se vor diminua odata ce pandemia a trecut sau daca, pentru unii indivizi, devin cronice.

Exista si evenimente fericite care ne provoaca stres, acompaniat de stari placute: casatoria, nasterea unui copil, inceperea unui nou proiect, plecarea in vacanta. Desi sunt evenimente fericite, ele determina o reactie de adaptare in organism (pregatim in amanunt toate detaliile nuntii, noptile nedormite cu nou-nascutul, noutatea responsabilitatilor din proiect).

Cum am putea gestiona eficient STRESUL ?

Prin:
• Gandire pozitiva
• Stilul de viata (alimentatie sanatoasa, exercitii fizice regulate si altele)
• Exercitii de relaxare sau de meditatie
• Sa facem in fiecare zi ceva care sa ne bucure
• Acceptarea situatiilor pe care nu le putem controla
• Identificarea si urmarirea factorilor de stres
• Constientizarea propriilor reactii la stres
• Dezvoltarea increderii in propria persoana
Utilizarea produselor cu proprietati adaptogene

Un produs adaptogen produce un raspuns nespecific, creste rezistenta organismului la multipli agenti stresori (fizici, chimici, biologici), creste imunitatea si vitalitatea organismului, eficientizeaza resursele energetice.

SORISO este o combinatie de extracte standardizate de Rhodiola Rosea(rodiola) si Ocimum basilicum(busuioc) cu rol adaptogen la diferiti factori de stres in vederea obtinerii echilibrului psihic si fizic a organismului uman. Cele doua componente din clasa plantelor adaptogene sunt cele mai eficace in imbunatatirea performantelor fizice si mentale.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter