Coronavirus Update

Canabisul mareste riscul de schizofrenie

Actualizat la data de: 25 Iunie 2021

canabis,schizofrenieConsumul de canabis mareste riscul dezvoltarii schizofreniei, potrivit unui studiu realizat de institutul de psihiatrie al Universitatii din Zurich, informeaza AFP.
"In domeniul prevenirii, canabisul apare acum ca fiind mai putin inofensiv decat se credea", au declarat cercetatorii, intr-un comunicat al universitatii.
Rolul canabisului ca factor de risc pentru maladiile psihice trebuie reconsiderat, au subliniat ei.

Persoanele care au fost deja afectate de boli psihice pe care le-au mostenit din familie trebuie sa renunte la canabis, sustin cercetatorii, care au publicat rezultatele studiului lor pe site-ul revistei medicale Schizophrenia Research.

Cercetatorii au constatat o crestere semnificativa a cazurilor de schizofrenie la tineri in anii 1990. Cazurile constatate la persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani s-au multiplicat de trei ori, iar cele inregistrate la grupa de varsta 20-24 de ani - de doua ori. Cele doua categorii de varsta mentionate sunt cele care consuma cel mai mult canabis, conchide studiul.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate