Schimbarile fizice din creier, asociate cu pierderea memoriei
Stire medicala
Oamenii de stiinta americani au creat in premiera imagini ale schimbarilor cerebrale aflate in conexiune directa cu memoria, confirmand astfel studiile care asociaza pierderea memoriei cu tulburarile cognitive.
Cercetatorii din cadrul Universitatii California Irvine au precizat ca imaginile captate reprezinta marimea si forma sinapselor modificate de un efect psihologic cunoscut sub numele de “potentare de lunga durata”, care codifica formele cotidiene ale memoriei.
”Acum, calea catre realizarea unei harti a locurilor in care creierul stocheaza memoria este deschisa. Observarea modificarilor fizice in sinapse, legate de memorie, ne va ajuta in sfarsit sa testam daca efectele retardarii, imbatranirii si a diverselor tulburari cognitive implica un defect specific si de lunga durata in legaturile dintre neuronii corticali”, a declarat Gary Lynch, profesor de psihiatrie si comportament uman.
Articole recomandate
-
Boala Creutzfeldt-Jakob - afectiune degenerativa a creierului
-
RMN Whole Body
-
Cum sa faceti fata schimbarii de fus orar
-
Rochia care a lăsat totul la vedere! Loredana Groza, apariție wow la 52 de ani! Foto
-
Ce mari au crescut copiii lui Ricky Martin și ai lui Jwan Yosef. Cea mai recentă fotografie cu Matteo i-a încântat pe fani. Cum arată la 13 ani
-
Cum poți reduce tensiunea arterială cu un exercițiu ușor pentru mâini
-
Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura?
-
Ce schimbari apar odata cu inaintarea in varsta?
-
Ce se intampla cu creierul nostru dupa 40 de ani?